Băi frumoase
Crearea unui spațiu care să fie atât practic, cât și elegant necesită o studiere și o planificare atente. De aceea, când intenționezi să începi un proiect de amenajare a băii, trebuie să te concentrezi pe valorificarea la maximum a ceea ce ai deja.
Stabilește care sunt prioritățile pentru a putea alege ceea ce se va potrivi cel mai bine.
Este o baie de familie? Ai nevoie de o cadă? Poți adăuga spațiu suplimentar de depozitare?
Asigură-te că te concentrezi pe ceea ce se potrivește cu stilul tău de viață și gândește-te la caracteristicile actuale pe care le poți păstra. Acum ai ocazia perfectă de a-ți proiecta o baie pe baza stilului tău de viață.
Inspiră-te
Vrei o pată de culoare sau vei opta pentru o baie simplă și minimalistă? A sosit moment să studiezi problema și să te inspiri. Pinterest și Instagram sunt locuri grozave pentru a găsi acele surse de inspirație atât de necesare pentru baie. Gândește-te cum ai vrea să te simți când intri în baie în fiecare dimineață și după o zi lungă.
Planifică și pregătește
Pasul 1: Evaluează spațiul
Într-o zi tipică, indiferent că stai la coadă pentru a face duș dimineața sau intenționezi să faci o baie relaxantă în cadă, gândește-te la logistica băii tale: spațiu, configurație și orice crezi că lipsește momentan.
Planificarea și pregătirea cu atenție te vor ajuta să respecți timpul și bugetul alocat, așa că, cu cât planifici mai mult înainte de renovare, cu atât mai bine.
Pasul 2: Stabilește detaliile tehnice
Nu uita să ții cont de problemele sau de limitele tehnice pe care este posibil să le întâmpini. Dacă reconfigurezi încăperea, atunci asigură-te că știi unde se află țevile de scurgere și cum poate afecta configurația sistemul electric.
Și va fi nevoie să apelezi la sfatul unui profesionist când vine vorba de montaj, încălzire, sistem electric și poate și instalarea plăcilor ceramice. Să ai echipa potrivită face o mare diferență și suntem aici să îți facem viața mai ușoară.
Pasul 3: Detaliile contează
Simți că ți-ai făcut o idee despre stilul și spațiul dorit? Acum poți începe cumpărăturile pentru produsele potrivite. Un moment în care poți vedea cu adevărat cum baia ta prinde viață. Asigură-te că incluzi elemente de iluminare pentru a crea atmosfera perfectă, dar și pentru o lumină impecabilă; iluminatul este esențial!
Va fi nevoie să te gândești la încălzire, indiferent că este vorba de încălzirea prin pardoseală pentru acele dimineți răcoroase, de radiatoarele pentru prosoape, care să fie suficient de mari pentru a încăpea toate prosoapele familiei și, bineînțeles, nu uita de spațiul practic de depozitare.
Un spațiu bun de depozitare este esențial într-o baie, iar spațiile încorporate de depozitare sau rafturile deschise sunt o chestiune de preferințe personale.
Crearea unei băi care nu numai că se potrivește cu nevoile tale, dar care îți îmbunătățește, de asemenea, viața poate părea un proiect dificil, însă suntem aici pentru a te ajuta, pas cu pas, să realizezi un spațiu care evoluează odată cu tine.
„Designul este un proces de optimizare a lucrurilor, de conturare a ceea ce au nevoie oamenii.” Ralph Caplan - Consultant de design.
Vezi și alte idei despre amenajarea unei băi:
- Amenajări Băi: 50 de modele și idei • Ultimele tendințe • Sfaturi practice
- Idei de amenajare pentru băi mici
- Idei de amenajare pentru băi de lux
- O baie de vis cu noua gamă Beloya
- Idei pentru maximizarea spațiului într-o baie de 4m2
- Organizare isteață într-un spațiu îngust de 2m2
- 4 probleme ale băilor mici și cum pot fi rezolvate
- Idei pentru o baie potrivită cuplurilor de 6.3m2
- Cum te poți bucura de un adevărat centru spa chiar la tine acasă
- Sfaturi de design pentru o baie mică
- Sfaturi pentru amenajarea băilor mici
- Idei pentru a amenaja o baie de 8m2
- Creează-ți propria oază de relaxare
- Spațiul evoluează o dată cu tine
- Regândește spațiul din baia ta
- Creează o baie de care poți fi mândru