Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum alegi cea mai bună suflantă pentru frunze

Cum alegi cea mai bună suflantă pentru frunze

Se încarcă...
894 vizualizări

Când vine vorba despre adunatul resturilor vegetale și al frunzelor care strică frumusețea grădinii, este important să ai la îndemână un dispozitiv cât mai eficient, care să te ajute să termini treaba repede și bine. Suflantele pentru frunze acționează ca adevărate aspiratoare de vegetale, sunt ușor de folosit și sunt mult mai eficiente și mai rapide pentru adunarea frunzelor decât metoda clasică, folosind o greblă, pentru că pot îndepărta rapid inclusiv frunzele umede.

Suflantele pentru frunze, prevăzute cu funcții de suflare, aspirare și tocare, sunt ideale, indiferent de suprafața pe care trebuie să o cureți, pentru că zona va rămâne perfect curățată și nu este necesar să revii pentru a elimina toate resturile. Cele mai multe suflante pentru frunze permit comutarea între funcția de suflare și cea de aspirare, transformând curățarea frunzelor și a resturilor vegetale într-o sarcină plăcută și simplă.

Echipamente necesare pentru întreținerea gazonului

ce tip de suflanta sa alegi

Gazonul este unul dintre elementele de atracție ale unei curți sau grădini, de aceea, îngrijirea gazonului este esențială pentru a avea un spațiu bine întreținut, cu aspect frumos. Pe lângă rolul său decorativ, gazonul se utilizează și pentru amenajarea zonelor speciale din curte, destinate activităților sportive, de exemplu, așa că este important să știi toate aspectele care țin de menținerea acestuia într-o stare excelentă.

Astfel, deținerea unor echipamente eficiente pentru realizarea lucrărilor de întreținere, indiferent de anotimp, este esențială. Din această perspectivă, iată câteva exemple de echipamente care nu ar trebui să-ți lipsească: 

  • suflantă pentru frunze - folosind un astfel de echipament, poți păstra gazonul curat și în cea mai bună stare, fără să depui prea mult efort; la Brico Dépôt găsești o mulțime de variante de suflante si aspiratoare pentru frunze, care îți oferă avantaje precum:
    • mecanismele simplu de acționat, care permit comutarea rapidă între funcția de suflare și cea de aspirare;
    • capacitatea mare de colectare a frunzelor și a resturilor vegetale;
    • diferitele surse de alimentare, pentru ca tu să alegi exact modelul potrivit nevoilor și spațiului pe care îl ai la dispoziție;
    • capacitatea de a îndepărta atât frunzele uscate, cât și pe cele umede, resturile sau gunoaiele mai mari sau, în cazul anumitor modele, chiar și zăpada;
    • modelele variate, cu capacități, putere și nivele de zgomot diferite;
    • prețurile accesibile, pentru orice buget.
  • mașină de tuns iarba - poți folosi masina de tuns iarba, mai ales primăvara și vara, pentru a tunde gazonul; această operațiune nu are doar un rol estetic, ci și de stimulare a creșterii și de protecție față de atacurile agenților patogeni; 
  • trimer - completează echipamentele pentru tuns cu un trimer, care este ideal pentru a ajunge în locurile mai puțin accesibile, pentru care mașina de tuns este prea mare.

Dacă ai o suprafață de gazon mai mare, este recomandat să instalezi un sistem de irigații, pentru că această lucrare îți poate ocupa mult timp și este destul de obositoare. Cele mai multe modele de sisteme de irigații sunt prevăzute cu programatoare digitale si senzori, așa că poți controla intervalul de udare a gazonului și cantitatea de apă folosită.

Lucrul în grădină nu se termină aproape niciodată, pentru că tot timpul există o mulțime de îmbunătățiri pe care poți să le aduci și apar idei pe care vrei să le pui în aplicare, când vine vorba despre decoruri și amenajarea unor noi zone funcționale, cum ar fi un loc de joacă pentru copii sau montarea unui foișor. 

Totodată, este important să ții cont de perioadele în care se fac anumite lucrări și să urmezi toți pașii pentru realizarea corectă a acestora, fie că este vorba despre tunsul sau curățarea gazonului ori altoirea pomilor, fie că instalezi un anumit sistem de irigații (suprateran - furtunuri racordate la pompă, aspersoare, benzi cu picurare - sau subteran - țevi montate sub pământ) sau că plantezi flori, cultivi pomi fructiferi ori legume.

Tipuri de suflante pentru frunze

tipuri de suflante pentru frunze

Există mai multe tipuri de suflante, în funcție de modul de manevrare și alimentare, fiecare cu caracteristici și funcționalități diferite, din care să alegi varianta cea mai bună pentru tine:

  • suflanta de frunze cu rucsac - este comodă, pentru că o poți purta în spate, iar greutatea se distribuie uniform; aceste modele funcționează, în general, pe bază de carburant, ceea ce va duce la un nivel de zgomot mai mare decât în cazul celorlalte tipuri. 

Tips&tricks:

    • este ușor de întreținut;
    • este potrivită pentru suprafețe mari, pentru că are un timp de operare mare;
    • poate fi folosită atât pentru colectarea/îndepărtarea frunzelor, cât și pentru adunarea gunoiului de pe pavele sau a zăpezii de pe mașină.
  • suflanta de frunze cu mâner - este ergonomică și poate fi manevrată ușor, cu o singură mână; acest tip de suflantă are o putere suficient de mare pentru a îndepărta chiar și zăpada depusă într-un strat subțire.

Tips&tricks: 

    • în general, funcționează cu alimentare la rețeaua electrică, așa că poate fi folosită o perioadă nelimitată, însă cablul de alimentare nu permite manevrarea pe o suprafață foarte mare;
    • există și variante care funcționează pe carburant, însă cele electrice produc mai puțin zgomot și nu au emisii de gaz.
  • suflanta de frunze pe roți - este recomandată pentru suprafețele foarte întinse și este ușor de manevrat; are o putere mare.

Tips&tricks:

    • poate fi folosită nu doar pentru a sufla sau aspira frunzele, ci și pentru a colecta gunoaiele;
    • produce destul de mult zgomot, este mai grea decât celelalte tipuri și nu poate fi folosită pentru terenuri în pantă sau porțiuni pavate.

În cazul alegerii unei suflante pentru frunze, utilizarea confortabilă și eficiența sunt cele mai importante criterii. Alege cu atenție modelul cel mai potrivit pentru tine, în funcție de volumul sacului colector, capacitate, nivelul de zgomot și tipul de prindere, în cazul suflantelor cu rucsac, respectiv, în funcție de forma mânerului, pentru această variantă de suflante. 

Ce tip de alimentare să alegi

cum alegi suflanta potrivita pentru gradina ta

Oricare ar fi tipul de suflantă pentru frunze sau aspirator, ai nevoie de o sursă de alimentare, pe care o alegi în funcție de nevoile tale și de suprafață:

  • suflanta de frunze electrică - are nevoie de conectarea la o sursă de electricitate, pentru a funcționa; suflantele cu acest tip de alimentare sunt mai ușoare, pentru că nu sunt prevăzute cu un rezervor pentru carburant, însă raza de utilizare este limitată de cablul suflantei; de aceea, suflantele electrice sunt ideale pentru curțile de dimensiuni mici și medii;
  • suflanta de frunze cu acumulator - este ușor de manevrat și de utilizat, iar pentru funcționare, este nevoie doar ca bateria să fie încărcată; motorul acestor suflante este rezistent, așa că nu va fi nevoie de intervenții sau reparații, decât foarte rar;
  • suflanta de frunze pe benzină - presupune folosirea combustibilului și uleiului, pentru ca motorul să se păstreze lubrifiat chiar și după utilizare; acest tip de modele este mai zgomotos și are nevoie de întreținere, însă acoperă suprafețe mai mari, pentru că nu depinde de un cablu de alimentare.

Cum alegi cea mai bună suflantă pentru nevoile tale

criterii pentru alegerea suflantei

Lucrările din curte și grădină pot fi destul de solicitante și obositoare, însă, cu echipamentele și uneltele potrivite, poți termina treaba mai repede, mai ușor și fără bătăi de cap. Iată care sunt câteva dintre criteriile de care e bine să ții cont, ca să faci alegeri inspirate:

  • tipul de alimentare - trebuie să iei în considerare ce facilități ai la dispoziție: dacă poți alimenta la o sursă de electricitate sau dacă variantele cu acumulator sau cele pe benzină sunt mai convenabile pentru tine;
  • dimensiunile spațiului pe care îl vei curăța - dacă deții o suprafață mare sau ai plantat arbori ornamentali cu crestere rapida, este necesar să achiziționezi o suflantă de frunze cu putere mai mare, rezistentă, cu o capacitate mai generoasă a sacului colector;  
  • speciile de plante cultivate - dacă în curte sau în grădină ai ales să cultivi conifere ori plante cu mai puține frunze, atunci vei avea nevoie de o suflantă cu o capacitate mai mică a sacului colector, mai ergonomică și compactă, pentru că nu o vei folosi foarte des;
  • timpul pe care îl ai la dispoziție - pentru unele persoane, tunsul ierbii sau curățarea gazonului sunt activități reconfortante, iar dacă faci parte din această categorie, poți alege un model exact pe gustul tău, eficient și care să te ajute să te relaxezi, atunci când muncești.

Sunt o mulțime de lucruri pe care le ai de făcut în grădină, iar dacă nu ai la dispoziție informațiile necesare, va fi mai dificil să te bucuri de un aspect frumos al acesteia. De aceea, înainte de a începe amenajarea sau orice lucrare de întreținere, este recomandat să te gândești la toate lucrările pe care vrei să le faci și să urmezi sfaturile specialiștilor, pentru a evita greselile comune din cauza carora gradina ta poate avea de suferit

O curte sau o grădină frumoasă este un proiect în continuă derulare, pentru că întotdeauna vrei să mai faci câte ceva, să îngrijești sau să aduci tot felul de îmbunătățiri. Îți poți ușura munca, folosind echipamente moderne, eficiente și funcționale, care te vor ajuta să obții rezultate rapid și fără bătăi de cap.

Sursa foto: Shutterstock

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360