Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie

Lucrări de efectuat în grădină în decembrie

Se încarcă...

Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie

Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun, grădina ta ar putea fi ultimul lucru la care să te gândești. Dacă îți rezervi timp să desfășori câteva activități prin grădină înainte ca totul să devină prea agitat, atunci vei putea să te bucuri de ea cât timp o pregătești de Anul Nou.

Bucură-te de plantele de ghiveci festive de interior

Odată ce ai mai redus activitățile de grădinărit, ai putea dori să acorzi atenție ghivecelor din interior. Decorarea casei cu plante festive este modul ideal prin care poți aduce la viață sezonul sărbătorilor, iar Poinsettia (Steaua Crăciunului) este tipică unui Crăciun modern.

Pentru a le păstra în cea mai bună formă cât mai mult timp posibil, pune-le într-o cameră călduroasă și luminoasă în care temperatura rămâne constantă. Ar trebui să le ferești și de curenții de aer rece.

Orhideele sunt o altă alegere preferată pentru Crăciun. Acestea au nevoie de o temperatură stabilă de 16 până la 21 de grade și umiditate ridicată. Poți obține acest lucru cel mai bine amplasând ghiveciul pe un platou cu pietre umede. Udă-le cam o dată pe săptămână, apoi lasă ghiveciul să se usuce. Dar nu folosi apă de robinet - ar trebui folosită apă fiartă și răcită sau, și mai bine, apă de ploaie.

Cumpără nutrienți vegetali pentru orhidee

Planifică

În zilele de iarnă din decembrie este momentul potrivit pentru a începe să te gândești la primăvară și la ce îți dorești să faci în grădină. Analizează dispunerea spațiului tău și gândește-te la ce a funcționat și ce nu a funcționat cum trebuie pentru tine în acest an.

Dacă straturile tale au sol greu, argilos, poți îmbunătăți scurgerea amestecând scoarță compostată sau alte tipuri de materie organică voluminoasă.

În spațiile acoperite

Sera ta te poate ajuta să te pregătești pentru venirea primăverii și verii. Poți semăna:

 • guraleului și Laurentia acum, pentru a fi pregătite să înflorească vara devreme
 • semințe de Geranium (mușcate englezești)
 • semințe de begonia

Nu trebuie să uzi sau să hrănești plantele de casă la fel de mult ca de obicei, mai ales că zilele sunt mai scurte.

Pentru a te asigura că unitățile de depozitare în exterior sunt în cea mai bună formă, îndepărtează ramurile și frunzele din jgheaburile serei și ale șopronului de grădină. Dacă nu ai făcut-o deja, pune folie cu bule de aer pe interiorul serei ca izolație, pentru a păstra temperatura stabilă.

Pregătește-te de Crăciun

Poți folosi plante veșnic verzi, coacăze în culori strălucitoare și conuri de pin pentru a-ți confecționa propria coroană de Crăciun cu care să împodobești ușa.

Vei putea să adaugi și iluminat de exterior decorativ pentru a da un farmec festiv grădinii tale. Există mai multe stiluri de iluminare diferite, așa că vei putea găsi iluminatul perfect pentru grădina ta.

Dacă nu ești sigur ce-ți dorești de Crăciun, atunci gândește-te să treci în revistă uneltele și lucrurile pe care ți le-ai dori pentru anul care vine. Poți face aluzii familiei în legătură cu ce ți-ar plăcea să primești sau dă-le voie să-și demonstreze creativitatea, cu o sugestie legată de grădină.

 

Vezi lucrarile de efectuat in gradina pe toata perioada anului:

 1. Lucrări de efectuat în grădină în ianuarie

 2. Lucrări de efectuat în grădină în februarie

 3. Lucrări de efectuat în grădină în martie

 4. Lucrări de efectuat în grădină în aprilie

 5. Lucrări în grădină în luna mai

 6. Lucrări de efectuat în grădină în iunie

 7. Lucrări de efectuat în grădină în iulie

 8. Lucrări de efectuat în grădină în august

 9. Lucrări de efectuat în grădină în septembrie

 10. Lucrări de efectuat în grădină în octombrie

 11. Lucrări de efectuat în grădină în noiembrie

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360