Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Amenajare băi și renovare - idei și modele creative, sfaturi utile pentru o modernizare perfectă

Amenajare băi și renovare - idei și modele creative, sfaturi utile pentru o modernizare perfectă

Se încarcă...
Posted in: Baie

Te-ai săturat de felul în care arată baia ta și vrei să faci schimbări radicale sau, pur și simplu, îți dorești să faci doar unele modificări, ca să-i dai o notă personală? Și mai mult, consideri că baia nu e doar un spațiu utilitar, ci oaza ta de relaxare, care merită toată atenția, ca să devină un loc mai confortabil ca oricând? 

Atunci, e timpul să renovezi, operațiune care, oricum, ar trebui să aibă loc o dată la 5-10 ani, în toată locuința, nu doar în baie. La prima vedere, pare o misiune complicată, însă la Brico Dépôt găsești cele mai moderne și eficiente soluții pentru a-ți moderniza vechea baie așa cum ai visat. 

Cum oferta este atât de variată, încât e greu să alegi, îți venim în ajutor cu un ghid al renovării băii, în care vei descoperi peste 40 de idei inspirate și modele creative pentru a-ți pune ideile în practică, indiferent de spațiul de care dispui, că locuiești la bloc sau la vilă ori că preferi stilul modern, vintage sau rustic. 

dus walk in

baie cu cada

Avantajele renovării băii, cu stil

Chiar și atunci când nu modernizezi baia de la zero, ci doar faci modificări pentru a-i da un aspect mai frumos și a-ți asigura un plus de confort, renovarea acestei încăperi, menită să fie nu doar un spațiu utilitar, ci și unul destinat relaxării, este o provocare în sine. 

Poți crea, însă, o baie așa cum ai visat, atunci când ai alături un partener de încredere ca Brico Dépôt. Mai exact, iată care sunt avantajele renovării băii, cu stil, atunci când ai de ales dintr-o varietate de soluții smart, din portofoliul Brico Dépôt:

 • ai libertatea de a-ți pune ideile în practică așa cum îți dorești, indiferent de dimensiunile sau forma băii ori de locul în care este amplasată; 
 • ai posibilitatea de a alege dintr-o multitudine de modele de dulapuri suspendate, coloane modulare, lavoare cu baze suspendate sau cu picioare, piese de mobilier pe care le poți integra în orice tip de design, fie că optezi pentru stilul modern, minimalist, rustic sau clasic; 
 • îți accesorizezi baia cu produse de calitate, durabile și cu un design elegant; 
 • poți alege dintr-o gamă largă de produse inovatoare, mereu la modă, de calitate și la prețuri avantajoase, pentru orice fel de buget; 
 • poți opta pentru livrarea la domiciliu sau să ridici produsele direct din magazin.

Descoperă mai multe idei de amenajare pentru bai mici și toate soluțiile de design pentru un spațiu care poate părea o provocare!

cada baie

Idei pentru renovarea băii în funcție de dimensiuni

Orice idee devenită realitate înseamnă, mai întâi de toate, un plan. Regândirea băii pornește de la spațiul de care dispui, pentru că de el depinde tipul de mobilier de baie pe care îl poți alege, paleta cromatică adecvată și soluțiile sanitare pentru care poți opta. 

baie in stil rustic

Renovarea unei băi mici

Când vine vorba despre renovarea sau de reamenajarea unei băi mici, cuvântul cheie este eficientizare. Aceasta, pentru că, dacă ții cont de anumite recomandări, poți da senzația de spațialitate, chiar și într-o încăpere mică. Astfel, designul pe verticală, care presupune folosirea suprafeței pereților pe înălțime, te poate ajuta să economisești spațiu. 

În portofoliul Brico Dépôt, găsești o gamă variată de dulapuri suspendate înguste și dotate cu oglinzi, coloane modulare, ale căror sertare pot fi montate fie ca unități de perete, fie cu picioare. Totodată, pentru un astfel de spațiu, îți recomandăm lavoarele cu baza suspendată sau cu picioare și care pot fi încastrate într-un blat. Aceasta, pentru a beneficia de cât mai mult spațiu de depozitare, fără să creezi senzația de aglomerație. 

Apoi, o amenajare baie mică cu cadă poate fi complet transformată și poți opta pentru o cădiță sau cabină de duș cu montare pe colț. În ceea ce privește paleta cromatică, într-o baie modernă mică sunt, de obicei, indicate culorile deschise, ca bejul, rozul pal sau albul, dar tu poți îndrăzni.

baie rustica

Descoperă toate produsele pentru baie din categoria special creată pe site și alege ce ți se potrivește pentru a amenaja spațiul exact cum îți dorești. Te așteptăm și cu soluții și inspirație, pentru a avea baia la care ai visat!

baie mica

Idei renovare baie - modernizarea unei băi mari

O baie mare îți pune imaginația la încercare și îți oferă posibilitatea să te desfășori cum dorești. Așadar, alegerea unei soluții ingenioase de reamenajare, cum ar fi compartimentarea băii pe zone care au funcționalități diferite, este binevenită. Poți face acest lucru prin pereți despărțitori. Astfel, poți amplasa într-o parte a peretelui vasul de toaletă și un dulap pentru depozitare, iar dincolo de el, să rezervi spațiu pentru mașina de spălat. 

Poți merge chiar mai departe și să optezi pentru designuri diferite. De pildă, o parte a băii, în care să se regăsească o cadă clasică, o bază cu lavoar și dulapuri de depozitare montate pe podea poate fi decorată în alb și bleu. Cealaltă jumătate a băii poate fi monocromă și aici să instalezi o cabină de duș, de exemplu. De asemenea, într-o încăpere spațioasă, oglinzile mari, supradimensionate dau o notă elegantă și originală noii tale băi. 

baie mare

Modele de baie - renovarea unei băi înguste - băi cu cabină de duș

Renovarea unei băi înguste nu trebuie să fie un chin pentru tine. La Brico Dépôt, ți-am pregătit o ofertă diversă de dulapuri suspendate și coloane subțiri, care nu ocupă foarte mult loc, dar care sunt suficient de încăpătoare pentru a depozita în ele tot ce ai nevoie. 

baie cu dus

Și pentru că o cadă clasică este indicată pentru spații ceva mai generoase, îți propunem un design baie cu cădiță sau cabină de duș. Le vei găsi pe toate la dimensiunile și în formele potrivite pentru baia ta, astfel încât să obții o amenajare baie cu duș, exact așa cum îți dorești. 

Așadar, nu uita că, oricât de provocatoare ar părea modernizarea băii, Brico Dépôt este aliatul tău de nădejde în găsirea celor mai eficiente soluții. Suntem un brand dinamic, în continuă mișcare și ne dorim să fim mereu aproape de consumator. Prin urmare, nevoile și aspirațiile tale sunt cele mai importante pentru noi. Iată de ce, am inclus în gamele noastre o varietate mare de produse, de cea mai înaltă calitate, realizate din materiale durabile și prietenoase cu mediul (74% dintre produse sunt sustenabile). 

Totodată, suntem atenți la noile trenduri și ne îmbogățim lunar gamele, astfel încât tu să găsești cele mai inovatoare produse, atât pe site, cât și în magazinele fizice. 

renovare baie

Dacă ai nevoie de inspirație și sugestii de produse pentru amenajarea băii, te așteptăm cu seturi cabine de dus în diverse modele, cu accesorii, dimensiuni și din materiale diverse, din care să alegi un model exact pe gustul tău!

amenajare baie rustica

Cum renovezi baia, după locul în care e amplasată

Dincolo de dimensiuni, un alt criteriu important pentru reamenajarea băii, astfel încât să o transformi într-un spațiu mai confortabil și care să arate altfel decât în trecut, se referă la locul în care este amplasată. În cele ce urmează, afli ce soluții ai la îndemână dacă locuiești la bloc, la casă sau dacă în locuința ta există o baie de serviciu sau pentru musafiri. 

pereti albastri baie

Amenajări băi mici de bloc

O baie la bloc, indiferent de dimensiuni și formă, are o structură gândită potrivit unui plan arhitectural al clădirii respective, astfel că amplasarea obiectelor sanitare este deja stabilită, deci, nu le poți muta în alte locuri. Chiar și așa, poți folosi creativ spațiul de lângă ele. De pildă, mașina de spălat poate fi mutată pe hol sau în bucătărie. În locul ei, pot fi amplasate dulapuri și coloane fie suspendate, fie cu picioare, pe care să le montezi unele lângă altele. 

Culorile neutre sau deschise sunt recomandate și în cazul unor băi cu cadă sau băi cu cabină de duș, ca să creezi senzația de aerisit. Apoi, nu este nevoie să montezi separat o oglindă, ci poți opta pentru un dulap suspendat, care are oglinzi pe uși. Băile de apartament pot fi de dimensiuni mici, medii și mari, așa că într-o astfel de încăpere poți monta o cadă sau un duș.

baie dimensiuni mici

Modernizarea unei băi la casă

Unul dintre avantajele băii la casă este că poate fi dotată cu o mică fereastră prin care să pătrundă lumina naturală. Astfel, chiar și o baie mică poate deveni mare. Efectul poate fi accentuat și prin despărțirea zonei în care se află vasul de toaletă de restul băii și printr-o paletă cromatică deschisă. 

Seturile complete de baie, care includ o oglindă, un lavoar și o mască de lavoar sau o bază și o oglindă, suport pentru prosoape, periuțe, hârtie igienică, pahare, rafturi și savonieră reprezintă soluții prin care poți reamenaja ușor un astfel de spațiu, păstrând un aspect unitar al încăperii. 

La Brico Dépôt le găsești pe toate, la cele mai convenabile prețuri. Poți opta pentru livrarea la domiciliu sau, dacă vrei să ne faci o vizită, ai posibilitatea ridicării din magazin, în patru ore de la plasarea comenzii. 

baie marmura

Idei de modernizare a unei băi la mansardă

Mansarda este percepută, în general, ca un spațiu intim, misterios, în care poți crea o atmosferă aparte. Este locul ideal pentru băile romantice. Ca să creezi efecte vizuale deosebite, poți amplasa cada în zona în care tavanul este mai jos și lavoarul ori cabina de duș în locul în care acesta este mai înalt. 

Totodată, dacă ai ferestre mari, integrate în acoperiș, beneficiezi de multă lumină naturală, iar seara, poți admira cerul înstelat, stând în cadă și utilizând câteva lumânări parfumate. Un decor cu ghivece cu flori artificiale, suculente sau plante care sunt rezistente la umezeală poate completa atmosfera inedită din baia ta. 

baie mansarda

Renovarea unei băi de serviciu sau pentru musafiri

La prima vedere, o baie de serviciu sau pentru musafiri trebuie să fie doar funcțională și să includă obiectele sanitare de minimă necesitate. Tu poți transforma, însă, un astfel de spațiu în mult mai mult de atât. De pildă, în general, sunt recomandate culorile neutre, mai ales pentru băile mici. Tu poți opta, însă, pentru o gresie deschisă la culoare, cu modele geometrice, mobilier și accesorii albe și pereți decorați în albastru-închis. Combinația este de mare efect și, dacă adaugi și câteva lumini de accent, până și cel mai exigent musafir va fi încântat de atmosfera creată. 

Descoperă care sunt cele mai frecvente 4 probleme ale bailor mici si cum pot fi rezolvate pentru a găsi soluții eficiente, rapide și ușoare la toate nevoile tale de amenajare!

amenajare baie negru

Renovarea băii în funcție de utilități

Când vine vorba despre utilități, ele reprezintă un motiv suficient de bun pentru a face schimbări în baie. Aceasta, pentru că apar tot timpul produse noi, dotate cu tehnologii inovatoare și realizate din materiale de calitate. Prin urmare, acestea îți pot asigura, pe lângă un plus de confort, și o baie funcțională. În plus, au un design modern și pot fi integrate în orice stil de design interior alegi pentru noua ta baie. 

mobila alba baie

Idei amenajare baie cu duș clasic și cu hidromasaj

Dacă preferi dușurile în locul băilor în cadă, pentru că ți se par mai practice și mai rapide și, în plus, îți oferă posibilitatea de a folosi eficient spațiul din baie, atunci îți poți îndrepta atenția către dușurile clasice sau cu hidromasaj. În funcție de dimensiunile băii și de designul ales, poți opta pentru modele dreptunghiulare sau semirotunde. Acest stil este potrivit pentru amenajare băi moderne, așa că este soluția potrivită dacă dorești să incluzi cât mai multe elemente ale acestui stil.

jacuzzi baie

Amenajare baie mică cu duș

Dacă te-ai hotărât asupra unui model de duș, poți alege o cădiță de duș compatibilă, montată direct pe pardoseală sau cu mască specială. Aceste cădițe sunt antialunecare, oferindu-ți mai multă siguranță atunci când faci duș, și nu permit apei să se scurgă în afara dușului. Dacă nu optezi pentru un duș cu uși, poți alege dintr-o mulțime de modele baie cu duș cu paravan din sticlă, ca să eviți împrăștierea apei în baie. Paravanele pot fi folosite și în cazul căzilor, fiind o alternativă elegantă la clasicele perdele. Aceste soluții sunt potrivite pentru amenajare baie mică cu duș, pentru că oferă nu doar eficientizarea spațiului, ci și un aspect plăcut. 

Idei de renovare a băii - modele de băi cu cadă clasică și cu hidromasaj 

Baia este locul special din locuința ta, în care te relaxezi și îți recapeți energia de care ai nevoie pentru a face față provocărilor de zi cu zi. O cadă clasică, adâncă, sau o cadă cu hidromasaj este ideală pentru a-ți asigura confortul la care ai visat. Dacă nu dispui de foarte mult spațiu, ai la dispoziție varianta cădițelor, care pot fi montate direct în pardoseală.  

Alte corpuri sanitare utile pentru reamenajarea băii

Reamenajarea băii presupune și acordarea unei atenții deosebite anumitor corpuri sanitare utile și a soluțiilor eficiente de design interior băi, care îți pot face viața mai frumoasă. De pildă, un vas de toaletă pe pardoseală sau suspendat și un rezervor încastrat sau pe vasul WC te pot ajuta să câștigi spațiu. De asemenea, poți opta pentru o amenajare baie cu cadă pe colț, mai ales dacă este nevoie de o soluție funcțională de amenajare baie îngustă, de exemplu într-un apartament clasic de bloc.

În plus, un model fără margine facilitează eliminarea bacteriilor la fiecare acționare a rezervorului, pentru că murdăria nu are unde să se depoziteze. Totodată, este mult mai ușor de curățat decât modelele tradiționale, cu margini închise. 

La Brico Dépôt ai la dispoziție inspirație și modele de băi amenajate și găsești o gamă variată de căzi baie, vase de toaletă și lavoare care pot fi încorporate în blaturi. Dacă optezi pentru un blat din lemn și te gândești că s-ar putea deteriora, este bine să știi că suprafața lui este înnisipată cu hârtie abrazivă, vopsită sau acoperită cu ulei, astfel încât să reziste la o umiditate din aer de 50-60%.  

Vezi toată gama noastră de lavoare și alege un model care să se potrivească stilului ales de amenajare, preferințelor și nevoilor tale.

baie doua chiuvete

Idei inspirate pentru renovarea băii în funcție de stil

Stilul în care modernizezi baia reflectă personalitatea ta. De la modern, minimalist și vintage, până la rustic și tradițional, designul pentru această încăpere este deopotrivă funcțional și estetic. Poți chiar să faci combinații între mai multe stiluri și să te inspiri din diverse idei amenajare baie ca să dai o notă originală băii tale. 

Renovare pentru o baie modernă 

Lemnul, metalul, sticla sunt preferate, în designul modern, și le poți integra excelent în baia ta. Dulapurile și coloanele din lemn, furnir, PAL ori materiale care imită textura lemnului sunt binevenite într-o baie modernă. 

Deși regulile tipice ale stilului modern recomandă mobilier cu picioare la vedere, tu poți opta pentru piesele suspendate, suprapuse sau montate unele lângă altele, ca să te asiguri că utilizezi eficient fiecare spațiu din baie și că acestea îți oferă o capacitate foarte bună de stocare. Totodată, combină bejul, maroul, nuanțele de gri, albul și negrul și vei obține cromatica ideală pentru o baie modernă. 

baie in stil industrial

Amenajarea unei băi clasice - băi în stil vintage sau retro

Dacă îți plac călătoriile în timp și vrei să aduci în baia ta un fragment de poveste de la început de secol XIX sau din anii ‘60-‘70, atunci te poți inspira din modele de băi clasice, în stilul retro sau vintage. Dacă baia este mare, ideal ar fi să amplasezi o cadă vintage, cu baterii de duș elegante, aurii, care aduc aminte de aparatele telefonice din timpuri de demult. Chiar și într-o baie mică, însă, mobilierul din lemn cu picioare, oglinzile retro și cuferele din răchită sau din metal pot da un aer vintage încăperii.  

Renovarea unei băi în stil rustic

Dacă adaugi în vechea baie paravane din lemn și câteva grinzi pe tavan, ai adus deja în încăpere câteva elemente din stilul rustic. Te poți inspira din numeroase modele de băi mici sau amenajări băi mari și poți completa peisajul cu suporturi, blaturi și mobilier din lemn. Gresia și faianța care imită textura pietrei de râu pot fi soluții excelente pentru pardoseală și pereți. 

Modernizarea unei băi în stil minimalist

Stilul minimalist se adresează persoanelor foarte practice, care adoră simplitatea, chiar austeritatea. Dacă vrei să-ți renovezi baia într-o astfel de manieră, atunci dulapurile, coloanele și bazele suspendate sunt variante ideale de mobilier. Apoi, într-o baie minimalistă se va regăsi mai degrabă o cabină de duș decât o cadă. 

De asemenea, culorile pentru care ai putea opta sunt griul, albul, bejul, maroul. Dacă vrei să creezi contraste, este recomandat să te orientezi înspre tonuri și nuanțe ale aceleiași culori, nu spre culori complementare. De exemplu, dacă ai văzut o mulțime de băi crem care ți-au plăcut și ai vrea să urmezi același model, poți concepe un proiect baie în care să incluzi nuanțe de maro combinate cu crem.

faianta baie

Cum transformi baia într-un mic centru spa

Potrivit experților de la National Institutes of Health, o baie în cadă, utilizând apa la aproximativ 40 de grade Celsius, contribuie la buna funcționare a sistemului cardiovascular. În același timp, este un mod plăcut și eficient de a te relaxa după o zi agitată. Baia ta poate deveni un mic centru spa, prin alegerea unui model de cadă sau de cabină de duș cu hidromasaj. 

Conform Mayo Clinic, hidromasajul completează rutina zilnică de exerciții fizice, reducând tensiunea musculară. Concret, hidromasajul este o combinație de masaj, apă caldă și hidroterapie, prin care îți pregătești organismul pentru un somn de calitate. 

Optează pentru modele băi amenajate în culori deschise și, dacă preferi varianta clasică a căzii și baia este de dimensiuni generoase, alege un model adânc și încăpător, care să-ți ofere confortul dorit. O oglindă supradimensionată și un perete vopsit într-o culoare puternică pot fi piesele de rezistență ale încăperii, ca să creezi un efect dramatic. 

Într-o amenajare baie care arată ca un minispa, se regăsesc materiale naturale, cum sunt bambusul și lemnul de stejar. Îți poți personaliza baia, cu lumânări parfumate, pietre de râu, lumini de accent, uleiuri aromatice. 

Citește și Cum te poti bucura de un centru spa chiar la tine acasa pentru a te inspira din soluțiile de amenajare care te ajută să creezi o oază de relaxare în casa ta!

baie zen

Renovarea băii - materiale de finisaj

Un aspect important, de care e bine să ții cont atunci când îți modernizezi baia, este legat de materialele de finisaj folosite. Este vorba despre ce soluții alegi pentru renovarea pereților și a pardoselii. Acestea dictează, practic, tonul pe care vrei să-l dai întregului design al băii. Și pentru că vrem să faci alegeri inspirate, iată, în continuare, câteva idei și recomandări în acest sens.  

Idei amenajare baie cu plăci ceramice și gresie

Gresia de interior porțelanată (sau alt tip de gresie cu aderență mare) este recomandată pentru baie, ca să îți ofere un plus de siguranță, mai ales când ieși de la duș. Pentru pereți, poți opta pentru a-i acoperi complet cu faianță sau mozaic ori pentru a monta plăcile ceramice doar pe o parte din suprafața lor. Există o mulțime de soluții de personalizare a pereților băii, așa că poți opta pentru unul dintre modelele de băi cu mozaic și faianță sau modele de băi în 2 culori. 

Dacă ești în căutare de idei amenajări băi gresie și faianță, poți opta pentru dimensiuni de plăci și culori care să fie potrivite pentru dimensiunea spațiului de care dispui, fără a aglomera vizual tot ansamblul. Există o mulțime de modele gresie și faianță baie mică din care să alegi varianta potrivită nevoilor tale.

baie pereti marmura

Amenajare baie fără faianță

Dacă în trecut nu se punea problema să montezi în baie tapet sau parchet, pentru că este un mediu umed și aceste materiale de finisaj nu ar putea rezista, acum ai posibilitatea de a alege o amenajare baie fără faianță, cu un tapet din PVC impermeabil, de pildă, sau un parchet care este tratat special pentru a face față umezelii, zgârieturilor și petelor. Când vine vorba despre amenajări băi mici de apartament, nu este recomandat să renunți la faianță, pentru că, în timp, condensul acumulat într-un spațiu mic poate deteriora pereții. 

Cum alegi culorile pentru renovarea băii

Paleta cromatică este unul dintre cele mai importante elemente ale designului interior, pentru că nuanțele alese au un impact major asupra stării noastre emoționale. Dacă în trecut, în privința băii nu erau acceptate decât albul sau bejul, acum ai libertatea de a opta și pentru nuanțe ceva mai îndrăznețe, în funcție de personalitatea ta. 

baie colorata

Modele de băi moderne - baia monocromă și în culori neutre

Din perspectiva cromaticii, o variantă prin care nu dai greș, indiferent de stilul ales, este baia monocromă sau în culori neutre. În funcție de designul din întreaga locuință, vei alege și culorile pentru baie, ca să creezi armonie vizuală. Astfel, în această încăpere poți integra, cu succes, nuanțe de gri, bej, alb sau negru, care sunt în general reprezentative pentru modele de băi moderne. Dacă preferi contrastele, combinațiile dintre ele sunt binevenite. Pentru o notă personală și foarte elegantă, poți merge pe ideea unei băi în alb și negru. Alege culorile pentru baie în funcție și de dimensiunea acesteia. De exemplu, dacă ești în căutarea unor culori baie mică, optează pentru nuanțe pastel, care deschid încăperea și creează senzația unui spațiu mai mare. 

Culori baie mică - contraste moderne pentru baia ta

Contrastele cromatice sunt întotdeauna de mare efect, mai ales dacă ai o baie mică, pentru a putea delimita anumite zone. De exemplu, dacă ești în căutarea unor idei pentru amenajări băi mici de bloc, dă-ți frâu liber imaginației și fii propriul designer. Turcoazul, aqua, albastrul închis, tonurile de vișiniu, verde și chiar violet sunt recomandate pentru a da un aer șic băii tale. Accesoriile pot fi un mijloc foarte practic prin care să creezi contraste.

Într-o baie complet albă, de pildă, poți alege savoniere, dispensere pentru săpun și suporturi pentru periuțele de dinți de culoare roșie, de exemplu. Contrastele se pot obține, însă, cel mai simplu, prin combinațiile pe care le faci între culoarea mobilierului și cea folosită pentru amenajarea pereților și a pardoselii. 

baie in doua culori

Renovarea băii - cum alegi sistemul de iluminat

Atunci când vine vorba despre amenajări interioare băi, ține cont că oglinda este una dintre piesele centrale. Așadar, ar fi mai mult decât inspirat să pui câte un spot de-o parte și de alta a acesteia, la nivelul ochilor, și un al treilea spot deasupra oglinzii, dacă este pătrată sau dreptunghiulară, ori de jur-împrejurul marginii, dacă are forma rotundă ori ovală. Astfel, fața ta va fi luminată, fără umbre, din toate unghiurile. 

Lumina generală poate fi asigurată, în funcție de spațiu și stilul general de amenajare, printr-o plafonieră simplă, candelabru sau spoturi LED încorporabile. Totodată, poți folosi lumini de accent, ca să pui în evidență elemente arhitecturale deosebite sau pentru a crea o atmosferă aparte.   

Cum alegi accesoriile pentru renovarea băii

Accesoriile de decor baie sunt deopotrivă utile și completează designul băii. Prin urmare, alegerea lor nu este întâmplătoare și reprezintă ultima etapă din reamenajarea băii, pentru că sunt obiecte foarte ușor de integrat sau reintegrat în peisaj. Astfel, suportul pentru prosoape poate fi o bară simplă sau dublă rotativă ori un inel sau sub formă de scară metalică, perfectă pentru stilul modern sau minimalist.

Covorașul de baie nu poate lipsi, desigur, din această cameră specială. Și în acest caz, la Brico Dépôt, găsești soluțiile cele mai bune pentru nevoile tale. De pildă, dacă ai nevoie de idei baie funcțională și confortabilă, poți opta pentru covorașe cu texturi variate, cum sunt cele din bumbac, poliester, bambus, polivinil. 

Baia reprezintă unul dintre locurile în care este nevoie de foarte multă organizare, ca să poți avea cât mai mult spațiu de depozitare, etajerele sau dulapurile de perete fiind ideale în acest scop. Dincolo de acestea, însă, poți opta pentru o mulțime de idei de amenajare baie și decor pe măsură. Optează pentru cutii de depozitare pe care să le plasezi în interiorul sertarelor, bazei, de exemplu, sau pentru rafturile din sticlă, pe care poți să așezi inclusiv decorațiuni, cum sunt ghivecele cu flori sau diverse statuete, scoici sau pietre de râu. 

O baie modernă poate fi regândită în așa fel, încât să devină spațiu inclusiv pentru călcarea rufelor.

Electrocasnicele încorporabile sunt un ajutor de nădejde în acest sens, pentru că te ajută să câștigi foarte mult spațiu, indiferent de dimensiunile băii. Într-o baie bine organizată, vor avea loc mai multe uscătoare de rufe obișnuite sau automate, o masă de călcat, o mașină de spălat rufe, dulapuri suspendate și montate pe pardoseală. Important e ca, înainte să începi renovarea propriu-zisă, să îți faci un plan despre cum ai vrea să arate baia la final. 

Renovarea băii se poate rezuma strict la rolul său funcțional și la obținerea unui plus de confort comparativ cu ce aveai înainte de a te hotărî să modernizezi acest spațiu din casa ta. Însă, având la îndemână soluții variate și simplu de pus în practică de modele de baie, așa cum sunt și cele de mai sus, poți da o notă personală acestei încăperi speciale. 

De ce să alegi mobila pentru baie și accesoriile de la Brico Dépôt

Dacă vii la Brico Dépôt, vei găsi inspirație pentru amenajarea băii tale, indiferent de stilul său. Mai jos, sunt câteva dintre avantajele alegerii mobilei de baie și a accesoriilor de la Brico Dépôt:

 • amenajezi un spațiu marcat de simplitate, funcționalitate și sustenabilitate, ușor de întreținut;
 • beneficiezi de garanție de 25 de ani;
 • ai parte de servicii de măsurare, montaj și proiectare 3D;
 • poți face comanda online. Pachetul îți vine direct la ușă sau îl poți ridica din magazin, la doar patru ore de la comandă;
 • ai acces la produse din materiale sustenabile - 74% dintre produsele de la Brico Dépôt sunt din materiale sustenabile;
 • ai acces la produse de calitate, la prețuri avantajoase. 

design rustic baie

Alege-ți stilul preferat, mobilierul și accesoriile pe care vrei să le integrezi în designul băii tale și transformă această cameră într-un loc perfect.

Sursa foto: Shutterstock

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360