Comandă de minim 300 lei și ai transport gratuit până pe 9 august! Consultă aici regulamentul campaniei. Spor la cumpărături!
Idei și inspirație
Idei de depozitare pentru băile mici: ponturi practice

Idei de depozitare pentru băile mici: ponturi practice

Se încarcă...
171 vizualizări

Efervescența manifestată în ultimii ani în piața imobiliară a diversificat oferta la un nivel fără precedent, dar a adus cu ea și o serie de inconveniente. Unul dintre cele mai frecvente este acela al dimensiunilor băii. Indiferent că vorbim despre locuințe de tip studio sau de apartamente cu două sau cu trei camere, baia pe care o regăsim în acestea pare, de cele mai multe ori, prea mică pentru toate elementele necesare în ea. 

Cu soluții alese inteligent și cu o bună estimare a nevoilor de spațiu, însă, poți transforma această încăpere într-una cu adevărat folositoare. Alegerea mobilierului potrivit cu dimensiunile băii de care dispui și depozitarea judicioasă a produselor de igienă, a prosoapelor și a accesoriilor de baie sunt căi sigure prin care poți obține aparența unui loc mai primitor. 

Vezi ? AICI oferta noastră de MOBILIER DE BAIE

De ce spațiile de depozitare din baie sunt o idee bună

Avantajele de care te-ai putea bucura după amenajarea spațiilor de depozitare din baie sunt numeroase. Percepția spațiului dintr-o încăpere atât de mică va fi mult ameliorată, iar timpul pe care îl vei petrece de fiecare dată când vei avea nevoie de un obiect util sau de unul pentru îngrijire va fi mai scurt. Iată care sunt principalele beneficii de care te vei bucura:

  • soluțiile compacte de depozitare te vor ajuta să obții un aspect mai aerisit al încăperii;

  • într-o baie al cărui lavorar are o mască prevăzută cu sertare, vei avea un acces mai ușor la produse ca bețișoarele pentru urechi sau medicamentele;

  • cabinele de duș semirotunde îți vor oferi momente relaxante, dar vor ocupa foarte puțin din spațiul disponibil în baie;

  • vei putea îmbina designul și funcționalitatea, alegând un corp de depozitare cu oglindă, montat deasupra lavoarului.

Cum alegi mobilierul 

Puține corpuri de mobilier au de îndeplinit atâtea sarcini câte le sunt atribuite celor din baie. De la flacoanele cu deodorant și fixativ, parfumuri sau aparate de ras, până la creme, produse de igienă intimă sau prosoape, toate trebuie să încapă undeva și să ocupe cât mai puțin spațiu cu putință. 

Elementul de bază în amenajarea unei bai mici și în depozitarea obiectelor din această încăpere este reprezentat de baza pentru lavoar. Indiferent că alegi un astfel de corp de tip suspendat sau fixat pe podea, beneficiezi de o lățime care gravitează în jurul valorilor de 600 - 800 mm, de o înălțime ce poate trece de 800 mm și de o adâncime minimă de 330 mm, cifre suficiente pentru a pune la adăpost prosoape curate, săpunuri, perii sau chiar flacoane cu produse de curățare.  Idei de depozitare pentru baile mici

sertare destinate produselor de machiaj

În plus, spațiul ocupat de această soluție nu este unul care să aibă vreo utilitate, ba chiar acoperirea acestuia ușurează procesul de spălare a podelei. Tot în această zonă, mai precis sub oglindă, este oportună amplasarea unui blat de baie, ideal pentru produsele pe care pui mâna la prima oră a fiecărei zile: periuțele de dinți, pasta de dinți, ața dentară sau aparatul de ras. 

În băile cu o suprafață utilă care trece de 6 mp, poți acomoda chiar și un dulap de baie, cu picioare, care dispunde atât de uși, cât și de o poliță. Pe aceasta din urmă, vei putea așeza prosoapele destinate musafirilor, pentru o utilizare mai facilă. 

Vezi categoria noastră de  ▶ SANITARE

Cum alegi mobilierul

ponturi practice

În ce mod poți valorifica pereții

Atunci când spațiul nu este atât de generos pe cât ți-ai dori, nu ai altă soluție decât aceea de a maximiza posibilitățile deja existente. Aici intră în scenă oglinda cu raft integrat, care îți oferă un volum generos de depozitare și care completează aspectul minimalist al băii, datorită mânerelor invizibile. 

Dulapurile înguste, cu montare pe perete, te ajută să depozitezi obiectele pe care nu le folosești în fiecare zi. În aceste spații de depozitare vei putea păstra rezervele pentru odorizantul de baie, vopseaua de păr sau mașina de tuns. Tot într-un astfel de dulap vei putea ține kit-ul sanitar minimal ce nu ar trebui să lipsească din nicio locuință: fașele sterile, leucoplastul, rivanolul sau betadina își vor găsi locul cu mare ușurință.

In ce moduri poti valorifica peretii

dimensiunile baii

La fel ca baza pentru lavoar suspendată, un astfel de corp cu fixare în perete îți va oferi spațiul necesar pentru curățarea podelei, datorită ușurinței cu care capul mopului pătrunde pe dedesubt. 

Mai ai la dispoziție dulapurile cu ușă basculantă, precum și etajerele suspendate, din materiale rezistente la apă și la aburi, ce pot fi încastrate pe peretele din dreptul căzii, deasupra acesteia sau chiar în cabina de duș. Aici vor fi așezate la îndemână flacoanele cu șampon, cu gel de duș sau cu balsam de păr, precum și diferitele loțiuni pentru îngrijirea pielii sau chiar peria. 

În proximitatea căzii sau a cabinei de duș, vei instala o bară pentru prosoape, ce îți va permite un acces facil, imediat ce vei opri apa. 

Vezi categoria noastră de ? CABINE DUS

Cum organizezi cosmeticele si produsele igienice

cabina de dus

spatiu depozitare baie

Cum organizezi cosmeticele și produsele igienice

Odată ce ai găsit mobilierul potrivit, vei avea de câștigat de pe urma designului ingenios, câtă vreme vei folosi din plin atuurile oferite de acesta. Modul în care utilizezi mobilierul și accesoriile pentru baie determină satisfacția generală a ta și a celorlalți membri ai familiei. Astfel, poți urma sfaturile de mai jos:

  • alege să depozitezi flacoanele mici, bețișoarele igienice sau dischetele demachiante în coșuri din materiale textile sau din lemn, pentru un aspect elegant;

    • folosește organizatoare pentru a delimita spațiul din sertare destinat produselor de machiaj, de exemplu, de cel în care așezi cosmeticele;

  • stabilește un rol pentru fiecare dintre rafturi. Așază pe o poziție cât mai mediană produsele pe care le utilizezi zilnic, pentru ca epilatorul sau măștile de păr să își găsească loc în partea inferioară a acestui corp de depozitare;

  • în cazul în care optezi pentru un corp deasupra vasului de toaletă, alege unul cu uși, pentru a evita incidentele;

  • folosește polițele de perete într-un mod creativ și profită de posibilitatea de a amplasa aici bețișoare parfumate sau mici suveniruri din destinațiile tale estivale. 

materiale textile

stabileste un rol pentru fiecare dintre rafturi

Sfaturile de mai sus te vor ajuta să transformi o baie îngustă, într-una mult mai permisivă cu personalitatea ta. Soluțiile alese cu inspirație te ajută să te simți mai bine la tine acasă.

Credit foto: Shutterstock, BricoDepot

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2021 Brico Dépôt România