Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum poți să recondiționezi gresia și faianța fără să înlocuiești plăcile

Rolul plăcilor ceramice este acela de a hidroizolă camerele din locuința ta unde se produce cea mai multă umezeală. Chiar ele sunt menite să reziste în timp și să ofere încăperilor un aspect plăcut, este absolut firesc ca după un timp să te plictisești de el sau să înceapă să dea semne de bătrânețe prin diverse crăpături și spărturi.

Cel mai eficient mod de a da o nouă viață pardoselii și pereților placați cu ceramică este o decopertare. Însă acest proces este costisitor, durează și lasă în urmă multă mizerie de care clar nu ai nevoie. În loc să înlocuiești plăcile de gresie și faianță, te poți folosi de una din următoarele metode pentru o recondiționare.

Aplicarea foliei

Metoda care presupune cel mai puțin efort este aplicarea unei folii autocolante direct peste faianță. Nu trebuie decât să achiziționezi o folie cu modele care îți plac și care se potrivesc bine cu plăcile tale și să o aplici direct pe pereți.

Trebuie să cureți bine faianță de orice urme de mizerie, praf și grăsimi pentru a te asigura că folia se va lipi corect. Lipește fiecare bucată cu grijă și niveleaz-o bine, pentru a nu rămâne goluri de aer între faianță și folie. Apoi, trebuie să nu expui pereții la umezeală timp de câteva ore (fie că vorbim despre dus sau aburii făcuți în timpul gătitului), pentru a nu influență în vreun fel adezivul.

Desigur, această metodă are și un mare dezavantaj. În primul rând, nu rezistă prea bine în timp. Dacă vrei să îți decorezi baia sau bucătăria astfel, ar trebui să știi de la început că noile modele vor rezistă un an sau maximum doi. Tot din acest motiv, este contraindicat să aplici folie adezivă pe gresie, deoarece aceasta se va deteriora rapid, dacă pășești constant pe ea.

Vopsirea plăcilor ceramice

Din fericire, există vopsele speciale sau emailuri pe care le poți aplică cu ușurință direct peste plăcile ceramice. La fel că în cazul foliei, va trebui să cureți bine plăcile de orice urmă de murdărie. Pentru a te asigura că vopseaua va prinde și mai bine, poți încerca să șlefuiești plăcile cu șmirghel.

Aplică apoi un strat de grund pentru amorsare și, după ce se usucă, continuă prin aplicarea straturilor de vopsea. Vei avea nevoie de mai multe straturi, mai ales în cazul în care culoarea pe care vrei să o obții este mai deschisă decât cea peste care vopsești.

Reține că vopselele acrilice rezistă destul de bine și pe plăcile ceramice.

Înlocuirea chitului din rosturi

O metodă destul de eficientă de a da un nou aspect băii sau bucătăriei este înlocuirea chitului. Această operațiune pare destul de simplă în teorie, însă, în practică, riști să ciobesti sau chiar să spargi plăcile de gresie sau de faianță, așa că încearcă să lucrezi cu răbdare și precizie.

Pentru a îndepărta chitul poți folosi un ciocan și o șurbelniță, un cuțit pentru curat rosturile sau chiar o mașină electrică special concepută pentru această lucrare. După ce vechiul chit este îndepărtat, aplică noul chit de rosturi și privește cum baia sau bucătăria ta se transformă.

Folosește cu încredere aceste metode, dacă ai nevoie de o „renovare” rapidă și dacă vrei să redai plăcilor de faianță și gresie un aspect nou și spectaculos.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult