Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Lucrări de efectuat în grădină în decembrie

Lucrări de efectuat în grădină în decembrie

Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie

Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun, grădina ta ar putea fi ultimul lucru la care să te gândești. Dacă îți rezervi timp să desfășori câteva activități prin grădină înainte ca totul să devină prea agitat, atunci vei putea să te bucuri de ea cât timp o pregătești de Anul Nou.

Bucură-te de plantele de ghiveci festive de interior

Odată ce ai mai redus activitățile de grădinărit, ai putea dori să acorzi atenție ghivecelor din interior. Decorarea casei cu plante festive este modul ideal prin care poți aduce la viață sezonul sărbătorilor, iar Poinsettia (Steaua Crăciunului) este tipică unui Crăciun modern.

Pentru a le păstra în cea mai bună formă cât mai mult timp posibil, pune-le într-o cameră călduroasă și luminoasă în care temperatura rămâne constantă. Ar trebui să le ferești și de curenții de aer rece.

Orhideele sunt o altă alegere preferată pentru Crăciun. Acestea au nevoie de o temperatură stabilă de 16 până la 21 de grade și umiditate ridicată. Poți obține acest lucru cel mai bine amplasând ghiveciul pe un platou cu pietre umede. Udă-le cam o dată pe săptămână, apoi lasă ghiveciul să se usuce. Dar nu folosi apă de robinet - ar trebui folosită apă fiartă și răcită sau, și mai bine, apă de ploaie.

Cumpără nutrienți vegetali pentru orhidee

Planifică

În zilele de iarnă din decembrie este momentul potrivit pentru a începe să te gândești la primăvară și la ce îți dorești să faci în grădină. Analizează dispunerea spațiului tău și gândește-te la ce a funcționat și ce nu a funcționat cum trebuie pentru tine în acest an.

Dacă straturile tale au sol greu, argilos, poți îmbunătăți scurgerea amestecând scoarță compostată sau alte tipuri de materie organică voluminoasă.

În spațiile acoperite

Sera ta te poate ajuta să te pregătești pentru venirea primăverii și verii. Poți semăna:

 • guraleului și Laurentia acum, pentru a fi pregătite să înflorească vara devreme
 • semințe de Geranium (mușcate englezești)
 • semințe de begonia

Nu trebuie să uzi sau să hrănești plantele de casă la fel de mult ca de obicei, mai ales că zilele sunt mai scurte.

Pentru a te asigura că unitățile de depozitare în exterior sunt în cea mai bună formă, îndepărtează ramurile și frunzele din jgheaburile serei și ale șopronului de grădină. Dacă nu ai făcut-o deja, pune folie cu bule de aer pe interiorul serei ca izolație, pentru a păstra temperatura stabilă.

Pregătește-te de Crăciun

Poți folosi plante veșnic verzi, coacăze în culori strălucitoare și conuri de pin pentru a-ți confecționa propria coroană de Crăciun cu care să împodobești ușa.

Vei putea să adaugi și iluminat de exterior decorativ pentru a da un farmec festiv grădinii tale. Există mai multe stiluri de iluminare diferite, așa că vei putea găsi iluminatul perfect pentru grădina ta.

Dacă nu ești sigur ce-ți dorești de Crăciun, atunci gândește-te să treci în revistă uneltele și lucrurile pe care ți le-ai dori pentru anul care vine. Poți face aluzii familiei în legătură cu ce ți-ar plăcea să primești sau dă-le voie să-și demonstreze creativitatea, cu o sugestie legată de grădină.

 

Vezi lucrarile de efectuat in gradina pe toata perioada anului:

 1. Lucrări de efectuat în grădină în ianuarie

 2. Lucrări de efectuat în grădină în februarie

 3. Lucrări de efectuat în grădină în martie

 4. Lucrări de efectuat în grădină în aprilie

 5. Lucrări în grădină în luna mai

 6. Lucrări de efectuat în grădină în iunie

 7. Lucrări de efectuat în grădină în iulie

 8. Lucrări de efectuat în grădină în august

 9. Lucrări de efectuat în grădină în septembrie

 10. Lucrări de efectuat în grădină în octombrie

 11. Lucrări de efectuat în grădină în noiembrie

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult