Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
4 probleme ale băilor mici și cum pot fi rezolvate

4 probleme ale băilor mici și cum pot fi rezolvate

Se încarcă...
1264 vizualizări
Posted in: Baie

Când vine vorba de probleme, chiar și o baie mare se poate transformă într-o baie mică. Pentru că știm că, indiferent dacă locuiești într-un apartament sau la casă, baia este una dintre cele mai mici încăperi ale locuinței.

Să nu mai spunem că, odată cu trecerea timpului, parcă toată casa are tendința să se aglomereze și să devină tot mai puțin spațioasă și aerisită. Tocmai de aceea, ne-am gândit să tratăm câteva dintre cele mai comune probleme ale băilor mici sau micșorate prin aglomerare, cu soluții eficiente și la îndemână oricui:

1. Funcționalitatea și optimizarea spațiului
2. Intimitatea
3. Locul pentru mașina de spălat
4. Spațiile de depozitare

1. Funcționalitatea și optimizarea spațiului

Chiar dacă te limitezi la strictul necesar atunci când amenajezi baia, este posibil să îți dai seama că spațiul este insuficient și te vei afla în situația de a fi nevoit să găsești soluții rapide sau să faci compromisuri majore.

Întrucât concesiile sunt planul de rezervă, te poți orienta către soluțiile existente pe piață și pe folosirea lor împreună în cele mai fericite și funcționale combinații.

O astfel de idee este folosirea unui lavoar fără picior, care ocupă un spațiu minim și utilizarea zonei rămase astfel liberă pentru a monta o baza pentru lavoar cu sertare încăpătoare. Iar pentru băile foarte stramte, ai la dispoziție chiar și o varianta îngustă de lavoar.

Nu doar că vei beneficia de mai mult spațiu de depozitare, dar ansamblul va și arată foarte bine și va conferi băii tale un aspect modern și tineresc.

2. Intimitatea

Dacă nu locuiești singur și apartamentul tău are o singură baie, știi cât de neplăcute pot deveni diminețile, din cauza lipsei de intimitate. Bineînțeles, stabilirea unui program pentru utilizarea băii poate fi o soluție, însă nu acoperă și situațiile în care programul nu poate fi respectat.

De aceea, ne gândim că o cabina de dus semi-opacă ți-ar putea fi de ajutor. În plus, dacă ești inspirat să alegi o ușa pliabilă sau una pivotantă pentru cabina de duș, vei putea să reduci considerabil și spațiul de care ai nevoie pentru asta și vei putea monta cu ușurință paravanul de cada dorit.

3. Locul pentru mașina de spălat

Sigur că ai putea să montezi mașina de spălat oriunde în locuință, dar baia este încăperea cel mai frecvent folosită pentru asta, din două motive: proximitatea față de racorduri și scurgeri, respectiv estetica spațiului.

O soluție perfectă pentru optimizarea utilizării spațiului unde vei amplasa mașina de spălat haine este folosirea unui blat de baie deasupra acesteia, pe care îl poți folosi și ca raft. Astfel, spațiul din partea superioară a peretelui va rămâne disponibil pentru montarea unui dulap suspendat, în care poți înmagazina prosoapele curate, produsele de curățenie sau pe cele de îngrijire și igienă corporală.

4. Spațiile de depozitare

Sunt o mulțime de lucruri pe care vrei să le ai la îndemână în baie, de la produse cosmetice și de îngrijire personală, la prosoape și soluții de curățare pentru locuințe. De aceea, importanța dulapurilor și a spațiilor de depozitare nu trebuie ignorată sau minimalizată.

Cu toate astea, numeroși producători de mobilier nu oferă neapărat cele mai bune soluții de depozitare pentru băile mici. Din fericire pentru tine, s-a lansat pe piață gama IMANDRA, disponibilă la Brico Depot.

Dacă te-am inspirat și vrei să afli mai multe despre gama de mobilier special pentru baie IMANDRA, poți consulta ghidul cumpărătorului unde vei găsi toate specificațiile fiecărui dulap și dulăpior sau ne poți vizita direct în cel mai apropiat magazin Brico Depôt, unde specialiștii noștri te pot ajuta oricând cu sfaturi și idei.

Pe scurt, iată câteva detalii la care să fiți atenți atunci când doriți să va modernizati baia, detalii care au stat la baza proiectării gamei de mobilier de baie Imandra:

· Etajerele sunt ingenioase și pot fi montate pe colț, astfel încât tu să poți profită din plin de suprafețe orizontale cât mai ample, în limita spațiului disponibil.

· Dulapurile, înalte sau joase, suspendate, există atât în variante standard, cât și în variante înguste, perfecte pentru băi cu aceleași caracteristici; în plus, ai și opțiunea că acestea să fie acoperite cu oglinzi, astfel încât să nu te privezi de propria reflexie atunci când îți faci toaletă.

· Lavoarele de dimensiuni reduse vin la pachet cu baze suspendate de care te poți folosi pentru a depozita lucruri necesare în baie. De altfel, în aceeași gama ai la dispoziție și blaturi înguste, dar și cutii pentru depozitare special concepute pentru nevoile tale.

Cu astfel de aliați, vei avea la îndemână toate lucrurile de care ai nevoie în baie și nu vei face niciun compromis major. În plus, stilul minimalist și modern care le caracterizează, dar și paleta de culori în care sunt disponibile vor face această încăpere să pară mai spațioasă, mai aerisită și mai luminoasă.

Vezi și alte idei despre amenajarea unei băi:

 1. Amenajări Băi: 50 de modele și idei • Ultimele tendințe • Sfaturi practice
 2. Idei de amenajare pentru băi mici
 3. Idei de amenajare pentru băi de lux
 4. O baie de vis cu noua gamă Beloya
 5. Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2
 6. Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2
 7. Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2
 8. Cum te poți bucura de un adevărat centru spa chiar la tine acasă
 9. Sfaturi de design pentru o baie mică
 10. Sfaturi pentru amenajarea băilor mici
 11. Idei pentru a amenaja o baie de 8m2
 12. Cum să îți planifici proiectul de amenajare a băii
 13. Creează-ți propria oază de relaxare
 14. Spațiul evoluează o dată cu tine
 15. Regândește spațiul din baia ta
 16. Creează o baie de care poți fi mândru
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360