Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
undelte de mana

Top 5 unelte indispensabile în gospodărie care te vor ajuta să întreții curtea cu efort minim

Se încarcă...

Dacă locuiești la curte, știi cât de important este ca gospodăria ta să fie îngrijită și atent amenajată. Asta înseamnă că trebuie să fii pregătit pentru orice, fiindcă o casă la curte înseamnă și lucruri neprevăzute. Astfel, este important să ai o trusă cu unelte și scule, pentru a modifica o bancă din curte sau acoperișul foișorului, a monta un dulap sau ca să tai lemne pentru un grătar vara, la terasă. Mai jos, îți prezentăm cinci tipuri de scule și unelte utile, pe care ar trebui să le ai în gospodăria ta.

 1. Mașina de găurit și înșurubat
 2. Șurubelnițe
 3. Toporul pentru despicat
 4. Patentul
 5. Uneltele pentru grădinărit - lopată, sapă, foarfece de grădină

Ce unelte nu ar trebui să lipsească din gospodărie - top 5

Nu degeaba se spune că, într-o gospodărie bine îngrijită, treaba nu se termină niciodată. Fie că e vorba despre întreținerea plantelor, repararea diverselor piese de mobilier ori a magaziei, fie că ne referim la tăiatul lemnelor ori la diverse amenajări, important este ca toate activitățile să fie realizate cu efort minim. Din această perspectivă, este esențial să ai la îndemână uneltele potrivite. Iată care sunt cinci dintre cele mai importante scule care nu ar trebui să-ți lipsească:

1. Mașina de găurit și înșurubat

Este nelipsită din orice gospodărie, fiind utilă atât pentru treburile casnice din interior, cât și pentru activitățile din curte. Cu ajutorul ei, poți da găuri în diferite materiale, de la lemn și metal până la beton. Astfel, este important să ai câte un burghiu pentru toate întrebuințările. 

În casă, aceasta îți vine în ajutor când te apuci de amenajat și ți-ai comandat mobilierul sau atunci când vrei să îți decorezi pereții într-un mod cât mai creativ și să montezi accesorii de iluminat interioare. Afară, îți poate fi utilă când te decizi să schimbi înfățișarea foișorului și crezi că i-ar prinde bine câteva decorațiuni luminoase, de exemplu. 

Orice ai face, o mașină de găurit și înșurubat este una dintre cele mai importante scule pentru gospodăria ta. Dacă nu te descurci în alegerea unei mașini potrivite pentru tine și dorințele tale, citește înainte ghidul de utilizare sau cere ajutorul specialiștilor. Ea trebuie să fie ușor de manevrat, pentru o precizie maximă a câmpului de lucru. 

bormasina

2. Șurubelnițe

Devin prietenul de nădejde pentru tine și familia ta, pentru că sunt atât de simplu de folosit, încât munca devine o joacă de copil. Totuși, ia în considerare că sunt mai multe tipuri de șurubelnițe, potrivite pentru diferite acțiuni. Nu te gândi că, dacă ai una, le rezolvă pe toate. Este prima unealtă la care apelezi, când vrei să schimbi un bec, să montezi un raft sau când vrei să fixezi un șurub.

Cel mai bine este să îți alegi o trusă de șurubelnițe, de diferite mărimi, cu capul drept și în cruce. Astfel, vei ști că ai totul la îndemână pentru o soluție rapidă în cazuri imprevizibile. Ai grijă și la mâner: să fie unul pe care îl poți manevra ușor, atât la sarcini ușoare, cât și la cele dificile. 

Ca să te asiguri că din trusa de unelte de mână nu îți lipsesc sculele de calitate, durabile și ușor de folosit, află mai multe despre cum alegi surubelnițele potrivite ca să-ți pui în practică ideile. 

3. Toporul pentru despicat

Viața la curte implică multe activități, ca să poți avea o gospodărie funcțională și care să aibă și un aspect estetic deosebit. Totodată, curtea casei este locul ideal pentru organizarea meselor în familie sau cu prietenii, mai ales dacă amenajezi aici un foișor ori un loc special pentru grătar. Din această perspectivă, una dintre uneltele indispensabile este toporul. 

Cu ajutorul lui, cureți copacii din curte, spargi lemne pentru șură, dar faci și orice fel de activitate care cere adaptabilitate imediată. Fii atent, însă, la tipul de coadă, ca să fie ușor de mânuit. 

⏩ Spargerea lemnelor sau curățarea pomilor din gospodărie nu este o operațiune la îndemâna oricui, de cele mai multe ori, problema fiind chiar unealta folosită. Asigură-te că faci alegeri inspirate și află de ce este important ca, din trusa ta de scule sa nu lipseasca un topor pentru despicat, care nu își lasă toată greutatea în mâinile tale, având un unghi de tăiere ce permite lamei să pătrundă ușor în lemn. 

4. Patentul 

Dacă ești un meșter pasionat sau dacă vezi treburile prin grădină ca un hobby care te relaxează în timpul liber, sigur vei simți nevoia unui patent, în gospodăria ta. Îți va întregi cutia de scule și vei fi pregătit să îți transformi fiecare colțișor din gospodărie. Ai grijă să fie bine izolat la mânere, să îl folosești în siguranță și ușor, cum ar fi pentru aplicațiile electrice (atunci când nu lucrezi sub tensiune), de exemplu. 

Având o prindere puternică, patentul este potrivit și pentru a slăbi șuruburi, acolo unde șurubelnița nu poate să ducă la bun sfârșit întreg procesul. 

5. Uneltele pentru grădinărit - lopată, sapă, foarfece de grădină

unelte pentru gradina

Cu flori sau legume, o grădină trebuie să fie îngrijită, ca să te bucuri de roade bogate ori de frumusețea plantelor decorative. Prima dată, o să ai nevoie de o sapă, ca să faci rânduri simetric, din punct de vedere vizual, dar și pentru a crește optim răsadurile. Apoi, de lopată, ca să poți asigura drenajul solului, ori de câte ori este nevoie, și de foarfece de grădină, pentru toaletarea culturilor. La fel de util este și un aspirator de frunze, care te va ajuta să menții curtea curată, dar și să ții dăunătorii departe. 

Pare o muncă ce nu se termină niciodată, însă, dacă ai toate uneltele la îndemână, se poate transforma într-un mod plăcut de relaxare. Dacă ești la început de drum și cauți soluții pentru grădină, cercetează cu atenție ce unelte nu trebuie să îți lipsească. 

Indiferent ce alegi pentru gospodăria ta, la Brico Dépôt vei găsi uneltele de mana și electrice care te vor ajuta să îți transformi curtea într-un spațiu relaxant, în orice anotimp. Fie că te pasionează grădinăritul, fie că găsești mereu o oportunitate să reorganizezi curtea, la Brico Dépôt găsești tot ce ai nevoie ca să-ți pui în practică ideile și să obții un spațiu funcțional și ușor de întreținut. În plus:

 • te bucuri de produse calitative la prețuri competitive;
 • poți face comanda online. Produsele vin direct la ușă sau le poți ridica din magazinul cel mai apropiat de tine, în doar patru ore de la comandă;
 • ai acces la produse din surse sustenabile – peste 70% dintre produsele de la Brico Dépôt provin din surse sustenabile.

Cum alegi uneltele potrivite pentru gospodăria ta

Alegerea potrivită a uneltelor se va vedea și în curtea ta, pentru că o vor transforma considerabil. Așadar, dacă ești la prima operațiune de acest fel, informează-te corespunzător înainte. Prin urmare:

 • alege sculele electrice, dacă munca din grădină este pentru relaxare;
 • fii atent la tipul de alimentare: dacă ai nevoie de unele cu acumulatori sau alimentate la rețeaua electrică;
 • mizează pe sculele cu un design ergonomic (care să fie simplu de transportat, utilizat și depozitat);
 • nu în ultimul rând, dacă vrei să mergi pe ceva mai complex, analizează și modul în care se repară, să vezi cât de repede le poți readuce la viață, în cazul deteriorării.

Scule necesare pentru gospodăria ta - cum le organizezi

După ce te-ai văzut cu toate uneltele și sculele pentru gospodăria ta, vine provocarea de a le organiza eficient, să știi de unde să le iei când ai nevoie de ele și să le prelungești durata de viață.  

 • Construiește o magazie pentru ele 

Uneltele și sculele trebuie să fie ferite de ploaie, frig, chiar și căldură. Poți să optezi pentru o magazie cu rafturi mai multe, în cazul unui spațiu mai mic în curte. Rafturile te ajută și într-o organizare mai eficientă. Înainte de a o construi, nivelează și curăță terenul și asigură-te că ai toate instrumentele necesare pentru asta. 

 • Aranjează-le în funcție de frecvența utilizării

Cel mai bine este să faci o curățenie generală în fiecare anotimp, ca să te asiguri că sculele de sezon sunt la îndemână. Astfel, îți va veni mult mai ușor să le găsești și să le folosești. 

 • Organizează-le în funcție de material

Materialul din care sunt confecționate joacă un rol important pentru calitatea lor. Este bine ca uneltele de metal să fie depozitate separat de cele din plastic sau electrice. De altfel, pentru a evita eroziunea, trebuie amplasate departe de obiecte care le expun la umiditate.

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai utile scule și unelte care trebuie să se regăsească în orice gospodărie. Pentru cei pasionați, lista poate să conțină mai multe, însă este important să le ai pe cele esențiale, pentru a fi pregătit de orice. 

???? Pentru a te bucura de grădina ta în cel mai frumos mod, după ce ai înțeles cât de important este să ai sculele potrivite, la fel de bine trebuie să știi cum se plantează diferite specii de plante. Află mai multe despre plantarea pomilor fructiferi, ca să te bucuri de grădina la care ai visat dintotdeauna. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360