Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Creează armonie între pardoseli și pereți

Poți fi curajos și îndrăzneț cu schema ta de culori și să creezi armonie în același timp. Să te asiguri că pereții și pardoselile tale se potrivesc este un lucru esențial atunci când decorezi o cameră.

Există atât de multe opțiuni pentru ambele elemente, încât este ușor să fii atras de anumite culori și modele fără a găsi echilibrul. Și, deși contrastul este binevenit, trebuie să existe o armonie între pereți și pardoseli pentru a crea un aspect gândit.

Care este senzația dorită?

Gândește-te la senzația sau tema pe care dorești să o creezi: contemporană, luxoasă, confortabilă, elegantă, caldă și primitoare. Odată ce cunoști scopul camerei, lasă acest lucru să te ajute să unești cele două elemente și să îți dicteze alegerile.

Combinațiile câștigătoare

Jucându-te cu luminozitatea pereților și a pardoselilor poți modifica în întregime aspectul acestora.

Pereții și pardoselile în culori deschise pot face camera să pară mai mare și curată. În schimb, pardoselile în culori închise și pereții în culori deschise contribuie la crearea unei senzații de spațiu mai lat. O pardoseală în culori deschise și un perete din spate în culori deschise pot face camera să pară mai îngustă.

Poate ți-ai dorit întotdeauna pardoseli închise la culoare, dar acestea pot crea un aspect închis în camerele mici, deci consultarea senzațiilor pe care le resimți te va ajuta să faci alegerile corecte.

O paletă complementară

Alege o paletă complementară și selectează culori care se potrivesc, nu care sunt divergente. Pereții și pardoselile nu trebuie să coincidă, nicidecum, însă dacă optezi pentru o culoare strălucitoare și îndrăzneață pentru pereți, alege o pardoseală care nu țipă după atenție: o variație mai stinsă din aceeași paletă de culori. 

Și nu trebuie ca pereții să fie singurii în prim-plan. Permite pardoselilor să aibă o poziție centrală alegând o culoare subtilă pentru vopsea sau tapet și plăci cu un model vibrant sau o pardoseală vopsită îndrăzneț.

Poți să alegi să reduci la tăcere pereții iar podeaua să fie o pânză goală, în timp ce canapeaua senzațională sau decorațiunile ferestrei devin centrul atenției.

Notele finale

Cele mai mici detalii pot contribui la unitatea camerei. Dacă montezi plăci pe pardoseală, de ce să nu alegi o culoare a chitului similară peretelui-vedetă, pentru a crea armonie și echilibru? Adaugă accente de textură sau suprafețe de reflexie prin intermediul pereților și al pardoselilor. Și alege accesorii care sunt o punte între pereți și pardoseli.

Folosirea acestor recomandări te va ajuta atunci când alegi o combinație de pereți și pardoseală, indiferent dacă îți reînnoiești camera sau începi de la zero. Dar lasă-te întotdeauna ghidat de lucrurile care îți plac și nu permite regulilor să-ți schimbe prea mult opiniile!

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult