Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Creează armonie între pardoseli și pereți

Creează armonie între pardoseli și pereți

Se încarcă...

Poți fi curajos și îndrăzneț cu schema ta de culori și să creezi armonie în același timp. Să te asiguri că pereții și pardoselile tale se potrivesc este un lucru esențial atunci când decorezi o cameră.

Există atât de multe opțiuni pentru ambele elemente, încât este ușor să fii atras de anumite culori și modele fără a găsi echilibrul. Și, deși contrastul este binevenit, trebuie să existe o armonie între pereți și pardoseli pentru a crea un aspect gândit.

Care este senzația dorită?

Gândește-te la senzația sau tema pe care dorești să o creezi: contemporană, luxoasă, confortabilă, elegantă, caldă și primitoare. Odată ce cunoști scopul camerei, lasă acest lucru să te ajute să unești cele două elemente și să îți dicteze alegerile.

Combinațiile câștigătoare

Jucându-te cu luminozitatea pereților și a pardoselilor poți modifica în întregime aspectul acestora.

Pereții și pardoselile în culori deschise pot face camera să pară mai mare și curată. În schimb, pardoselile în culori închise și pereții în culori deschise contribuie la crearea unei senzații de spațiu mai lat. O pardoseală în culori deschise și un perete din spate în culori deschise pot face camera să pară mai îngustă.

Poate ți-ai dorit întotdeauna pardoseli închise la culoare, dar acestea pot crea un aspect închis în camerele mici, deci consultarea senzațiilor pe care le resimți te va ajuta să faci alegerile corecte.

O paletă complementară

Alege o paletă complementară și selectează culori care se potrivesc, nu care sunt divergente. Pereții și pardoselile nu trebuie să coincidă, nicidecum, însă dacă optezi pentru o culoare strălucitoare și îndrăzneață pentru pereți, alege o pardoseală care nu țipă după atenție: o variație mai stinsă din aceeași paletă de culori. 

Și nu trebuie ca pereții să fie singurii în prim-plan. Permite pardoselilor să aibă o poziție centrală alegând o culoare subtilă pentru vopsea sau tapet și plăci cu un model vibrant sau o pardoseală vopsită îndrăzneț.

Poți să alegi să reduci la tăcere pereții iar podeaua să fie o pânză goală, în timp ce canapeaua senzațională sau decorațiunile ferestrei devin centrul atenției.

Notele finale

Cele mai mici detalii pot contribui la unitatea camerei. Dacă montezi plăci pe pardoseală, de ce să nu alegi o culoare a chitului similară peretelui-vedetă, pentru a crea armonie și echilibru? Adaugă accente de textură sau suprafețe de reflexie prin intermediul pereților și al pardoselilor. Și alege accesorii care sunt o punte între pereți și pardoseli.

Folosirea acestor recomandări te va ajuta atunci când alegi o combinație de pereți și pardoseală, indiferent dacă îți reînnoiești camera sau începi de la zero. Dar lasă-te întotdeauna ghidat de lucrurile care îți plac și nu permite regulilor să-ți schimbe prea mult opiniile!

Vezi și alte articole despre îngrijirea pardoselelor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360