Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Pardoseala care ți se potrivește cel mai bine

Pardoseala care ți se potrivește cel mai bine

Se încarcă...

Parchet din lemn și laminat

Pardoseala masivă furnizează un aspect clasic, care se comportă bine în timp. Oferim două variante elegante de pardoseală – laminată și din lemn masiv. Citește în continuare pentru mai mult ajutor în alegerea parchetului laminat sau de lemn potrivit pentru locuința ta.

Cumpără parchet laminat și din lemn

Parchet laminat

Pentru o opțiune de pardoseală dură care este accesibilă și ușor de instalat, explorează opțiunile laminate. Îți punem la dispoziție o paletă largă care oferă cea mai vastă selecție a noastră de finisaje și efecte. Creează un aspect natural cu o varietate de tipuri de lemn, precum stejar, fag și pin. Ca alternativă, poți opta pentru un efect de lemn deosebit, de exemplu reciclat, vopsit sau de tip parchet autentic.

Ușor de îngrijit și întreținut, parchetul laminat este disponibil în grosimi între 6 și 12 mm și este compatibil cu încălzirea prin pardoseală.

Parchetul laminat este alcătuit din patru straturi:

  • hârtie de protecție – pentru stabilitate
  • placă fibrolemnoasă de înaltă densitate (HDF) cu lemn certificat FSC sau PEFC
  • hârtie cu efectul pe care îl dorești pe ea
  • strat de uzură protector transparent

Cumpără parchet laminat

Parchet din lemn masiv

Pentru un aspect atemporal care se îmbunătățește și se dezvoltă cu timpul, alege unul dintre parchetele noastre de lemn masiv. Cu piese alcătuite dintr-o singură bucată de stejar, acest parchet este disponibil într-o selecție de finisaje naturale, de la gri deschis până la cafeniu, și este perfect pentru zone cu circulație intensă, precum holurile și camerele de zi.

Fiind un produs complet natural, vei observa variații de culoare pe plăci, așa că îți recomandăm să le amesteci înainte de a le monta. Acest lucru va face să obții un aspect atractiv înainte de a fixa pardoseala.

Cu grosimi de la 12 la 21 mm, parchetul din stejar masiv nu este potrivit pentru bucătării și băi, deoarece stropii și lichidele vărsate vor deforma și păta lemnul.

Cumpără parchet din lemn masiv

Finisaje pentru pardoseli din lemn

Când este vorba de finisarea pardoselilor laminate și din lemn, oferim două tipuri: finisajul mat cu ulei cu protecție UV și cel lucios, lăcuit.

Pardoseli cu ulei cu protecție UV

Pentru un aspect mat, care oferă durabilitate lacului, alege un finisaj pe bază de ulei cu protecție UV. Uleiul este aplicat pe lemn înainte de a fi tratat pentru protecție împotriva razelor UV. Uleiul protejează lemnul și pe dinăuntru, și pe dinafară, pătrunzând în fibră pentru a oferi rezultate durabile.

Amintește-ți să cureți regulat cu un produs special pentru podele uleiate și nu ar trebui să fie nevoie să aplici din nou ulei.

Pardoseli lăcuite

Pentru un finisaj neted, lucios și rezistent la uzură, alege un finisaj lăcuit pentru pardoseala ta din lemn. Podelele lăcuite nu au nevoie de multă muncă de întreținere – sunt păstrate curate doar dând cu mătura sau aspiratorul. Și va trebui să le impermeabilizezi din nou doar dacă se deteriorează.

Sisteme de montare a parchetului laminat și din lemn

Există două moduri principale de a îmbina parchetul laminat sau din lemn – cu lambă și uluc și prin clic. Aceste opțiuni sunt suficient de simple pentru a fi abordate în cadrul proiectelor de bricolaj și nu au nevoie de unelte pentru profesioniști. Pentru o montare cu clic unghi pe unghi, îți recomandăm să soliciți ajutorul unui prieten pentru a pune parchetul.

Parchet cu lambă și uluc

Cu acest tip de pardoseală, lamba de la o placă intră în ulucul celei care urmează. Verifică să fie bine asamblate bătând în ele, apoi lipește-le. Fixează parchetul fie lipindu-l direct de podeaua de bază, fie punându-l pe un substrat autoadeziv.

Unele dintre opțiunile noastre de lemn masiv sunt disponibile cu sistem de lambă și uluc.

Parchet cu montare prin clic

Există două tipuri de sisteme de pardoseală cu montare prin clic – unghi pe unghi și îmbinare prin clic. Ambele se potrivesc dacă acoperi un spațiu mare și plăcile pot fi dezasamblate ușor dacă trebuie să ajungi sub podea din vreun motiv. Avem disponibile opțiuni de montare prin clic pentru toată gama noastră de parchet din lemn masiv.

Montare prin clic unghi pe unghi

Acest sistem are margini înclinate, care se îmbină doar printr-o anumită manevră. Chiar dacă e nevoie de două persoane ca să îl asambleze, este simplu și ușor de făcut și nu se va mișca odată montat.

Îmbinare prin clic

La îmbinarea prin clic, plăcile individuale de parchet sunt tăiate în unghi pe lungime și lățimile sunt cele îmbinate prin clic. Spre deosebire de montarea unghi pe unghi, poate fi realizată de o persoană.

Substrat

Clasificate drept „pardoseli flotante”, deoarece nu se fixează direct pe podeaua de bază/șapă, cele mai multe parchete laminate și din lemn au nevoie de un substrat pentru amortizare, izolare fonică și căptușire. Poate, de asemenea, proteja noua pardoseală de umezeală și ajută la îndreptarea suprafețelor.

Tipul de substrat pe care îl alegi va depinde de pardoseala pe care ai ales-o și de tipul de podea pe care o vei monta. Iar dacă iei în calcul încălzirea prin pardoseală, verifică întotdeauna dacă substratul este adecvat pentru aceasta înainte de a-l cumpăra.

Să parcurgem opțiunile!

Substrat de spumă

Cele mai multe substraturi de spumă sunt perfecte pentru suprafețele uscate, tari și drepte, precum cele din dormitoare, camere de zi și holuri. Mai există și câteva opțiuni potrivite pentru zone care ar putea să devină umede sau stropite, deci caută-le pe acestea dacă pui pardoseala în baie sau bucătărie.

Disponibile în grosimi de la 2 la 5 mm, oferim și substraturi autoadezive de spumă. Prinde-l pe acesta de podeaua de bază înainte de a monta parchetul laminat sau din lemn.

Ai putea avea nevoie de:

Odată ce ai ales pardoseala, mai există câteva tușe finale de luat în considerare. Caută produse care se asortează cu pardoseala pentru un finisaj îngrijit și impecabil.

Plinte

Folosite pentru a ascunde golurile dintre podea și perete, pot fi utilizate și pentru a ascunde cabluri – ca să păstrezi podeaua liberă. Acestea nu sunt lipite de pardoseală, ci de perete și se sprijină pe podea, ceea ce îi permite pardoselii să se dilate și să fie flexibilă.

Profiluri de trecere pentru pardoseli

Profilurile de trecere pentru pardoseli sunt folosite de câte ori există o diferență între tipurile de pardoseală sau acolo unde se termină pardoseala unei camere și începe alta. Sunt niște fâșii lungi și înguste care acoperă orice goluri și pot compensa diferențele de înălțime dintre încăperile alăturate. Profilurile de trecere pot fi din PVC sau din aluminiu și nu vei avea nevoie de unelte ca să le montezi, deoarece fie se fixează cu cleme, fie sunt autoadezive.

Cumpără profiluri de trecere pentru pardoseli

Curățarea podelei

Păstrează-ți podeaua în cea mai bună stare folosind produse de curățare concepute special pentru pardoselile dure. Acestea vor face ca podeaua să continue să arate perfect în timp.

Cumpără produse de curățat podeaua

Vezi și alte articole despre îngrijirea pardoselelor:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360