Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum să te pregătești pentru plantare

Cum să te pregătești pentru plantare

Se încarcă...

Atunci când adaugi plante noi în spațiul tău exterior ai parte de una dintre cele mai mari satisfacții oferite de activitățile din grădină, dar trebuie să depui și multă muncă. Aceasta implică multe pregătiri ale terenului, la propriu, pentru a obține beneficiile unor borduri superbe și straturi pline de flori.


Unelte pentru plantare

 • cazma pătrată
 • mănuși pentru grădinărit
 • roabă
 • greblă
 • furcă de mână
 • furcă pentru borduri
 • lopățică solidă de grădinărit
 • plantator de bulbi
 • sapă
 • furtun

Cazma pătrată
O cazma pătrată are capătul mai îngust decât o cazma de săpat și este concepută pentru lucrul în spații mici, unde pot existadeja plante crescute.

Pentru o grădină de legume, vei avea nevoie de o cazma obișnuită cu capătul mai mare, care întoarce mai mult pământ atunci când o folosești.


Mănuși pentru grădinărit
Nimănui nu-i plac tăieturile și zgârieturile pe mâini, în special când lucrează în grădina proprie. De aceea este important să ai mănuși pentru grădinărit pentru a-ți proteja mâinile de plantele cu spini sau arbuștii cu țepi.

Mănușile pentru grădinărit Verve din poliester, de culoare verde, au manșetă cu elastic pentru fixare sigură. Pentru un nivel ridicat de protecție împotriva țepilor sau trandafirilor, încearcă mănușile pentrugrădinărit Verve de culoare verde și liliachiu.


Roabă
Vei avea nevoie de o roabă pentru a transporta compostul, mulciul, bălegarul și stratul de suprafață al solului în grădină, precum și pentru a muta plantele noi în locul unde le vei introduce în pământ.

Asigură-te că nu alegi o roabă prea grea, pentru a o putea deplasa cu ușurință și când este plină. Roaba Walsall de 85l, de culoare neagră, este mai compactă, ideală pentru grădinile mici și încărcături mai ușoare, în timp ce roaba Walsall Premier Plus de 125l, de culoare argintie, este cea mai potrivită pentru încărcături mari și este mai rezistentă.


Furcă de mână
O furcă de mână este foarte bună pentru îndepărtarea buruienilor din borduri.

Plivitul este esențial, astfel plantele noi se potdezvolta în largul lor și pot crește cu rădăcini puternice, fără a concura cu buruienile. Furca Verve este prevăzută cu un mâner confortabil și este idealăpentru plivire și afânarea solului în borduri și straturi înalte, precum și pentru plantare și cultivare.

Greblă pentru sol
Greblele pentru sol au dinți scurți și coadă lungă. Sunt ideale pentru trecerea prin straturile de sol pentru afânarea pământului înainte de plantare. Grebla GoodHome pentru sol este realizată din lemn FSC și oțel inoxidabil, având un finisaj rezistent și durabil.


Furcă pentru borduri
Furca pentru borduri este o variantă mai mică a unei furci obișnuite de grădină.

Acest tip de furcă este ideal atunci când lucrezi printre plante șiîn spații strâmte.


Lopățică solidă de grădinărit
Lopățică solidă de mână pentru grădinărit Fiskars este ideală pentru a săpa în solul dur și pentru mărunțirea bulgărilor de pământ întărit.

Are un capăt solid din oțel care nu se îndoaie sau rupe atunci când sapi în solul dur și care nu ruginește.


Plantator de bulbi
Plantatorul de bulbi Verve este conceput pentru plantarea rapidă și ușoară a bulbilor și semințelor, creând o gaură la adâncimea potrivită pentru bulbii medii.


Sapă

Sapa este bună la afânarea solului la suprafață și curățarea buruienilor de pe acesta. Sapa Verve are o coadă din lemn de frasin, de greutate redusă și ușor de folosit.
 

Furtun
Irigarea plantelor noi este esențială pentru dezvoltarea de rădăcini puternice care să le permită să devină plante sănătoase. Ansamblul 2 în 1 Hozelock cu rolă autonomă și furtun poate fi montat pe perete sau amplasat pe sol.


Cum îmi pot îmbunătăți solul și crește plante mai sănătoase? Există diverse soluții pentru îmbunătățirea calității solului de care poți face rost natural, chiar din grădina ta.


9 elemente esențiale pentru îmbunătățirea solului

 • compost universal
 • mulci
 • bălegar
 • așchii de scoarță
 • strat de suprafață al solului
 • peleți din dejecții de păsări
 • fertilizator mineral
 • biohumus
 • ameliorator de sol

Compost universal

Majoritatea composturilor universale oferă plantelor tale nutrienți pe o perioadă de aproximativ 5 săptămâni de la adăugarea acestora în sol.

Compostul universal GoodHome este ideal pentru toate etapele vieții unei plante și poți, de asemenea, însămânța semințe în acesta. Adaugă-l atunci când plantezi pentru a avea plante mai puternice.


Așchii de scoarță
Acoperirea solului cu așchii de scoarță îngreunează creșterea buruienilor și păstrează umiditatea în sol pentru mai mult timp. De asemenea, acest lucru împiedică impregnarea cu apă și înecarea rădăcinilor plantelor. Mulciul pentru eliminarea buruienilor GoodHome este realizat din lemn exploatat responsabil.


Bălegar

Introducerea periodică de bălegar în orice tip de sol, pe tot parcursul anului, contribuie la acumularea de conținut organic în sol. Bălegarul pentru ameliorarea solului GoodHome se pretează amestecării în orice tip de sol, pentru a spori capacitatea acestuia de a crește plante puternice și sănătoase.


Strat de suprafață al solului

Stratul de suprafață al solului este foarte bun pentru crearea de straturi și borduri noi și fertilizarea la suprafață a gazonului. Afânează-l printre degete înainte de utilizare. Nu uita să folosești mănuși pentru grădinărit și să te speli pe mâini după aceea.


Ameliorator de sol

Folosirea unui ameliorator de sol dă rezultate excelente atunci când îl aplici toamna și primăvara, cu 3-4 săptămâni înainte de plantarea bulbilor și a plantelor. Amelioratorul de sol GoodHome este perfect pentru straturi și borduri.


Peleți din dejecții de păsări
Ideali pentru fertilizarea solului și utilizarea în general pentru plante, peleții din dejecții de păsări Westland sunt 100% naturali și reprezintă o alegere populară pentru creșterea de plante sănătoase și de dimensiuni mari. Împrăștie peleții în jurul plantelor sau introdu-i în sol folosind o sapă.


Granule pentru legume și salate
Cu o formulă specială pentru hrănirea legumelor și salatelor, granulele pentru legume și salate Verve sunt excelente atunci când sunt utilizate la introducerea plantelor în recipiente și coșuri, precum și la plantarea în straturi înalte sau spații pentru legume. Împrăștie-lepe solul din jurul plantelor tale și introdu-le delicat în sol cu o furcă.


Mulci
Adaugă mulci în sol pentru a reține umezeala. Mulciul pentru eliminarea buruienilor GoodHome este ideal pentru straturile din grădină, arborii și arbuștii de pe borduri. Pentru rezultate optime, îndepărtează mai întâi buruienile și acoperă straturile cu un strat de mulcidecel puțin 5cm -astfel va fi împiedicată creșterea de noi buruieni.

Fertilizator
Gama Verve Safe by Nature ajută la îmbunătățirea structurii solului într-un mod organic și natural. Utilizează fertilizatorul din luna martie până în octombrie și se va descompune complet într-o lună de la utilizare.

Fertilizatorul mineral este potrivit pentru toate tipurile de soluri și va contribui la hrănirea solului cu nutrienți. Asigură-te că folosești mănuși pentru grădinărit și că te speli pe mâini după aceea.


Oferă-le plantelor tale cel mai bun start

Acum solul tău este în formă excelentă și îl vei întreține astfel pe tot parcursul anului, așa că ești pregătit pentru parteadistractivă. Plantarea și aranjarea bordurilor.


Aranjează plantele încă de când se află în ghivece. Încearcă diferite modele și combinații, mută-le până când obții aspectul dorit. O metodă des întâlnită este de a grupa tipurile de plante câte trei.


Înmoaie plantele în apă

Trebuie să înmoi plantele în apă timp de cel puțin 30 de minute înainte de a le planta. Când nu se mai ridică bule de la rădăcini vei ști că au absorbit destulă apă.


Planta potrivită la locul potrivit
Citește instrucțiunile pentru plantele tale noi. Ar trebui să găsești toate informațiile de care ai nevoie pe etichetele plantelor.

Astfel, le oferi cele mai bune șanse de a supraviețui și a se dezvolta.


Oferă-le spațiu
Verifică pe etichetă cât de mare va fi planta la maturitate, pentru a vedea de cât spațiu are nevoie.

Va trebui să urmezi instrucțiunile pentru a determina dimensiunea găurilor în care vei planta.

Dacă sunt indicați 30cm, va trebui să lași un spațiu de 15cm în jurul găurii înainte de a planta următoarea plantă alături.


Tasează delicat solul

Umple gaura din jurul plantei cu sol și apoi tasează ușor pământul pentru a „fixa” planta și a întări zona.

Vezi și alte articole despre întreținerea plantelor:Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360