Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Ghid complet pentru montarea gardului de sârmă

Ghid complet pentru montarea gardului de sârmă

Construirea unui gard de sârmă de sârmă nu este un proiect dificil. Însă, că să te asiguri că va ieși cum ți-ai propus, trebuie să ai la îndemână toate ustensilele necesare și să ții cont de câțiva pași esențiali, înainte să începi construirea lui.

Uite cum montezi în mod corect un gard de sârmă, pas cu pas:

Pasul 1. Alegerea și măsurarea locului potrivit :

· ancorează stâlpii de lemn în locul unde vor fi situate capetele gardului.

· ca să te asiguri că vei monta gardul în linie dreaptă, marchează linia gardului de la un capăt la celălalt folosind un șnur, pe care să îl legi de câte un taruș așezat la capete.

Pasul 2. Poziționarea stâlpilor la capetele gardului:

· folosind o cazma, sapă găuri cu o lățime de 30 de cm și cu o adâncime de aproximativ o treime din înălțimea stâlpilor de lemn.

· atașează câte două contrafise pe fiecare stâlp, montate la un unghi de 45 de grade și pe care să le fixezi de stâlpi cu câteva cuie.

· după ce atașezi contrafisele, asigura-te că stâlpii sunt în poziție dreapta, folosind un boloboc.

· montează apoi stâlpii de susținere de fiecare stâlp principal. Aceștia la rândul lor trebuie așezați într-o groapă, iar cu ajutorul unei bormașini electrice, fixează-i cu câte un holsurub pentru lemn.

Pasul 3. Fixarea stâlpilor:

· toarnă amestecul pentru beton în găurile unde ai poziționat stâlpii de lemn și apoi adaugă apă.

· atașează apoi șnurul în partea de sus a stâlpilor și trece linia de la un capăt la celălalt.

· montează și restul stâlpilor din lemn urmând aceiași pași ca în cazul celor montați la capete și verifică apoi că aceștia să fie drepți, folosind un boloboc. Stâlpii din interiorul gardului trebuie montați la o distanță de 2,5 m unul de celălalt.

· așteaptă 24 de ore pentru ca amestecul de beton să se întărească.

· după ce stâlpii de lemn s-au fixat, poți să îndepărtezi contrafisele.

Pasul 4. Montarea plasei de sârmă:

· desfășoară plasă de sârmă și fixeaz-o cu câte un cui la fiecare capăt al gardului.

· după ce ai poziționat gardul de sârmă, poți să îl fixezi complet cu alte cuie pe toți stâlpii, de sus în jos. Cuiele pentru fixarea gardului au formă literei „U“.

· verifică dacă în partea de jos gardul de sârmă este paralel cu solul și apoi poți să îndepărtezi șnurul montat în partea de sus a stâlpilor.

Atunci când începi să montezi gardul, asigură-te că folosești mănuși și ochelari de protecție și mască pentru praf, iar înainte să treci la treabă, urmărește filmulețul de mai jos, care îți va arata cum trebuie să pui în practică fiecare pas de mai sus.

Vezi și alte articole despre întreținerea gardurilor:

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult