Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Lucrări de efectuat în grădină în aprilie

Lucrări de efectuat în grădină în aprilie

Se încarcă...

Zilele sunt mai lungi! Acum, cu ocazionalele zile calde și însorite, te poți simți ca și cum a venit deja vara. Dar să știi că riscul de brumă nu a dispărut de tot. Este mai sigur să nu plantezi încă plantele pentru straturi și terasă care sunt prea sensibile la temperatură. Este timpul să te bucuri de razele blânde ale soarelui, așa că citește în continuare și vei afla sfaturile noastre cele mai utile despre cum să îți îngrijești spațiile exterioare în aprilie.

Întreținerea grădinii

Curățenia de primăvară nu ar trebui să se limiteze doar la interiorul casei. Curăță terasele, pardoselile de exterior și mobilierul pentru grădină și pregătește-le pentru petrecerile cu grătar în aer liber și alte evenimente specifice verii. Poți să faci tu toată munca grea, dar un aparat de spălat cu presiune îți va ușura treaba și vei termina mai repede. Când totul este curățat și uscat, tratează mobilierul din lemn cu un produs protector sau cu ulei pentru a-l proteja.

Verifică mobilierul pentru grădină care a fost depozitat peste iarnă - este momentul perfect să-l reîmprospătezi și să-l repari, dacă este cazul.

Straturi și borduri

Pe măsură ce vremea se încălzește, vei descoperi că buruienile încearcă să-ți invadeze straturile de flori și bordurile. Dacă îndepărtezi și tratezi buruienile în mod regulat, plantele vor avea mai multe șanse să prospere până la vară. În combinație cu folosirea fertilizatorului universal, acest lucru va ajuta trandafirii, bordurile, gardurile vii, copacii, arbuștii și bulbii de primăvară să se dezvolte pentru vară.

Acum că vara se apropie, este momentul să începi plantarea și să pregătești solul grădinii pentru aceasta. Bulbii sunt ideali pentru grădinarii începători deoarece sunt ușor de îngrijit și vor inunda repede grădina de culoare. Aprilie este momentul ideal pentru a începe plantarea bulbilor care vor înflori pe timpul verii. Dacă vrei să afli mai multe despre plantarea bulbilor care înfloresc pe timpul verii, citește articolul nostru - Cum se plantează bulbi cu înflorire pe timpul verii

Copaci, arbuști și plante cățărătoare

În această lună va trebui să plantezi sau să muți copacii, arbuștii sau plantele cățărătoare, dacă este necesar. Asigură-te că lași suficient spațiu pentru ca arbuștii și copacii să crească fără să se încâlcească în alte plante.

Dacă ai plante veșnic verzi crescute în ghiveci și pe care vrei să le folosești pe post de garduri vii, acum este momentul să începi plantarea acestora.

Sfat privind hrănirea plantelor: Hrănește plantele iubitoare de soluri acide, cum ar fi rhododendronul, cu amelioratorul de sol potrivit.

Flori

Planificarea este o etapă vitală în crearea grădinii visurilor tale. Dacă ești începător, începe prin a folosi bulbi care înfloresc pe timpul verii. Dacă plantezi bulbii în intervalul martie - mai, vei avea o grădină care vibrează de culoare, plus că sunt și ușor de îngrijit. Dacă alegi bulbii potriviți, vei putea să te bucuri din plin de ei pe toată durata verii.

Pentru a afla mai multe despre cum poți planta bulbi cu înflorire pe timpul verii, citește articolul nostru și învață tot ce ar trebui să știi. Cum se plantează bulbii cu înflorire pe timpul verii

Dacă florile de primăvară au înflorit deja, atunci așteaptă șase săptămâni după înflorire înainte de a tăia frunzele din jurul lor.

Termină separarea și replantarea plantelor perene cu înflorire pe timpul verii și plantează orice alte plante cu care dorești să-ți umpli grădina.

Dacă în cursul toamnei ai sădit plante anuale rezistente în interior, acum este momentul să le replantezi alături de orice alte plante dorești, ca de exemplu:

 • Crizanteme
 • Gălbenele

De asemenea, este momentul potrivit să îndepărtezi izolația de pe plantele semirezistente și să scurtezi florile care înfloresc pe timpul iernii pentru a le împiedica să crească prea lungi și subțiri.

Curățarea

Dacă ai copăcei tineri cu fructe cu sâmburi, ca de exemplu cireși sau pruni, curăță-i imediat ce se deschid mugurii, astfel încât să obții cea mai bună recoltă posibilă pe viitor. Nu uita să cureți și arbuștii care înfloresc, cum ar fi Forsythia.

 

Vezi lucrarile de efectuat in gradina pe toata perioada anului:

 1. Lucrări de efectuat în grădină în ianuarie

 2. Lucrări de efectuat în grădină în februarie

 3. Lucrări de efectuat în grădină în martie

 4. Lucrări în grădină în luna mai

 5. Lucrări de efectuat în grădină în iunie

 6. Lucrări de efectuat în grădină în iulie

 7. Lucrări de efectuat în grădină în august

 8. Lucrări de efectuat în grădină în septembrie

 9. Lucrări de efectuat în grădină în octombrie

 10. Lucrări de efectuat în grădină în noiembrie

 11. Lucrări de efectuat în grădină în decembrie

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360