Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

4 probleme ale băilor mici și cum pot fi rezolvate

Când vine vorba de probleme, chiar și o baie mare se poate transformă într-o baie mică. Pentru că știm că, indiferent dacă locuiești într-un apartament sau la casă, baia este una dintre cele mai mici încăperi ale locuinței.

Să nu mai spunem că, odată cu trecerea timpului, parcă toată casa are tendința să se aglomereze și să devină tot mai puțin spațioasă și aerisită. Tocmai de aceea, ne-am gândit să tratăm câteva dintre cele mai comune probleme ale băilor mici sau micșorate prin aglomerare, cu soluții eficiente și la îndemână oricui:

1. Funcționalitatea și optimizarea spațiului
2. Intimitatea
3. Locul pentru mașina de spălat
4. Spațiile de depozitare

1. Funcționalitatea și optimizarea spațiului

Chiar dacă te limitezi la strictul necesar atunci când amenajezi baia, este posibil să îți dai seama că spațiul este insuficient și te vei afla în situația de a fi nevoit să găsești soluții rapide sau să faci compromisuri majore.

Întrucât concesiile sunt planul de rezervă, te poți orienta către soluțiile existente pe piață și pe folosirea lor împreună în cele mai fericite și funcționale combinații.

O astfel de idee este folosirea unui lavoar fără picior, care ocupă un spațiu minim și utilizarea zonei rămase astfel liberă pentru a monta o baza pentru lavoar cu sertare încăpătoare. Iar pentru băile foarte stramte, ai la dispoziție chiar și o varianta îngustă de lavoar.

Nu doar că vei beneficia de mai mult spațiu de depozitare, dar ansamblul va și arată foarte bine și va conferi băii tale un aspect modern și tineresc.

2. Intimitatea

Dacă nu locuiești singur și apartamentul tău are o singură baie, știi cât de neplăcute pot deveni diminețile, din cauza lipsei de intimitate. Bineînțeles, stabilirea unui program pentru utilizarea băii poate fi o soluție, însă nu acoperă și situațiile în care programul nu poate fi respectat.

De aceea, ne gândim că o cabina de dus semi-opacă ți-ar putea fi de ajutor. În plus, dacă ești inspirat să alegi o ușa pliabilă sau una pivotantă pentru cabina de duș, vei putea să reduci considerabil și spațiul de care ai nevoie pentru asta și vei putea monta cu ușurință paravanul dorit.

3. Locul pentru mașina de spălat

Sigur că ai putea să montezi mașina de spălat oriunde în locuință, dar baia este încăperea cel mai frecvent folosită pentru asta, din două motive: proximitatea față de racorduri și scurgeri, respectiv estetica spațiului.

O soluție perfectă pentru optimizarea utilizării spațiului unde vei amplasa mașina de spălat haine este folosirea unui blat de baie deasupra acesteia, pe care îl poți folosi și ca raft. Astfel, spațiul din partea superioară a peretelui va rămâne disponibil pentru montarea unui dulap suspendat, în care poți înmagazina prosoapele curate, produsele de curățenie sau pe cele de îngrijire și igienă corporală.

4. Spațiile de depozitare

Sunt o mulțime de lucruri pe care vrei să le ai la îndemână în baie, de la produse cosmetice și de îngrijire personală, la prosoape și soluții de curățare pentru locuințe. De aceea, importanța dulapurilor și a spațiilor de depozitare nu trebuie ignorată sau minimalizată.

Cu toate astea, numeroși producători de mobilier nu oferă neapărat cele mai bune soluții de depozitare pentru băile mici. Din fericire pentru tine, s-a lansat pe piață gama IMANDRA, disponibilă la Brico Depot.

Dacă te-am inspirat și vrei să afli mai multe despre gama de mobilier special pentru baie IMANDRA, poți consulta ghidul cumpărătorului unde vei găsi toate specificațiile fiecărui dulap și dulăpior sau ne poți vizita direct în cel mai apropiat magazin Brico Depôt, unde specialiștii noștri te pot ajuta oricând cu sfaturi și idei.

Pe scurt, iată câteva detalii la care să fiți atenți atunci când doriți să va modernizati baia, detalii care au stat la baza proiectării gamei de mobilier de baie Imandra:

· Etajerele sunt ingenioase și pot fi montate pe colț, astfel încât tu să poți profită din plin de suprafețe orizontale cât mai ample, în limita spațiului disponibil.

· Dulapurile, înalte sau joase, suspendate, există atât în variante standard, cât și în variante înguste, perfecte pentru băi cu aceleași caracteristici; în plus, ai și opțiunea că acestea să fie acoperite cu oglinzi, astfel încât să nu te privezi de propria reflexie atunci când îți faci toaletă.

· Lavoarele de dimensiuni reduse vin la pachet cu baze suspendate de care te poți folosi pentru a depozita lucruri necesare în baie. De altfel, în aceeași gama ai la dispoziție și blaturi înguste, dar și cutii pentru depozitare special concepute pentru nevoile tale.

Cu astfel de aliați, vei avea la îndemână toate lucrurile de care ai nevoie în baie și nu vei face niciun compromis major. În plus, stilul minimalist și modern care le caracterizează, dar și paleta de culori în care sunt disponibile vor face această încăpere să pară mai spațioasă, mai aerisită și mai luminoasă.

 

te-ar mai putea interesa

Idei de amenajare pentru băi mici
Valorifică la maximum o baie integrată într-o cameră, un vestiar sau un spațiu compact Suprafața unei băi nu este singurul lucru care contează. Dacă alegi opțiuni care fac încăperea
citește mai mult
Idei de amenajare pentru băi de lux
Creează un spațiu generos în stil spa, cu elemente de lux și finisaje naturale Pentru cei care doresc să creeze spațiul absolut de relaxare, baia spa este soluția ideală. Profită de toate
citește mai mult
Cum să îți planifici proiectul de amenajare a băii
Băi frumoase Crearea unui spațiu care să fie atât practic, cât și elegant necesită o studiere și o planificare atente. De aceea, când intenționezi să începi un proiect
citește mai mult
Sfaturi de design pentru o baie mică
Mică și puternică Baia este de obicei cea mai mică încăpere din locuință, ceea ce o poate face dificil de renovat. Există, însă, o multitudine de moduri în care poți moderniza
citește mai mult
Note decorative pentru o baie superbă
Stilul mai presus de esential Un spațiu de relaxare și refugiu, un loc practic pentru a te aranja la începutul unei zile aglomerate sau o combinație între acestea pentru o familie numeroasă?
citește mai mult
Creează o baie de care poți fi mândru
Care este stilul tău? Șic contemporan, extravaganță și lux sau chiar delicii art deco? Stilul băii este o decizie serioasă, iar înțelegerea gustului și a preferințelor personale reprezintă
citește mai mult