Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Creează armonie între pardoseli și pereți

Creează armonie între pardoseli și pereți

Poți fi curajos și îndrăzneț cu schema ta de culori și să creezi armonie în același timp. Să te asiguri că pereții și pardoselile tale se potrivesc este un lucru esențial atunci când decorezi o cameră.

Există atât de multe opțiuni pentru ambele elemente, încât este ușor să fii atras de anumite culori și modele fără a găsi echilibrul. Și, deși contrastul este binevenit, trebuie să existe o armonie între pereți și pardoseli pentru a crea un aspect gândit.

Care este senzația dorită?

Gândește-te la senzația sau tema pe care dorești să o creezi: contemporană, luxoasă, confortabilă, elegantă, caldă și primitoare. Odată ce cunoști scopul camerei, lasă acest lucru să te ajute să unești cele două elemente și să îți dicteze alegerile.

Combinațiile câștigătoare

Jucându-te cu luminozitatea pereților și a pardoselilor poți modifica în întregime aspectul acestora.

Pereții și pardoselile în culori deschise pot face camera să pară mai mare și curată. În schimb, pardoselile în culori închise și pereții în culori deschise contribuie la crearea unei senzații de spațiu mai lat. O pardoseală în culori deschise și un perete din spate în culori deschise pot face camera să pară mai îngustă.

Poate ți-ai dorit întotdeauna pardoseli închise la culoare, dar acestea pot crea un aspect închis în camerele mici, deci consultarea senzațiilor pe care le resimți te va ajuta să faci alegerile corecte.

O paletă complementară

Alege o paletă complementară și selectează culori care se potrivesc, nu care sunt divergente. Pereții și pardoselile nu trebuie să coincidă, nicidecum, însă dacă optezi pentru o culoare strălucitoare și îndrăzneață pentru pereți, alege o pardoseală care nu țipă după atenție: o variație mai stinsă din aceeași paletă de culori. 

Și nu trebuie ca pereții să fie singurii în prim-plan. Permite pardoselilor să aibă o poziție centrală alegând o culoare subtilă pentru vopsea sau tapet și plăci cu un model vibrant sau o pardoseală vopsită îndrăzneț.

Poți să alegi să reduci la tăcere pereții iar podeaua să fie o pânză goală, în timp ce canapeaua senzațională sau decorațiunile ferestrei devin centrul atenției.

Notele finale

Cele mai mici detalii pot contribui la unitatea camerei. Dacă montezi plăci pe pardoseală, de ce să nu alegi o culoare a chitului similară peretelui-vedetă, pentru a crea armonie și echilibru? Adaugă accente de textură sau suprafețe de reflexie prin intermediul pereților și al pardoselilor. Și alege accesorii care sunt o punte între pereți și pardoseli.

Folosirea acestor recomandări te va ajuta atunci când alegi o combinație de pereți și pardoseală, indiferent dacă îți reînnoiești camera sau începi de la zero. Dar lasă-te întotdeauna ghidat de lucrurile care îți plac și nu permite regulilor să-ți schimbe prea mult opiniile!

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult