Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.

Stabilizatoare de tensiune si ups-uri

Produse din categoria Stabilizatoare de tensiune si ups-uri


Dacă locuiești într-o zonă unde sunt fluctuații la curentul electric, atunci cu siguranță vei avea nevoie de un stabilizator de tensiune pentru a proteja electrocasnicele, care se pot defecta cu ușurință la un puseu de tensiune. De asemenea, dacă tensiunea de alimentare este scăzută, aparatele electrocasnice nu vor funcționa.

Din acest motiv, la Brico Depot, ai mai multe modele de stabilizatoare de tensiune și UPS-uri, care îți vor proteja aparatele.

Astfel poți achiziționa:

  • stabilizator de tensiune, care să îți protejeze aparatura electrocasnică în caz ca sunt variații de tensiune de la rețea;
  • UPS, care pe lângă funcția de stabilizare a tensiunii furnizate de la rețea, mai are și o baterie ce asigură autonomie în caz ca este întrerupt curentul. Sunt foarte des utilizate pentru calculatoare, având astfel un timp limitat pentru a putea să îți salvezi ceea ce lucrezi și să închizi aparatul.

După tipul de stabilizare poți să optezi pentru:

  • stabilizatoare de tensiune cu releu, asigură o precizie a tensiunii de ieșire de până în 10%;
  • stabilizatoare de tensiune cu servomotor, mai fiabile, ce asigură o precizie a tensiunii de ieșire de până în 1%.

În funcție de model tensiunea de intrare poate varia între 150 V și 270 V, cu cât plaja este mai largă cu atât vei fi mai bine protejat, dacă în zona în care locuiești sunt fluctuații mari.

Alți factori de alegere sunt:

  • puterea aparentă, care se măsoară in voltamper VA, și poate fi de 500VA, 1000VA, 1500VA, 2000VA;
  • puterea nominală, cea reală, ce se măsoară în wați, W și sunt mai multe opțiuni 375W, 700 W, 750 W etc.;
  • factorul de putere, ce este raportul între puterea nominală și puterea aparentă, cu cât este mai aproape de 1, cu atât este mai performant.
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360