Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Ghid complet pentru montarea gardului de sârmă

Construirea unui gard de sârmă nu este un proiect dificil. Însă, că să te asiguri că va ieși cum ți-ai propus, trebuie să ai la îndemână toate ustensilele necesare și să ții cont de câțiva pași esențiali, înainte să începi construirea lui.

Uite cum montezi în mod corect un gard de sârmă, pas cu pas:

Pasul 1. Alegerea și măsurarea locului potrivit :

· ancorează stâlpii de lemn în locul unde vor fi situate capetele gardului.

· ca să te asiguri că vei monta gardul în linie dreaptă, marchează linia gardului de la un capăt la celălalt folosind un șnur, pe care să îl legi de câte un taruș așezat la capete.

Pasul 2. Poziționarea stâlpilor la capetele gardului:

· folosind o cazma, sapă găuri cu o lățime de 30 de cm și cu o adâncime de aproximativ o treime din înălțimea stâlpilor de lemn.

· atașează câte două contrafise pe fiecare stâlp, montate la un unghi de 45 de grade și pe care să le fixezi de stâlpi cu câteva cuie.

· după ce atașezi contrafisele, asigura-te că stâlpii sunt în poziție dreapta, folosind un boloboc.

· montează apoi stâlpii de susținere de fiecare stâlp principal. Aceștia la rândul lor trebuie așezați într-o groapă, iar cu ajutorul unei bormașini electrice, fixează-i cu câte un holsurub pentru lemn.

Pasul 3. Fixarea stâlpilor:

· toarnă amestecul pentru beton în găurile unde ai poziționat stâlpii de lemn și apoi adaugă apă.

· atașează apoi șnurul în partea de sus a stâlpilor și trece linia de la un capăt la celălalt.

· montează și restul stâlpilor din lemn urmând aceiași pași ca în cazul celor montați la capete și verifică apoi că aceștia să fie drepți, folosind un boloboc. Stâlpii din interiorul gardului trebuie montați la o distanță de 2,5 m unul de celălalt.

· așteaptă 24 de ore pentru ca amestecul de beton să se întărească.

· după ce stâlpii de lemn s-au fixat, poți să îndepărtezi contrafisele.

Pasul 4. Montarea plasei de sârmă:

· desfășoară plasă de sârmă și fixeaz-o cu câte un cui la fiecare capăt al gardului.

· după ce ai poziționat gardul de sârmă, poți să îl fixezi complet cu alte cuie pe toți stâlpii, de sus în jos. Cuiele pentru fixarea gardului au formă literei „U“.

· verifică dacă în partea de jos gardul de sârmă este paralel cu solul și apoi poți să îndepărtezi șnurul montat în partea de sus a stâlpilor.

Atunci când începi să montezi gardul, asigură-te că folosești mănuși și ochelari de protecție și mască pentru praf, iar înainte să treci la treabă, urmărește filmulețul de mai jos, care îți va arata cum trebuie să pui în practică fiecare pas de mai sus.

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber
citește mai mult
Povestea Sarei
Sara se ocupă de grădina ei în fiecare weekend încercând să cultive cele mai bune legume și să le protejeze de dăunători. Îşi doreşte să obţină legume proaspete şi
citește mai mult
Povestea Dorei
Cu o familie numeroasă, Dora joacă adesea rolul de gazdă. Dora adoră să fie gazdă, dar, de asemenea, iubește și practică yoga. Prin urmare, are nevoie de opțiuni inteligente de amenajare a spaţiului
citește mai mult
Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji!
citește mai mult
Ghid pentru cumpărarea gardurilor
Menține spațiul exterior sigur și privat Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru
citește mai mult
Idei pentru o grădină modernă
Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul
citește mai mult