Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.

Sigurante fuzibile

Produse din categoria Sigurante fuzibile


În caz că ai nevoie să îți schimbi instalația electrică acasă sau îți construiești o casă și ai ajuns la instalația electrică, vei avea nevoie și de siguranțe fuzibile pentru protecția acesteia.

La Brico Depot găsești siguranțe fuzibile cu un raport calitate preț foarte bun, dar și alte accesorii impamantare casa.

Siguranțele fuzibile pot avea un curent maxim admis de 16A, 20A sau 25A. Capacitatea de rupere a acestora poate fi de 1,5kA sau de 3kA și vei alege varianta potrivită în funcție de curentul de scurtcircuit prezumat conform proiectului tehnic de instalație electrică.

Sunt două tipuri de siguranțe fuzibile dintre care poți alege, și anume:

  • cu filament, ce prezintă un filament care se topește în caz de scurtcircuit, se înlocuiesc după un astfel de eveniment cu o altă siguranță. Sunt elemente simple și eficace, ce sunt foarte des utilizate la instalațiile electrice.
  • Siguranțele fuzibile cu filament sunt alcătuite din trei părți distincte, și anume soclul, capacul și patronul. La acest tip de siguranță fuzibilă ai nevoie și de patron ceramic ce se achiziționează separat;
  • automate, la care în caz de scurtcircuit se deconectează un întrerupător cu arc, se aclanșează apoi manual, cu ajutorul unui buton, fiind foarte comod de utilizat. Siguranțele fuzibile automate au patronul inclus, așa că nu mai ai de făcut și alte achiziții separat. Siguranțele fuzibile automate sunt de culoare neagră și au butonul de anclanșare roșu pentru a fi ușor de remarcat. Anduranța acestora este de 8000 de cicluri.

Cele mai uzuale siguranțe fuzibile au tipul de montaj E27.

Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360