Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum să cureți și să îngrijești pardoseala de exterior

Cum să cureți și să îngrijești pardoseala de exterior

Zonele cu pardoseală sunt un loc excelent în care să te relaxezi sau să primești oaspeți, în special vara. Cu toate acestea, factorii meteorologici își pot pune amprenta pe pardoseală, care va avea nevoie de îngrijire. Din fericire, există o multitudine de lucruri pe care le poți face pentru a o ajuta să arate perfect și a o proteja de intemperii.
Acest ghid îți va arăta cum trebuie să îngrijești și să cureți pardoseala, astfel încât să ai tot ce ai nevoie pentru a o aranjafrumos.


Când să îngrijești pardoseala de exterior
Obține rezultate optime de la pardoseala ta cu două perioade de îngrijire pe an: primăvara pentru a o pregăti pentru lunile de vară și toamna pentru a o pregăti de iarna ce urmează.
Atunci când cauți momentul potrivit, fii atent la prognoza meteo. Nu aplica niciun produs în condiții de umezeală sau când este posibil să plouă înainte ca produsul să se usuce. Evită tratarea pardoselii când este foarte cald, deoarece lumina intensă a soarelui poate face ca produsulsă se usuce prea repede, fără a fi absorbit complet de lemn.
Dacă pardoseala ta este nou montată, las-o să se erodeze natural aproximativ 6 luni înainte de a folosi baiț sau ulei.
Dacă pardoseala ta nu mai poate fi salvată și iei în considerare înlocuirea completă, aruncă o privire la pardoseala noastră neva. (a se adăuga hyperlink la produsul vedetă)Este ușor de montat și necesită întreținere minimă, fiind perfectă pentru crearea unui loc în aer liber în care să te relaxezi și să primești oaspeți. Aceasta este suficient de durabilă pentru întâlnirile tale cu prietenii și familia și arată superb combinată cu restul gamei noastre neva. Dacă vrei mai multe informații privind alegerea pardoselii potrivite pentru tine, citește ghidul cumpărătorului pentru pardoseli și află mai multe despre gama noastră.
Citește Ghidul cumpărătorului pentru pardoseli de exterior
Cum să cureți pardoseala de exterior
Una dintre cele mai rapide modalități de a-ți reîmprospăta pardoseala este de a o curăța temeinic. Un produs de curățare și revitalizare pentru pardoseală, cu o formulă specială, va reda lemnului culoarea sa naturală, reînvigorând aspectul pardoselii tale. De asemenea, acesta va îndepărta mucegaiul și algele, ușurând aplicarea vopselei, baițului și uleiurilor pentru pardoseală.


Materiale - De care este posibil să ai nevoie


Unelte

Set de protecție

Siguranța pe primul loc

  • Dacă lucrezi la o pardoseală care este situată deasupra unei zone utilizabile, ca de exemplu o pardoseală de balcon, protejează zona de dedesubt cu o folie din plastic sau cârpe. Asigură-te că anunți trecătorii că vopsești, pentru a nu traversa sau merge pe sub zona respectivă –folosirea de semne de siguranță sau avertizare poate ajuta.
  • Folosește mănuși și ochelari de protecție adecvați atunci când aplici substanțe chimice de curățare.
  • Poartă ochelari de protecție atunci când folosești aparatul de spălat cu presiune, pentru a-ți proteja ochii de resturile care sunt proiectate.
  • Dacă produsele de curățare intră în contact cu pielea, spală-te imediat cu apă.
  • Nu lăsa substanțele chimice la îndemâna copiilor.

Pasul 1
Îndepărtează toate obiectele de mobilier de grădină, elementele de depozitare sau alte obiecte de pe pardoseală, astfel încâttoată suprafața care urmează să fie tratată să fie liberă.
Folosește o mătură rigidă pentru a mătura bine pardoseala. Astfel, vor fi înlăturate murdăria sau resturile de lemn sau alte resturi de pe pardoseală.
Verifică suprafața pardoselii pentru a vedea dacă există plăci desprinse sau șuruburi ridicate. Apoi utilizează o șurubelnițăpentru a le strânge mai bine.


Pasul 2
Toarnă produsul de curățare pardoseală direct pe pardoseală (sau urmează instrucțiunile recomandate pe produs). Aplică-l pe 3-4 zone concomitent pentru a face operațiunea mai ușoară. Astfel, vei putea finaliza repede această parte a procesului.

Pasul 3
Clătește pardoseala cu apă curată din abundență, de la un capăt al pardoselii la celălalt. Pentru cele mai bune rezultate, spalăcu un aparat de spălat cu presiune sau un furtun cu setare de pulverizare. Aparatul de spălat cu presiune MacAllister 1800W este ideal pentru această parte și este furnizat cu un furtun de înaltă presiune de 6m și un pistol de pulverizat, rapid și ușor de conectat, astfel că nu îți trebuie mult timp pentru a-l monta.


Un aparat de spălat cu presiune setat la putere mare poate forma asperități pe lemnul pardoselii și îl poate face chiar mai dificil de curățat sau tratat. Setează presiunea la nivelul minim și nu folosi lancea prea aproape de suprafața pardoselii, pentru a păstra lemnul în cea mai bună stare. Poți folosi, de asemenea, un accesoriu conceput special pentru curățarea pardoselilor.
Fii atent atunci când faci acest lucru, deoarece suprafața poate deveni alunecoasă.
Lasă pardoseala să se usuce cel puțin 24 de ore înainte de a aplica ulei protector sau soluții de conservare.


Pasul 4
Dacă încă mai sunt prezente urme ale finisajelor anterioare, precum ulei sau baiț, încearcă să folosești un decapant pentru pardoseală, urmând instrucțiunile producătorului.


Cum să îngrijești pardoseala de exterior
Pe lângă revopsirea sau băițuirea periodică a pardoselii, există câteva operațiuni rapide și ușoare pe care le poți efectua pentru a te asigura că pardoseala arată cât mai bine timp mai îndelungat. Iată cele mai importante sfaturi.


Mătură pardoseala
Dacă lași frunzele să se adune, în special dacă sunt ude, acestea pot lăsa urme pe pardoseală și pot provoca putrezirea plăcilorde lemn. Folosește periodic o mătură sau o suflantă și/sau un aspirator pentru a le îndepărta de pe pardoseală.
Nu lăsa resturi răzlețe mici să cadă în spațiile de extindere ale pardoselii. Folosește un șpaclu pentru a păstra aceste spații strâmte fără resturi de frunze sau alte obiecte care pot cădea.
Cumpără mături Cumpără aspiratoare și suflante de grădină Cumpără șpacluri


Păstrează curățenia
Păstrarea unui aspect curat și organizat al pardoselii înseamnă curățarea periodică a acesteia. Folosind un produs de curățare universal delicat și o mătură rigidă vei putea prelungi durata de viață a tuturor pardoselilor din lemn moale. Poate fi necesară curățarea în anumite puncte dacă observi excremente de păsări și pete; este mai bine să le cureți pe acestea imediat ce le vezi.
Cumpără produse universale de curățare

Scapă de petele de apă
Ridică orice ghivece de plante de pe pardoseală pentru a evita dezvoltarea de pete nedorite de apă sub ghivece. Acest lucru va ajuta și plantele, având un flux de aer sub ele, și va contribui și la scurgere.
Cumpără piciorușe pentru ghivece de plante


Netezește suprafețele
Cuiele care ies la suprafață din pardoseală sunt periculoase, atât când te împiedici, cât și când calci pe ele. Prezența acestora poate însemna că plăcile sunt slăbite și deteriorate. Înlocuiește orice cuie vechi din pardoseală cu șuruburi, pentru a reduce posibilitatea ca acestea să se desfacă în timp. Introdu-le cu bormașina prin fiecare placă și în grinzi, pentru o fixare bună și durabilă.
Dacă este prea greu să înlocuiești cuiele, adâncește-le sub suprafață folosind un ciocan.
Cumpără șuruburi pentru pardoseală de exterior


Protecție
Dacă ești mulțumit de modul în care arată pardoseala și nu vrei decât o bază de protecție pentru a o împiedica să devină gri și erodată, ia în considerare unstrat protector pentru pardoseală. Acesta va proteja pardoseala de lumina soarelui și de ploaie și o va face rezistentă la deteriorarea din cauza circulației. Straturile protectoare sunt transparente, astfel că nu vor modifica aspectul lemnului.
Va fi necesar să fie reaplicate periodic baițuri și uleiuri pentru a păstra pardoseala în stare optimă. Produsul pe care îl alegi va determina cât de des va trebui să-l reaplici (precum și metodele de aplicare disponibile), întrucât nivelul de protecție, precum și aspectul conferit, variază.
Vopselurile și baițurile pentru pardoseală au multe proprietăți care pot hrăni lemnul pardoselii, precum și reîmprospăta culoarea acesteia. Pentru a afla mai multe despre pregătirea și vopsirea pardoselii de exterior, consultă ghidul nostru „Cum să...”.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult