Comandă de cel puțin 300 de lei și poți câștiga unul dintre cele 30 de premii surpriză sau un telefon Samsung Galaxy A53 5G pe zi! Înscrie-te aici. Spor la cumpărături!
Idei și inspirație
Renovarea băii - 40 de idei inspirate și modele creative, sfaturi utile pentru o modernizare perfectă

Renovarea băii - 40 de idei inspirate și modele creative, sfaturi utile pentru o modernizare perfectă

Se încarcă...
482 vizualizări

Te-ai săturat de felul în care arată baia ta și vrei să faci schimbări radicale sau, pur și simplu, îți dorești să faci doar unele modificări, ca să-i dai o notă personală? Și mai mult, consideri că baia nu e doar un spațiu utilitar, ci oaza ta de relaxare, care merită toată atenția ta, ca să devină un loc mai confortabil ca oricând? 

Atunci, e timpul să renovezi, operațiune care, oricum, ar trebui să aibă loc o dată la 5-10 ani, în toată locuința, nu doar în baie. La prima vedere, pare o misiune complicată, însă la Brico găsești cele mai moderne și eficiente soluții pentru a-ți moderniza vechea baie așa cum ai visat. 

Cum oferta este atât de variată, încât e greu să alegi, îți venim în ajutor cu un ghid al renovării băii, în care vei descoperi peste 40 de idei inspirate și modele creative pentru a-ți pune ideile în practică, indiferent de spațiul de care dispui, că locuiești la bloc sau la vilă ori că preferi stilul modern, vintage sau rustic. 

Avantajele renovării băii, cu stil

Chiar și atunci când nu modernizezi baia de la zero, ci doar faci modificări pentru a-i da un aspect mai frumos și a-ți asigura un plus de confort, renovarea acestei încăperi, menită să fie nu doar un spațiu utilitar, ci și unul destinat relaxării, este o provocare în sine. 

Poți crea, însă, o baie așa cum ai visat, atunci când ai alături un partener de încredere ca Brico. Mai exact, iată care sunt avantajele renovării băii, cu stil, atunci când ai de ales dintr-o varietate de soluții smart, din portofoliul Brico:

  • ai libertatea de a-ți pune ideile în practică așa cum îți dorești, indiferent de dimensiunile sau forma băii ori de locul în care este amplasată;

  • ai posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de modele de dulapuri suspendate, coloane modulare, lavoare cu baze suspendate sau cu picioare, piese de mobilier pe care le poți integra în orice tip de design, fie că optezi pentru stilul modern, minimalist, rustic sau clasic; 

  • îți accesorizezi baia cu produse de calitate, durabile și cu un design elegant;

  • poți alege dintr-o gamă largă de produse inovatoare, mereu la modă, de calitate și la prețuri avantajoase, pentru orice fel de buget;

  • poți opta pentru livrarea la domiciliu sau să ridici produsele direct din magazin.

Idei pentru renovarea băii în funcție de dimensiuni

cum alegi accesoriile si decoratiunile pentru baie

Orice idee devenită realitate înseamnă, mai întâi de toate, un plan. Regândirea băii pornește de la spațiul de care dispui, pentru că de el depinde tipul de mobilier de baie pe care îl poți alege, paleta cromatică adecvată și soluțiile sanitare pentru care poți opta. 

Reamenajarea unei băi mici

Când vine vorba despre reamenajarea unei băi mici, cuvântul cheie este eficientizare. Aceasta, pentru că, dacă ții cont de anumite recomandări, poți da senzația de spațialitate, chiar și într-o încăpere mică. Astfel, designul pe verticală, care presupune folosirea suprafeței pereților pe înălțime, te poate ajuta să economisești spațiu. 

În portofoliul Brico, găsești o gamă variată de dulapuri suspendate înguste și dotate cu oglinzi, coloane modulare, ale căror sertare pot fi montate fie ca unități de perete, fie cu picioare. Totodată, pentru un astfel de spațiu, îți recomandăm lavoarele cu baza suspendată sau cu picioare și care pot fi încastrate într-un blat. Aceasta, pentru a beneficia de cât mai mult spațiu de depozitare, fără să creezi senzația de aglomerație.

modernizarea creativa a unei bai mici

Apoi, cada clasică din vechea ta baie poate fi înlocuită cu o cădiță sau cabină de duș cu montare pe colț. În ceea ce privește paleta cromatică, într-o baie mică sunt, de obicei, indicate culorile deschise, ca bejul, rozul pal sau albul, dar tu poți îndrăzni mai mult și să creezi contraste de albastru marin și alb ori nuanțe de maro și alb. 

Citește și: 4 probleme ale bailor mici si cum pot fi rezolvate

Modernizarea unei băi mari

O baie mare îți pune imaginația la încercare și îți oferă posibilitatea să te desfășori cum dorești. Așadar, alegerea unei soluții ingenioase de reamenajare, cum ar fi compartimentarea băii pe zone care au funcționalități diferite, este binevenită. Poți face acest lucru prin pereți despărțitori. Astfel, poți amplasa într-o parte a peretelui, vasul de toaletă și un dulap pentru depozitare, iar dincolo de el, să rezervi spațiu pentru mașina de spălat. 

Poți merge chiar mai departe și să optezi pentru designuri diferite. De pildă, o parte a băii, în care să se regăsească o cadă clasică, o bază cu lavoar și dulapuri de depozitare montate pe podea, poate fi decorată în alb și bleu. Cealaltă jumătate a băii poate fi monocromă și aici să instalezi o cabină de duș, de exemplu. De asemenea, într-o încăpere spațioasă, oglinzile mari, supradimensionate dau o notă elegantă și originală noii tale băi. 

Renovarea unei băi înguste

Renovarea unei băi înguste nu trebuie să fie un chin pentru tine. La Brico, ți-am pregătit o ofertă diversă de dulapuri suspendate și coloane subțiri, care nu ocupă foarte mult loc, dar care sunt suficient de încăpătoare pentru a depozita în ele tot ce ai nevoie. 


Și pentru că o cadă clasică este indicată pentru spații ceva mai generoase, îți propunem cădițele și cabinele de duș. Le vei găsi pe toate la dimensiunile și în formele potrivite pentru baia ta, astfel încât să le poți instala ușor, exact acolo unde îți dorești. 

modernizarea unei bai inguste

Așadar, nu uita că, oricât de provocatoare ar părea modernizarea băii, Brico este aliatul tău de nădejde în găsirea celor mai eficiente soluții. Suntem un brand dinamic, în continuă mișcare și ne dorim să fim mereu aproape de consumator. Prin urmare, nevoile și aspirațiile tale sunt cele mai importante pentru noi. Iată de ce, am inclus în gamele noastre o varietate mare de produse, de cea mai înaltă calitate, realizate din materiale durabile și prietenoase cu mediul (74% dintre produse sunt sustenabile). 


Totodată, suntem atenți la noile trenduri și ne îmbogățim lunar gamele, astfel încât tu să găsești cele mai inovatoare produse, atât pe site, cât și în magazinele fizice. 

Cum renovezi baia, după locul în care e amplasată

Dincolo de dimensiuni, un alt criteriu important pentru reamenajarea băii, astfel încât să o transformi într-un spațiu mai confortabil și care să arate altfel decât în trecut, se referă la locul în care este amplasată. În cele ce urmează, afli ce soluții ai la îndemână dacă locuiești la bloc, la casă sau dacă în locuința ta există o baie de serviciu sau pentru musafiri. 

Renovarea băii la bloc

O baie la bloc, indiferent de dimensiuni și formă, are o structură gândită potrivit unui plan arhitectural al clădirii respective, astfel că amplasarea obiectelor sanitare este deja stabilită, deci nu le poți muta în alte locuri. Chiar și așa, poți folosi creativ spațiul de lângă ele. De pildă, mașina de spălat poate fi mutată pe hol sau în bucătărie. În locul ei, pot fi amplasate dulapuri și coloane fie suspendate, fie cu picioare, pe care să le montezi unele lângă altele. 

Culorile neutre sau deschise sunt recomandate, ca să creezi senzația de aerisit. Apoi, nu este nevoie să montezi separat o oglindă, ci poți opta pentru un dulap suspendat, care are oglinzi pe uși. Băile de apartament pot fi de dimensiuni mici, medii și mari, așa că într-o astfel de încăpere poți monta o cadă sau un duș.

idei modernizare baie la bloc

Modernizarea unei băi la casă

Unul dintre avantajele băii la casă este că poate fi dotată cu o mică fereastră prin care să pătrundă lumina naturală. Astfel, chiar și o baie mică poate deveni mare. Efectul poate fi accentuat și prin despărțirea zonei în care se află vasul de toaletă de restul băii și printr-o paletă cromatică deschisă. 


Seturile complete de baie, care includ o oglindă, un lavoar și o mască de lavoar sau o bază și o oglindă, suport pentru prosoape, periuțe, hârtie igienică, pahare, rafturi și savonieră reprezintă soluții prin care poți reamenaja ușor un astfel de spațiu, păstrând un aspect unitar al încăperii. 


La Brico le găsești pe toate, la cele mai convenabile prețuri. Poți opta pentru livrarea la domiciliu sau, dacă vrei să ne faci o vizită, ai posibilitatea ridicării din magazin, în patru ore de la plasarea comenzii. 

idei amenajare baie la casa

Idei de modernizare a unei băi la mansardă

Mansarda este percepută, în general, ca un spațiu intim, misterios, în care poți crea o atmosferă aparte. Este locul ideal pentru băile romantice. Ca să creezi efecte vizuale deosebite, poți amplasa cada în zona în care tavanul este mai jos și lavoarul ori cabina de duș în locul în care acesta este mai înalt. 

Totodată, dacă ai ferestre mari, integrate în acoperiș, beneficiezi de multă lumină naturală, iar seara, poți admira cerul înstelat, stând în cadă și utilizând câteva lumânări parfumate. Un decor cu ghivece cu flori artificiale, suculente sau plante care sunt rezistente la umezeală poate completa atmosfera inedită din baia ta. 

Renovarea unei băi de serviciu sau pentru musafiri

La prima vedere, o baie de serviciu sau pentru musafiri trebuie să fie doar funcțională și să includă obiectele sanitare de minimă necesitate. Tu poți transforma, însă, un astfel de spațiu în mult mai mult de atât. De pildă, în general, sunt recomandate culorile neutre, mai ales pentru băile mici. Tu poți opta, însă, pentru o gresie deschisă la culoare, cu modele geometrice, mobilier și accesorii albe și pereți decorați în albastru-închis. Combinația este de mare efect și, dacă adaugi și câteva lumini de accent, până și cel mai exigent musafir va fi încântat de atmosfera creată. 

Reamenajarea băii în funcție de utilități

Când vine vorba despre utilități, ele reprezintă un motiv suficient de bun pentru a face schimbări în baie. Aceasta, pentru că apar tot timpul produse noi, dotate cu tehnologii inovatoare și realizate din materiale de calitate. Prin urmare, acestea îți pot asigura, pe lângă un plus de confort, și o baie funcțională. În plus, au un design modern și pot fi integrate în orice stil de design interior alegi pentru noua ta baie. 

Baia cu duș clasic și cu hidromasaj

Dacă preferi dușurile în locul băilor în cadă, pentru că ți se par mai practice și mai rapide și, în plus, îți oferă posibilitatea de a folosi eficient spațiul din baie, atunci îți poți îndrepta atenția către dușurile clasice sau cu hidromasaj. În funcție de dimensiunile băii și de designul ales, poți opta pentru modele dreptunghiulare sau semirotunde. 


Dacă te-ai hotărât asupra unui model de duș, poți alege o cădiță de duș compatibilă, montată direct pe pardoseală sau cu mască specială. Aceste cădițe sunt antialunecare, oferindu-ți mai multă siguranță atunci când faci duș, și nu permit apei să se scurgă în afara dușului. Dacă nu optezi pentru un duș cu uși, ai varianta paravanelor din sticlă, ca să eviți împrăștierea apei în baie. Paravanele pot fi folosite și în cazul căzilor, fiind o alternativă elegantă la clasicele perdele. 

renovarea baii cu cabina de dus

Idei de renovare a băii - cada clasică și cu hidromasaj 

Baia este locul special din locuința ta, în care te relaxezi și îți recapeți energia de care ai nevoie pentru a face față provocărilor de zi cu zi. O cadă clasică, adâncă sau o cadă cu hidromasaj este ideală pentru a-ți asigura confortul la care ai visat. Dacă nu dispui de foarte mult spațiu, ai la dispoziție varianta cădițelor, care pot fi montate direct în pardoseală. 

Alte corpuri sanitare utile pentru reamenajarea băii

Reamenajarea băii presupune și acordarea unei atenții deosebite anumitor corpuri sanitare utile, care îți pot face viața mai frumoasă. De pildă, un vas de toaletă pe pardoseală sau suspendat și un rezervor încastrat sau pe vasul WC te pot ajuta să câștigi spațiu. 

În plus, un model fără margine facilitează eliminarea bacteriilor la fiecare acționare a rezervorului, pentru că murdăria nu are unde să se depoziteze. Totodată, este mult mai ușor de curățat decât modelele tradiționale, cu margini închise. 

Apoi, la Brico găsești o gamă variată de lavoare care pot fi încorporate în blaturi. Dacă optezi pentru un blat din lemn și te gândești că s-ar putea deteriora, este bine să știi că suprafața lui este înnisipată cu hârtie abrazivă, vopsită sau acoperită cu ulei, astfel încât să reziste la o umiditate din aer de 50-60%. 

idei reamenajare baie utilitati moderne

Idei inspirate pentru renovarea băii în funcție de stil

Stilul în care modernizezi baia reflectă personalitatea ta. De la modern, minimalist și vintage, până la rustic și tradițional, designul pentru această încăpere este deopotrivă funcțional și estetic. Poți chiar să faci combinații între mai multe stiluri, ca să dai o notă originală băii tale. 

Renovarea unei băi în stil modern

Lemnul, metalul, sticla sunt preferate, în designul modern, și le poți integra excelent în baia ta. Dulapurile și coloanele din lemn, furnir, PAL ori materiale care imită textura lemnului sunt binevenite într-o baie modernă. 


Deși regulile tipice ale stilului modern recomandă mobilier cu picioare la vedere, tu poți opta pentru piesele suspendate, suprapuse sau montate unele lângă altele, ca să te asiguri că utilizezi eficient fiecare spațiu din baie și că acestea îți oferă o capacitate foarte bună de stocare. Totodată, combină bejul, maroul, nuanțele de gri, albul și negrul și vei obține cromatica ideală pentru o baie modernă. 

coloana de baie stejar

Modernizarea băii în stil vintage sau retro

Dacă îți plac călătoriile în timp și vrei să aduci în baia ta un fragment de poveste de la început de secol XIX sau din anii ‘60-‘70, atunci stilul retro sau vintage este pentru tine. Dacă baia este mare, ideal ar fi să amplasezi o cadă vintage, cu baterii de duș elegante, aurii, care aduc aminte de aparatele telefonice din timpuri de demult. Chiar și într-o baie mică, însă, mobilierul din lemn cu picioare, oglinzile retro și cuferele din răchită sau din metal pot da un aer vintage încăperii. 

Renovarea unei băi în stil rustic

Dacă adaugi în vechea baie paravane din lemn și câteva grinzi pe tavan, ai adus deja în încăpere câteva elemente din stilul rustic. Poți completa peisajul cu suporturi, blaturi și mobilier din lemn. Gresia și faianța care imită textura pietrei de râu pot fi soluții excelente pentru pardoseală și pereți. 

reamenajarea baii in stil rustic

Modernizarea unei băi în stil minimalist

Stilul minimalist se adresează persoanelor foarte practice, care adoră simplitatea, chiar austeritatea. Dacă vrei să-ți renovezi baia într-o astfel de manieră, atunci dulapurile, coloanele și bazele suspendate sunt variante ideale de mobilier. Apoi, într-o baie minimalistă se va regăsi mai degrabă o cabină de duș, decât o cadă. 

De asemenea, culorile pentru care ai putea opta sunt griul, albul, bejul, maroul. Dacă vrei să creezi contraste, este recomandat să te orientezi înspre tonuri și nuanțe ale aceleiași culori, nu spre culori complementare. 

amenajare baie in stil minimalist

Cum transformi baia într-un mic centru spa

Potrivit experților de la National Institutes of Health, o baie în cadă, utilizând apa la aproximativ 40 de grade Celsius, contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular. În același timp, este un mod plăcut și eficient de a te relaxa după o zi agitată. Baia ta poate deveni un mic centru spa, prin alegerea unui model de cadă sau de cabina de dus cu hidromasaj

Conform Mayo Clinic, hidromasajul completează rutina zilnică de exerciții fizice, reducând tensiunea musculară. Concret, hidromasajul este o combinație de masaj, apă caldă și hidroterapie, prin care îți pregătești organismul pentru un somn de calitate. 

Optează pentru mobilier deschis la culoare și, dacă preferi varianta clasică a căzii și baia este de dimensiuni generoase, alege un model adânc și încăpător, care să-ți ofere confortul dorit. O oglindă supradimensionată și un perete vopsit într-o culoare puternică pot fi piesele de rezistență ale încăperii, ca să creezi un efect dramatic. 

Într-o baie care arată ca un minispa, se regăsesc materiale naturale, cum sunt bambusul și lemnul de stejar. Îți poți personaliza baia, cu lumânări parfumate, pietre de râu, lumini de accent, uleiuri aromatice. 

Citește și: Cum te poti bucura de un adevarat centru spa, chiar la tine acasa

modernizarea baii la casa

Renovarea băii - materiale de finisaj

Un aspect important, de care e bine să ții cont atunci când îți modernizezi baia, este legat de materialele de finisaj folosite. Este vorba despre ce soluții alegi pentru renovarea pereților și a pardoselii. Acestea dictează, practic, tonul pe care vrei să-l dai întregului design al băii. Și pentru că vrem să faci alegeri inspirate, iată, în continuare, câteva idei și recomandări în acest sens. 

Baia cu plăci ceramice și gresie

Gresia de interior porțelanată (sau alt tip de gresie cu aderență mare) este recomandată pentru baie, ca să îți ofere un plus de siguranță, mai ales când ieși de la duș. Pentru pereți, poți opta pentru a-i acoperi complet cu faianță sau mozaic ori pentru a monta plăcile ceramice doar pe o parte din suprafața lor. 

gresie de interior portelanata

Baia fără plăci ceramice

Dacă în trecut nu se punea problema să montezi în baie tapet sau parchet, pentru că este un mediu umed și aceste materiale de finisaj nu ar putea rezista, acum ai posibilitatea de a alege un tapet din PVC impermeabil, de pildă, sau un parchet care este tratat special pentru a face față umezelii, zgârieturilor și petelor.  

Cum alegi culorile pentru renovarea băii

Paleta cromatică este unul dintre cele mai importante elemente ale designului interior, pentru că nuanțele alese au un impact major asupra stării noastre emoționale. Dacă în trecut, în privința băii nu erau acceptate decât albul sau bejul, acum ai libertatea de a opta și pentru nuanțe ceva mai îndrăznețe, în funcție de personalitatea ta. 

Baia monocromă și în culori neutre

Din perspectiva cromaticii, o variantă prin care nu dai greș, indiferent de stilul ales, este baia monocromă sau în culori neutre. În funcție de designul din întreaga locuință, vei alege și culorile pentru baie, ca să creezi armonie vizuală. Astfel, în această încăpere poți integra, cu succes, nuanțe de gri, bej, alb sau negru. Dacă preferi contrastele, combinațiile dintre ele sunt binevenite. Pentru o notă personală și foarte elegantă, poți merge pe ideea unei băi în alb și negru.  

amenajarea baii in non culori

Contraste moderne pentru baia ta

Contrastele cromatice sunt întotdeauna de mare efect, așa că dă-ți frâu liber imaginației și fii propriul designer. Turcoazul, aqua, albastrul închis, tonurile de vișiniu, verde și chiar violet sunt recomandate pentru a da un aer șic băii tale. Accesoriile pot fi un mijloc foarte practic prin care să creezi contraste. 


Într-o baie complet albă, de pildă, poți alege savoniere, dispensere pentru săpun și suporturi pentru periuțele de dinți de culoare roșie, de exemplu. Contrastele se pot obține, însă, cel mai simplu, prin combinațiile pe care le faci între culoarea mobilierului și cea folosită pentru amenajarea pereților și a pardoselii. 

Renovarea băii - cum alegi sistemul de iluminat

Din perspectiva sistemului de iluminat, ține cont că, în baie, oglinda este una dintre piesele centrale. Așadar, ar fi mai mult decât inspirat să pui câte un spot de-o parte și de alta a acesteia, la nivelul ochilor, și un al treilea spot deasupra oglinzii, dacă este pătrată sau dreptunghiulară, ori de jur-împrejurul marginii, dacă are forma rotundă ori ovală. Astfel, fața ta va fi luminată, fără umbre, din toate unghiurile. 

Lumina generală poate fi asigurată, în funcție de spațiu și stilul general de amenajare, printr-o plafonieră simplă, candelabru sau spoturi LED încorporabile. Totodată, poți folosi lumini de accent, ca să pui în evidență elemente arhitecturale deosebite sau pentru a crea o atmosferă aparte.  

cum alegi sistemul de iluminat pentru baie

Cum alegi accesoriile pentru renovarea băii

Accesoriile și decorațiunile sunt deopotrivă utile și completează designul băii. Prin urmare, alegerea lor nu este întâmplătoare și reprezintă ultima etapă din reamenajarea băii, pentru că sunt obiecte foarte ușor de integrat sau reintegrat în peisaj. Astfel, suportul pentru prosoape poate fi o bară simplă sau dublă rotativă ori un inel sau sub formă de scară metalică, perfectă pentru stilul modern sau minimalist.

Covorașul de baie nu poate lipsi, desigur, din această cameră specială. Și în acest caz, la Brico, găsești soluțiile cele mai bune pentru nevoile tale. De pildă, poți opta pentru covorașe cu texturi variate, cum sunt cele din bumbac, poliester, bambus, polivinil. 

Baia reprezintă unul dintre locurile în care este nevoie de foarte multă organizare, ca să poți avea cât mai mult spațiu de depozitare, etajerele sau dulapurile de perete fiind ideale în acest scop. Dincolo de acestea, însă, poți opta pentru cutii de depozitare pe care să le plasezi în interiorul sertarelor, bazei, de exemplu, sau pentru rafturile din sticlă, pe care poți să așezi inclusiv decorațiuni, cum sunt ghivecele cu flori sau diverse statuete, scoici sau pietre de râu. 

cum alegi accesoriile pentru baie etajera pe verticala

O baie modernă poate fi regândită în așa fel, încât să devină spațiu inclusiv pentru călcarea rufelor.

Electrocasnicele încorporabile sunt un ajutor de nădejde în acest sens, pentru că te ajută să câștigi foarte mult spațiu, indiferent de dimensiunile băii. Într-o baie bine organizată, vor avea loc mai multe uscătoare de rufe obișnuite sau automate, o masă de călcat, o mașină de spălat rufe, dulapuri suspendate și montate pe pardoseală. Important e ca, înainte să începi renovarea propriu-zisă, să îți faci un plan despre cum ai vrea să arate baia la final. 

mobilier incorporabil modernizarea baii

Renovarea băii se poate rezuma strict la rolul său funcțional și la obținerea unui plus de confort comparativ cu ce aveai înainte de a te hotărî să modernizezi acest spațiu din casa ta. Însă, având la îndemână soluții variate și simplu de pus în practică, așa cum sunt și cele de mai sus, poți da o notă personală acestei încăperi speciale. 

Alege-ți stilul preferat, mobilierul și accesoriile pe care vrei să le integrezi în designul băii tale și transformă această cameră într-un loc perfect.

Sursa foto: Brico Depot, Shutterstock

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2021 Brico Dépôt România