Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Este încălzirea prin pardoseală potrivită pentru tine?

Beneficiile instalării unui sistem de încălzire electrică prin pardoseală

Încălzirea electrică prin pardoseală devine tot mai populară în ceea ce privește îmbunătățirile în locuință. Este ușor de folosit, iar covoarele pot fi utilizate ca sistem principal de încălzire sau pentru a completa sistemele existente. Deși poate părea o opțiune de lux, costul investițiilor pentru toate tipurile de încălzire electrică, inclusiv încălzirea prin pardoseală, este mai mic în comparație cu celelalte sisteme, ceea ce face din aceasta o soluție accesibilă pentru căminul tău. Utilizatorii pot controla ușor temperatura încăperii, cu ajutorul termostatului, reprezentând și o alternativă eficientă la radiatoare, deoarece căldura se ridică din podea, încălzind uniform camera. În funcție de pardoseală, există două tipuri de sisteme. Unul este potrivit pentru pardoseala din gresie și altul pentru folosirea sub pardoseli din lemn, laminate, PVC sau mochetă. Este un sistem de încălzire cu adevărat versatil, așadar, fie că dorești un sistem complet nou sau căldură suplimentară sub tălpi, încălzirea electrică prin pardoseală îți poate oferi exact acest lucru. Având o mulțime de avantaje, noi vrem să te convingem că ar putea fi o adăugire esențială în locuința ta.

Eficiența termică

Încălzirea prin pardoseală furnizează căldură constantă și uniformă. Este eficientă la temperaturi scăzute și este mai eficientă decât radiatoarele standard montate pe perete, deoarece căldura vine din podea și se ridică, încălzind uniform camera. Întregul sistem poate fi controlat prin setarea temperaturii potrivite cu ajutorul termostatului, creând o temperatură constantă în toată încăperea.

Economisește energie

Radiatoarele încălzesc încăperile neuniform, creând o atmosferă înăbușitoare. Uneori, singura soluție este deschiderea ferestrei și creșterea nivelului căldurii. Covoarele de încălzire electrică prin pardoseală mențin încăperea caldă la o temperatură uniformă, ducând la o pierdere mai mică de căldură și economisind energie și bani. Este și mai simplu să economisești energie cu termostatul ușor de folosit. Fie selectezi unul dintre programele ușor de folosit ale acestuia la care să ajungă în mod automat în anumite momente ale zilei, fie, dacă îți este rece, alegi timpul de pornire și de oprire pentru încălzire imediată.

Economisește spațiu

Spațiul din locuința ta fiind foarte valoros, sistemul de încălzire complet invizibil înlocuiește radiatoarele masive și lasă mai mult spațiu la dispoziția ta. Perfect pentru apartamente sau încăperile mici ale casei, unde fiecare centimetru contează.

Ușor de întreținut

Radiatoarele se umplu de praf, iar acest mediu le este propice acarienilor de praf. Pe măsură ce aerul este pus în circulație de radiator, praful se mișcă și el prin cameră: un coșmar pentru persoanele cu alergii. Cu încălzirea prin pardoseală, particulele de praf nu sunt transportate prin cameră și nu este nevoie să cureți în spatele radiatorului. Curăță pardoseala ca de obicei și bucură-te de un sistem de încălzire ușor de întreținut, care îmbunătățește calitatea aerului din locuința ta.

Încălzirea electrică prin pardoseală aduce confort și o senzație de lux în casa ta. Aceasta devine o opțiune mai accesibilă și suntem entuziasmați de avantajele deosebite, precum economisirea de energie și bani.

Cât trebuie să cumpăr?

Trebuie luate în considerare două lucruri la începerea unui proiect de încălzire electrică prin pardoseală: ce lungime de covor îmi trebuie pentru încăperea mea și de câte termostate am nevoie. Află cum să calculezi și să procedezi corect încă de la început.

De câți m² de sistem de încălzire electrică prin pardoseală am nevoie?

Încălzirea prin pardoseală este vândută sub formă de covoare în care un cablu de încălzire este bobinat pe întreaga lățime a covorului. Este foarte important să calculezi suprafața de care vei avea nevoie pentru camera ta, deoarece cablul nu poate fi tăiat, ci doar plasa din spatele acestuia, cablul putând fi apoi aranjat sau desfăcut pentru a forma rândul următor.

Covoarele de încălzire sunt furnizate cu suprafețe diferite. Trebuie să acoperi doar suprafața de pardoseală liberă (fără articole fixe, de exemplu căzi sau toalete). Pentru a afla de câți m² de covor ai nevoie, trebuie să măsori încăperea. Îți recomandăm să desenezi o schiță a camerei și a mobilierului fix și să o păstrezi pentru a o consulta atunci când vei instala sistemul de încălzire.

Măsoară întreaga cameră și notează măsurile fiecărui perete pe schiță. Dacă încăperea ta este pătrată sau dreptunghiulară, măsoară doar lungimea și lățimea pereților, apoi înmulțește-le pentru a obține suprafața camerei.

Dacă încăperea ta are o formă neregulată, împarte-o în pătrate sau dreptunghiuri și măsoară lungimea și lățimea pereților pentru fiecare pătrat/dreptunghi.

Procedează la fel pentru mobilierul fix, cum ar fi toaletele și dușurile din baie, dulapurile și electrocasnicele din bucătărie.

Pentru a calcula suprafața pardoselii utilizabile, folosește următoarea metodă:

Suprafața camerei – suprafața mobilierului = suprafața de acoperit

Rotunjește întotdeauna în jos acest număr pentru a decide ce lungime de covor să cumperi, deoarece nu poți tăia elementul de încălzire pentru a-l micșora. E mai bine să ai mai puțin decât prea mult.

Ia schița și adaugă termostatul. Covorul trebuie să înceapă lângă termostat și trebuie să se afle la 10 cm de orice perete sau piesă de mobilier, deci ține cont de aceasta. Apoi, desenează covoarele desfășurate în încăpere. După ce ai întins întreaga lungime, taie plasa (nu cablul de încălzire) și rotește la 180° pentru a forma o bobină nouă.

De câte termostate am nevoie?

Acest lucru depinde de cât de mare este încăperea și de puterea de încălzire a covorului de încălzire electrică.

Astfel, înmulțește spațiul din camera ta (m²) cu puterea de încălzire a covorului de încălzire electrică (W/m²), aceasta va arăta puterea maximă de operare a termostatului (W).

De exemplu: pentru o cameră de 20 m² cu un covor de încălzire de 150 W/m² = 3000 W sau 3,5 kW, e necesar un singur termostat, iar pentru o cameră de 30 m² cu un covor de încălzire de 150 W/m² = 4500 W sau 4,5 kW, sunt necesare două termostate

Dacă ai de acoperit o suprafață foarte mare, probabil că vei avea nevoie de 2 sau 3 covoare. Atât timp cât ții cont de puterea maximă de operare a termostatului, poți conecta 2 covoare la 1 termostat. Dacă ai nevoie de 2 termostate, acestea trebuie amplasate separat pentru o performanță optimă.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult