Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum să-ți zugrăvești pereții ca la carte

Cum să-ți zugrăvești pereții ca la carte

Înțelegem, nimănui nu-i place etapa preliminară zugravitului. Însă, pentru a obține acel finisaj profesionist, trebuie să petreci puțin timp cu pregătirile. Așa că, freacă pereții, umple golurile și netezește denivelările. Poate dura un timp, însă promitem că va merita!

Pregătirile dus la perfecțiune

Cu toții știm că repetiția e mama învățăturii, însă pentru proiectele de vopsire totul constă în pregătire. Ne putem gândi să omitem această etapă, pentru că totul va fi în regulă, însă în realitate lucrul ne poate lua mult mai mult timp în acest caz.

Trebuie să ai uneltele potrivite pentru proiect

Poate părea ceva simplu, însă nu desconsidera importanța pensulelor și trafaletelor. De la cele standard până la cele specializate, trebuie să îți cunoști uneltele înainte de a începe. Aruncă o privire la diversele pensule și trafalete de care este posibil să ai nevoie pentru proiectul tău, în articolul nostru de mai jos. Analizăm stiluri și forme diferite, precum și ce este indicat pentru colțurile dificile din spatele radiatoarelor sau ale tavanelor.

Sfaturi importante

  1. Dacă intenționezi să vopsești pereții după terminarea tavanului, folosește o pensulă de 50 mm pentru a aplica o dungă de vopsea pe pereți, pe care o poți acoperi ulterior.

  2. Dacă nu intenționezi să vopsești pereții, vopsește de-a lungul marginii tavanului folosind o pensulă de 50 mm sau 75 mm. O pensulă de vopsit înclinată te va ajuta să realizezi o linie uniformă, dreaptă, însă dacă nu ești sigur pe stabilitatea mâinii tale, folosește fie bandă de mascare pentru a acoperi marginile, fie un scut de vopsire pentru a proteja peretele.

  3. Nu ai uneltele sau spațiul pentru a le depozita? De ce nu întrebi prietenii dacă îți pot împrumuta ceva? Poți chiar să-i convingi să te ajute la vopsit pentru a termina mai repede!

Folosirea pensulei pentru vopsit

Evită urmele de pensulă, amestecarea necorespunzătoare sau terminarea vopselei unde nu ar trebui să se termine, cu sfaturile noastre importante privind vopsirea, de mai jos:

Sfaturi importante

  1. Începe din apropierea celei mai mari ferestre din cameră sau a unei surse de lumină. Apoi îndepărtează-te de aceasta și ajungi în paralel cu aceasta. Lumina va reflecta vopseaua umedă, ajutându-te să vezi unde ai aplicat vopseaua și să identifici orice zonă omisă. Dacă vrei să iei o pauză, încearcă să faci acest lucru când ajungi în colțul unei camere și nu la mijlocul unui perete, pentru a preveni producerea de diferențe pe măsură ce se usucă vopseaua.

  2. Pentru o bună amestecare, de fiecare dată când introduci trafaletul în vopsea deplasează-l în următoarea zonă nevopsită și revino spre cea vopsită cu mișcări suprapuse. Astfel, vei amesteca marginile umede.

  3. De fiecare dată când lucrezi cu vopsea, păstrează la îndemână o cârpă curată. Aceasta poate fi folosită pentru a șterge și absorbi picături mici sau pete de vopsea nedorite. Majoritatea vopselelor acrilice de interior moderne sunt pe bază de apă, astfel că o lavetă umedă este de obicei suficientă pentru a îndrepta o mânjitură la locul nepotrivit.

  4. Uneori este nevoie să aplici straturi multiple de vopsea pe un tavan sau perete în aceeași zi. Nu te preocupa în legătură cu curățarea uneltelor între aplicări. Înfășoară pensulele, trafaletele și tăvile de vopsea în folie de plastic, strâns, și lasă-le deoparte până când ești gata să aplici un nou strat. Astfel, vopseaua nu se va usca pe unelte până când ești gata să reiei treaba.

  5. Încearcă să nu lucrezi prea rapid, altfel vei crea o pulverizare fină de vopsea. De fiecare dată când trafaletul este introdus în vopsea, deplasează-l într-o zonă nevopsită din apropiere și revino spre cea vopsită cu mișcări suprapuse, pentru a amesteca marginile umede.

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult