Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Idei de amenajare pentru băi mici

Idei de amenajare pentru băi mici

Se încarcă...
Posted in: Baie

Valorifică la maximum o baie integrată într-o cameră, un vestiar sau un spațiu compact

Suprafața unei băi nu este singurul lucru care contează. Dacă alegi opțiuni care fac încăperea să pară mai aerisită și mai luminoasă, precum și dispozitive de prindere și fitinguri multifuncționale, poți face o mare diferență în ceea ce privește funcționalitatea și aspectul unei băi. Cu o planificare ingenioasă și cu decizii inteligente de design, chiar și o baie mică, o baie minusculă integrată într-o cameră sau un vestiar compact pot părea spațioase și pot satisface toate nevoile unei locuințe.

Te vom îndruma pe parcursul alegerii dispozitivelor de prindere și a fitingurilor care se potrivesc chiar și în cele mai mici băi și îți vom prezenta câteva produse inovative, care economisesc spațiul. Îți vom dezvălui, de asemenea, secretele decorării și iluminării unei încăperi, pentru a o face să pară mai mare. Să începem

Lavoare

Lavoarele sunt punctul central al unei băi, însă pot ocupa adesea mult spațiu. Când spațiul este limitat, există două moduri prin care lavoarul poate juca un rol în crearea senzației de spațiu mai mare în baie.

Lavoarele cu montare pe perete, cunoscute și sub denumire de lavoare de perete, nu includ un piedestal tradițional, eliberând spațiul de pe podea, eficientizând spațiul. În funcție de spațiul disponibil, poți opta pentru un lavoar suspendat, care se fixează pe orice perete plat sau pentru un lavoar de colț, care se fixează perfect într-un spațiu care este adesea irosit. Fitingurile și sifoanele cromate, elegante, de sub lavoar îți permit să nu faci compromisuri în privința stilului, cu aceste modele atractive.

Alternativ, alege să utilizezi la maximum amprenta lavoarului, încorporând spațiu de depozitare sub acesta. Măștile de baie, denumite uneori baze, au cunoscut o transformare în ultimii ani și se bucură din nou de popularitate. Noile modele compacte înseamnă că poți găsi acum măști de baie care se potrivesc cu aproape orice tip de spațiu, în stiluri contemporane, dar și mai tradiționale. O mască de baie înseamnă că poți renunța la unitățile de depozitare autonome suplimentare din încăpere sau că poți desființa spațiul de depozitare din altă parte a camerei.

Ne place mult unitatea de colț compactă Ideal Standard care are într-adevăr utilizări multiple. Se montează pe perete și se potrivește perfect într-un colț, așa că ocupă foarte puțin spațiu, însă include un spațiu mare de depozitare pentru articolele esențiale de uz zilnic.

Indiferent pentru ce lavoar optezi, asigură-te că alegi unul cu un singur orificiu pentru baterie și că instalezi o baterie dublă comandă. Designul simplificat al acestor baterii nu numai că oferă un aspect ordonat, ci eliberează, de asemenea, spațiul pentru săpun sau alte mici articole esențiale pentru baie.

Toalete

Multe dintre trucurile pe care le poți folosi pentru a câștiga spațiu în cazul unui lavoar pot fi utilizate și pentru vasele de toaletă. Dacă optezi pentru un model cu montare pe perete, vei crea iluzia unui spațiu mai mare, iar curățarea va fi mult simplificată. Pentru camerele cu formă neobișnuită și vestiarele mai mici, un vas de toaletă de colț poate fi ideal, deoarece folosește un spațiu care ar fi altfel irosit.

Indiferent de opțiunea pe care o alegi, nu uita să fii foarte atent la dimensiunile produselor pe care intenționezi să le folosești. Dimensiunea unui vas și a unui rezervor de toaletă poate varia considerabil de la un model la altul, ceea ce poate fi util atunci când cauți o soluție pentru o anumită problemă. Rezervoarele compacte pot reduce spațiul pe care o toaletă îl ocupă într-o cameră, ceea ce este util atunci când încerci să eviți traseul de deschidere a unei uși. În spațiile înguste, un vas compact poate face o mare diferență dacă vrei să montezi un lavoar lângă el.

Nu uita nici de capacul de toaletă. Alege un colac alb sau în culori neutre, care se asortează cu dispozitivele de prindere din cameră. În acest fel, privirea nu va fi atrasă către acest element de îndată ce intri în cameră.

Căzi de baie

Poate fi dificil să găsești loc pentru o cadă de baie într-un spațiu compact, însă, din fericite, există multe opțiuni în ceea ce privește acest element esențial pentru familie.

Căzile de baie drepte sunt potrivite pentru spațiile mici și sunt oferite într-o varietate de dimensiuni, pentru a se potrivi cu spațiul tău. Valorifică la maximum spațiul ocupat de cadă pe podea, folosindu-l pentru spațiul de depozitare ascuns. Panourile noastre de capăt și laterale dedicate unităților de depozitare pentru căzi de baie folosesc în mod inteligent spațiul altfel irosit și reprezintă locul perfect pentru depozitarea jucăriilor de baie și a șampoanelor, într-un loc ferit vederii, dar, în același timp, la îndemână.

Dacă intenționezi să montezi atât un duș, cât și o cadă de baie, combinarea acestora într-o cadă cu duș reprezintă o modalitate ușoară de a economisi spațiul. Fiind mult mai mult decât un simplu cap de duș montat pe o cadă, aceste căzi multifuncționale cu duș sunt proiectate în mod inteligent pentru a oferi un spațiu generos pentru duș la un capăt, fără a compromite funcționalitatea sau confortul căzii de baie. Combină cada cu duș cu un paravan de baie din sticlă pentru a proteja camera împotriva stropilor, dar și pentru a permite luminii să pătrundă în încăpere. Paravanele pliabile, cum ar fi cele din gamele noastre Seine și Nile, pot fi o opțiune excelentă dacă îți faci griji că un paravan rigid te-ar putea încurca.


Descoperă toată gama de căzi

 

Dușuri și încăperi umede

Cabinele de duș moderne sunt disponibile într-o gamă amplă de forme și dimensiuni care se pot potrivi chiar și în cele mai dificile spații. Cabinele semirotunde și semirotunde decalate oferă un aspect elegant, iar ușile glisante ocupă foarte puțin spațiu comparativ cu ușile tradiționale cu balamale. Dacă dorești să reduci la minimum aglomerația, optează pentru uși din sticlă transparentă și fitinguri fără rame, care vor face camera de duș să pară mai mare și vor facilita curățarea. Încearcă gama noastră Luxuriant pentru cabine de duș cu profil minim.

Dacă spațiul pare prea mic pentru un duș, ia în calcul o încăpere umedă ca alternativă. Vei avea în continuare posibilitatea de a face duș în cameră, fără a fi nevoie să instalezi o cabină sau o cădiță de duș. Deși instalarea va dura puțin mai mult, deoarece trebuie să impermeabilizezi toată camera, vei fi răsplătit cu o cameră de duș care este ușor de curățat și care permite utilizări multiple într-un spațiu mic sau cu formă neobișnuită.


Descoperă Gama de cabine de duș Beloya

 

Mobilier și spații de depozitare pentru baie

Depozitarea poate fi o provocare în spațiile mai mici, însă, din fericire, există multe opțiuni care pot face o cameră mult mai funcțională.
Dulapurile cu oglinzi sunt ideale pentru amplasarea deasupra unui lavoar și sunt disponibile într-o varietate de adâncimi, pentru a se potrivi unor camere diferite. Atunci când spațiul este limitat, optează pentru o oglindă cu un raft integrat, unde vei putea depozita câteva articole esențiale, sau pentru un dulap cu o ușă basculantă, care necesită mai puțin spațiu pentru a se deschide. Avem, de asemenea, dulapuri cu una și cu două uși, pentru a-ți oferi mai multe opțiuni, precum și designuri cu mânere invizibile, care vor conferi un aspect elegant și minimalist camerei.

Dacă spațiul disponibil pe podea este limitat, un dulap îngust și înalt poate adăposti absolut totul, de la prosoape la hârtia igienică și există și opțiuni cu montare pe perete, pentru a elibera spațiul de pe podea. Gama noastră Imandra prezintă dulapuri cu finisaj extra lucios, care reflectă mai multă lumină în încăpere.

Nu uita să fixezi o etajeră suspendată în cabina de duș sau deasupra căzii, pentru a păstra suprafețele libere și totul la îndemână. Vei găsi soluții în diverse forme și dimensiuni, care se potrivesc cu spațiul și familia ta.

Pereți

Menținerea unei încăperi cât mai aerisite și mai luminoase cu putință reprezintă modul ideal de a o face să pară mai mare. Culorile neutre, precum nuanțele de alb, crem și gri pal, precum și suprafețele lucioase vor contribui la acest lucru. Alege o vopsea specială pentru baie, care va rezista bine la abur și umiditate, precum și un finisaj cu luciu moderat, care va reflecta lumina naturală. Păstrează tavanele albe pentru a da iluzia de înălțime și spațiu.

Finisajele lucioase ale plăcilor ceramice contribuie, de asemenea, la luminarea unui spațiu. Plăcile ceramice cu format mare pot face o cameră să pară mai spațioasă, iar un număr redus de rosturi și designurile simple oferă un finisaj unitar. Plăcile ceramice mai mici și mozaicurile, precum și tapetul cu model pot încărca un spațiu mai mic, așa că rezumă-te la designuri simple, care vor fi, de asemenea, ușor de curățat și întreținut.

Panourile de perete pentru baie pot fi o alternativă bună la plăcile ceramice în cabinele de duș și deasupra căzilor. Pe lângă faptul că sunt incredibil de ușor de montat, suprafața lor acrilică netedă și lucioasă nu este întreruptă de rosturi, ceea ce face ca încăperea să pară mai spațioasă. Optează pentru culori neutre, care vor reflecta lumina în cameră.

Adăugarea unor oglinzi generoase în cameră reprezintă un alt mod de a reda iluzia de spațiu și va face minuni în ceea ce privește reflectarea luminii naturale și artificiale. Alegând o variantă fără ramă, privirea va aluneca pe suprafața oglinzii fără a vă distrage atenția. Pentru un look cu adevărat elegant și un caracter multifuncțional, optează pentru o oglindă cu lumini încorporate. Aceasta va maximiza spațiul oglindit, folosind mai bine spațiul utilizat de obicei pentru spoturi deasupra unei oglinzi tradiționale.

Pentru mai multe sfaturi și idei care să te ajute să conferi băii un aspect mai aerisit și mai luminos, citește articolul nostru „Cum să luminezi o încăpere”.

Pardoseală

Alegerea unei pardoseli cu o culoare mai închisă poate contribui la delimitarea spațiului într-o cameră de duș mică sau într-un vestiar și o poate face să pară mai mare. Gresia, linoleumul și pardoseala din vinil cu clic Luxury sunt alegeri ideale, deoarece sunt rezistente la umiditate, durabile și ușor de curățat. Ca în cazul faianței, alegerea unor rosturi în ton cu plăcile ceramice, folosirea plăcilor mai mari și evitarea modelelor încărcate vor face ca spațiul să pară mai puțin încărcat și mai mare.

Încălzire

Într-o baie mai mică, un radiator tradițional poate ocupa spațiu prețios, însă alternativele inovative oferă soluții compacte.

Nimic nu se compară cu un prosop pufos, cald după o baie în cadă sau duș, iar un radiator portprosop este ideal pentru spațiile compacte. Cunoscute și sub denumirea de calorifere pentru prosoape, aceste sunt disponibile într-o gamă amplă de finisaje moderne. Alege finisaje albe sau metalice pentru a spori senzația de spațiu mai mare. Există variante înguste pentru spații limitate, precum și radiatoare portprosop mai scurte, care pot fi montate deasupra căzii, pentru a avea la dispoziție prosoapele plăcute. Alegerea unui radiator portprosop oferă, de asemenea, posibilitatea, de a renunța la bara convențională pentru prosoape, oferind mai mult spațiu pentru acestea și un timp de uscare mai scurt.

Dacă înlocuiești pardoseala din baie, ia în calcul opțiunile care pot fi folosite cu sistemele de încălzire prin pardoseală. Sistemul de încălzire prin pardoseală poate fi folosit chiar și în cele mai mici vestiare și nu va trebui să îți faci griji vreodată că ieși din cadă sau din duș pe o podea rece. Eliminarea unui radiator sau a unui calorifer cu montare pe perete poate elibera spațiu prețios pentru unități de depozitare suplimentare – sau poate oferi pur și simplu mai mult spațiu pentru locuințele aglomerate.

Iluminat

Modul în care iluminezi baia sau vestiarul poate avea un impact semnificativ asupra senzației de spațiu. Spațiile compacte vor părea mai mici cu o lumină neadecvată, însă alegerea corectă a becurilor și a fitingurilor, în locul potrivit, vor face camera să pară mai spațioasă și mai atractivă.

Pentru corpurile de iluminat suspendate, alege spoturi luminoase de baie și corpuri de iluminat LED orientate în jos. Poziționează luminile în mod uniform în cameră, dacă este posibil, și ia în calcul montarea unor spoturi luminoase deasupra zonelor cheie, cum ar fi cada.

Becurile LED moderne oferă o lumină puternică, clară și au o durată medie de viață de 15 ani – așa că nu trebuie să îți faci griji în privința schimbării becurilor, dacă ai mai multe corpuri de iluminat. Acestea oferă, de asemenea, o luminozitate maximă aproape instantaneu, spre deosebire de becurile fluorescente mai vechi, contribuind la un aspect mai atractiv al încăperii.

Ia în calcul montarea unor corpuri de iluminat de perete deasupra sau pe lateralele lavoarului sau a unei oglinzi cu lumini încorporate. Acestea vor oferi o lumină mai plăcută, care va facilita bărbieritul și machiajul, și vor veni în completarea corpurilor de iluminat suspendate.
 

Vezi și alte idei despre amenajarea unei băi:

 1. Amenajări Băi: 50 de modele și idei • Ultimele tendințe • Sfaturi practice
 2. Idei de amenajare pentru băi de lux
 3. O baie de vis cu noua gamă Beloya
 4. Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2
 5. Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2
 6. 4 probleme ale băilor mici și cum pot fi rezolvate
 7. Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2
 8. Cum te poți bucura de un adevărat centru spa chiar la tine acasă
 9. Sfaturi de design pentru o baie mică
 10. Sfaturi pentru amenajarea băilor mici
 11. Idei pentru a amenaja o baie de 8m2
 12. Cum să îți planifici proiectul de amenajare a băii
 13. Creează-ți propria oază de relaxare
 14. Spațiul evoluează o dată cu tine
 15. Regândește spațiul din baia ta
 16. Creează o baie de care poți fi mândru
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360