Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Lucrări de efectuat în grădină în aprilie

Lucrări de efectuat în grădină în aprilie

Zilele sunt mai lungi! Acum, cu ocazionalele zile calde și însorite, te poți simți ca și cum a venit deja vara. Dar să știi că riscul de brumă nu a dispărut de tot. Este mai sigur să nu plantezi încă plantele pentru straturi și terasă care sunt prea sensibile la temperatură. Este timpul să te bucuri de razele blânde ale soarelui, așa că citește în continuare și vei afla sfaturile noastre cele mai utile despre cum să îți îngrijești spațiile exterioare în aprilie.

Întreținerea grădinii

Curățenia de primăvară nu ar trebui să se limiteze doar la interiorul casei. Curăță terasele, pardoselile de exterior și mobilierul pentru grădină și pregătește-le pentru petrecerile cu grătar în aer liber și alte evenimente specifice verii. Poți să faci tu toată munca grea, dar un aparat de spălat cu presiune îți va ușura treaba și vei termina mai repede. Când totul este curățat și uscat, tratează mobilierul din lemn cu un produs protector sau cu ulei pentru a-l proteja.

Verifică mobilierul pentru grădină care a fost depozitat peste iarnă - este momentul perfect să-l reîmprospătezi și să-l repari, dacă este cazul.

Straturi și borduri

Pe măsură ce vremea se încălzește, vei descoperi că buruienile încearcă să-ți invadeze straturile de flori și bordurile. Dacă îndepărtezi și tratezi buruienile în mod regulat, plantele vor avea mai multe șanse să prospere până la vară. În combinație cu folosirea fertilizatorului universal, acest lucru va ajuta trandafirii, bordurile, gardurile vii, copacii, arbuștii și bulbii de primăvară să se dezvolte pentru vară.

Acum că vara se apropie, este momentul să începi plantarea și să pregătești solul grădinii pentru aceasta. Bulbii sunt ideali pentru grădinarii începători deoarece sunt ușor de îngrijit și vor inunda repede grădina de culoare. Aprilie este momentul ideal pentru a începe plantarea bulbilor care vor înflori pe timpul verii. Dacă vrei să afli mai multe despre plantarea bulbilor care înfloresc pe timpul verii, citește articolul nostru - Cum se plantează bulbi cu înflorire pe timpul verii

Copaci, arbuști și plante cățărătoare

În această lună va trebui să plantezi sau să muți copacii, arbuștii sau plantele cățărătoare, dacă este necesar. Asigură-te că lași suficient spațiu pentru ca arbuștii și copacii să crească fără să se încâlcească în alte plante.

Dacă ai plante veșnic verzi crescute în ghiveci și pe care vrei să le folosești pe post de garduri vii, acum este momentul să începi plantarea acestora.

Sfat privind hrănirea plantelor: Hrănește plantele iubitoare de soluri acide, cum ar fi rhododendronul, cu amelioratorul de sol potrivit.

Flori

Planificarea este o etapă vitală în crearea grădinii visurilor tale. Dacă ești începător, începe prin a folosi bulbi care înfloresc pe timpul verii. Dacă plantezi bulbii în intervalul martie - mai, vei avea o grădină care vibrează de culoare, plus că sunt și ușor de îngrijit. Dacă alegi bulbii potriviți, vei putea să te bucuri din plin de ei pe toată durata verii.

Pentru a afla mai multe despre cum poți planta bulbi cu înflorire pe timpul verii, citește articolul nostru și învață tot ce ar trebui să știi. Cum se plantează bulbii cu înflorire pe timpul verii

Dacă florile de primăvară au înflorit deja, atunci așteaptă șase săptămâni după înflorire înainte de a tăia frunzele din jurul lor.

Termină separarea și replantarea plantelor perene cu înflorire pe timpul verii și plantează orice alte plante cu care dorești să-ți umpli grădina.

Dacă în cursul toamnei ai sădit plante anuale rezistente în interior, acum este momentul să le replantezi alături de orice alte plante dorești, ca de exemplu:

 • Crizanteme
 • Gălbenele

De asemenea, este momentul potrivit să îndepărtezi izolația de pe plantele semirezistente și să scurtezi florile care înfloresc pe timpul iernii pentru a le împiedica să crească prea lungi și subțiri.

Curățarea

Dacă ai copăcei tineri cu fructe cu sâmburi, ca de exemplu cireși sau pruni, curăță-i imediat ce se deschid mugurii, astfel încât să obții cea mai bună recoltă posibilă pe viitor. Nu uita să cureți și arbuștii care înfloresc, cum ar fi Forsythia.

 

Vezi lucrarile de efectuat in gradina pe toata perioada anului:

 1. Lucrări de efectuat în grădină în ianuarie

 2. Lucrări de efectuat în grădină în februarie

 3. Lucrări de efectuat în grădină în martie

 4. Lucrări în grădină în luna mai

 5. Lucrări de efectuat în grădină în iunie

 6. Lucrări de efectuat în grădină în iulie

 7. Lucrări de efectuat în grădină în august

 8. Lucrări de efectuat în grădină în septembrie

 9. Lucrări de efectuat în grădină în octombrie

 10. Lucrări de efectuat în grădină în noiembrie

 11. Lucrări de efectuat în grădină în decembrie

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult