Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Ghid complet pentru montarea gardului de sârmă

Construirea unui gard de sârmă nu este un proiect dificil. Însă, că să te asiguri că va ieși cum ți-ai propus, trebuie să ai la îndemână toate ustensilele necesare și să ții cont de câțiva pași esențiali, înainte să începi construirea lui.

Uite cum montezi în mod corect un gard de sârmă, pas cu pas:

Pasul 1. Alegerea și măsurarea locului potrivit :

· ancorează stâlpii de lemn în locul unde vor fi situate capetele gardului.

· ca să te asiguri că vei monta gardul în linie dreaptă, marchează linia gardului de la un capăt la celălalt folosind un șnur, pe care să îl legi de câte un taruș așezat la capete.

Pasul 2. Poziționarea stâlpilor la capetele gardului:

· folosind o cazma, sapă găuri cu o lățime de 30 de cm și cu o adâncime de aproximativ o treime din înălțimea stâlpilor de lemn.

· atașează câte două contrafise pe fiecare stâlp, montate la un unghi de 45 de grade și pe care să le fixezi de stâlpi cu câteva cuie.

· după ce atașezi contrafisele, asigura-te că stâlpii sunt în poziție dreapta, folosind un boloboc.

· montează apoi stâlpii de susținere de fiecare stâlp principal. Aceștia la rândul lor trebuie așezați într-o groapă, iar cu ajutorul unei bormașini electrice, fixează-i cu câte un holsurub pentru lemn.

Pasul 3. Fixarea stâlpilor:

· toarnă amestecul pentru beton în găurile unde ai poziționat stâlpii de lemn și apoi adaugă apă.

· atașează apoi șnurul în partea de sus a stâlpilor și trece linia de la un capăt la celălalt.

· montează și restul stâlpilor din lemn urmând aceiași pași ca în cazul celor montați la capete și verifică apoi că aceștia să fie drepți, folosind un boloboc. Stâlpii din interiorul gardului trebuie montați la o distanță de 2,5 m unul de celălalt.

· așteaptă 24 de ore pentru ca amestecul de beton să se întărească.

· după ce stâlpii de lemn s-au fixat, poți să îndepărtezi contrafisele.

Pasul 4. Montarea plasei de sârmă:

· desfășoară plasă de sârmă și fixeaz-o cu câte un cui la fiecare capăt al gardului.

· după ce ai poziționat gardul de sârmă, poți să îl fixezi complet cu alte cuie pe toți stâlpii, de sus în jos. Cuiele pentru fixarea gardului au formă literei „U“.

· verifică dacă în partea de jos gardul de sârmă este paralel cu solul și apoi poți să îndepărtezi șnurul montat în partea de sus a stâlpilor.

Atunci când începi să montezi gardul, asigură-te că folosești mănuși și ochelari de protecție și mască pentru praf, iar înainte să treci la treabă, urmărește filmulețul de mai jos, care îți va arata cum trebuie să pui în practică fiecare pas de mai sus.

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult