Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum să-ți zugrăvești pereții ca la carte

Înțelegem, nimănui nu-i place etapa preliminară zugravitului. Însă, pentru a obține acel finisaj profesionist, trebuie să petreci puțin timp cu pregătirile. Așa că, freacă pereții, umple golurile și netezește denivelările. Poate dura un timp, însă promitem că va merita!

Pregătirile dus la perfecțiune

Cu toții știm că repetiția e mama învățăturii, însă pentru proiectele de vopsire totul constă în pregătire. Ne putem gândi să omitem această etapă, pentru că totul va fi în regulă, însă în realitate lucrul ne poate lua mult mai mult timp în acest caz.

Trebuie să ai uneltele potrivite pentru proiect

Poate părea ceva simplu, însă nu desconsidera importanța pensulelor și trafaletelor. De la cele standard până la cele specializate, trebuie să îți cunoști uneltele înainte de a începe. Aruncă o privire la diversele pensule și trafalete de care este posibil să ai nevoie pentru proiectul tău, în articolul nostru de mai jos. Analizăm stiluri și forme diferite, precum și ce este indicat pentru colțurile dificile din spatele radiatoarelor sau ale tavanelor.

Sfaturi importante

  1. Dacă intenționezi să vopsești pereții după terminarea tavanului, folosește o pensulă de 50 mm pentru a aplica o dungă de vopsea pe pereți, pe care o poți acoperi ulterior.

  2. Dacă nu intenționezi să vopsești pereții, vopsește de-a lungul marginii tavanului folosind o pensulă de 50 mm sau 75 mm. O pensulă de vopsit înclinată te va ajuta să realizezi o linie uniformă, dreaptă, însă dacă nu ești sigur pe stabilitatea mâinii tale, folosește fie bandă de mascare pentru a acoperi marginile, fie un scut de vopsire pentru a proteja peretele.

  3. Nu ai uneltele sau spațiul pentru a le depozita? De ce nu întrebi prietenii dacă îți pot împrumuta ceva? Poți chiar să-i convingi să te ajute la vopsit pentru a termina mai repede!

Folosirea pensulei pentru vopsit

Evită urmele de pensulă, amestecarea necorespunzătoare sau terminarea vopselei unde nu ar trebui să se termine, cu sfaturile noastre importante privind vopsirea, de mai jos:

Sfaturi importante

  1. Începe din apropierea celei mai mari ferestre din cameră sau a unei surse de lumină. Apoi îndepărtează-te de aceasta și ajungi în paralel cu aceasta. Lumina va reflecta vopseaua umedă, ajutându-te să vezi unde ai aplicat vopseaua și să identifici orice zonă omisă. Dacă vrei să iei o pauză, încearcă să faci acest lucru când ajungi în colțul unei camere și nu la mijlocul unui perete, pentru a preveni producerea de diferențe pe măsură ce se usucă vopseaua.

  2. Pentru o bună amestecare, de fiecare dată când introduci trafaletul în vopsea deplasează-l în următoarea zonă nevopsită și revino spre cea vopsită cu mișcări suprapuse. Astfel, vei amesteca marginile umede.

  3. De fiecare dată când lucrezi cu vopsea, păstrează la îndemână o cârpă curată. Aceasta poate fi folosită pentru a șterge și absorbi picături mici sau pete de vopsea nedorite. Majoritatea vopselelor acrilice de interior moderne sunt pe bază de apă, astfel că o lavetă umedă este de obicei suficientă pentru a îndrepta o mânjitură la locul nepotrivit.

  4. Uneori este nevoie să aplici straturi multiple de vopsea pe un tavan sau perete în aceeași zi. Nu te preocupa în legătură cu curățarea uneltelor între aplicări. Înfășoară pensulele, trafaletele și tăvile de vopsea în folie de plastic, strâns, și lasă-le deoparte până când ești gata să aplici un nou strat. Astfel, vopseaua nu se va usca pe unelte până când ești gata să reiei treaba.

  5. Încearcă să nu lucrezi prea rapid, altfel vei crea o pulverizare fină de vopsea. De fiecare dată când trafaletul este introdus în vopsea, deplasează-l într-o zonă nevopsită din apropiere și revino spre cea vopsită cu mișcări suprapuse, pentru a amesteca marginile umede.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult