Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Lucrări de efectuat în grădină în februarie

Lucrări de efectuat în grădină în februarie

Primăvara începe să încălzească aerul și grădina ta dă semne că revine la viață, chiar dacă cerul este încă gri și răcoarea și cerul cenușiu ale iernii nu au dispărut de tot. Vremea rece te-ar putea păcăli să crezi că nu ai ce face în grădină, când de fapt acesta este momentul cel mai potrivit pentru a da startul lucrărilor esențiale de întreținere a grădinii. Începe să pregătești solul pentru a cultiva plante, fructe și legume. Dacă încă este prea frig, nu te îngrijora, poți să le crești în interior sau să le ții acoperite.

Întreținerea grădinii

Întreținerea grădinii poate deveni ultimul lucru la care te gândești în lunile de iarnă; este atât de ușor să pierzi lucruri din vedere prins între vremea friguroasă și pregătirile de sărbători. Nu este prea târziu să îți ajuți grădina pregătind-o pentru anotimpurile viitoare. Aplicând aceste sfaturi și recomandări, vei putea alunga amorțeala iernii, iar grădina ta va fi pregătită să înflorească.

Asigură-te că ai la îndemână uneltele potrivite pentru proiect și alege aceste produse:

 • Furcă
 • Lopată
 • Foarfece de grădină

Straturi și borduri

Când reîmprospătezi straturile și bordurile, începe prin a îndepărta toate plantele uscate sau încâlcite care au rămas de anul trecut, iar grădina ta de flori pur și simplu va străluci.

Îndepărtează buruienile care și-au făcut loc în straturile tale de-a lungul iernii. Poți aplica un erbicid de calitate pe buruienile perene. Dacă te lupți cu buruieni care continuă să reapară, răsfoiește ghidul „Cum să îndepărtezi buruienile”, care este plin de sfaturi utile, de mare ajutor atunci când nu știi cum să stârpești buruienile din grădină.

Solul tău va avea nevoie de grijă specială pentru a deveni rodnic în anotimpurile viitoare. Folosește niște fertilizator universal și, cu o furcă, ajută-l să se pătrundă bine în primii câțiva centimetri de pământ astfel încât plantele să aibă ocazia să absoarbă ușor nutrienții de care au nevoie.

De asemenea, poți acoperi cu mulci straturile de flori, dar dacă solul este foarte uscat sau înghețat, lasă pe mai târziu, după ce se mai încălzește, deoarece atunci solul va absorbi mai bine apa. Dacă începutul primăverii a fost secetos, udă bordurile pentru a le reîmprospăta. 

Unii bulbi, cum ar fi ghioceii și anemona de iarnă, se transplantează cât sunt încă în creștere, pentru rezultate optime. Acum este momentul să dezgropi și să desparți bulbii. Odată ce ai replantat bulbii, vor înflori mai frumos în anul care vine.

Curățarea

Poți începe acum tunderea și curățarea gardurilor vii veșnic verzi, a celor de foioase sau cu forme geometrice (arta topiară), stimulând astfel creșterea noilor lăstari pentru anotimpurile viitoare. De asemenea, trebuie să îndepărtezi și crengile încălecate ale arborilor de foioase.

Atunci când cureți copaci bătrâni, tufe sau plante cățărătoare, nu tăia în exces. Începe prin a tăia cele mai bătrâne ramuri, le recunoști ușor pentru că sunt cele mai groase și au scoarța cea mai închisă la culoare. Dacă faci asta în fiecare an, în decurs de trei sau patru ani vei avea o plantă aproape complet regenerată.

Dacă ai în grădină arbuști care înfloresc peste iarnă, așteaptă până le cad florile înainte să efectuezi lucrările de tăiere. Dacă tai lavanda sau salvia prea devreme, riști să le degere vârfurile, așa că mai așteaptă câteva săptămâni, pentru mai multă siguranță.

Proiectul horticol al lunii februarie

Dacă vrei să redecorezi puțin grădina, dar este prea frig să începi plantarea, gândește-te să creezi o grădină alpină (stâncărie), care nu doar că va deveni punctul de atracție al grădinii tale, ci este ideală și pentru acele grădini de dimensiuni mici și forme neregulate.

Nu trebuie să fii expert la grădinărit ca să-ți creezi propria stâncărie. Tot ce trebuie să faci este să urmărești ghidul nostru pas cu pas pentru a crea o pată de culoare care să-i impresioneze pe toți prietenii tăi timp de ani de zile de acum încolo.

 

Vezi lucrarile de efectuat in gradina pe toata perioada anului:

 1. Lucrări de efectuat în grădină în ianuarie

 2. Lucrări de efectuat în grădină în martie

 3. Lucrări de efectuat în grădină în aprilie

 4. Lucrări în grădină în luna mai

 5. Lucrări de efectuat în grădină în iunie

 6. Lucrări de efectuat în grădină în iulie

 7. Lucrări de efectuat în grădină în august

 8. Lucrări de efectuat în grădină în septembrie

 9. Lucrări de efectuat în grădină în octombrie

 10. Lucrări de efectuat în grădină în noiembrie

 11. Lucrări de efectuat în grădină în decembrie

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult