Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în august
Luna august este momentul ideal să te bucuri de grădină și să te simți mândru de tot ce ai reușit să creezi. În cazul în care consideri că te descurci bine în grădină, mai sunt câteva mici lucrări de întreținere care pot ajuta plantele să arate cât mai bine posibil și masa să fie încărcată cu bunătăți crescute în gospodărie.
Continuă să ai grijă de terasă și de plantele din ghivecele tale
Continuă munca pe care ai început-o în iulie și îngrijește-te în mod regulat de terasa ta și de plantele din ghivece în cursul lunii august. Aceste plante se bucură de momentul de vârf al înfloririi și rădăcinile lor stufoase au nevoie de irigare în fiecare zi. Dacă le uzi seara, la apusul soarelui, le vei da suficient timp să se îmbibe cu apă - unele vase mai mici ar putea avea nevoie să fie stropite chiar și de două ori pe zi.
În plus, nu uita să hrănești plantele din ghivece în fiecare săptămână cu un fertilizator lichid bogat în sulfat de potasiu.
Pe lângă hrană și apă, păstrează plantele de pe terasă în formă maximă eliminând regulat florile uscate.
Cumpără stropitori și pulverizatoare
Cumpără nutrienți vegetali
Cumpără unelte de tăiat crengile
Continuă să recoltezi fructe și legume
Odată ce ai curățat un spațiu, refolosește-l cât de repede posibil însămânțând soiuri de plante care cresc repede și care vor fi gata curând. Multe dintre recomandările noastre de însămânțare din iulie reprezintă alegeri optime, ca de exemplu salata verde și ridichile.
Bineînțeles, ca toate celelalte activități pe care le desfășori în grădină în această lună, irigarea este foarte importantă, altfel legumele vor crește ațoase și fără gust.
Începe plantarea bulbilor de flori și a cormilor
Nu te rezuma doar la soiurile de bulbi care înfloresc primăvara, ca narcisele galbene (*Narcissus*) și lalelele. Există și bulbi și cormi (care sunt foarte asemănători cu bulbii) care înfloresc vara și toamna.
Printre bulbii și cormii de flori care înfloresc toamna se află crocus, colchicum (brândușele) și ciclama. Ai la dispoziție doar câteva săptămâni pentru a le planta înainte să înflorească. Plantează-le cât mai devreme posibil astfel încât să facă față căldurii verii.
Acești bulbi și cormi au nevoie de un sol bine drenat într-un loc însorit (deși brândușele sunt fericite și cu umbră sporadică, în spațiul dintre arbuști).
Orientativ, plantează fiecare bulb de crocus și de brândușă la o adâncime de trei ori mai mare decât lungimea sa, măsurată de la vârf la bază - și folosește fie o lopățică de grădinărit fie o unealtă specială de plantat bulbi.
Ciclamelor nu le place să fie îngropate complet, așa că trebuie să le plantezi cu vârful deasupra solului. Dacă ai sol greu, cum ar fi cel argilos, aruncă un pumn de nisip de horticultură la baza gropii deoarece așa îmbunătățești scurgerea în zona importantă a rădăcinii.
Vezi lucrarile de efectuat in gradina pe toata perioada anului: