Transport gratuit la comenzile online mai mari de 300 lei. Vezi detalii.

unelte de mână și electrice

 • cum folosesti un tocator de resturi vegetale

  De ce să folosești un tocător de resturi vegetale și cum alegi modelul potrivit

  Se încarcă...
  163 vizualizări

  Înlăturarea resturilor vegetale, umede sau uscate, de diferite grosimi și dimensiuni, ce rezultă după curățarea și amenajarea unor zone din grădină, livadă sau de pe suprafețele cultivate, este o veritabilă provocare. Pentru că practica arderii deșeurilor vegetale este ilegală și se sancționează cu amenzi uriașe, cea mai simplă metodă rămâne transformarea lor în compost sau mulci. 

  Un tocător de resturi vegetale este o soluție eficientă, pentru că mărunțește și macină deșeurile vegetale, accelerând procesul de putrezire naturală pentru compost sau transformându-le în mulci. Află cum se folosește un tocător și cum alegi modelul potrivit nevoilor tale. 

  Ce este un tocător de resturi vegetale și de câte tipuri sunt

  tipuri de tocatoare vegetale

  Îndepărtarea uscăturilor și a buruienilor atât primăvara, cât și toamna este esențială pentru sănătatea plantelor, deoarece previne apariția mucegaiurilor și contribuie la regenerarea solului. Aceasta este una dintre cele mai bune metode prin care poți să controlezi si sa previi proliferarea buruienilor si a daunatorilor din gradina. Problema care apare este ce faci cu resturile vegetale. Unele dintre cele mai practice soluții sunt concasoarele sau tocătoarele de resturi vegetale, care pot simplifica procesul de reintroducere în circuitul natural al resturilor vegetale. 

  Tipuri de tocătoare pentru resturi vegetale

  tocator de resturi

  În mod convențional, tocătoarele de grădină pot fi împărțite în trei categorii, în funcție de tipul de materie vegetală pe care o pot toca și mărunți: 

  • doar pentru deșeuri de lemn; 
  • exclusiv pentru deșeuri ierboase; 
  • pentru ramuri și iarbă, cu un număr mai mare de cuțite (verticale și orizontale).

  La Brico Dépôt găsești utilajele care te pot ajuta să scapi de resturile vegetale, indiferent de tipul lor. Acționate de motoare electrice fiabile, silențioase și puternice, tocatoarele de resturi vegetale sunt echipate cu lame de tăiere ascuțite, realizate din oțel special. Ușor de utilizat în condiții de siguranță, acestea sunt durabile, sustenabile și au prețuri avantajoase, fiind soluțiile practice care te ajută la întreținerea grădinii. Ai posibilitatea de a le comanda online sau direct din magazin, dar și de a opta pentru livrarea la domiciliu sau ridicarea directă din magazin, la patru ore după plasarea comenzii. În plus, oferta Brico Dépôt se actualizează periodic. 

  Ce avantaje îți aduce un tocător de resturi vegetale

  avantaje tocator resturi vegetale

  O grădină cu o suprafață de plantare de circa 1000 de metri pătrați, cum sunt cele mai multe din zonele rurale și preorășenești, poate genera, într-un an, între 50 și 100 de metri cubi de resturi vegetale. Cantitatea variază în funcție de tipul vegetației din grădină. Vor fi mai puține resturi în grădinile cu flori și gazon și mult mai multe în cele cu pomi și arbuști, dar și în cele în care se cultivă legume. Pentru estetica și sănătatea grădinii, aceste resturi trebuie distruse, ceea ce înseamnă efort, timp și bani. 

  Prin tocare și mărunțire cu tocatorul electric, un volum mare de crengi și ramuri, frunze uscate sau alte materiale vegetale sunt transformate în materie prima pentru compost. Acesta este produsul principal ce rezultă din mărunțirea resturilor vegetale. Compostul reprezintă un îngrășământ natural excepțional, ieftin și, atâta vreme cât materia primă există, inepuizabil. 

  Deșeurile lemnoase, rezultate din curățarea pomilor și a arbuștilor, sunt ideale pentru a produce mulci. Acesta este necesar pentru protecția și întreținerea straturilor de flori și legume, prevenind dezvoltarea buruienilor, păstrând umiditatea în sol și fiind, în același timp, un element decorativ care oferă un aspect ordonat și îngrijit grădinii. Este important, însă, și cum faci mulcirea, ca sa obtii beneficiile dorite.

  Concret, un tocător are următoarele avantaje: 

  • te ajută să ai o grădină curată și ordonată
  • protejează grădina de dăunători, dat fiind faptul că depozitele de resturi vegetale sunt mediul perfect pentru proliferarea acestora;  
  • îți permite să utilizezi eficient toată suprafața grădinii, pentru că nu va fi nevoie să amenajezi o zonă de depozitare pentru resturile vegetale; 
  • te ajută să faci economie de bani, pentru că vei produce singur compostul și cantitatea de mulci de care ai nevoie; 
  • reduci substanțial volumul de gunoi, pentru ridicarea căruia este necesar să plătești sume importante; 
  • protejezi natura;  
  • nu cumperi și nu mai folosești produse chimice cu azot, compostul produs din resturi vegetale fiind printre cele mai bune ingrasaminte naturale pentru sol roditor și foarte bogat în azot, necesar creșterii plantelor, indiferent de specie.  

  Un alt aspect care merită menționat este că un tocător de resturi vegetale este util în orice anotimp: 

  • primăvara - când se curăță grădina, pomii și arbuștii;
  • vara - după tunderea gazonului sau a ierbii și după toaletarea gardului viu;
  • toamna - pentru eliminarea resturilor vegetale din straturile cu flori și legume;
  • iarna - pentru a toca și mărunți deșeurile ce rezultă după toaletarea pomilor. 

  Cum alegi modelul de tocător de resturi vegetale potrivit

  cum alegi un tocator de resturi vegetale

  Alegerea unui tocător de resturi vegetale se face luând în calcul mai multe criterii, cum ar fi detaliile tehnice sau indicatorii „subiectivi” precum ușurința și siguranța utilizării. 

  Ce specificații tehnice sunt importante

  Alegerea modelului optim depinde de sarcinile pe care trebuie să le îndeplinească, astfel că trebuie luat în calcul ce categorie de deșeuri vegetale domină în grădină. Dacă cea mai mare parte a resturilor este una lemnoasă, alege un tocător cu putere și capacitate mai mare. În schimb, dacă predomină resturile vegetale moi, un tocător de putere mai mică este ideal. 

  Tocătoarele de resturi vegetale destinate pentru uz domestic au motoare electrice, fiind potrivite pentru grădinile și curțile cu suprafață mică și medie. Acestea au o putere care variază între 2200 și 2800 W. 

  Tocătoarele cu motoare pe benzină, mult mai puternice, mai mari și mai grele, sunt destinate exclusiv activităților industriale. 

  Pentru alegerea modelului potrivit nevoilor tale, ia în calcul următoarele: 

  • calitatea cuțitelor și materialele din care sunt făcute;  
  • nivelul de zgomot - pot fi considerate silențioase tocătoarele de resturi vegetale care în timpul funcționării nu produc mai mult de 110 decibeli, pentru a putea fi utilizate în zone rezidențiale de case individuale; 
  • opțiunea de inversare a mișcării cuțitelor, pentru a preveni blocarea; 
  • modul de evacuare, care poate să fie în sac separat sau în cutie proprie.

  În funcție de model, producător și puterea motorului, un alt criteriu de selecție pentru tocătorul de resturi vegetale este diametrul de tăiere, care, de cele mai multe ori, este sub 45 de milimetri. Cu alte cuvinte, tocătura vegetală rezultată nu va avea o mărime mai mare de 45 de milimetri.

  Mobilitatea și greutatea tocătoarelor de vegetale

  Utilajele domestice au motoare electrice care trebuie alimentate la o sursă de energie. Asta înseamnă că mobilitatea lor este limitată la lungimea cablului de alimentare. Există, însă, opțiunea de a utiliza un prelungitor de grădină. Dat fiind faptul că tocătoarele au motoare cu putere mai mare de 2000 W, este important, pentru siguranță, ca stecherele să fie de tip SUCO și cu elemente ceramice. 

  Un alt aspect care contează este greutatea pe care o au tocătoarele. Cele destinate pentru utilizare domestică au o greutate de cel mult 20 kg, astfel că pot fi mutate fără dificultate. La fel de mult contează și stabilitatea în timpul utilizării.  

  Măsuri de siguranță la utilizare

  Pentru confortul și siguranța utilizării tocătorului, există elemente de siguranță care sunt valabile la toate modelele:  

  • sistemele de împingere în tunelul de tocare, cu scopul de a proteja utilizatorul;  
  • protecția la suprasarcină, vibrații sau răsturnare

  În timpul utilizării, purtarea ochelarilor, a cizmelor și a căștilor de protecție este recomandată de toți producătorii, iar curățarea și deplasarea utilajului se fac doar cu motorul oprit și ștecherul de alimentare scos din priză.  

  Un tocător de resturi vegetale este un utilaj necesar într-o gospodărie cu grădină, pentru că îți ușurează munca, te ajută să obții fertilizant natural și mulci, să economisești resurse și să menții curtea curată și ordonată. Ține cont de câteva criterii, cum sunt și cele de mai sus, și alege modelul care se potrivește cel mai bine nevoilor și aspirațiilor tale. 

  Sursa foto: Shutterstock.com

 • motosapa vs motocultor

  Care sunt diferențele dintre o motosapă și un motocultor - cum alegi echipamentul potrivit

  Se încarcă...
  119 vizualizări

  Când sosește momentul pregătirii pământului din grădina de legume, în permacultură sau monocultură, motosapa și motocultorul se dovedesc a fi unelte excelente de grădinărit. De ce? Pentru ca aceste două utilaje motorizate răscolesc și lucrează solul, ceea ce permite aerisirea lui, afânarea și pregătirea pentru a putea fi irigat, însămânțat. 

  Mai rapidă și mai ales mai puțin obositoare decât o cazma, sapă sau o furcă, folosirea unei motosape sau a unui motocultor este garanția obținerii unor rezultate bune pentru grădină, cu efort minim. 

  Descoperă și tu care sunt caracteristicile și diferențele, pentru a face cea mai bună alegere.

               - Motosapa electrică

               - Motosapa termică

  Motosapa și motocultorul: puncte comune și diferențe

  criterii de alegere

  Motosapa și motocultorul sunt două mașini destinate lucrărilor solului, dar sunt adesea confundate. Prima este mai ușoară și mai ușor manevrabilă, dar este rezervată lucrărilor de grădinărit mici și mijlocii, pe suprafețe reduse și puțin adânci. 

  Motocultorul, mai puternic, este mai potrivit pentru lucrări mari și lucrează în profunzime, fiind dotat cu un plug, pentru aerisirea și întoarcerea solului.

  Pentru a înțelege câteva dintre punctele comune și diferențele dintre ele, descoperă mai jos care sunt caracteristicile lor principale.

  Motosapa:

  • este universală, adaptată spațiilor mici și medii;
  • poate lucra terenuri dure, prost întreținute, chiar abandonate;
  • este potrivită terenurilor plate și în pantă;
  • are freze reglabile, până la 100 cm lățime;
  • adâncimea maximă la care poate ajunge este de 20 cm;
  • sapă și sparge bulgării de pământ;
  • poate fi utilizată și pentru întreținerea terenului (smulgerea buruienilor);
  • poate lucra într-o singură direcție;
  • poate avea o viteză sau o cutie cu trei viteze;
  • poate fi dotată cu funcția de marșarier;
  • poate avea patru tipuri de alimentare: electric, baterie, benzină sau motorină;
  • în general, este mai puțin costisitoare.

  Motocultorul:

  • este recomandat pentru grădini mari, culturi specifice sau terenuri bine întreținute;
  • poate lucra pe terenuri cu pământ deja arat, afânat;
  • poate lucra doar pe terenuri plate, niciodată în pantă;
  • frezele reglabile pot ajunge la 80 cm lărgime;
  • adâncimea maximă la care poate lucra este de 10-12 cm;
  • permite o rafinare mai bună a solului, prin sfărâmarea fină a acestuia;
  • este multifuncțional - freza poate fi înlocuită cu alte accesorii: de exemplu, un scarificator, o pompă de apă sau un sistem de cosire cu tamburi;
  • este reversibil: ghidonul poate fi întors până la 180 de grade;
  • are mai multe viteze și marșarier, ceea ce permite folosirea ambelor direcții, la viteză adaptată;
  • poate fi alimentat exclusiv cu benzină sau motorină;
  • prețul lui este mai ridicat decât al unei motosape.

  Brico Dépôt îți sprijină constant pasiunea pentru grădinărit. Îți punem la dispoziție o gamă vastă de accesorii calitative, compatibile cu toate motosăpătoarele și motocoasele prezente în oferta noastră. Atât online, cât și în magazine, te poți bucura de produse eficiente, orientate către nevoile tale.

  Când și în ce condiții folosești o motosapă

  motosapa electrica

  Motosapa este preferată de persoane fizice, grădinari în devenire sau profesioniști care trebuie să lucreze o suprafață mică pe teren uniform, nepietros, fără pante. Motosapa este mai ușoară, mai ușor de manevrat și mai puțin solicitantă ca întreținere, decât motocultorul. În funcție de model, aceasta va fi potrivită pentru un spațiu verde de la 100 m² (motosapa electrică) până la 1.000 m² (motosapa termică) și va permite sfărâmarea și amestecarea pământului pentru a fi semănat. 

  Alegerea între o motosapă electrică și una termică se va face în funcție de suprafața terenului de lucrat, de dificultatea terenului și de vecinătate. Într-adevăr, motosapele termice sunt zgomotoase și, prin urmare, pot reprezenta o problemă într-o configurație urbană sau rezidențială.

  Motosapele de grădină de la Brico Dépôt reprezintă aliatul perfect în diverse lucrări de prelucrare a solului. Indiferent de alegerea făcută, te poți baza pe calitatea produselor, care te vor impresiona prin rezultate pe măsura așteptărilor tale. Comandă produsul preferat și selectează opțiunea de livrare la domiciliu sau ridicare direct din magazinele Brico Dépôt

   1. Motosapa electrică

  Adesea mai ușoară și mai manevrabilă decât cea termică, motosapa electrică are nevoie să fie conectată la o priză sau la un punct electric din apropiere. Acest lucru va limita câmpul de acțiune al mașinii. Prin urmare, se potrivește perfect grădinilor mici și de oraș sau pentru întreținerea straturilor și păturilor de flori.

  Motosapa electrica va amesteca si aera solul la o adancime mica. Este ideală pentru a pregăti o mică grădină de legume. Această lucrare a solului la suprafață îți va permite să amesteci îngrășămintele, să zdrobești blocurile de pământ, să plivești. Motosapa electrică este dotată cu freze de mare viteză, pentru a sparge mai ușor blocurile de pământ.

  Folosirea ei este, în general, ușor de deprins, iar motosapa electrică are avantajul suplimentar de a fi silențioasă. 

   2. Motosapa termică 

  Echipată, de cele mai multe ori, cu motor pe benzină în 4 timpi, motosapa termică sau pe benzină este preferată pentru parcele mici, grădini de legume, grădini urbane, fără a avea nevoie de un punct electric.

  Autonomă, ea va fi, de asemenea, mai puternică decât geamăna sa electrică și, prin urmare, va putea efectua lucrări ceva mai solicitante (arat, întreținere a gazonului, livezi) fără a se supraîncălzi, pe suprafețe mai mari, de până la 2.000 m² sau mai mult. 

  De asemenea, reține că unele modele sunt dotate cu funcția de marșarier. Ca regulă generală, puterea unei motosape termice va fi adesea între 4 și 9 CP. Cu alte cuvinte, cu cât motorul este mai puternic, cu atât vei depune mai puțin efort și cu atât mai bine va rezista în timp.

  Când și în ce condiții folosești un motocultor

  motocultor

  Poți considera motocultorul ca pe o motocoasă termică mai puternică, ce îți permite să lucrezi pământul mai intens. Așadar, este de preferat pentru un teren cu suprafața mai mare de 1.000 m², pentru lucrări de întoarcere a pământului, dar și de arat, ceea ce nu este posibil în cazul unei motosape termice.

  Motocultorul este mai versatil, în măsura în care îți permite și să refaci un gazon, sa pregatesti o gradina de legume sau chiar să cureți un teren presărat cu pietricele.

  Motocultorul are, în general, o roată mai mare, de tip „tractor”, care face posibil mersul pe terenuri denivelate, abrupte (în funcție de putere și gradul pantei) și umede.

  Unele echipamente și accesorii permit motocultorului să se impună în lucrări mai mari, precum:

  • plugul, care-ți permite să mergi mai în adâncime, spre deosebire de motosapă;
  • lama de zăpadă;
  • remorca. 

  Pentru profesioniștii din agricultură și întreținerea spațiilor verzi, motosapa și motocultorul pot fi complementare, atât timp cât suprafața de lucrat este mai mică de 1.000 m². Astfel, motocultorul poate fi folosit independent pentru lucrările de arat, în timp ce motosapa poate fi folosită primăvara, pentru lucrări de aerare și amenajare a solului. 

  Criteriile de alegere între o motosapă și un motocultor

  puterea motorului

  Ești grădinar, fermier aspirant sau profesionist și te întrebi dacă să optezi pentru o motosapă sau un motocultor? Iată o mică listă de criteriile de luat în considerare, pentru a alege echipamentul potrivit:

  • Tipul de lucrări: motosapa este potrivită pentru a lucra solul la o adâncime mică și pe o suprafață mică. Mai manevrabilă, este rezervată lucrărilor de grădinărit mici și mijlocii. Motocultorul este preferat pentru întreținerea suprafețelor mari și pentru lucrări de grădinărit medii și mari. Mai puternic, întoarce solul în profunzime și îl pregătește pentru următoarele lucrări. 
  • Lățimea spațiului de lucru: cu cât greblele dispozitivului sunt mai late, cu atât munca va fi mai plăcută, pentru că vei avea mai puține treceri de făcut. Dacă ai o grădină sau un spațiu verde cu o lățime mare, ideal este să optezi pentru o motosapă, deoarece îți va permite o amplitudine mai mare de lucru. Cele mai bune motosape au, de obicei, până la 45 cm lățime, în timp ce cele mai bune motocultoare pot avea până la 85 cm.
  • Puterea motorului: alegerea motorului va depinde direct de provocarea pe care o reprezintă terenul de lucrat: este nivelat, denivelat, în pantă abruptă, prost sau deloc întreținut? În acest caz, va fi necesar să optezi pentru o motosapă termică de 4 CP sau un motocultor. Dacă ai un teren mic, bine întreținut, care necesită doar lucrări superficiale, poți opta pentru o motosapă electrică, alimentată cu baterii, de exemplu, pentru a munci confortabil, fără cabluri și fără bătăi de cap.
  • Accesorii de protecție: unele motosape au aceste accesorii de protecție, pentru a putea lucra solul, protejând, în același timp, straturile de eventuale erori de manipulare ale utilizatorului ei. 
  • Ghidonul: cele mai bune motosape au ghidon reglabil, cel puțin pe înălțime, și se adaptează la morfologia utilizatorului, pentru a putea lucra confortabil, fără dureri de spate, chiar și după ședințe prelungite.
  • Diametrul frezelor: dacă optezi pentru o motosapă, vei avea nevoie de freze peste 20 cm, pentru a-ți lucra corect solul. Această problemă nu apare în cazul motocultorului.
  • Întreținere: motosapele termice și motocultoarele necesită întreținere mai atentă.
  • Opțiunile: unele opțiuni sunt foarte utile și îți pot restrânge aria de alegeri. Pe lângă ghidonul reglabil și accesoriul de protecție a plantelor, treapta de marșarier este în special un aliat prețios pentru a-ți ușura munca.

  Plug, pentru pregătirea terenului pentru răsaduri, sau sapă, pentru a aerisi și sfărâma solul la suprafață? 

  • Pentru uz casnic, versatil sau intensiv, îți vei alege mașina în funcție de utilizarea pe care urmează să o faci. O motosapă electrică mică poate, de exemplu, să răstoarne o fâșie de pământ de aproximativ 15 cm lățime, pe când un motocultor poate întoarce, dintr-o singură trecere, 70 până la 80 cm.
  • Ia în considerare suprafața de arat, acest lucru fiind decisiv în alegerea puterii motorului dispozitivului. Motosapa este ideală pentru terenuri de dimensiuni mici, iar motocultorul, pentru suprafețe mari, plane.
  • Dacă dorești să semeni, să elimini buruienile sau, pur și simplu, să densifici gazonul, folosirea scarificatorului înaintea motosapei sau a motocultorului poate fi foarte utilă.

  Dacă ai făcut din îngrijirea grădinii tale o prioritate, atunci asigură-te că ai la îndemână utilajele și echipamentele potrivite, eficiente, capabile să îți facă munca mai ușoară. Alege-le pe cele potrivite nevoilor tale, pentru a te bucura din plin de plăcerea de a grădinări!

  Sursa foto: Shutterstock

 • cum alegi un fiereastrau circular

  Cum alegi un fierăstrău circular și care sunt modelele cele mai eficiente - 12 criterii de bază

  Se încarcă...
  79 vizualizări

  Un fierăstrău circular te va ajuta să faci mici reparații prin casă, să realizezi câteva rafturi pentru cărți sau, poate, o masă pentru curte.

  Folosind un fierăstrău circular, vei putea tăia cu precizie, rapid și în linie dreaptă bucăți de lemn și alte materiale.

  Mai jos, poți afla de ce criterii să ții cont în alegerea unui fierăstrău circular, care sunt cele mai eficiente modele, ce materiale poți tăia cu un fierăstrău circular, precum și care sunt principalele tipuri de fierăstrău circular.

  12 criterii de care să ții cont când alegi un fierăstrău circular

  Un fierastrau electric are o durată medie de viață, în funcție de modul în care este întreținut. Îl vei putea folosi ani la rând, motiv pentru care este indicat să alegi o unealtă de calitate, adaptată nevoilor tale. Mai jos sunt principalele criterii de care să ții cont în alegerea unui fierăstrău circular.

   1. Tipul de alimentare

  În funcție de planurile tale, poți alege un model cu acumulator sau unul alimentat la priză.

  Fierăstrăul circular cu acumulator este mai puțin puternic decât unul conectat la priză. Mai mult, are un acumulator generos, pentru a putea alimenta motorul de 1000-1500 W, astfel că va fi ceva mai greu. Doar dacă trebuie să lucrezi în locuri fără prize este indicată folosirea unui fierăstrău circular cu acumulator.

  Citește mai multe despre principalele tipuri de fierastraie electrice, pe blogul Brico Dépôt.

   2. Puterea

  Un fierăstrău circular cu o putere mai mare va tăia mai repede și se va plia ușor, dacă treci de la un material la altul, realizând tăieturi curate.

  Dacă te ocupi de lucrări de tip DIY, un model de 1200-1500 W poate fi suficient.

   3. Turația

  Turația sau viteza fierăstrăului circular reprezintă un alt factor de luat în calcul. De cele mai multe ori, pe specificații sunt trecute viteza la mers în gol și viteza în sarcină.

  Ca regulă generală, o viteză de minimum 4000 RPM (rotații per minut) este suficientă pentru o tăietură curată și un risc mic de blocare a lamei în materialul tăiat.

   4. Diametrul pânzei fierăstrăului

  Majoritatea pânzelor pentru fierăstrăul circular au un diametru de 165 mm, dar există și modele mai mari, de 190 mm sau chiar mai mult.

  Un model de fierăstrău circular cu o lamă mai mare va tăia mai adânc și va pătrunde ușor în plăcile mai groase.

   5. Adâncimea de tăiere

  În general, se specifică valoarea de tăiere la 90 de grade (la drept) și la 45 de grade (înclinat). Valoarea la 45 de grade va fi, în mod evident, mai mică.

  Cum este foarte probabil să tai materiale de adâncimi diferite, poți alege o adâncime de tăiere mai mare decât ai nevoie în prezent.

  taieri de precizie

   6. Pornirea lentă

  Poate părea un aspect minor, însă, dacă discul se învârte la început la o viteză ceva mai mică, există un risc mai mare ca unealta să îți sară din mână.

  Siguranța este foarte importantă când lucrezi cu astfel de aparate, deci ar trebui să urmărești dacă are pornire lentă.

   7. Controlul adâncimii de tăiere

  Controlul asupra adâncimii de tăiere și unghiului de înclinare reprezintă o ajustare importantă pe care ar trebui să o aibă un fierăstrău circular.

  Această sarcină se realizează cu ajutorul unor leviere, care trebuie apăsate ușor. Pentru siguranță, ar trebui să aibă și funcția de blocare în poziția dorită.

  Adâncimea de tăiere se referă la cât de mult pătrunde discul în materialul pe care dorești să îl tai, iar unghiul de înclinare se referă la unghiul realizat de disc asupra plăcii.

  puterea fierastraului

   8. Limitator paralel pentru tăiere

  Funcția este utilă dacă ai nevoie de tăieri precise, la o anumită grosime. Multă lume crede că este capabilă să taie drept, iar limitatorul paralel pentru tăiere crește încrederea.

  Mai ales având o unealtă de acest fel în mână, pot apărea imperfecțiuni, motiv pentru care ar trebui să alegi un fierăstrău prevăzut cu limitator paralel pentru tăiere.  

  modele recomandate

   9. Vizibilitate asupra liniei de tăiere

  Indiferent cât de multă experiență ai, este o idee bună să vezi dacă lama folosită urmărește linia dorită de tine. Acest lucru poate fi dificil, mai ales pe o suprafață cu rumeguș, așchii de plastic sau resturi de fier, motiv pentru care această funcție se poate dovedi a fi foarte utilă.

  Unele fierăstraie circulare au un marcaj pe talpa aparatului, în timp ce modelele avansate includ o turbosuflantă, pentru îndepărtarea resturilor, și un mini-laser, pentru o tăietură cât mai dreaptă.

   10. Frână electrică

  Frâna electrică este un alt element care îți permite să lucrezi în deplină siguranță. Multe unelte au o opțiune prin care lama se învârte cât ții degetul apăsat pe buton.

  La ridicarea sa, fierăstrăul se oprește. Totuși, lama se mai învârte câteva secunde, din inerție.

   11. Ergonomie

  Ușurința în folosire poate fi asigurată de blocarea axului principal, pentru o schimbare facilă, rapidă și în siguranță a discului și mânerului cauciucat, pentru o prindere mai ușoară.

  Ergonomia depinde și de greutatea fierăstrăului circular. Astfel, o unealtă care poate tăia metal sau alte materiale solide poate avea o greutate mai mare. Pentru siguranță în utilizare, este bine să te orientezi spre un model de 4-5 kg.

  De asemenea, există fierăstrău circular portabil, pentru mai multă flexibilitate, și fierăstrău circular staționar. Acesta din urmă este montat pe un banc de lucru și ajută la obținerea unei tăieturi mai precise și mai adânci.

  fierastrau electric circular

   12. Accesoriile disponibile

  Deși mulți producători vin cu tot felul de accesorii pe care este posibil să le folosești sau nu, este indicat să alegi un model adaptat nevoilor tale și nu doar pentru 1-2 plăci pe care le primești bonus. La nevoie, poți cumpăra accesoriile de care ai nevoie.

  Cele mai utile accesorii incluse în pachet sunt cheile inbus, pentru a putea schimba ușor pânza, precum și o geantă de transport.

  De ce să alegi fierăstrăul electric de la Brico Dépôt

  La Brico Dépôt găsești uneltele necesare pentru ca visurile tale să devină realitate, indiferent dacă repari un dulap în casă ori ți-ai amenajat un mic atelier în garaj. Mai jos, sunt câteva dintre avantajele alegerii Brico Dépôt ca partener în lucrările tale de interior sau exterior:

  • ai acces la o gamă variată de produse la prețuri avantajoase, care se îmbogățește lunar;
  • poți comanda produsele online. Acestea îți vin direct la ușă sau le poți ridica din magazin, la doar patru ore de la comandă;
  • ai acces la produse din surse sustenabile - Brico Dépôt are peste 70% dintre produse din surse sustenabile și se depun eforturi pentru creșterea procentului;
  • ai acces la branduri exclusive.

  Modele recomandate

  Ai la dispoziție multe modele de fierăstrău circular. Mai jos, sunt câteva dintre cele mai eficiente modele.

  • fierastrău circular pendular standard – are un cap pivotant vertical cu o pânză circulară care poate face diverse tăieturi, inclusiv la unghi;
  • fierastrău circular pendular cu ansamblu cu mitră - are un cap pivotant rotativ pentru tăieturi la unghi. Are un cap rotativ într-o singură direcție;
  • fierăstrău circular pendular cu culisă - permite culisarea capului care taie în direcția axei transversale. Permite tăierea unor materiale de mari dimensiuni.

  Un fierăstrău circular te poate ajuta să realizezi diverse reparații sau mici construcții în gospodărie. Ține cont de puterea, turația și adâncimea de tăiere și alege fierăstrăul circular potrivit nevoilor tale.

  Sursa foto: Shutterstock

 • Cum alegi cea mai bună rindea electrică - ce detalii tehnice contează
 • Bormașină cu percuție sau ciocan rotopercutor: avantaje și dezavantaje
 • Cum funcționează și cum folosești un generator electric
 • Cum alegi cea mai bună suflantă pentru frunze

  Cum alegi cea mai bună suflantă pentru frunze

  Se încarcă...
  138 vizualizări
 • Fierăstraiele electrice: tipuri, avantaje şi sfaturi utile pentru alegerea lor
 • Totul despre sudură: echipamente, procedee şi tehnologii de sudare
 • Ciocan rotopercutor SDS Plus erbauer EXT 18V fără perii – unitate simplă
 • Ferăstrău circular fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
 • Unealta multifuncțională fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
Copyright ©️ 2021 Brico Dépôt România