Idei și inspirație
Sfaturi pentru amenajarea băilor mici

Sfaturi pentru amenajarea băilor mici

Se încarcă...
Posted in: Baie

Amenajarea unei băi de dimensiuni mici este o provocare indiferent dacă locuiești la casă sau la bloc. Alegerea obiectelor sanitare, a mobilierului de baie sau a faianței și gresiei poate să stârnească mici dileme pe care le poți rezolva, însă, cu ajutorul unei serii de trucuri.


Înainte să începi efectiv amenajarea sau renovarea, stabilește cum vrei să arate întregul spațiu. Îți poți crea o planșă inspirațională cu diferite modele de băi pentru a urmă apoi un plan organizat și ușor de finalizat. Ai în vedere un buget pe care să îl aloci cheltuielilor necesare și ține evidență costurilor pentru fiecare tip de produse achiziționate.

Culoarea
Un spațiu mic poate părea mai generos dacă te folosești de efectele pe care le pot crea culorile și contrastele. În funcție de preferințele tale, poți opta pentru tonuri de alb, crem, bej, culoarea vaniliei sau a caisei.

De asemenea, te poți juca cu suprafețe de diferite texturi. Că artificiu stilistic, unul dintre pereți poate fi într-o culoare mai închisă sau dintr-un material care să ofere adâncime spațiului.

Materialele pentru gresie și faianță
În ceea ce privește alegerea gresiei și a faianței, un alt truc este să folosești același tip de material și/sau aceeși culoare pentru pereți și podea. Vei avea, astfel, senzația de spațiu deschis, indiferent de unghiul din care privești.
Dacă alegi aceeași nuanță pentru gresie și faianță și simți că e prea monoton, poți opta pentru inserarea unei linii orizontale de faianță decorativă, care să ofere contrastul dorit.

Obiectele sanitare
Alege piese de mobilier cu linii și forme rotunjite pentru a crea în continuare senzația de mai mult spațiu. De asemenea, stabilește de la început dacă vei achiziționa o cadă sau o cabină de dus, astfel încât să poți decide apoi care este locul fiecărui element al băii.
În ceea ce privește lavoarul, opțiunea care accentuează senzația de spațiu este un semipiedestal. Cu cât porțiunea de podea rămasă liberă este mai mare, cu atât baia va părea mai spațioasă. În plus, îți va fi mai ușor să faci curățenie.


Mobilierul și accesoriile
După ce toate elementele necesare într-o baie și-au găsit locul, a venit timpul să te gândeșți la accesorii și alte obiecte decorative. Alegerea lor depinde de contrastul pe care ti-l dorești, de stilul decorativ ales și, desigur, de spațiul disponibil.

 
Efectul de spațiozitate va avea din nou de câștigat dacă alegi o oglindă mare pentru a o plasa deasupra lavoarului. Contrastul cromatic poate fi obținut prin prosoape, covorașe sau diferite suporturi în culorile favorite.

Dacă simti nevoia de soluții de depozitare și nu mai este suficient loc pentru un dulap, poți opta pentru rafturi de sticlă pentru cosmetice și obiecte ușoare sau pentru sisteme simple de depozitare din metal sau lemn, care pot fi mutate apoi ușor dintr-o parte în alta a camerei.


 

Vezi și alte idei despre amenajarea unei băi:

  1. Amenajări Băi: 50 de modele și idei • Ultimele tendințe • Sfaturi practice
  2. Idei de amenajare pentru băi mici
  3. Idei de amenajare pentru băi de lux
  4. O baie de vis cu noua gamă Beloya
  5. Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2
  6. Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2
  7. 4 probleme ale băilor mici și cum pot fi rezolvate
  8. Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2
  9. Cum te poți bucura de un adevărat centru spa chiar la tine acasă
  10. Sfaturi de design pentru o baie mică
  11. Idei pentru a amenaja o baie de 8m2
  12. Cum să îți planifici proiectul de amenajare a băii
  13. Creează-ți propria oază de relaxare
  14. Spațiul evoluează o dată cu tine
  15. Regândește spațiul din baia ta
  16. Creează o baie de care poți fi mândru
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360