Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.

Baie

 • amenajare dus walk-in

  Totul despre cum să amenajezi un duș walk-in

  Un duș walk-in reprezintă o alegere bună indiferent dacă proprietar este tânăr sau vârstnic. Dacă pentru tineri spațiul în baie este mai important odată cu trecerea anilor dușul walk-in este o idee bună în special pentru persoanele cu probleme de mobilitate.

  Pentru a amenaja un duș walk-in este important să ții cont de câteva aspecte: ce avantaje și dezavantaje are un duș walk-in, de ce materiale vei avea nevoie, care sunt pașii montării, unde se montează, cum se amenajează în funcție de stil și alte informații utile.

  Ce este, de fapt, un duș walk-in

  Un duș walk-in este un duș amenajat pe pardoseala băii. Cu alte cuvinte, nu mai este nevoie de cadă sau de cabină de duș clasică.

  În funcție de preferințele proprietarilor poate fi construită cu o cădiță mică sau chiar fără, cu pereți de duș sau fără, cu ușă sau fără.

  Spre deosebire de cabina de duș, dușul walk-in permite accesul mai ușor. Prin montarea unui prag se previne și împrăștierea apei.

  Poate veni în completarea unei băi moderne sau ca ajutor pentru vârstnicii cu probleme de mobilitate. Poți citi mai multe despre cum să renovezi și modernizezi baia pe blogul Brico Dépôt.

  avantaje dus walk in

  Ce avantaje are un duș walk-in

  Dușul de tip walk-in are mai multe avantaje:

  • Accesibilitate – în lipsa căzii sau a cădiței de duș, accesul se face ușor și rapid, pentru copii, adulți și vârstnici. Nu există trepte sau obstacole;
  • Întreținere minimă – lipsa accesoriilor face din dușul walk-in o alegere potrivită pentru persoanele cu un stil de viață activ care au timp pentru curățenie. De asemenea, din punctul de vedere a construcției, dușul walk-in se montează mai ușor prin comparație cu instalarea unei căzi sau a unei cabine de duș;
  • Aspectul elegant – orice baie iese în evidență dacă are un duș walk-in. Acesta atrage prin design
  • Sistemul de hidroizolație – un duș walk-in are un sistem de hidroizolație cu flanșe duble. Astfel, dușul de tip walk-in este etanș la scurgere. Prin comparație, în cazul unei căzi nivelul de impermeabilitate depinde foarte mult de calitate etanșeității precum și de îmbinarea de silicon;
  • Utilizarea eficientă a băii – dimensiunile cădiței pot limita mișcarea la duș însă, în funcție de preferințele clienților, poți construi un duș mare chiar de doi metri lățime;
  • Economie de apă – dacă o cadă necesită circa 120 de litri de apă, pentru un duș sunt necesari circa 80 de litri de apă;
  • Montarea în colțuri – dacă pentru o baie în care există cadă, colțurile sunt puncte moarte, nu același lucru putem spune despre dușul walk-in. Datorită dimensiunilor reduse și a designului inovativ permite montarea inclusiv în colțuri. Pentru a completa designul modern, poți închide lucrarea cu un perete de sticlă.

  dezavantaje dus walk in

  Ce dezavantaje are un duș walk-in

  Totuși, un duș walk-in are și câteva dezavantaje de care este important să ții cont înainte de a înlocui cada sau cabina de duș clasică. Mai jos sunt câteva dezavantaje ale dușului walk-in:

  • Este alunecos – pardoseala este udă în interiorul cădiței de duș cât și pe gresie. Astfel, există un risc mai mare de alunecare. Pentru a contracara acest lucru poți opta pentru un model anti-alunecare și/sau pentru gresie anti-derapare. Acestea au, totuși, un preț mai mare;
  • Crește umiditatea – dacă la dușul clasic închizi ușile, la dușul walk-in aburii și umiditatea ajung în întreaga baie. Totuși, aceasta nu este o problemă nouă ci apare și în cazul băilor care au cadă; O posibilă soluție este instalarea unei ventilator pentru baie sau deschiderea ferestrei după duș
  • Probleme cu scurgerea – este esențial să optezi pentru un sistem de scurgere foarte bun. Altfel există riscul ca apa să plutească în întreaga baie.

  De ce materiale ai nevoie

  Materialele necesare depind foarte mult de tipul de duș walk-in. Cel mai simplu tip de duș walk-in este cel care necesită doar o scurgere bună. Totuși, multe persoane aleg dușuri moderne și cădiță minimalistă sau chiar pereți de sticlă, cuburi de sticlă, plăci ceramice sau alte materiale.

  În funcție de model, poate fi nevoie să creezi o margine pentru a împiedica scurgerea apei în întreaga baie.

  Odată alege materialele de bază va trebui să te orientezi spre mortar hidroizolant pentru fixarea elementelor. Mai mult, va fi nevoie de un produs hidroizolant pentru pardoseală și pereți. Dacă vei pune gresie și faianță în aceeași perioadă de timp, va trebui să alegi plăcile ceramice precum și un adeziv specific, adaptat la condițiile de umezeală din baie.

  În fine, trebuie să acorzi atenție sporită alegerii rigolei de duș. Aceasta trebuie adaptată dușului pentru a permite scurgerea facilă a apei. Tot în această fază, trebuie ales și setul pentru duș, respectiv pana de duș, bateria și duza de duș.

  ce materiale ai nevoie

  De ce să alegi obiectele sanitare de la Brico Dépôt

  La Brico Dépôt ai acces la cele mai bune soluții pentru proiectele tale de sanitare. Iată care sunt câteva avantaje dacă alegi Brico Dépôt să fie alături de tine:

  • Amenajezi un spațiu funcțional, modern, sustenabil și ușor de întreținut;
  • Organizezi inteligent spațiul din baie, indiferent de dimensiunile, stilul de amenajare sau forma acestei încăperi;
  • Ai acces la produse de calitate la prețuri accesibile iar oferta se îmbogățește lunar;
  • Poți comanda produsele online. Acestea vin direct la adresa de lucru sau le poți ridica direct din magazin la doar patru ore de la comandă;
  • Ai acces la produse din surse sustenabile – peste 70% dintre produsele de la Brico Dépôt provin din surse sustenabile.
  • cum se monteaza dusul walk-in

  Cum se montează dușul walk-in

  Montarea dușului walk-in depinde de preferințele proprietarilor, de locul în care se află scurgerea precum și de alte aspecte care variază de la o locație la alta. Mai jos sunt pașii necesari pentru montarea dușului walk-in:

  1. Delimitează zona de duș pentru a modifica instalația sanitară, adaptând-o la noile nevoie de canalizare. Sapa trebuie turnată cu o înclinație de cel puțin 2% pentru ca apa de la duș să ajungă, în cădere, la scurgere;
  2. Montează rigola de duș – citește cu grijă instrucțiunile de pe ambalaj. În general, rigola vine cu șuruburi pentru a permite fixarea la înălțimea dorită. Aceasta se va lega la conducta de evacuare. Următorul pas este turnarea betonului până la flașa de izolare. Porțiunea de sus a rigolei va trebui să se afle la același nivel cu gresia, care va fi montată mai apoi. De asemenea, spațiul dintre plăci și zona de scurgere va trebui umplut cu ajutorul unui chit elastic;
  3. Toarnă șapei de egalizare – după montarea rigolei următorul pas este turnarea șapei. Realizată pe bază de ciment, șapa se va turna în așa fel încât rigola să nu depășească nivelul gresiei care se va ponta ulterior;
  4. Etanșeizează – podeaua este acoperită cu o membrană hidroizolantă iar apoi cu o soluție hidroizolantă pentru a separa cât mai bine zona de duș de restul băii. Astfel, vei preveni ca apa să ajungă în straturile superficiale ale zidăriei și, drept urmare, mucegaiul și igrasia. Pentru o mai bună rezistență în timp este necesară aplicarea hidroizolației în două straturi. Pentru zona colțurilor și pentru îmbinări este necesară aplicarea unei benzi de cauciuc;
  5. Montează plăci ceramice – pe pardoseală poți pune gresie, mozaic sau un alt material preferat de proprietari. Placarea se realizează cu un adeziv special pentru materialul folosit însă suficient de flexibil pentru a avea aderență față de hidroizolație. Nu uita de panta din zona rigolei. Scopul este ca apa de la duș să cadă natural spre rigolă (scurgere);
  6. Montează un paravan de sticlă – acest pas este opțional. Dacă proprietarii doresc paravan de sticlă, acesta va proteja baia împotriva picăturilor de apă. Montarea se realizează potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Pentru un aspect modern poți evita să duc paravanul de sticlă până în tavan.

  unde se moteaza dusul walk in

  Unde se montează dușul walk-in

  Pentru o eficientizare a eliminării aburilor și a umidității, dușul walk-in ar trebui să fie amplasat cât mai aproape de fereastră sau de o sursă de evacuarea a aerisire.

  Dacă în cazul unei băi mari dușul walk-in poate fi montat aproape oriunde și poate fi chiar și pentru două persoane, pentru o baie mică este indicat să îl montezi în colțul opus intrării în baie.

  Pentru mai mult sfaturi pentru amenajarea unei băi mici poți citi blogul Brico Dépôt.

  ce dimensiuni poate avea dusul walk in

  Ce dimensiuni poate avea dușul walk-in

  În ceea ce privește dușurile walk-in există numeroase dimensiuni în funcție de producător. Acestea pot avea formă dreptunghiulară sau pătată, pot fi deschise sau cu o ușă de sticlă.

  Condiția principală este ca un adult să poată încăpea în duș. Totuși, există și dușuri walk-in mai mari, care oferă mai mult confort.

  Dimensiunile unui duș walk-in variază între 80-200 cm lungime și 70-100 cm lățime. Cu toate că există și alte dimensiuni, acestea sunt cele mai folosite.

  dus minimalist

  Pentru ce tip de amenajare se pretează dușul walk-in

  Dușul walk-in este mai ales un simbol al vieții moderne, mereu aglomerate. De aceea, este preferat în special în băile amenajate în:

  • Stil scandinav – acest stil reunește funcționalitatea cu simplitatea și cu designul modern. În acest caz dușul walk-in poate fi minimalist, fără pereți de sticlă, părând a apărea în continuarea băii;
  • Stil industrial – se remarcă prin folosirea unor materiale neprelucrate precum piatra sau lemnul precum și a unor culori precum gri sau negru. Dușul walk-in fără cădiță este o alegere potrivită pentru a pune în valoarea materialele și culorile specifice acestui stil;
  • Stil modern/ultra-modern – poate include pereți cu accente puternice, corpuri de iluminat smart, instalație high-tech cu oglinzi inteligente. Predomină tonuri neutre de alb, negru sau gri. Cea mai bună variantă este dușul walk-in cu pereți de sticlă, fără detalii intruzive. Sticla completează stilul modern prin liniile simple și aspectul aerisit oferit;
  • Stil contemporan – se bazează pe linii drepte, ordine și spațiu deschis. Și aici este de preferat dușul walk-in cu pereți/ușă din sticlă pentru un aspect cât mai curat.

  ce este dusul walk in

  Ce să știi înainte de montarea dușului walk-in

  Încheiem cu o serie de recomandări pentru montarea dușurilor walk-in:

  • Măsoară cu atenție diametrul conductelor de drenaj – pentru a permite scurgerea apei este important să alegi țevi cu un diametru potrivit. În general, cada are o curgere de 50 mm, la fel și dușul walk-in însă mașina de spălat are o scurgere de 40 mm iar toaleta de 90 mm. În cazul în care se adună mai multe conducte de drenaj, optează pentru un diametru cât mai mare, de peste 100 mm;
  • Evită să conectezi conductele în Y – deoarece există riscul de formare a unor bule de aer în sistemul de canalizare este important să eviți conectarea în Y. În caz contrar, apa rămâne în duș până la scoaterea sifonului din scurgere. O alegere bună este să optezi pentru un cuplaj în T;
  • Alege un sifon ușor accesibil – în cazul în care apar probleme la scurgerea apei, este posibil ca murdăria să se fi acumulat. Alegerea unui sifon eficient, ușor de accesat și curățat previne spargerea podelii dușului ori de câte ori este necesară curățarea.

  dus modern

  Dușul walk-in este o alegere ideală pentru familiile moderne care doresc să aibă acces rapid la duș precum și pentru vârstnicii cu probleme de mobilitatea. Instalarea sa este mai simplă prin comparație cu băile care au cadă însă tot este nevoie de mâini pricepute, de timp și de atenție.

  Sursa foto: Shutterstock

  11698 vizualizări
 • cum alegi bideul

  Ghid de alegere și montaj a unui bideu. Idei de modele și accesorii necesare

  Cunoașterea altor culturi, precum și construirea de noi imobile au adus după sine dorința românilor de a îmbina modernitatea cu igiena. Astfel, bideul a devenit un obiect sanitar care nu ar trebui să lipsească din nicio baie. Acesta te ajută să ai o igienă corespunzătoare în fiecare zi.

  În continuare, poți citi mai multe despre criteriile în funcție de care să alegi un bideu, care sunt avantajele și dezavantajele, de câte tipuri este bideul, cum se montează, precum și câteva idei de modele.

  De ce să ții cont în alegerea unui bideu

  Pentru a putea alege bideul potrivit nevoilor tale, este indicat să te informezi cu privire la mai multe aspecte care țin de acesta. Mai jos, sunt câteva lucruri de care să ții cont în alegerea unui bideu.

  Forma și dimensiunile

  Bideul este, de cele mai multe ori, cu formă ovală sau rotundă. Forma sa depinde mai ales de forma altor obiecte sanitare, mai ales de cea a toaletei.

  Un bideu oval este cu aproximativ 5 cm mai lung decât unul rotund. Oferă mai mult confort datorită spațiului mai mare pentru șezut. Per total, un bideu oval are o lungime de 47 de centimetri, măsurați pe linia centrului, de la zona de prindere din spate și până în față. Este potrivit pentru băile spațioase, unde bideul nu incomodează la deschiderea sertarelor, ușilor sau dulapurilor.

  Pe de altă parte, bideul rotund are o lungime de circa 42 de centimetri. Acesta se integrează mai bine în băile mici. Mai mult, poate fi folosit mai ușor și de către copii.

  modele de bideu

  Funcțiile bideului, pentru o utilizare smart

  Caracteristicile suplimentare ale bideului îl fac să îți ofere un confort sporit. Mai jos, sunt câteva dintre acestea:

  • Funcția de încălzire în capac – este utilă mai ales în sezonul rece. În cazul în care eviți bideul deoarece suprafața sa este rece, o astfel de funcție te va încânta. Vestea și mai bună este că poate fi dezactivată în sezonul cald;
  • Ajustarea temperaturii apei – dacă optezi pentru un bideu cu apă caldă, probabil că îți vei dori și această funcție suplimentară. Opțiunea apare mai ales la bideurile electrice. Dacă îți dorești să folosești bideul zilnic, poate fi extrem de utilă;
  • Ajustarea presiunii apei – apare mai ales la modelele electrice și te ajută să controlezi presiunea, pentru o curățare mai facilă;
  • Curățarea oscilantă – duza face mici mișcări pentru o curățare completă, fără a fi nevoie să te miști. Poate fi utilă pentru un plus de confort și dacă ai apropiați cu anumite dizabilități fizice;
  • Uscarea cu aer cald – se aseamănă cu funcția de uscare a mâinilor din anumite băi. Cu această opțiune, vei putea elimina necesitatea de a folosi prosopul;
  • Spălarea zonei intime feminine – la activarea acestei funcții, duza își modifică unghiul de acțiune, pentru a putea curăța eficient și zona intimă feminină;
  • Deodorant – apare mai ales la modelele de lux. Cu ajutorul unor filtre și ventilatoare, se absorb mirosurile neplăcute.

  accesorii bideu

  Accesorii compatibile cu bideul ales

  Un alt criteriu important, când alegi un bideu, se referă la accesoriile care sunt compatibile cu modelul ales și care îți pot oferi un plus de confort. Unele accesorii pentru bideu ajută la obținerea unei mai bune igiene și la creșterea duratei de viață. Mai jos, sunt câteva dintre ele:

  • Baterie pentru bideu – în general, bideul nu vine cu astfel de accesorii, deci va trebui să o incluzi pe lista de cumpărături;
  • Ventil automat pentru bideu;
  • Duș igienic – folosește aceeași sursă de apă ca bideul și oferă mai multă flexibilitate în igienă. Este prevăzut cu un suport prins, de regulă, în imediata apropiere a bideului;
  • Duză pentru autocurățare – oferă un jet de înaltă presiune, pentru a curăța mai ușor vasul bideului.

  De ce să îți iei bideul și obiectele sanitare de la Brico Dépôt

  La Brico Dépôt vei găsi inspirație și cele mai bune soluții pentru amenajarea băii tale, indiferent de stilul de amenajare. Mai jos, sunt câteva avantaje dacă îți alegi bideul și obiectele sanitare de la Brico Dépôt:

  • creezi un spațiu sustenabil, funcțional, confortabil și ușor de întreținut;
  • ai acces la o gamă variată de produse, care se îmbogățește lunar;
  • poți comanda produsele dorite online. Ulterior, acestea îți vin direct acasă sau le poți ridica din magazin, la doar patru ore de la comandă;
  • ai acces la produse din surse sustenabile – peste 70% dintre produsele de la Brico Dépôt provin din surse sustenabile.

  avantaje bideu

  Avantaje și dezavantaje ale bideului

  Bideul este un obiect sanitar conectat la o sursă de apă și folosit pentru igiena personală, după toaletă. Este folosit cu precădere în vestul Europei, Orientul Mijlociu și Asia, mai ales în Japonia. Folosirea bideului oferă numeroase avantaje, dar și câteva dezavantaje, de care este bine să ții cont.

  Avantajele folosirii unui bideu

  Folosirea unui bideu aduce cu sine mai multe avantaje:

  • Sănătate – folosirea bideului reprezintă o alegere mai sănătoasă și mai eficientă decât simpla folosire a hârtiei. Medicii recomandă folosirea bideului, deoarece reduce riscul unor boli de piele, menține pH-ul zonei intime, precum și curățenia. O altă problemă a multor persoane este frecarea pielii cu hârtie. Pe termen lung, acest obicei irită pielea sensibilă din zona intimă și poate chiar cauza sângerări. Spre deosebire de hârtia abrazivă, bideul oferă un flux de apă delicat cu zonele sensibile;
  • Confort – folosirea bideului presupune foarte puține mișcări, un aspect esențial atât pentru gravide, cât și pentru persoane cu probleme de mobilitate sau artrită. De asemenea, vei putea curăța mai ușor copiii mici și îi vei crește în spiritul unei igiene adecvate;
  • Protejarea mediului – uneori, folosirea bideului va elimina necesitatea de a folosi hârtia igienică. Chiar dacă ești conectat la rețeaua publică de canalizare sau folosești o fosă septică, hârtia igienică poate fi un pericol pentru mediu. Folosirea bideului te ajută, astfel, să elimini una dintre sursele de poluare pentru mediu.

  Dezavantajele folosirii unui bideu

  Folosirea bideului are și o serie de dezavantaje sau provocări. Mai jos sunt câteva dintre ele:

  • Spațiul disponibil – deși nu ocupă foarte mult spațiu, dacă ai o baie de mici dimensiuni, aceasta va fi aglomerată de montarea unui bideu. Alege un bideu și un vas de toaletă compacte, adaptate dimensiunilor băii tale. Citește mai multe pe blogul Brico Dépôt despre amenajarea unei bai mici;
  • Timpul de acomodare – dacă nu ești obișnuit cu folosirea bideului, vei avea nevoie de timp de acomodare. Multă lume care ia contact pentru prima oară cu un bideu se poate simți copleșită. În timp, te vei obișnui și va apărea întrebarea retorică „De ce nu m-am gândit la asta mai devreme?”
  • Introducerea de noi țevi sau reconfigurarea sistemului existent – dacă dorești să folosești bideul în mod regulat, va trebui să îi oferi atât o sursă continuă de apă, cât și un drum direct spre canalizare;
  • Riscul folosirii – există unii cercetătorii care semnalează că folosirea continuă a bideului poate afecta echilibrul bacterian al femeilor;

  cum se monteaza un bideu

  Cum se montează un bideu

  Montarea unui bideu poate fi realizată în momentul în care construiești casa, atunci când va trebui să lași suficient loc pentru sursa de apă și canalizare, sau mai târziu, atât la casă, cât și la bloc. Mai jos, sunt pașii necesari pentru a monta un bideu:

  • Pasul 1: Alege locul în care vei pune bideul – în general, bideul se află aproape de toaletă, fie pe o parte, fie pe cealaltă. Deși dimensiunile variază, este indicat să lași cel puțin 46 cm față de perete (uneori chiar 55 cm) și 41 cm pe lățime. De asemenea, ar trebui să existe minimum 20 cm de spațiu liber pe părțile laterale;
  • Pasul 2: Asigură-te că ai acces la o sursă de apă și la canalizare – instalează țevi pentru apa caldă și apa rece, similar bateriei pentru chiuvetă. Citește instrucțiunile pentru a vedea de ce alte accesorii ai nevoie; în general, bateria, sifonul și scurgerea nu sunt incluse în pachet;
  • Pasul 3: Instalează bideul și bateria, scurgerea și sifonul – dă găurile necesare pentru fixarea bideului cu șuruburi. Dacă ai gresie, vei avea nevoie de un ciocan rotopercutor și de un burghiu special pentru acest material;
  • Pasul 4: Conectează bideul la apă – după fixarea bideului cu șuruburi, pasul următor constă în conectarea la sursa de apă. Pornește apa și vezi dacă apar scurgeri;
  • Pasul 5: Testează bideul – acest pas este esențial pentru a te asigura că fiecare componentă funcționează optim.

  În lipsa expertizei în domeniul instalațiilor sanitare, este bine să soliciți ajutorul unui specialist. De asemenea, dacă pardoseala are imperfecțiuni, va fi necesar să o repari, înainte de montarea bideului. Dacă ai optat pentru un bideu electric, este recomandat să îl montezi cât mai aproape de o sursă de curent.

  Idei de modele de bideuri din care poți alege

  Modelele de bideuri variază în funcție de dimensiuni, funcții, tip de montare etc. Mai jos, poți citi despre principalele tipuri de modele de bideu.

  • Bideu cu montaj pe podea – apropierea de perete ascunde țevile inestetice, iar baia va căpăta un aspect unitar;
  • Bideu suspendat – este fixat pe perete, iar pardoseala este liberă. Poate fi o alegere bună dacă și vasul de toaleta este prins pe perete. De asemenea, un bideu de acest fel se potrivește foarte bine într-o baie de mici dimensiuni. Alături de toaleta suspendată, întregește aspectul modern al băii;
  • Bideu montat pe podea, independent – acesta se află la o oarecare distanță de perete. Țevile pot fi vizibile iar dacă dorești să le maschezi este necesar un montaj mai elaborat.
  • Bideu portabil - este dotat cu acumulator și rezervor și poate fi folosit fără griji în vacanță, mai ales dacă mergi alături de persoane cu probleme de mobilitate.

  Află mai multe despre renovarea si modernizarea baii, de pe blogul Brico Dépôt!

  Alegerea unui bideu depinde de mai mulți factori, printre care dimensiunile acestuia și spațiul pe care îl ai la dispoziție, funcțiile suplimentare. Optează pentru un bideu adaptat nevoilor tale și apelează la personal specializat, pentru ca obiectele tale sanitare să fie instalate corect.

  Sursa foto: Shutterstock

  3234 vizualizări
 • avantaje cabina de dus zidita

  Cabină de duș zidită: cum o construiești și care sunt materialele necesare

  Multă lume alege să își construiască o cabină de duș zidită pentru un confort sporit. Ai acces rapid, se curăță relativ ușor și nu ocupă mult spațiu.

  În continuare, poți afla mai multe despre ce presupune cabina de duș zidită, care sunt avantajele și dezavantajele ei, de câte tipuri poate fi, de ce materiale vei avea nevoie și care sunt pașii construirii unei astfel de cabine. Totodată, descoperi care sunt stilurile de amenajare potrivite și cum să o întreții. 

  Cabină de duș zidită: avantaje și dezavantaje

  Cabina de duș zidită nu se referă neapărat la zidirea sa în perete, ci la lipsa cădiței de duș. Aceasta poate avea panouri de sticlă sau ziduri de protecție, dacă îți dorești acest lucru. Pentru un aspect deosebit, dacă optezi pentru panouri de sticlă, acestea se pot monta pe ziduri, placate cu piatră de râu, construite până la jumătatea distanței dintre pardoseală și plafon. 

  Diferența majoră față de o cabină de duș clasică este că apa se scurge direct prin pardoseală și vine atât cu avantaje, cât și cu dezavantaje. 

  Mai jos, sunt câteva dintre cele mai importante avantaje ale unei cabine de duș zidite:

  • Poți adapta cabina de duș la spațiul de care dispui – în funcție de spațiu, poți alege între o cabină pătrată, pe colț, semirotundă, dreptunghiulară;
  • Cabina de duș zidită se curăță mai ușor – apa se scurge direct prin pardoseală. Chiar dacă ai ușă din sticlă, aceasta se curăță mai ușor decât cada tradițională;
  • Are o durată mare de viață și include puține piese – acest lucru se traduce printr-un cost mai mic pentru întreținerea pe termen lung;
  • Ai acces ușor și rapid la duș – este potrivit pentru cei care vor să facă un duș rapid dimineața, înainte de a pleca la locul de muncă. Mai mult, poate fi avantajoasă și pentru persoanele cu probleme de mobilitate. Acestea nu mai trebuie să pășească în cadă sau în cădița de duș;
  • Are un design minimalist – potrivit pentru băile moderne.

  cabina de dus alba

  La dezavantaje intră următoarele aspecte:

  • În lipsa cădiței, apa se poate scurge în toată baia, dacă nu ai prevăzut o zonă specială pentru direcționarea sa;
  • Costurile inițiale sunt mai mari decât un cazul unei cabine clasice de duș sau al unei căzi, în special dacă optezi pentru un model cu ziduri din sticlă sau piatră;
  • Este mai răcoroasă – lipsa ușii și a perdelei de duș poate crește senzația de frig. Citește pe blogul Brico Dépôt mai multe despre cum functioneaza incalzirea prin pardoseala;
  • Picăturile de apă pot ajunge în restul băii – în funcție de amenajarea cabinei de duș zidite, picăturile de apă pot ajunge pe pereți și pe mobilă. Poți reduce acest risc prin alegerea unor accesorii pentru baie adaptate nevoilor tale;
  • Va fi mai multă umiditate – pentru a evita apariția mucegaiului, este indicată folosirea unui ventilator, deschiderea ferestrei sau instalarea unui dezumidificator.

  Confortul este un element cheie pentru locuința ta. Pentru a-l obține, trebuie să ai în vedere aspecte ce țin în primul rând de aerul resimțit, cât și de amenajare. Citește pe blogul Brico Dépôt despre alegerea corecta pentru incalzirea locuintei tale și descoperă ce soluție te avantajează. 

  De ce să alegi obiectele sanitare și materialele de construcție de la Brico Dépôt">De ce să alegi obiectele sanitare și materialele de construcție de la Brico Dépôt

  La Brico Dépôt găsești inspirație așa încât cabina ta de duș să arate exact cum îți dorești. Iată care sunt avantajele, atunci când Brico Dépôt devine partenerul tău de nădejde:

  • amenajezi un spațiu modern, confortabil, sustenabil, funcțional și ușor de întreținut;
  • îți organizezi spațiul în mod inteligent, indiferent de dimensiunile băii sau de stilul de amenajare;
  • ai acces la o gamă variată de produse la prețuri competitive, care se îmbogățește lunar;
  • poți comanda accesoriile pentru baie online, iar apoi îți vin direct la ușă. Alternativ, le poți ridica din magazin la doar patru ore de la comandă;
  • te bucuri de branduri din surse sustenabile – peste 70% dintre produsele de la Brico Dépôt provin din surse sustenabile.

  Ce trebuie să știi înainte de a construi o cabină de duș zidită

  construire cabina de dus

  Construirea unei cabine de duș zidite îți oferă libertate aproape nelimitată în ceea ce privește materialele, dimensiunile dorite și culorile preferate. Poți alege un model minimalist, care să conțină doar rigola de duș, sau poți opta pentru un zid din cărămidă de sticlă sau chiar un zid cu piatră naturală, în funcție de efectul pe care dorești să-l creezi.

  Totuși, este important să iei în calcul câteva lucruri, înainte de a alege o cabină de duș zidită. Construirea în sine implică aspecte care țin de instalația sanitară, scoaterea și/sau aplicarea de gresie/faianță etc.

  Dacă ai mai făcut astfel de lucrări anterior, te vei descurca ușor. Însă, dacă nu ai experiență, este indicat să lași un expert să se ocupe. De asemenea, lucrările pot lua timp, deci este o idee bună să ai o alternativă la folosirea băii, pe durata lucrărilor.

  Scurgerea la cabina de duș

  O problemă care poate apărea este acumularea de apă. Dacă nu planifici din timp ce vei face, apa va ajunge în restul băii. Ce se poate face? O idee ar fi să creezi o bordură, pentru a împiedica apa să iasă din zona cabinei de duș. O altă soluție implică instalarea unei podele de tip „wet room”. În acest caz, pardoseala are o ușoară înclinație spre scurgere.

  Multă lume crede că folosirea cabinei de duș zidite crește riscul de accidentări, în special de alunecare. În general, cabinele de duș de acest fel sunt sigure: tot ce ai de făcut este să intri și să ieși din ele. Totuși, pentru a crește siguranța pentru copii, vârstnici sau persoane cu dizabilități, poți folosi gresie texturată. Aceasta previne alunecarea, chiar și atunci când este udă și nu vei avea probleme cu scurgerea la cabina de duș. 

  Nu știi ce să alegi pentru baia ta? Descoperă modelele de gresie din portofoliul Brico Dépôt. 

  Cabine de duș făcute manual

  O variantă care să îți asigure un confort maxim, dar și să fii conștient de întreaga construcție, este să construiești manual cabina de duș. Prin acest mod, nu ai limitări la model și poți să creezi întreg conceptul după ideile tale. 

  În schimb, poate fi și o alegere economică, fiindcă vei fi stăpân pe alegerea materialelor, dar și să optezi pentru specialiștii pe care îi consideri potriviți, fără a primi totul gata făcut și să eviți eventualele neplăceri, cum ar fi alungirea. Vei alege variante potrivite pentru tine și familia ta.

  De asemenea, poți folosi un covoraș special pentru cabina de duș, pentru a preveni alunecarea. Pentru persoanele cu dizabilități, poți instala balustrade speciale în interiorul dușului. Există inclusiv varianta scaunului de duș, folosit mai ales de persoanele vârstnice. Așadar, optează pentru cabine de duș făcute manual.  

  Umiditatea din cabina de duș zidită

  O altă provocare a cabinei de duș zidite se referă la umiditate. Cele mai multe modele sunt deschise, iar aburul fierbinte circulă în baie. Asigură-te că ai instalat și pornit un ventilator pentru baie, pentru a evacua rapid vaporii. După duș, deschide fereastra, pentru a elimina umiditatea rămasă. Dacă nu ai fereastră în baie, lasă ușa deschisă câteva minute, spre o cameră cu fereastra deschisă.

  O soluție este să instalezi un dezumidificator portabil în baie sau, dacă spațiul îți permite, să pui câteva plante care iubesc umiditatea, așa cum sunt aloe vera, bambusul sau planta șarpe.

  cabina de dus din sticla

  Dacă îți dorești confort optim pentru tine și familia ta, cu siguranță, vrei să faci alegeri inspirate și sigure, indiferent de încăpere. Alege un ventilator potrivit pentru baia ta, care să îți vină în ajutor ție și întregii familii. 

  Modele de băi cu cabină de duș zidită

  Cabina de duș zidită este o opțiune perfectă, mai ales pentru băile amenajate în stil modern. O astfel de cabină de duș oferă un plus de eleganță oricărei băi. Este important să te îndrepți către acele modele de băi cu cabina de duș zidită care să se potrivească și stilului tău, dar și întregii locuințe. 

  Descoperă principalele stiluri de amenajare potrivite pentru cabina de duș zidită:

  • Stilul scandinav – îmbină cu gust simplitatea și funcționalitatea. Pentru cabina de duș zidită, sunt indicate liniile simple și materialele din surse sustenabile, pentru un aspect uniform;
  • Stilul industrial – se evidențiază prin materiale neprelucrate, precum piatra naturală sau lemnul, și prezența nuanțelor de gri și negru. Poți opta pentru o cabină de duș neagră, mai ales dacă aceasta contrastează cu pereții din gresie albă;
  • Stilul contemporan – se remarcă prin linii drepte, mult spațiu și ordine. Poți alege ușă din sticlă, pentru un aspect contemporan și aerisit;
  • Stilul ultra-modern – poți combina nuanțele de alb-negru cu accentele puternice. De asemenea, stilul poate fi pus în valoare prin corpuri de iluminat cu design futurist și instalații high-tech. Și în acest caz, se potrivesc pereții din sticlă.

  Este important să alegi acel stil care se potrivește atât personalității tale, dar să fie și în armonie cu întreaga locuință.  Descoperă pe blogul Brico Dépôt 40 de idei care sa iti transforme in totalitate baia. 

  Cum întreții cabina de duș zidită

  Întreținerea unei cabine de duș fără cădiță îți va lua mult mai puțin timp decât curățarea unei căzi. Iată câteva lucruri de care să ții cont:

  • Pornește ventilatorul, înainte de a intra la duș, iar după, deschide fereastra, dacă este cazul, sau lasă ventilatorul până la eliminarea umidității din baie;
  • Ține șamponul, săpunul și alte produse de îngrijire pe un raft suspendat și nu pe gresie. Astfel, vei preveni ca pardoseala să devină lipicioasă și vei evita formarea mucegaiului;
  • O dată pe lună, șterge ușa de sticlă și faianța cu o soluție specială, pentru a îndepărta reziduurile de săpun/șampon;
  • Curăță spațiile dintre plăcile de faianță, o dată la șase luni, pentru a preveni formarea de mucegai și acumularea murdăriei.

  Ai nevoie de inspirație pentru baia ta? Alege din produsele Brico Dépôt accesorii pentru baie care se potrivesc cel mai bine stilului și băii tale. 

  Cum construiești cabina de duș zidită

  Cabina de duș zidită, numită și cabină de duș cu rigolă în pardoseală, se construiește în funcție de mai mulți factori, printre care spațiul disponibil, modelul ales și preferințele. Pot fi folosiți pereții deja existenți sau poți construi alții. 

  Totuși, amplasarea sa este importantă, deoarece trebuie să permită accesul la o sursă de apă și la scurgere. 

  La fel de important este să ai la îndemână materialele necesare. Mai jos poți afla care sunt acestea și pașii necesari pentru a construi o cabină de duș zidită. 

  materiale cabina de dus

  Materiale necesare

  Alegerea materialelor necesare pentru cabina de duș zidită ține de cum dorești să o construiești, dar și de opțiunea de a o separa de restul băii. Mai jos, sunt principalele materiale necesare pentru această construcție:

  • cărămizi clasice sau de sticlă, rigips, piatră naturală sau alte materiale pentru pereții despărțitori și/sau pentru ușă;
  • mortar hidroizolant;
  • suport pentru ușă, dacă îți dorești acest lucru;
  • hidroizolație pentru podea și pereți, pentru a avea o cabină de duș cu o durată lungă de viață;
  • gresie și faianță;
  • adeziv pentru faianță/ gresie/ sticlă/ piatră naturală etc.;
  • distanțieri pentru faianță;
  • chit de rosturi;
  • baterie de duș, sifon de duș și alte accesorii sanitare.

  cabina de dus moderna

  Nu te-ai hotărât asupra modelului de faianta pentru baia ta? Descoperă modelele din portofoliul Brico Dépôt și bucură-te de alegeri inspirate. 

  Pașii necesari pentru a construi cabina de duș zidită

  După alegerea locului, se vor îndepărta obiectele sanitare și se va modifica instalația, pentru ca noua cabină de duș să se alinieze canalizării. Pentru a se asigura scurgerea apei, este necesară turnarea unei șape de minimum 2 cm către scurgere. 

   Mai jos, sunt pașii necesari pentru construirea unei băi cu duș fără cabină. 

  • Pasul 1: Montarea rigolei – înainte de montare, citește cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj. Aceasta vine la pachet cu șuruburi de ancorare pentru fixare și se va conecta la conducta de evacuare. Mai apoi, se toarnă betonul, până ajunge la nivelul flașei de izolare. Porțiunea superioară a rigolei ar trebui să fie la același nivel cu gresia care va fi montată mai târziu. Porțiunile existente între plăcile de gresie și scurgere vor fi acoperite cu un chit elastic;
  • Pasul 2: Turnarea șapei autonivelante – în general, se toarnă o șapă pe bază de ciment. Șapa va avea o grosime de aproximativ 2 cm, astfel încât rigola să nu depășească gresia pe care o vei monta ulterior;
  • Pasul 3: Construirea pereților laterali - pereții ar trebui să fie de 3-5 cm grosime. Poți folosi piatră naturală, cărămizi din sticlă sau alte materiale. Stâlpii din lemn sau metal vor fi acoperiți de ciment cu o grosime de aproximativ 1,3 cm; peste acesta se va așeza faianța cu o grosime de maximum 0,9 cm. De asemenea, materialul trebuie să fie suficient de rezistent pentru a suporta obiecte sanitare (în cazul în care dorești să construiești mai mulți pereți). Pe peretele pentru instalații sanitare lasă suficient spațiu între stâlpi pentru a permite introducerea robineților și a capului de duș. În cazul în care folosești cărămizi de sticlă, acestea se vor fixa direct pe șapa autonivelantă cu ajutorului unui adeziv special;
  • Pasul 4: Hidroizolația – este o etapă esențială pentru prelungirea duratei de viață a cabinei de duș zidite. Mai întâi se aplică o membrană hidroizolantă, apoi o soluție specială hidroizolantă. Este vital ca straturile hidroizolante să se aplice în ordinea corectă. Hidroizolația se aplică atât în zona unde va fi dușul în pardoseală, cât și pe pereții cabinei, dacă este cazul. Astfel, se vor preveni infiltrarea apei și apariția mucegaiului și a igrasiei;
  • Pasul 5: Montarea faianței și a gresiei – pardoseala va fi acoperită de gresie, iar zidurile, cu faianță. Montarea gresiei și/sau a faianței se va realiza folosind un adeziv adaptat pentru o mai bună aderență. Gresia nu ar trebui să depășească nivelul rigolei de scurgere. Folosește un fierăstrău pentru a tăia faianța și a permite pătrunderea robineților. După ce ai terminat aplicarea faianței și a gresiei, lasă să se usuce peste noapte;
  • Pasul 6: Instalarea ușii  – în general, se folosește un paravan de sticlă. Acesta are o grosime de 8-10 mm și poate fi montat folosind profile de inox, direct pe un pat de adeziv pentru gresie. Urmărește instrucțiunile de pe ambalaj pentru o fixare corectă. De cele mai multe ori, ușile pentru duș se fixează prin șuruburi. În funcție de preferință, ușa se poate deschide tradițional sau poate fi glisantă;
  • Pasul 7: Montarea obiectelor sanitare și a spațiilor de depozitare, pe perete.

  Ai nevoie de un paravan de sticla și nu știi pe care să îl alegi? Inspiră-te din modelele noastre. 

  Cabină de duș zidită: ce mai trebuie să iei în calcul

  Cabina de duș zidită sau cabina de duș fără cădiță, cum mai este cunoscută, poate prinde formă prin mai multe variante și modele. Însă, mai sunt unele detalii pe care nu ar strica să le iei în calcul, cum ar fi cele legate de materiale sau obiectele sanitare. 

  Duș zidit cu cărămidă

  Există mai multe metode prin care să pui pe picioare o cabină de duș zidită. O modalitate prin care să faci asta și să contribui la schimbarea întregii băi este să construiești un duș zidit cu cărămidă. Poate fi și o cabină de duș zidită pe colț, dar dacă vrei un astfel de model, cu cărămidă, trebuie să construiești pereți special din rigips, care să fie ulterior placați. O baie cu un duș zidit din cărămidă poate fi într-o formă clasică, dar poți avea și o cabină de duș zidită din cărămidă de sticlă.  

  Soclu cabină duș 

  Ca rezultatul să fie unul de succes și pe măsura așteptărilor, locul dedicat cabinei de duș trebuie să fie hidroizolat perfect. Un aspect important ce ține de design este și soclul cabinei de duș. Vine în diverse forme și nuanțe, care vor schimba ambientul întregii băi. Soclul pentru cabina de duș se poate monta chiar și pe peretele vertical, însă, cel mai căutat model este cel minimalist, fiindcă va da întotdeauna senzația de spațiu mai mare. 

  Dacă și tu ești o persoană care preferă lucrurile bine puse la punct, chiar dacă ai anagajat o echipă profesionistă în amenajare, cu siguranță, te informezi cu atenție asupra tuturor procedurilor. Află care este rolul sapei, cum se prepara si cum se toarna

  instalare cabina de dus

  Construirea cabinei de duș zidite reprezintă o provocare chiar și pentru meșteri. Așadar, este indicat să îți aduni rezervele de răbdare și inspirație, pentru ca baia să devină așa cum ți-o imaginezi. În cazul în care nu ești as în construcții, poți solicita ajutor profesionist. Astfel, cabina ta de duș zidită pe colț sau nu va avea o durată de viață cât mai lungă. 

  Sursa foto: Shutterstock

  7972 vizualizări
 • Cum alegi iluminatul potrivit pentru baia ta
 • Cum alegi tapetul pentru baie și ce reguli de aplicare să urmezi

  Cum alegi tapetul pentru baie și ce reguli de aplicare să urmezi

  Amenajarea băii poate fi un proces simplu, deoarece nu necesită multe piese de mobilier sau decorațiuni. Cu toate acestea, folosirea unor elemente de efect poate schimba ambientul. Una dintre cele mai simple modalități de a face acest lucru este prin tapet pentru baie. 

  Acest element de decor a apărut în secolul al XVII-lea, în Anglia, și era realizat din piele gravată. Ulterior, a apărut tapetul de hârtie, a cărui montare era îngreunată de piesele mici de tapet. 

  În Renaștere, a început să fie la modă tapetul textil, din materiale prețioase precum brocart sau damasc. Mai târziu, în Baroc, predominau modelele inspirate din natură, cu decorațiuni ce imitau frunzele de acant. Odată cu secolul al XXI-lea, au început să apară din ce în ce mai multe modele și texturi de tapet, atât pentru dormitor și living, cât și pentru bucătărie sau baie. 

  În continuare, poți citi mai multe despre materialele potrivite pentru baie, ce criterii să iei în calcul când alegi un tapet pentru baie, ce avantaje îți oferă, precum și câteva sfaturi pentru montarea sa.

  Ce trebuie să știi înainte de a monta tapet în baie

  baie amenajata cu tapet

   Montarea tapetului este relativ simplă, dacă ții cont de recomandările de mai jos:

  • evită modelele cu multe detalii – acestea vor face ca baia să pară mai aglomerată și pot stimula stările de neliniște;
  • asigură-te că baia este aerisită – deși are o rezistență ridicată la aburi, umezeala poate reduce durata de viață a unui tapet. De asemenea, poți aplica un lac protector. Acesta îi va oferi strălucire, va pune în valoare culorile, va proteja împotriva depunerilor de particule de apă și va permite curățarea facilă;
  • folosește soluțiile de curățare recomandate de producător – unele tipuri de tapet nu suportă soluțiile de curățare abrazive și se pot altera;
  • fii atent la locul în care montezi tapetul – modul în care cade lumina în baie influențează aspectul culorilor tapetului; dacă lumina este slabă, un aspect des întâlnit în baie, nuanțele închise vor închide și mai mult baia;
  • evită să montezi tapetul în locuri unde poate fi stropit ușor - nu îl monta lângă cadă sau lavoar, de exemplu;
  • înainte de achiziție, măsoară zona pe care dorești să montezi tapetul – alege tapetul doar în urma măsurării lungimii și a lățimii spațiului; măsurarea înainte de montare poate fi frustrantă, deci este indicat să măsori și să tai tapetul înainte de aplicare;
  • nu subestima numărul de foi necesare – pe lângă tapetul necesar pentru pereți, vei avea nevoie de 1-2 mp în plus, pentru a corecta eventualele probleme care ar putea apărea la montare sau pe viitor;
  • nu ezita să îmbini tapetul cu faianța – în ultimii ani, combinațiile de tapet cu faianță sunt din ce în ce mai folosite în băile amenajate în stil modern; dacă îți dorești acest lucru, poți chiar recondiționa faianța, folosind un tapet special.

  Cauți inspirație pentru recondiționarea băii tale? Pe blogul Brico Dépôt afli cum poti sa reconditionezi gresia si faianta fara sa inlocuiesti placile.

  • asigură-te că ai la îndemână toate uneltele necesare (vezi mai jos);
  • acoperă masa pe care lucrezi cu plastic și nu cu ziare – cerneala de la ziar poate păta tapetul și îi poate afecta durata de viață;
  • evită să împăturești tapetul în patru – atunci când lași tapetul să se „odihnească”, pentru ca adezivul să fie activat de apă, evită să îl împăturești de mai multe ori; urmele rămase pot fi inestetice, odată ce tapetul este pus pe perete;
  • întrerupe energia electrică înainte de a aplica tapet în jurul întrerupătoarelor/prizelor;
  • verifică periodic dacă există bule de aer sau dacă tapetul are mici încrețituri - dacă observi bule, acestea trebuie nivelate cât mai repede, înainte ca adezivul să se usuce;
  • curăță excesul de adeziv – folosește un burete curat, pentru a elimina excesul de adeziv de pe tapet sau tavan; clătește buretele des.

  Cu siguranță, vrei să alegi un tapet care să ofere atât un design plăcut, dar totodată să fie și calitativ. Descoperă produsele din categoria tapet si fototapet disponibile la Brico Dépôt și alege ce se potrivește cel mai bine. 

  cum montezi tapet

  Tapet în baie - cum îl montezi

  Montarea tapetului în baie este relativ simplă și, deși poate fi realizată de oricine, este recomandat să apelezi la un specialist, pentru a evita golurile de aer, imperfecțiunile între diverse fâșii de tapet sau irosirea materialului. 

  Un aspect important de știut este că, înainte de montarea tapetului, va trebui să măsori pereții pentru a putea tăia fâșiile la dimensiunile necesare. Pentru fiecare fâșie lasă 2-3 cm sus și 2-3 cm jos, față de dimensiunile peretelui. Mai jos sunt pașii pentru montarea tapetului în baie:

  1. Curăță suprafața pereților de impurități. Poate fi necesară tratarea pereților contra mucegaiului. De asemenea, tot la acest pas se vor trasa contururile pentru geam, ușă și fereastră, dacă este cazul. Dacă există fisuri semnificative ale pereților, acestea vor trebui acoperite cu o soluție specială pentru baie.
  2. Aplică amorsa pentru tapet. Aceasta va asigura buna fixare a tapetului, precum și îndepărtarea sa, la nevoie.
  3. Umezește tapetul în cadă sau chiuvetă și scufundă-l complet.
  4. Apucă partea inferioară și partea superioară și împăturește-le ușor la mijloc, fără a crea cute.
  5. Urmărește instrucțiunile producătorului legate de timpul necesar pentru umezirea tapetului.
  6. După trecerea timpului, ia fâșia de tapet din apă și ține-o câteva secunde în mână, până la eliminarea excesului de apă.
  7. Desfă tapetul și aplică fâșia pe perete, începând de sus. Dacă ai pereții înalți, vei avea nevoie de o mână de ajutor.
  8. După fixarea tapetului, uită-te cu atenție, pentru a vedea dacă există bule de aer sau încrețituri.
  9. Netezește tapetul de la interior spre exterior. Pentru îndepărtarea bulelor, vei avea nevoie de un prosop mic. Cu el vei șterge tapetul pentru ca bulele să iasă spre exterior.
  10. După ce ai aplicat toate fâșiile de tapet, taie excesul de sus și de jos, folosind un cutter. Asigură-te că ai oprit curentul electric, înainte de a lucra cu mâinile ude pe lângă prize.

  Dacă te gândești să faci o schimbare în ceea ce privește aspectul băii tale, pe lângă tapet, poți să începi cu înlocuirea căzii. La Brico Dépôt găsești cazi pentru baie potrivite pentru orice design.

  tapet pentru baie

  De ce unelte și materiale ai nevoie pentru montarea tapetului

   Pentru a monta tapetul în baie, ai nevoie de următoarele: 

  • tapet – necesarul depinde de suprafața pe care o ai de acoperit;
  • adeziv pentru tapet – opțional, multe tipuri de tapet sunt autoadezive;
  • ruletă;
  • riglă;
  • nivelă;
  • creion;
  • foarfece;
  • pensulă (opțională) - permite aplicarea adezivului;
  • rolă de cauciuc - ajută la aplicarea tapetului aproape de margini;
  • cutter;
  • prosop mic sau cârpă curată;
  • mănuși și salopetă;
  • o găleată și un burete curat, pentru a îndepărta excesul de adeziv de pe pereți, de pe jos, de pe mobila din baie etc.;
  • scară cu trepte – pentru a ajunge în partea de sus a peretelui.

  Ai nevoie să faci o schimbare în trusa de unelte și să o completezi? Descoperă pensulele pentru amenajari interioare de la Brico Dépôt în diferite forme și dimensiuni. 

  De ce să îți iei tapetul, fototapetul și uneltele de la Brico Dépôt

  Brico Dépôt îți oferă cele mai bune soluții pentru amenajarea băii tale. Mai jos sunt câteva motive pentru care să alegi tapetul, fototapetul și uneltele de la Brico Dépôt:

  • creezi un spațiu modern, funcțional, simplu, ușor de întreținut și sustenabil;
  • te bucuri de produse de calitate excepțională pe care le poți comanda online; acestea îți vin direct la ușă sau le poți ridica din magazin, la doar patru ore de la comandă;
  • ai acces la produse durabile la prețuri avantajoase;
  • peste 70% dintre produse sunt din surse sustenabile, iar procentul este în creștere.

  tipuri de tapet

  Tapet baie - ce tipuri se potrivesc cel mai bine

  Cea mai frecventă întrebare pusă de persoanele care aud de tapet în baie este dacă și cum va rezista la umezeală. Din fericire, avansul tehnologiei în domeniul decorațiunilor a dus la apariția unor proprietăți specifice în ceea ce privește tapetul pentru baie. 

  În general, pentru baie sunt recomandate două tipuri de tapet: 

  1. Tapet din vinil (PVC) 

  Stratul exterior este acoperit de PVC, oferind un grad ridicat de impermeabilitate. De asemenea, este rezistent la razele soarelui, deci nu se decolorează, nu își modifică forma și se curăță ușor. În plus, vine într-o gamă mare de modele, perfecte pentru a scoate din anonimat orice baie. Totuși, nu este indicat să fie montat în apropiere de cadă sau chiuvetă, deoarece există riscul de apariție a unor defecte.

  1. Tapet pentru baie din fibră de sticlă  

  Tapetul pentru baie din fibră de sticlă este realizat prin fibre rezultate prin topirea sticlei. Este o alegere ideală pentru baie și are numeroase avantaje: rezistă bine la uzură, se curăță ușor chiar și cu produse agresive, nu emană substanțe toxice, are un risc redus de igrasie și mucegai, permite pereților să respire, se aplică ușor.

  Pentru a schimba ambientul băii tale, pe lângă tapet, poți să îți îndrepți atenția și asupra altor obiecte. Unul dintre ele ar fi lavoarul, care nu este deloc greu de schimbat. Accesează gama de produse de lavoar de la Brico Dépôt și alege-l pe cel potrivit.  

  Criteriile în alegerea unui tapet pentru baie

  cum alegi tapetul

  Pentru ca locuința ta să aibă un aspect armonios, este indicat să acorzi atenția cuvenită renovării băii. Tapetul reprezintă un element simplu, care poate schimba rapid aspectul băii. Pentru a face o alegere bună, este recomandat să acorzi atenție următoarelor caracteristici:

  Tapet baie rezistent la apă (impermeabilitatea) 

  Rezistența la apă este foarte importantă, mai ales dacă ai un nivel ridicat de umiditate în baie și, eventual, nu dispui nici de o fereastră. Alegerea unui tapet realizat din material impermeabil reprezintă cea mai bună alegere pentru a proteja pereții împotriva igrasiei și mucegaiului. Totodată, pentru a asigura calitatea tapetului, acesta trebuie să aibă un răspuns bun la contactul cu aburii. Altfel, se va uza repede și se va desprinde de pe pereți.

  Tapet cauciucat pentru baie 

  Un tapet de calitate pentru baie ar trebui să aibă stratul superior cauciucat. O astfel de proprietate va permite scurgerea picăturilor de apă de la cadă sau cabina de dus, precum și picăturile de condens. Mai mult, vei evita absorbția umezelii pe material și trecerea sa pe perete.

  Lavabil sau superlavabil 

  Un tapet lavabil sau ultralavabil se va curăța ușor, cu o lavetă umedă sau doar cu apă și săpun.

  Ai nevoie de inspirație pentru renovarea băii tale? Atunci nu trebuie să cauți foarte mult, pentru că vei găsi idei inspirate si modele creative, chiar pe blogul Brico Dépôt. 

  model de tapet pentru baie

  Alegerea tapetului în baie în funcție de model

  Alegerea tapetului va depinde și de modul de amenajare a băii, precum și a restului casei. Prin aplicarea tapetului, poți înveseli încăperea sau o poți face să pară mai mare și mai aerisită. Mai jos sunt principalele modele de tapet:

  • Tapet baie 3D – oferă impresia de spațiu, prin crearea unei iluzii vizuale. Astfel, se conturează un decor unic și deosebit, contribuind la starea de relaxare specifică băii.
  • Tapet baie simplu (clasic) – are o singură culoare ori nuanță sau include un model simplu, minimalist. Este indicat pentru băile de dimensiuni reduse. În acest context, se merge pe tapet în culori neutre sau deschise. Un plus este și faptul că se potrivește ușor, indiferent de stilul de amenajare. Pentru un aspect armonios, poate fi asortat cu accesoriile din baie (corpuri de iluminat, mici decorațiuni, obiecte sanitare). Pentru a pune în valoare și mai mult tapetul, într-o baie mică, poți alege să montezi o oglindă. Aceasta va mări vizual baia și va dubla lumina existentă.
  • Tapet cu motiv floral – dacă iubești natura, tapetul cu motive florale ți se potrivește de minune. Poți alege dintre modelele cu flori micuțe sau supradimensionale, în nuanțe pastelate sau, din contră, în culori aprinse.
  • Tapet baie cu motive acvatice – asocierea băii cu apa face din această încăpere un loc ideal pentru alegerea unui tapet cu pești, scoici sau chiar delfini. Alege vietățile oceanului care îți plac cel mai mult și dă-ți frâu liber imaginației!
  • Tapet cu aspect de marmură – oferă eleganță și luminozitate băii și se potrivește mai ales în încăperile de mari dimensiuni.
  • Tapet baie cu dungi verticale/orizontale – în special tapetul cu dungi verticale se potrivește pentru băile mici de înălțime. Dacă ai o baie micuță, evită dungile groase (verticale și orizontale). Acestea vor aglomera și mai mult încăperea și o vor închide vizual.
  • Tapet baie peste faianță – dacă ai deja faianță pe pereți, însă este crăpată, pătată sau scorojită, poți schimba aspectul băii, folosind un tapet special pentru faianță. Acesta se aplică peste plăcile vechi și oferă o suprafață netedă. Reprezintă o alegere bună dacă te-ai decis să nu renunți la faianță complet sau dacă dorești o schimbare rapidă, fără a fi nevoie să spargi plăcile ceramice și să amenajezi un mini șantier în casă.

  Pe lângă tapet, vrei ca și celelalte obiecte să fie amenajate și alese cu bun gust, de exemplu, oglinda. Descoperă câteva sfaturi practice pentru alegerea oglinzii in baie.

  Cum alegi tapetul pentru o baie mică

  tapet pentru baie mica

  Amenajarea unei locuințe mici aduce numeroase provocări care pot fi soluționate prin aplicarea unor reguli simple de design. O baie mică nu face excepție. Chiar dacă spațiul este limitat, poți aplica anumite trucuri pentru un efect wow.

  Primul lucru la care ar trebui să fii atent este culoarea. Dacă alegi o culoare închisă sau mult prea intensă, riști ca baia să pară mult mai mică și aglomerată. 

  De aceea, este bine să mergi pe varianta unor culori deschise, fie nuanțe neutre de alb, crem sau gri, fie galben pai, verde deschis sau chiar un azuriu. Tapetul combinat cu oglinzile de dimensiuni mari și sursele de lumină îmbunătățesc considerabil aspectul băii. 

  Sursele de lumină sunt necesare mai ales dacă baia nu dispune de fereastră, pentru a te putea bucura de lumina soarelui. Pe lângă lumina funcțională folosită în toate băile, sursele ambientale oferă o atmosferă relaxantă. 

  avantaje tapet

  Pentru a-și fi mai ușor, analizează înainte toate opțiunile disponibile de inspirație pentru amenajarea unei locuințe mici. Descoperă pe blogul Brico Dépôt sfaturi pentru amenajarea fiecarei incaperi, cât și greșelile pe care să le eviți în proces. 

  Tapet baie - avantaje și dezavantaje

  Băile amenajate cu tapet au numeroase avantaje, printre care:

  • ușurința în montare – cele mai multe tipuri de tapet se lipsesc destul de ușor, iar montarea este joacă de copil, fie că este un tapet tip gresie sau orice alt fel de model;
  • varietatea de modele – ai la dispoziție o gamă largă de modele care se adaptează ușor nevoilor tale;
  • designul – chiar dacă ai o baie mică, tapetul aduce un plus de stil, fără a încărca vizual încăperea; deci, reprezintă o opțiune excelentă dacă spațiul nu îți permite folosirea unor decorațiuni;
  • permite pereților să respire – acesta reprezintă un avantaj față de plăcile ceramice; modelele special create pentru baie vor preveni apariția igrasiei și a mucegaiului;
  • prețul accesibil – în funcție de modelul ales și de suprafață, prețul poate varia; totuși, acesta este mult mai accesibil decât te-ai aștepta, având în vedere modelele disponibile; de asemenea, manopera este mai ieftină decât în cazul montării faianței;
  • se curăță ușor;
  • nu rămân pete pe suprafața tapetului;
  • este versatil – se potrivește (în funcție de model) cu toate stilurile de amenajare și se integrează ușor în orice baie;
  • acoperă imperfecțiunile pereților.

  dezavantaje tapet

  Pentru a fi mai ușor procesul de montare a tapetului, pregătește-te cu toate ustensilele necesare. Nu uita de cutter, pentru că îți va fi de mare folos. 

  Tapetul în baie are și câteva dezavantaje:

  • umiditatea - un nivel ridicat al umidității, care poate apărea atunci când faci duș sau baie în cadă, nu ar trebui să persiste mai mult de câteva minute; altfel, există un risc de apariție a mucegaiului; de asemenea, umiditatea ridicată poate contribui la dezlipirea tapetului din baie;
  • petele - picăturile de apă pot păta unele tipuri de tapet; contează aici și modelul ales; același lucru este valabil în cazul săpunului, al pastei de dinți sau al cremei de ras;
  • aspectul estetic - deși ai la dispoziție o gamă largă de modele de tapet pentru baie, este indicat să alegi de la început stilul de amenajare, pentru ca și tapetul să urmeze aceeași direcție; astfel, vei obține o încăpere armonioasă și aerisită; deseori, aspectul unei băi va fi dominat de tapet, deci este bine să îl alegi cu atenție.

  Vrei ca baia ta să arate cu adevărat ca o oază de relaxare? Atunci încearcă să aduci mici modificări de amenajare. Descoperă seturi de cabine de dus care să te ajute în acest sens. 

  cabina de dus

  Alegerea tapetului pentru baie este o soluție perfectă, dacă dorești să schimbi aspectul acestei încăperi fără prea mult efort. Tapetul are o rezistență bună în timp, se montează ușor, se curăță facil și este accesibil. Folosind tapetul pentru baie, vei crea un efect spectaculos.

  Sursa foto: Shutterstock

  8073 vizualizări
 • cum alegi mobilierul pentru baie
 • Cum alegi oglinda pentru baie: sfaturi practice
 • Amenajare băi și renovare - idei și modele creative, sfaturi utile pentru o modernizare perfectă

  Amenajare băi și renovare - idei și modele creative, sfaturi utile pentru o modernizare perfectă

  Te-ai săturat de felul în care arată baia ta și vrei să faci schimbări radicale sau, pur și simplu, îți dorești să faci doar unele modificări, ca să-i dai o notă personală? Și mai mult, consideri că baia nu e doar un spațiu utilitar, ci oaza ta de relaxare, care merită toată atenția, ca să devină un loc mai confortabil ca oricând? 

  Atunci, e timpul să renovezi, operațiune care, oricum, ar trebui să aibă loc o dată la 5-10 ani, în toată locuința, nu doar în baie. La prima vedere, pare o misiune complicată, însă la Brico Dépôt găsești cele mai moderne și eficiente soluții pentru a-ți moderniza vechea baie așa cum ai visat. 

  Cum oferta este atât de variată, încât e greu să alegi, îți venim în ajutor cu un ghid al renovării băii, în care vei descoperi peste 40 de idei inspirate și modele creative pentru a-ți pune ideile în practică, indiferent de spațiul de care dispui, că locuiești la bloc sau la vilă ori că preferi stilul modern, vintage sau rustic. 

  dus walk in

  baie cu cada

  Avantajele renovării băii, cu stil

  Chiar și atunci când nu modernizezi baia de la zero, ci doar faci modificări pentru a-i da un aspect mai frumos și a-ți asigura un plus de confort, renovarea acestei încăperi, menită să fie nu doar un spațiu utilitar, ci și unul destinat relaxării, este o provocare în sine. 

  Poți crea, însă, o baie așa cum ai visat, atunci când ai alături un partener de încredere ca Brico Dépôt. Mai exact, iată care sunt avantajele renovării băii, cu stil, atunci când ai de ales dintr-o varietate de soluții smart, din portofoliul Brico Dépôt:

  • ai libertatea de a-ți pune ideile în practică așa cum îți dorești, indiferent de dimensiunile sau forma băii ori de locul în care este amplasată; 
  • ai posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de modele de dulapuri suspendate, coloane modulare, lavoare cu baze suspendate sau cu picioare, piese de mobilier pe care le poți integra în orice tip de design, fie că optezi pentru stilul modern, minimalist, rustic sau clasic; 
  • îți accesorizezi baia cu produse de calitate, durabile și cu un design elegant; 
  • poți alege dintr-o gamă largă de produse inovatoare, mereu la modă, de calitate și la prețuri avantajoase, pentru orice fel de buget; 
  • poți opta pentru livrarea la domiciliu sau să ridici produsele direct din magazin.

  Descoperă mai multe idei de amenajare pentru bai mici și toate soluțiile de design pentru un spațiu care poate părea o provocare!

  cada baie

  Idei pentru renovarea băii în funcție de dimensiuni

  Orice idee devenită realitate înseamnă, mai întâi de toate, un plan. Regândirea băii pornește de la spațiul de care dispui, pentru că de el depinde tipul de mobilier de baie pe care îl poți alege, paleta cromatică adecvată și soluțiile sanitare pentru care poți opta. 

  baie in stil rustic

  Renovarea unei băi mici

  Când vine vorba despre renovarea sau de reamenajarea unei băi mici, cuvântul cheie este eficientizare. Aceasta, pentru că, dacă ții cont de anumite recomandări, poți da senzația de spațialitate, chiar și într-o încăpere mică. Astfel, designul pe verticală, care presupune folosirea suprafeței pereților pe înălțime, te poate ajuta să economisești spațiu. 

  În portofoliul Brico Dépôt, găsești o gamă variată de dulapuri suspendate înguste și dotate cu oglinzi, coloane modulare, ale căror sertare pot fi montate fie ca unități de perete, fie cu picioare. Totodată, pentru un astfel de spațiu, îți recomandăm lavoarele cu baza suspendată sau cu picioare și care pot fi încastrate într-un blat. Aceasta, pentru a beneficia de cât mai mult spațiu de depozitare, fără să creezi senzația de aglomerație. 

  Apoi, o amenajare baie mică cu cadă poate fi complet transformată și poți opta pentru o cădiță sau cabină de duș cu montare pe colț. În ceea ce privește paleta cromatică, într-o baie modernă mică sunt, de obicei, indicate culorile deschise, ca bejul, rozul pal sau albul, dar tu poți îndrăzni.

  baie rustica

  Descoperă toate produsele pentru baie din categoria special creată pe site și alege ce ți se potrivește pentru a amenaja spațiul exact cum îți dorești. Te așteptăm și cu soluții și inspirație, pentru a avea baia la care ai visat!

  baie mica

  Idei renovare baie - modernizarea unei băi mari

  O baie mare îți pune imaginația la încercare și îți oferă posibilitatea să te desfășori cum dorești. Așadar, alegerea unei soluții ingenioase de reamenajare, cum ar fi compartimentarea băii pe zone care au funcționalități diferite, este binevenită. Poți face acest lucru prin pereți despărțitori. Astfel, poți amplasa într-o parte a peretelui vasul de toaletă și un dulap pentru depozitare, iar dincolo de el, să rezervi spațiu pentru mașina de spălat. 

  Poți merge chiar mai departe și să optezi pentru designuri diferite. De pildă, o parte a băii, în care să se regăsească o cadă clasică, o bază cu lavoar și dulapuri de depozitare montate pe podea poate fi decorată în alb și bleu. Cealaltă jumătate a băii poate fi monocromă și aici să instalezi o cabină de duș, de exemplu. De asemenea, într-o încăpere spațioasă, oglinzile mari, supradimensionate dau o notă elegantă și originală noii tale băi. 

  baie mare

  Modele de baie - renovarea unei băi înguste - băi cu cabină de duș

  Renovarea unei băi înguste nu trebuie să fie un chin pentru tine. La Brico Dépôt, ți-am pregătit o ofertă diversă de dulapuri suspendate și coloane subțiri, care nu ocupă foarte mult loc, dar care sunt suficient de încăpătoare pentru a depozita în ele tot ce ai nevoie. 

  baie cu dus

  Și pentru că o cadă clasică este indicată pentru spații ceva mai generoase, îți propunem un design baie cu cădiță sau cabină de duș. Le vei găsi pe toate la dimensiunile și în formele potrivite pentru baia ta, astfel încât să obții o amenajare baie cu duș, exact așa cum îți dorești. 

  Așadar, nu uita că, oricât de provocatoare ar părea modernizarea băii, Brico Dépôt este aliatul tău de nădejde în găsirea celor mai eficiente soluții. Suntem un brand dinamic, în continuă mișcare și ne dorim să fim mereu aproape de consumator. Prin urmare, nevoile și aspirațiile tale sunt cele mai importante pentru noi. Iată de ce, am inclus în gamele noastre o varietate mare de produse, de cea mai înaltă calitate, realizate din materiale durabile și prietenoase cu mediul (74% dintre produse sunt sustenabile). 

  Totodată, suntem atenți la noile trenduri și ne îmbogățim lunar gamele, astfel încât tu să găsești cele mai inovatoare produse, atât pe site, cât și în magazinele fizice. 

  renovare baie

  Dacă ai nevoie de inspirație și sugestii de produse pentru amenajarea băii, te așteptăm cu seturi cabine de dus în diverse modele, cu accesorii, dimensiuni și din materiale diverse, din care să alegi un model exact pe gustul tău!

  amenajare baie rustica

  Cum renovezi baia, după locul în care e amplasată

  Dincolo de dimensiuni, un alt criteriu important pentru reamenajarea băii, astfel încât să o transformi într-un spațiu mai confortabil și care să arate altfel decât în trecut, se referă la locul în care este amplasată. În cele ce urmează, afli ce soluții ai la îndemână dacă locuiești la bloc, la casă sau dacă în locuința ta există o baie de serviciu sau pentru musafiri. 

  pereti albastri baie

  Amenajări băi mici de bloc

  O baie la bloc, indiferent de dimensiuni și formă, are o structură gândită potrivit unui plan arhitectural al clădirii respective, astfel că amplasarea obiectelor sanitare este deja stabilită, deci, nu le poți muta în alte locuri. Chiar și așa, poți folosi creativ spațiul de lângă ele. De pildă, mașina de spălat poate fi mutată pe hol sau în bucătărie. În locul ei, pot fi amplasate dulapuri și coloane fie suspendate, fie cu picioare, pe care să le montezi unele lângă altele. 

  Culorile neutre sau deschise sunt recomandate și în cazul unor băi cu cadă sau băi cu cabină de duș, ca să creezi senzația de aerisit. Apoi, nu este nevoie să montezi separat o oglindă, ci poți opta pentru un dulap suspendat, care are oglinzi pe uși. Băile de apartament pot fi de dimensiuni mici, medii și mari, așa că într-o astfel de încăpere poți monta o cadă sau un duș.

  baie dimensiuni mici

  Modernizarea unei băi la casă

  Unul dintre avantajele băii la casă este că poate fi dotată cu o mică fereastră prin care să pătrundă lumina naturală. Astfel, chiar și o baie mică poate deveni mare. Efectul poate fi accentuat și prin despărțirea zonei în care se află vasul de toaletă de restul băii și printr-o paletă cromatică deschisă. 

  Seturile complete de baie, care includ o oglindă, un lavoar și o mască de lavoar sau o bază și o oglindă, suport pentru prosoape, periuțe, hârtie igienică, pahare, rafturi și savonieră reprezintă soluții prin care poți reamenaja ușor un astfel de spațiu, păstrând un aspect unitar al încăperii. 

  La Brico Dépôt le găsești pe toate, la cele mai convenabile prețuri. Poți opta pentru livrarea la domiciliu sau, dacă vrei să ne faci o vizită, ai posibilitatea ridicării din magazin, în patru ore de la plasarea comenzii. 

  baie marmura

  Idei de modernizare a unei băi la mansardă

  Mansarda este percepută, în general, ca un spațiu intim, misterios, în care poți crea o atmosferă aparte. Este locul ideal pentru băile romantice. Ca să creezi efecte vizuale deosebite, poți amplasa cada în zona în care tavanul este mai jos și lavoarul ori cabina de duș în locul în care acesta este mai înalt. 

  Totodată, dacă ai ferestre mari, integrate în acoperiș, beneficiezi de multă lumină naturală, iar seara, poți admira cerul înstelat, stând în cadă și utilizând câteva lumânări parfumate. Un decor cu ghivece cu flori artificiale, suculente sau plante care sunt rezistente la umezeală poate completa atmosfera inedită din baia ta. 

  baie mansarda

  Renovarea unei băi de serviciu sau pentru musafiri

  La prima vedere, o baie de serviciu sau pentru musafiri trebuie să fie doar funcțională și să includă obiectele sanitare de minimă necesitate. Tu poți transforma, însă, un astfel de spațiu în mult mai mult de atât. De pildă, în general, sunt recomandate culorile neutre, mai ales pentru băile mici. Tu poți opta, însă, pentru o gresie deschisă la culoare, cu modele geometrice, mobilier și accesorii albe și pereți decorați în albastru-închis. Combinația este de mare efect și, dacă adaugi și câteva lumini de accent, până și cel mai exigent musafir va fi încântat de atmosfera creată. 

  Descoperă care sunt cele mai frecvente 4 probleme ale bailor mici si cum pot fi rezolvate pentru a găsi soluții eficiente, rapide și ușoare la toate nevoile tale de amenajare!

  amenajare baie negru

  Renovarea băii în funcție de utilități

  Când vine vorba despre utilități, ele reprezintă un motiv suficient de bun pentru a face schimbări în baie. Aceasta, pentru că apar tot timpul produse noi, dotate cu tehnologii inovatoare și realizate din materiale de calitate. Prin urmare, acestea îți pot asigura, pe lângă un plus de confort, și o baie funcțională. În plus, au un design modern și pot fi integrate în orice stil de design interior alegi pentru noua ta baie. 

  mobila alba baie

  Idei amenajare baie cu duș clasic și cu hidromasaj

  Dacă preferi dușurile în locul băilor în cadă, pentru că ți se par mai practice și mai rapide și, în plus, îți oferă posibilitatea de a folosi eficient spațiul din baie, atunci îți poți îndrepta atenția către dușurile clasice sau cu hidromasaj. În funcție de dimensiunile băii și de designul ales, poți opta pentru modele dreptunghiulare sau semirotunde. Acest stil este potrivit pentru amenajare băi moderne, așa că este soluția potrivită dacă dorești să incluzi cât mai multe elemente ale acestui stil.

  jacuzzi baie

  Amenajare baie mică cu duș

  Dacă te-ai hotărât asupra unui model de duș, poți alege o cădiță de duș compatibilă, montată direct pe pardoseală sau cu mască specială. Aceste cădițe sunt antialunecare, oferindu-ți mai multă siguranță atunci când faci duș, și nu permit apei să se scurgă în afara dușului. Dacă nu optezi pentru un duș cu uși, poți alege dintr-o mulțime de modele baie cu duș cu paravan din sticlă, ca să eviți împrăștierea apei în baie. Paravanele pot fi folosite și în cazul căzilor, fiind o alternativă elegantă la clasicele perdele. Aceste soluții sunt potrivite pentru amenajare baie mică cu duș, pentru că oferă nu doar eficientizarea spațiului, ci și un aspect plăcut. 

  Idei de renovare a băii - modele de băi cu cadă clasică și cu hidromasaj 

  Baia este locul special din locuința ta, în care te relaxezi și îți recapeți energia de care ai nevoie pentru a face față provocărilor de zi cu zi. O cadă clasică, adâncă, sau o cadă cu hidromasaj este ideală pentru a-ți asigura confortul la care ai visat. Dacă nu dispui de foarte mult spațiu, ai la dispoziție varianta cădițelor, care pot fi montate direct în pardoseală.  

  Alte corpuri sanitare utile pentru reamenajarea băii

  Reamenajarea băii presupune și acordarea unei atenții deosebite anumitor corpuri sanitare utile și a soluțiilor eficiente de design interior băi, care îți pot face viața mai frumoasă. De pildă, un vas de toaletă pe pardoseală sau suspendat și un rezervor încastrat sau pe vasul WC te pot ajuta să câștigi spațiu. De asemenea, poți opta pentru o amenajare baie cu cadă pe colț, mai ales dacă este nevoie de o soluție funcțională de amenajare baie îngustă, de exemplu într-un apartament clasic de bloc.

  În plus, un model fără margine facilitează eliminarea bacteriilor la fiecare acționare a rezervorului, pentru că murdăria nu are unde să se depoziteze. Totodată, este mult mai ușor de curățat decât modelele tradiționale, cu margini închise. 

  La Brico Dépôt ai la dispoziție inspirație și modele de băi amenajate și găsești o gamă variată de căzi baie, vase de toaletă și lavoare care pot fi încorporate în blaturi. Dacă optezi pentru un blat din lemn și te gândești că s-ar putea deteriora, este bine să știi că suprafața lui este înnisipată cu hârtie abrazivă, vopsită sau acoperită cu ulei, astfel încât să reziste la o umiditate din aer de 50-60%.  

  Vezi toată gama noastră de lavoare și alege un model care să se potrivească stilului ales de amenajare, preferințelor și nevoilor tale.

  baie doua chiuvete

  Idei inspirate pentru renovarea băii în funcție de stil

  Stilul în care modernizezi baia reflectă personalitatea ta. De la modern, minimalist și vintage, până la rustic și tradițional, designul pentru această încăpere este deopotrivă funcțional și estetic. Poți chiar să faci combinații între mai multe stiluri și să te inspiri din diverse idei amenajare baie ca să dai o notă originală băii tale. 

  Renovare pentru o baie modernă 

  Lemnul, metalul, sticla sunt preferate, în designul modern, și le poți integra excelent în baia ta. Dulapurile și coloanele din lemn, furnir, PAL ori materiale care imită textura lemnului sunt binevenite într-o baie modernă. 

  Deși regulile tipice ale stilului modern recomandă mobilier cu picioare la vedere, tu poți opta pentru piesele suspendate, suprapuse sau montate unele lângă altele, ca să te asiguri că utilizezi eficient fiecare spațiu din baie și că acestea îți oferă o capacitate foarte bună de stocare. Totodată, combină bejul, maroul, nuanțele de gri, albul și negrul și vei obține cromatica ideală pentru o baie modernă. 

  baie in stil industrial

  Amenajarea unei băi clasice - băi în stil vintage sau retro

  Dacă îți plac călătoriile în timp și vrei să aduci în baia ta un fragment de poveste de la început de secol XIX sau din anii ‘60-‘70, atunci te poți inspira din modele de băi clasice, în stilul retro sau vintage. Dacă baia este mare, ideal ar fi să amplasezi o cadă vintage, cu baterii de duș elegante, aurii, care aduc aminte de aparatele telefonice din timpuri de demult. Chiar și într-o baie mică, însă, mobilierul din lemn cu picioare, oglinzile retro și cuferele din răchită sau din metal pot da un aer vintage încăperii.  

  Renovarea unei băi în stil rustic

  Dacă adaugi în vechea baie paravane din lemn și câteva grinzi pe tavan, ai adus deja în încăpere câteva elemente din stilul rustic. Te poți inspira din numeroase modele de băi mici sau amenajări băi mari și poți completa peisajul cu suporturi, blaturi și mobilier din lemn. Gresia și faianța care imită textura pietrei de râu pot fi soluții excelente pentru pardoseală și pereți. 

  Modernizarea unei băi în stil minimalist

  Stilul minimalist se adresează persoanelor foarte practice, care adoră simplitatea, chiar austeritatea. Dacă vrei să-ți renovezi baia într-o astfel de manieră, atunci dulapurile, coloanele și bazele suspendate sunt variante ideale de mobilier. Apoi, într-o baie minimalistă se va regăsi mai degrabă o cabină de duș decât o cadă. 

  De asemenea, culorile pentru care ai putea opta sunt griul, albul, bejul, maroul. Dacă vrei să creezi contraste, este recomandat să te orientezi înspre tonuri și nuanțe ale aceleiași culori, nu spre culori complementare. De exemplu, dacă ai văzut o mulțime de băi crem care ți-au plăcut și ai vrea să urmezi același model, poți concepe un proiect baie în care să incluzi nuanțe de maro combinate cu crem.

  faianta baie

  Cum transformi baia într-un mic centru spa

  Potrivit experților de la National Institutes of Health, o baie în cadă, utilizând apa la aproximativ 40 de grade Celsius, contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular. În același timp, este un mod plăcut și eficient de a te relaxa după o zi agitată. Baia ta poate deveni un mic centru spa, prin alegerea unui model de cadă sau de cabină de duș cu hidromasaj. 

  Conform Mayo Clinic, hidromasajul completează rutina zilnică de exerciții fizice, reducând tensiunea musculară. Concret, hidromasajul este o combinație de masaj, apă caldă și hidroterapie, prin care îți pregătești organismul pentru un somn de calitate. 

  Optează pentru modele băi amenajate în culori deschise și, dacă preferi varianta clasică a căzii și baia este de dimensiuni generoase, alege un model adânc și încăpător, care să-ți ofere confortul dorit. O oglindă supradimensionată și un perete vopsit într-o culoare puternică pot fi piesele de rezistență ale încăperii, ca să creezi un efect dramatic. 

  Într-o amenajare baie care arată ca un minispa, se regăsesc materiale naturale, cum sunt bambusul și lemnul de stejar. Îți poți personaliza baia, cu lumânări parfumate, pietre de râu, lumini de accent, uleiuri aromatice. 

  Citește și Cum te poti bucura de un centru spa chiar la tine acasa pentru a te inspira din soluțiile de amenajare care te ajută să creezi o oază de relaxare în casa ta!

  baie zen

  Renovarea băii - materiale de finisaj

  Un aspect important, de care e bine să ții cont atunci când îți modernizezi baia, este legat de materialele de finisaj folosite. Este vorba despre ce soluții alegi pentru renovarea pereților și a pardoselii. Acestea dictează, practic, tonul pe care vrei să-l dai întregului design al băii. Și pentru că vrem să faci alegeri inspirate, iată, în continuare, câteva idei și recomandări în acest sens.  

  Idei amenajare baie cu plăci ceramice și gresie

  Gresia de interior porțelanată (sau alt tip de gresie cu aderență mare) este recomandată pentru baie, ca să îți ofere un plus de siguranță, mai ales când ieși de la duș. Pentru pereți, poți opta pentru a-i acoperi complet cu faianță sau mozaic ori pentru a monta plăcile ceramice doar pe o parte din suprafața lor. Există o mulțime de soluții de personalizare a pereților băii, așa că poți opta pentru unul dintre modelele de băi cu mozaic și faianță sau modele de băi în 2 culori. 

  Dacă ești în căutare de idei amenajări băi gresie și faianță, poți opta pentru dimensiuni de plăci și culori care să fie potrivite pentru dimensiunea spațiului de care dispui, fără a aglomera vizual tot ansamblul. Există o mulțime de modele gresie și faianță baie mică din care să alegi varianta potrivită nevoilor tale.

  baie pereti marmura

  Amenajare baie fără faianță

  Dacă în trecut nu se punea problema să montezi în baie tapet sau parchet, pentru că este un mediu umed și aceste materiale de finisaj nu ar putea rezista, acum ai posibilitatea de a alege o amenajare baie fără faianță, cu un tapet din PVC impermeabil, de pildă, sau un parchet care este tratat special pentru a face față umezelii, zgârieturilor și petelor. Când vine vorba despre amenajări băi mici de apartament, nu este recomandat să renunți la faianță, pentru că, în timp, condensul acumulat într-un spațiu mic poate deteriora pereții. 

  Cum alegi culorile pentru renovarea băii

  Paleta cromatică este unul dintre cele mai importante elemente ale designului interior, pentru că nuanțele alese au un impact major asupra stării noastre emoționale. Dacă în trecut, în privința băii nu erau acceptate decât albul sau bejul, acum ai libertatea de a opta și pentru nuanțe ceva mai îndrăznețe, în funcție de personalitatea ta. 

  baie colorata

  Modele de băi moderne - baia monocromă și în culori neutre

  Din perspectiva cromaticii, o variantă prin care nu dai greș, indiferent de stilul ales, este baia monocromă sau în culori neutre. În funcție de designul din întreaga locuință, vei alege și culorile pentru baie, ca să creezi armonie vizuală. Astfel, în această încăpere poți integra, cu succes, nuanțe de gri, bej, alb sau negru, care sunt în general reprezentative pentru modele de băi moderne. Dacă preferi contrastele, combinațiile dintre ele sunt binevenite. Pentru o notă personală și foarte elegantă, poți merge pe ideea unei băi în alb și negru. Alege culorile pentru baie în funcție și de dimensiunea acesteia. De exemplu, dacă ești în căutarea unor culori baie mică, optează pentru nuanțe pastel, care deschid încăperea și creează senzația unui spațiu mai mare. 

  Culori baie mică - contraste moderne pentru baia ta

  Contrastele cromatice sunt întotdeauna de mare efect, mai ales dacă ai o baie mică, pentru a putea delimita anumite zone. De exemplu, dacă ești în căutarea unor idei pentru amenajări băi mici de bloc, dă-ți frâu liber imaginației și fii propriul designer. Turcoazul, aqua, albastrul închis, tonurile de vișiniu, verde și chiar violet sunt recomandate pentru a da un aer șic băii tale. Accesoriile pot fi un mijloc foarte practic prin care să creezi contraste.

  Într-o baie complet albă, de pildă, poți alege savoniere, dispensere pentru săpun și suporturi pentru periuțele de dinți de culoare roșie, de exemplu. Contrastele se pot obține, însă, cel mai simplu, prin combinațiile pe care le faci între culoarea mobilierului și cea folosită pentru amenajarea pereților și a pardoselii. 

  baie in doua culori

  Renovarea băii - cum alegi sistemul de iluminat

  Atunci când vine vorba despre amenajări interioare băi, ține cont că oglinda este una dintre piesele centrale. Așadar, ar fi mai mult decât inspirat să pui câte un spot de-o parte și de alta a acesteia, la nivelul ochilor, și un al treilea spot deasupra oglinzii, dacă este pătrată sau dreptunghiulară, ori de jur-împrejurul marginii, dacă are forma rotundă ori ovală. Astfel, fața ta va fi luminată, fără umbre, din toate unghiurile. 

  Lumina generală poate fi asigurată, în funcție de spațiu și stilul general de amenajare, printr-o plafonieră simplă, candelabru sau spoturi LED încorporabile. Totodată, poți folosi lumini de accent, ca să pui în evidență elemente arhitecturale deosebite sau pentru a crea o atmosferă aparte.   

  Cum alegi accesoriile pentru renovarea băii

  Accesoriile de decor baie sunt deopotrivă utile și completează designul băii. Prin urmare, alegerea lor nu este întâmplătoare și reprezintă ultima etapă din reamenajarea băii, pentru că sunt obiecte foarte ușor de integrat sau reintegrat în peisaj. Astfel, suportul pentru prosoape poate fi o bară simplă sau dublă rotativă ori un inel sau sub formă de scară metalică, perfectă pentru stilul modern sau minimalist.

  Covorașul de baie nu poate lipsi, desigur, din această cameră specială. Și în acest caz, la Brico Dépôt, găsești soluțiile cele mai bune pentru nevoile tale. De pildă, dacă ai nevoie de idei baie funcțională și confortabilă, poți opta pentru covorașe cu texturi variate, cum sunt cele din bumbac, poliester, bambus, polivinil. 

  Baia reprezintă unul dintre locurile în care este nevoie de foarte multă organizare, ca să poți avea cât mai mult spațiu de depozitare, etajerele sau dulapurile de perete fiind ideale în acest scop. Dincolo de acestea, însă, poți opta pentru o mulțime de idei de amenajare baie și decor pe măsură. Optează pentru cutii de depozitare pe care să le plasezi în interiorul sertarelor, bazei, de exemplu, sau pentru rafturile din sticlă, pe care poți să așezi inclusiv decorațiuni, cum sunt ghivecele cu flori sau diverse statuete, scoici sau pietre de râu. 

  O baie modernă poate fi regândită în așa fel, încât să devină spațiu inclusiv pentru călcarea rufelor.

  Electrocasnicele încorporabile sunt un ajutor de nădejde în acest sens, pentru că te ajută să câștigi foarte mult spațiu, indiferent de dimensiunile băii. Într-o baie bine organizată, vor avea loc mai multe uscătoare de rufe obișnuite sau automate, o masă de călcat, o mașină de spălat rufe, dulapuri suspendate și montate pe pardoseală. Important e ca, înainte să începi renovarea propriu-zisă, să îți faci un plan despre cum ai vrea să arate baia la final. 

  Renovarea băii se poate rezuma strict la rolul său funcțional și la obținerea unui plus de confort comparativ cu ce aveai înainte de a te hotărî să modernizezi acest spațiu din casa ta. Însă, având la îndemână soluții variate și simplu de pus în practică de modele de baie, așa cum sunt și cele de mai sus, poți da o notă personală acestei încăperi speciale. 

  De ce să alegi mobila pentru baie și accesoriile de la Brico Dépôt

  Dacă vii la Brico Dépôt, vei găsi inspirație pentru amenajarea băii tale, indiferent de stilul său. Mai jos, sunt câteva dintre avantajele alegerii mobilei de baie și a accesoriilor de la Brico Dépôt:

  • amenajezi un spațiu marcat de simplitate, funcționalitate și sustenabilitate, ușor de întreținut;
  • beneficiezi de garanție de 25 de ani;
  • ai parte de servicii de măsurare, montaj și proiectare 3D;
  • poți face comanda online. Pachetul îți vine direct la ușă sau îl poți ridica din magazin, la doar patru ore de la comandă;
  • ai acces la produse din materiale sustenabile - 74% dintre produsele de la Brico Dépôt sunt din materiale sustenabile;
  • ai acces la produse de calitate, la prețuri avantajoase. 

  design rustic baie

  Alege-ți stilul preferat, mobilierul și accesoriile pe care vrei să le integrezi în designul băii tale și transformă această cameră într-un loc perfect.

  Sursa foto: Shutterstock

  3140 vizualizări
 • Idei de depozitare pentru o baie mică: soluții practice

  Idei de depozitare pentru o baie mică: soluții practice

  Dacă ai o baie mică, iar acest fapt te nemulțumește, află că nu dimensiunea băii face ca această încăpere să fie funcțională, ci modul în care este amenajată și soluțiile de depozitare pe care le utilizezi. Există diverse depozitare concepute pentru modelul de baie mică. Folosindu-le, obții organizarea perfectă, iar acest articol exact asta face: te ajută să realizezi un ansamblu care să răspundă și cerințelor estetice, servind perfect rolului pe care-l are. 

  Unul dintre secretele reușitei este acela de a nu pleca de la modele de baie mică standardizate, ci de a îmbina creativ, identificând soluții practice inteligente, urmărind identificarea tuturor posibilităților de depozitare. Fie utilizezi o amenajare verticală, fie un organizator pentru baie, care să completeze finisaje elegante și o iluminare potrivită astfel încât să câștigi lupta cu spațiul, fără a face compromisuri.  

  Ce înseamnă o baie mică. Ce dimensiuni are

  baie mica

  Dimensiunea băii este mereu în concordanță cu suprafața locuinței și cu numărul de băi. În apartamentele de bloc cu trei sau mai multe camere există și o a doua baie, care are o suprafața mai mică decât cea principală. De regulă, această baie mică are între 2 și 4 metri pătrați. În locuințele de tip studio, baia are suprafețe cuprinse între 2,5 și 4 metri pătrați. 

  Pe lângă suprafața efectivă a unei băi mici - care include și amprenta obiectelor sanitare, contează și forma acesteia. O baie poate fi mult alungită sau cu laturile echilibrate. Această din urmă variantă este una mai avantajoasă, deși există și pentru încăperile dreptunghiulare soluții de amenajare care să îmbine utilul cu esteticul.  

  Planificarea ingenioasă și ideile de amenajare pentru bai mici pot face încăperea să pară mai aerisită și luminoasă și vor satisface toate nevoile unei locuințe.

  amenajare baie mica

  Idei de amenajare pentru o baie mică

  Sunt câteva reguli de amenajare pentru toate modelele de baie mică și trebuie respectate în bună măsură simultan, pentru a reuși să pună în valoare spațiul existent și să sugereze vizual volume mai mari care să amplifice vizual suprafețele. Aceste reguli sunt: 

  • evită aglomerarea; 
  • folosește, de fiecare dată când este posibil, dar fără a exagera, un organizator pentru baie; 
  • respectă proporția dintre dimensiunea băii și cea a obiectelor sanitare; 
  • alege corect locul de amplasare pentru a echilibra amenajarea; 
  • folosește inteligent lumina și oglinzile; 
  • optează mereu când este posibil pentru suprafețe vitrate (sticlă, oglinzi); 
  • adoptă soluții atipice. 

  Luăm pe rând toate aceste aspecte și detaliem, astfel încât să prezentăm ideile de amenajare pentru o baie mică.

  O baie organizată inteligent dispune de spațiu eficient, iar dulapurile suspendate pot fi utilizate pentru a susține lavoarul sau, în cazul celor dotate cu oglindă, pentru a fi puse deasupra chiuvetei. 

  organizare baie mica

  Organizare în baie mică 

  O baie organizată este mereu una elegantă și funcțională. În plus, vei avea la îndemână cele necesare, fie că este vorba despre obiecte de toaletă, de igienă personală, prosoape ori detergenți și soluții de curățat. Atunci când spațiul nu este foarte generos, identificarea formulelor de amenajare care să permită integrarea unui organizator pentru baie va maximiza suprafețele disponibile. 

  Ce este un organizator pentru baie? Sub această denumire sunt cuprinse toate sistemele suspendate care oferă spații de depozitare. Acestea pot fi plasate în colțul cabinei de duș sau direct pe perete, dacă ai o baie mică amenajată cu un duș walk-in, ori deasupra bazinului vasului de toaletă sau pe un perete liber, în laterala lavoarului ori sub acesta.  

  Piesă sanitară esențială în baie, lavoarul primește un plus de personalitate, iar spațiul ocupat de acesta este valorificat eficient completându-l cu baze pentru lavoar, care oferă și un binevenit loc de depozitare suplimentar.

  obiecte sanitare

  Un organizator de baie poate fi amplasat inclusiv pe partea interioară a ușii de acces în baie sau a unui dulap de tip coloană. Există modele de forme, dimensiuni și materiale diferite, astfel că vei putea găsi soluția ideală pentru baia ta. Tot în categoria de organizatoare pentru baie intră și rafturile deschise. Este util să compartimentezi sertarele. Și de data aceasta sunt utile fie organizatoarele pentru baie, fie coșurile independente. Sunt ideale cele din plastic pentru că sunt inerte la umezeală și abur, sunt durabile și pot fi ușor curățate. 

  Folosirea în amenajare a colțurilor și a verticalei este o soluție care aduce spații de depozitare suplimentare, iar cele mai bune piese de mobilier pentru baie care se potrivesc acestui scop sunt coloanele.

  chiuveta modulara

  Cum alegi spațiile de depozitare

  Alegerea elementelor de mobilier trebuie făcută cu mare atenție, pentru a nu aglomera, dar și pentru a obține spațiile de depozitare absolut necesare într-o baie, mai ales dacă este una mică. Spațiile de depozitare ideale pentru toate modelele de băi mici sunt cele care folosesc în principal colțurile, zonele de deasupra vasului de toaletă și sunt concepute pe verticală. Acestea oferă loc pentru toate cele necesare unei băi funcționale (prosoape, produse cosmetice, produse de curățat) și ajută la menținerea ordinii, condiție principală pentru a avea o încăpere frumoasă și funcțională. 

  Ia în calcul câteva idei și sfaturi: 

  • evită corpurile mari și voluminoase; 
  • optează pentru piese înguste cu rafturi detașabile pentru a se putea adapta cu ușurință la obiectele depozitate; 
  • alege orice sistem de organizator pentru baie care lasă podelele libere (permit curățarea ușoară, fără să genereze sentimentul de zonă încărcată); 
  • alege soluții de depozitare compacte pentru a obține un aspect cât mai aerisit al încăperii;  
  • alege o mască pentru lavoar cu sertare;
  • îmbină designul unei băi mici cu funcționalitatea și alege un corp de depozitare cu oglindă; 
  • optează pentru dulapuri de baie cu uși din sticlă; alege dulapurile verticale înalte și suple, cu uși din sticlă; 
  • alege doar piese de mobilier pentru baie din materiale rezistente la apă și la aburi; 
  • ia în calcul pe cele care pot fi prinse pe peretele din dreptul căzii, deasupra acesteia sau chiar în cabina de duș. 

  amenajare baie moderna

  La toate acestea adaugă și următoarea recomandare: spațiile de depozitare, indiferent de stilul sau modelul de baie mică, trebuie să aibă mereu o utilitate. Nu achiziționa seturi, ci doar unități care să acopere strict necesarul. Vei evita una dintre greșelile care strică armonia într-o baie, saturând încăperea cu piese de mobilier. 

  O soluție practică pentru a gestiona corect spațiul limitat din baie este renunțarea la cadă în favoarea unui duș. Există numeroase soluții care se pot adapta la orice baie mică și o fac perfect funcțională. 

  Într-o baie modernă, indiferent dacă este mică, medie sau mare, cabina de dus este piesa centrală de care ai nevoie pentru a te putea bucura de relaxare și revigorare. 

  baie foarte mica

  Amenajare în baie de 1 mp

  O baie de un metru pătrat este în mod cert o baie foarte mică. Aceste încăperi sunt băi secundare sau de serviciu și, în ciuda dimensiunii, sunt foarte utile și practice, astfel că amenajarea lor nu trebuie neglijată. În ceea ce privește dotarea, aceasta este limitată la vasul de toaletă și lavoar. Completează amenajarea cu câteva spoturi de lumină și adaugă un suport fix pentru un prosop. 

  Poți reuși să o transformi într-un loc plăcut din punct de vedere estetic cu câteva artificii de amenajare, astfel: 

  • alege un vas de wc suspendat cu bazinul în perete și vei face o importantă economie de spațiu; 
  • montează un lavoar mici în colț, eventual pe un blat de sticlă; 
  • optează pentru un dulap suspendat dublu cu oglindă, care să poate fi montat la rândul lui pe colț, montat deasupra lavoarului și vei obține o baie originală;   
  • montează rafturi simple, asimetric și vei avea un spațiu de depozitare util.   

  Tocmai pentru că este atât de mică, orice truc care mărește vizual spațiul este binevenit. Cu acest scop ai putea decora cu oglinzi de forme și dimensiuni diferite, eventual înrămate tot diferit pe o parte dintr-un perete liber. 

  Elegante, funcționale și diverse, atât rafturile de baie cu un design clasic, cât și polițele moderne din sticlă, metal sau lemn oferă spații utile în plus și personalizează amenajarea.

  finisaje biae

  Finisajele ideale pentru o baie mică

  Crearea unei ambianțe generale plăcute începe cu alegerea finisajelor. De la bun început trebuie să știi că nu există niciun fel de restricții, atâta vreme cât ele sunt potrivite cu stilul general al casei și cu nevoile familiei, dar există abordări frecvent folosite pentru modelele de băi mici care induc sentimentul de spațiu. Folosește faptul că spațiul real și cel perceput de ochi nu sunt același lucru, fapt care lasă loc la trucuri inteligente, astfel: 

  • Alege mai ales culori deschise și cu finisaje lucioase pentru gresie și faianță;
  • Optează pentru flisele mici și montează-le cu latura lungă orizontal pentru ca să obții iluzia optică de lărgire a spațiului; 
  • Mozaicul este perfect într-o baie mică, pentru că are calitatea de a mări vizual spațiul, reflectând foarte bine lumina.
  • Respectă și regula celor trei culori și proporția ideală 70/20/10 (culoare principala/ culoare secundară/ culoare de accent), pentru că vei obține un decor spectaculos și vei putea da volum încăperii; 
  • Nuanțele de alb, crem, bej sau gri sunt alegeri corecte, dar poți la fel de bine opta pentru culori dense și închise pentru unul dintre pereții băii, pentru că variația de tonuri dă profunzime și supradimensionează vizual spațiul;
  • Creează contraste între pereți, obiectele sanitare și podele. 

  Există soluții și pentru a rezolva toate neajunsurile dintr-o baie cu dimensiuni reduse, dar mai ales cele mai frecvente 4 probleme ale bailor mici, considerate, pe bună dreptate, a fi și cele mai neplăcute. 

  depozitare baie mica

  De ce să iei materialele de la Brico Dépôt

  La Brico Dépôt găsești toate materialele și finisajele necesare pentru a pune în practică ideile de amenajare, indiferent de modelul de baie mică pe care-l dorești. Câteva dintre beneficiile care fac diferența și care justifică eficiența oricărui plan cu materiale de la Brico Dépôt sunt:

  • poți să creezi un spațiu funcțional, sustenabil și ușor de întreținut;
  • ai acces la mii de produse la prețuri competitive, iar oferta este îmbogățită în fiecare lună;
  • poți comanda produsele dorite online, iar acestea îți vin direct la ușă sau pot fi ridicate din magazin, la doar patru ore de la comandă;
  • ai acces la produse din surse sustenabile – peste 70% dintre produsele de la Brico Dépôt sunt din surse sustenabile.

  Designul băilor moderne este practic, frecvent minimalist, dar cu accente calde, și este la fel de potrivit și pentru băi mici, dar și pentru cele cu spațiu mai generos. 

  Sursa foto: Shutterstock.com

  1199 vizualizări
 • Idei de amenajare pentru băi mici
 • Idei de amenajare pentru băi de lux
 • Cum să îți planifici proiectul de amenajare a băii
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360