Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Un ghid esențial al nutrienților și fertilizatorilor pentru plante

Un ghid esențial al nutrienților și fertilizatorilor pentru plante

Se încarcă...

Având atât de mulți nutrienți vegetali disponibili, uneori este dificil de știut pe care să îl alegem! Așadar am elaborat un ghid simplu pentru a te ajuta să înțelegi ce nutrienți sunt excelenți pentru grădina ta și perfecți pentru plantele tale.


Cei mai buni fertilizatori de plante

 • sol bogat în nutrienți
 • fertilizanți
 • alge
 • peleți din dejecții de păsări
 • bețișoare de îngrășământ
 • nutrienți vegetali cu eliberare continuă
 • biohumus
 • bălegar

Mai întâi, solul
Grădinarii de succes știu că grădinile frumoase și roditoare au nevoie de un sol sănătos. Însă tipul și conținutul solului grădinii tale va depinde de locul unde trăiești. Vestea bună este că ai la dispoziție numeroase metode pentru a-ți îmbunătăți solul pe care îl moștenești.


Afânează solul
Rădăcinile plantelor și microbii au nevoie de aer și apă pentru a-și atinge potențialul deplin. Dacă solul tău este compactat, este mai greu pentru rădăcini să absoarbă apa și nutrienții de care au nevoie toate plantele. Afânează ușor solul primăvara cu o furcă rezistentă, precum furca GoodHome durum. ameliorează solul cu materie organică.
Aceasta poate fi sub formă de bălegar, îngrășământ verde, compost sau humus –toate aceste opțiuni vor adăuga o varietate mare de nutrienți solului tău pentru a susține plantele. La fel ca noi, plantele au nevoie de diverși nutrienți pentru a beneficia de sănătate la maxim. Introducerea de ameliorator de sol GoodHome pe bază de bălegar în orice tip de sol va contribui la îmbunătățirea structurii și conținutului de nutrienți aleacestuia.


Ameliorator de sol
Acesta poate fi utilizat pe tot parcursul anului. Aplică periodic compost GoodHome cu ameliorator de sol pentru straturile de flori pentru solurile de tip argilă lipicioasă sau ușor nisipos și acesta va crea humusul și conținutul organic al acestor tipuri de soluri, îmbunătățindu-lestructura și capacitatea de a reține umezeala.

Acoperă solul
Adăugarea unui strat de mulci solului tău ajută la protejarea suprafeței solului. Mulciul este practic orice material răspândit deasupra suprafeței solului. Acesta este utilizat pentru a reține umezeala, a elimina buruienile, a păstra solul rece și a proteja rădăcinile plantelor. De asemenea, îmbunătățește aspectul straturilor și bordurilor și, pe măsură ce se descompune în timp, îmbunătățește fertilitatea solului. Împrăștie mulciul GoodHome pentru eliminarea buruienilor la o grosime de cel puțin 5cm în toată grădina, inclusiv la baza copacilor, a arbuștilor și în jurul plantelor din borduri și straturi de flori.


Nutrienți vegetali
Organici vs chimici
Nutrienții vegetali nu au impact asupra solului și nu sunt un substituent pentru hrănirea acestuia, așadar utilizează-i în combinație cu afânarea și ameliorarea solului tău. Nutrienții vegetali care conțin substanțe chimice pot fi dăunători pentru insecte și vietățile sălbatice și, bineînțeles, pentru animalele tale de companie. De asemenea, dacă îi folosești pe perioade prelungite, pot avea un efect de slăbire asupra plantelor. Gama Verve de nutrienți vegetali constă în fertilizatori 100% organici creați pentru plante, legume și fructe mai sănătoase. Sunt realizați din ingrediente naturale pentru un supliment de nutrienți și sprijinirea dezvoltării, fără a folosi substanțe chimice dăunătoare. De asemenea, sunt complet siguri pentru toate vietățile care îți vizitează grădina.


Rapizi vs lenți
Produsele nutritive cu eliberare lentăpentru plante au o formulă creată pentru a hrăni plantele timp de luni de zile după o singură aplicare. Acest tip de fertilizator este de obicei vândut sub formă de granule, care sunt amestecate cu furca în stratul de suprafață sau amestecateîncompost atunci când se efectuează plantarea în ghivece. Granulele se descompun lent, iar nutrienții sunt absorbiți de plantă. Nutrienții din fertilizatorii cu eliberare lentă necesită ceva timp pentru a produce efecte, însă atunci când se activează, oferă o distribuție uniformă și de lungă durată a acestora.Încearcă granulele de nutrienți vegetali Verve, de uz universal.
Fertilizatorii cu acțiune rapidăsunt adeseori vânduți ca fertilizatori lichizi (fie concentrat, care trebuie diluat cu apă, fie soluție gata amestecată) și sunt turnați pe sol la baza plantelor. Astfel, hrănirea plantelor este la fel de ușoară ca udarea! Încearcă nutrienți vegetali lichizi Verve, de uz universal.


De asemenea, aceștia sunt creați pentru a avea efecte imediat, deci sunt utili pentru plantele care au nevoie de hrană. Cu toateacestea, aplicarea necesită un timp redus, astfel că este nevoie de hrănire periodică. Utilizarea excesivă poate cauza uneori daune rădăcinilor plantelor, așa că citește întotdeauna instrucțiunile produsului pentru aplicarea corectă.


Tipurile de nutrienți vegetali

Atunci când cumperi nutrienți vegetali, există diferite opțiuni în funcție de ceea ce cultivi, care este preferința ta și cumdorești să utilizezi produsul.

  • Bețișoarele cu nutrienți vegetali sunt nutrienți comprimați transformați în bețișoare, iar atunci când uzi plantele acestea se dizolvă ușor, eliberând nutrienții pentru ca rădăcinile să-i poată absorbi.

Bețișoarele cu nutrienți vegetali Verve

  • funcționează bine pentru toate tipurile de plante în vase.
  • Nutrienții lichizisunt, de obicei, concentrați și trebuie să fie diluați înainte de a fi aplicați plantelor. Aceștia acționează rapid și trebuie reaplicați la câteva săptămâni.

Nutrienții vegetali Miracle-Gro sub formă lichidă, concentrată, de uz universal

  • vor ajuta toate soiurile de plante să rămână sănătoase și puternice.
  • Nutrienții granularisunt presărați la baza plantelor. Aceștia sunt ușor de utilizat, deoarece poți vedea exact cât ai aplicat și unde. Apoi doar adaugi apă. Granulele pot avea formulă cu eliberare rapidă sau lentă. Cele cu eliberare rapidă trebuie reaplicate la aproximativ4 săptămâni, cele cu eliberare lentă vor păstra solul hrănit până la 12 săptămâni.

Granulele de fertilizator Westland Growmore

  • pot fi folosite pentru majoritatea florilor, arbuștilor și legumelor.
  • Fertilizatorii sub formă de picăturifuncționează bine pentru plantele de interior și plantele mici în ghivece. Aceștia se găsesc în săculeți, trebuie să îndepărtezi capacul și să împingi conținutul în ghiveci, la baza plantei. Nutrienții puternici vor fi eliberați, fiind potriviți pentru mai multe plante.
  • Algele sub formă de lichidreprezintă unul dintre cei mai buni fertilizatori pe care îi poți utiliza pentru plantele tale, fiind utilizate de secole de către grădinarii din zonele de coastă.

Nutrienții vegetali organici Verve din alge

  • conțin cantități ridicate de azot și alte oligoelemente, precum zincul și fierul. Aceștia sunt, de asemenea, derivați dintr-o sursă durabilă: folosirea algelor nu afectează mediul înconjurător. sfat important:Algele sub formă de lichid pot fi folosite, de asemenea, ca soluție pentru rădăcini.
  • Nutrienții din

pește, sânge și oase

  • reprezintă o sursă naturală de azot, fosfor și potasiu din oase măcinate. Aceștia pot fi utilizați ca nutrienți vegetali de uz general și sunt buni îndeosebi la stimularea dezvoltării puternice a rădăcinilor. De asemenea, măresc randamentulrecoltelor și fertilitatea solurilor.
  • Nutrienții speciali au formule particularizate pentru nevoile unor grupuri de plante. De exemplu,

nutrienții vegetali Verve sub formă de lichid pentru plantele aromatice

  • conțin toate elementele de care au nevoie plantele aromatice pentru o creștere optimă. De asemenea, sunt disponibili nutrienți speciali pentru diverse flori, fructe și legume, precum roșiile, rododendronul, cactușii și orhideele.

Peleții Westland din dejecții de păsări

  • sunt peleți de dejecții de păsări compostați. Aceștia sunt buni în special la ameliorarea solurilor și la hrănirea plantelor crescute.
  • Biohumusuleste un nutrient echilibrat și durabil pentru toate tipurile de plante și poate fi utilizat pe tot parcursul anului pentru a consolida sănătatea solului și a face plantele mai puternice. Aplică

biohumusul Verve

 • direct pe sol atunci când plantezi răsaduri.

Vezi și alte articole despre întreținerea plantelor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360