Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Mic ghid de instalare a pardoselii PVC. 10 pași simpli, pentru o podea perfectă

Mic ghid de instalare a pardoselii PVC. 10 pași simpli, pentru o podea perfectă

Se încarcă...
Vă doriți un upgrade al locuinței înainte de debutul sezonului rece? Recondiționarea parchetului sau instalarea unei pardoseli PVC poate fi trucul de care aveți nevoie.

Cu toții simțim nevoia să schimbăm din când în când ceva la casa în care locuim. Nu vorbim aici despre lucrări majore de renovare, ci despre mici elemente pe care le putem schimba și care pot modifica total aspectul locuinței noastre.

Unul dintre aceste elemente pot fi chiar podelele. Dacă sunt executate din lemn, de exemplu, acestea se pot degrada ușor, mai ales în zonele din casă cu trafic intens. În plus, sesiunile multiple de curățare prin care trec, la care adăugăm și accidentele pe care nu le putem evita le deteriorează în timp aspectul.

Vestea bună este că puteți să recondiționați ușor podelele din locuința voastră prin montarea de pardoseală PVC, urmând instrucțiunile de mai jos:


INSTRUCȚIUNI GENERALE pentru instalarea pardoselii PVC


Nivel de dificultate: Mediu
Abilități necesare: Cunoștințe medii de tâmplărie
Timp necesar(calculat pentru o suprafață de 40 de metri pătrați: Pentru o persoană cu experiență: 45 de minute
Pentru o persoană îndemânatică: 1 oră și 15 minute
Pentru un începător: 1 oră și 45 de minute
    
INSTALAREA PARDOSELII PVC ÎN 10 PAȘI SIMPLI:
Instalarea pardoselii PVC se face simplu, urmând cei 10 pași descriși în detaliu în cele ce urmează. Dacă totuși aveți nevoie de lămuriri suplimentare, vă recomandăm să apelați la specialiștii  , pe care îi găsiți în oricare dintre magazinele noastre.

Pasul 1 – Măsurarea suprafeţei
Pentru a nu irosi materiale, vă recomandăm ca înainte să plecați spre magazin pentru a cumpăra pachetele cu pardoseală PVC să măsurați cu ajutorul unei rulete suprafața pe care doriți să o acoperiți. Tot acum ar fi momentul ideal să alegeți și culoare pe care vreți să o aibă pardoseala.

Pasul 2 – Amplasarea PVC-ului
Pardoseala PVC trebuie scoasă din pachete și așezată cu fața în jos, pe o suprafață plată și curată, unde urmează să fie tăiată conform măsurătorilor pe care le-ați făcut. Dacă aveți nevoie de un spațiu mai mare de desfășurare, puteți face acest lucru într-o altă cameră decât cea în care urmează să montați noua pardoseală.
SFAT PRACTIC: O pardoseală într-o culoare deschisă se întreține mai ușor decât una wenge, de exemplu, pe care, în mod absolut paradoxal, praful și mizeria se observă mult mai ușor.

Pasul 3 – Tăierea PVC-ului
Urmează tăierea PVC-ului, conform măsurătorilor făcute mai devreme. Veți face acest lucru cu ajutorul unei rigle și a unui cuțit utilitar. După ce pardoseala a fost tăiată, o puteți întoarce cu fața în sus și așeza pe suprafața pe care urmează să fie instalată.
Specialiștii   recomandă instalarea pardoselii PVC în decurs de 3-4 ore de la tăiere, pentru că acest material își poate pierde din flexibilitate, dacă așteptați mai mult.

Pasul 4 – Aplicarea adezivului
Cu ajutorul unei mistrii, puteți începe să aplicați adezivul pe podea. Acesta trebuie întins dinspre perete, spre mijlocul camerei. Nu veți avea nevoie decât de un strat subțire de adeziv, pentru ca PVC-ul să se lipească.
După ce aplicați adezivul, așteptați 10 minute înainte să începeți să lipiți pardoseala PVC.

Pasul 5 – Tăierea pardoselii PVC pentru mobila fixă
Dacă aveți în cameră mobilă fixă, podeaua PVC poate fi montată în jurul acesteia. Pardoseala poate fi tăiată în jurul mobilei cu ajutorul unui cutter. Pentru a nu rămâne găuri, încercaţi să tăiaţi pardoseala PVC de la marginea cea mai îndepărtată a bazei mobilei.
De asemenea, marginile de lângă pereți, care depășesc suprafața podelei, pot fi îndepărtate tot cu ajutorul unui cutter.

Pasul 6 – Instalarea de foi multiple de PVC
Dacă vreți să lipiți foi multiple de PVC, acestea trebuie întinse astfel încât marginile lor să se întâlnească în mijlocul camerei. După ce foile au fost întinse, îndoiți ambele margini ale acestora și aplicați adevizul pe podea cu o mistrie, în spațiul dintre ele.
Așteptați 10 minute și îndoiți înapoi foile PVC, pentru ca acestea să se poată lipi de podea.

Pasul 7 – Îndepărtarea aerului de sub pardoseala PVC
După ce folia a fost aplicată, puteți folosi o racletă, pentru a îndepărta eventualele umflături cauzate de aerul rămas la interior. Mișcați rigla înainte și înapoi, deplasându-vă din mijlocul podelei spre margini.
Este un pas important, deoarece îndepărtarea aerului de sub foliile PVC asigură o mai bună lipire.

Pasul 8 – Tăierea părţilor care se suprapun
Marginile foilor care se suprapun trebuie tăiate cu ajutorul unei rigle și a unui cutter, la fel cum ați procedat și la începutul acestui proces.

Pasul 9 – Instalarea şipcii
Șipcile se pot bate în cuie în pereți. Folosiți cuie speciale pentru beton, care vor conferi un aspect îmbunătățit lucrării.

Pasul 10 – Prinderea profilului transversal
Bucăți de bandă cu față dublă pot fi atașate sub profilurile transversale, de partea goală și curată a pardoselii PVC. Apăsați cu ambele mâini pentru a lipi banda.
Așadar, cu puțină îndemânare, puteți îmbunătăți aspectul casei voastre în numai câteva ore, urmând cei 10 pași simpli de mai sus.

Vezi și alte articole despre îngrijirea pardoselelor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360