Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum obții un design interesat pentru cameră, în funcție de vopseaua aleasă

Cum obții un design interesat pentru cameră, în funcție de vopseaua aleasă

Vopseaua este soluția rapidă și ușoară prin care poți transforma orice cameră a locuinței tale într-un spațiu modern și primitor. Fie că alegi să schimbi întregul design al camerei, fie că vrei să schimbi doar culoarea, există o serie de sfaturi pe care trebuie să le iei în considerare, astfel încât să obții rezultatul perfect.
 
Ce trebuie să știi înainte de a alege o culoare pentru cameră


• Analizează obiectele din cameră
Înainte de a cerceta paleta de culori disponibilă în magazine, fă o scurtă analiză a camerei pe care vrei să o vopsești. Ce culoare are mobila? Ce material de design ai folosit până acum (lemn, oțel, cărămidă)? Plănuiești să faci schimbări majore în perioada apropiată?


Nuanțele și tonurile de culoare ale fiecărui element din cameră trebuie stabilite înainte de a trece la pasul următor de renovare.
 
• Folosește o paletă de culori

Pentru a găsi culoarea corespunzătoare obiectelor de mobilier, design si materiale textile, folosește-te de o paletă de culoare sau „roata culorilor”, așa cum este cunoscută în general.

Și aici funcționează principiul complementarității, culorile care se află diametral opus în paletă fiind foarte potrivite în stabilirea unei strategii de design corecte. De exemplu, portocaliul este complementar albastrului, iar nuanțele de roșu-orange se potrivesc celor verde-albăstrui.
 
Dacă vrei să alegi o culoare în tendințe, ai grijă că aceasta să nu se demodeze rapid. Culorile pastelate vor rămâne de fiecare dată în trend datorită luminozității pe care o conferă, față de alte culori mai puternice.


• Potrivește culoarea cu restul încăperilor
O casă este ca un puzzle, unde fiecare piesă trebuie să se potrivească perfect. Una dintre cele mai mari greșeli când vine vorba despre schimbarea culorii unei camere este eliminarea celorlalte încăperi din ecuație.

În general, casele, dar mai ales apartmanetele, au același tip de podea, de aceea trecerea dintr-un spațiu în celălalt ar trebui să fie lină.
 
• Ia în considerare scopul încăperii


Ce rol va avea aceasta? Cine o va folosi? Care sunt nevoile celui care o folosește? Fiecare culoare este responsabilă pentru transmiterea unei anumite stări care te poate afecta pe termen lung.


Roșul este asociat cu pasiunea și poate declanșa emoții intense, cum sunt cele de furie sau atracție, dar și de energie. În cazul în care camera este destinată relaxării, nu este recomandat să folosești această culoare.


Galbenul este recomandat mai ales în camerele destinate studiului sau pentru birourile amenajate acasă. Este culoarea inovației, stimulând procesele celebreale de creație.


Albastrul este asociat deseori cu ideea de leadership, fiind o culoare careinspiră liniște și calm, asemeni valurilor marii. Însă prea mult albastru într-o singură încăpere poate da senzația de frig.


• Mix & Match: culori și design pentru living și dormitor
Inspirația pentru alegerea culorii vine deseori atunci când cauți cele mai potrivite modele. Ți-am pregătit câteva exemple de dormitoare și living-uri unde vopseaua aleasă dictează întreaga atmosferă.


Albastru
Dacă iubești marea și vrei să recreezi aceeași atmosferă de relaxare și acasă, atunci această culoare este ideală pentru un un living modern. Pentru dormitor este recomandată culoarea albastru ciel.
 
 
Galben
A doua cea mai folosită culoare pentru living și dormitor este galbenul. Completează perfect mobilierul de culoare mai deschisă, crem sau alb, fiind culoarea ideală atunci când vrei să obții o atmosfera jucăușă folosind tablouri și accesorii mai creative.
 
Verde
Culoarea verde creează senzația de prospețime pe care o oferă natura. Nuanțele mai închise și tonurile vintage se potrivesc pentru living, iar în dormitor poți opta pentru verde viu, cu nuanțe de galben.
 
 


Roz
Atât culoarea roz, cât și nuanța somon, au devenit foarte utilizate în ultima vreme în renovarea apartamentelor, în special datorită căldurii pe care o conferă întregului spațiu. Pentru dormitor, poți opta pentru un roz-somon, iar în living poți merge pe o nuanță mai deschisă.
 
Acestea sunt doar câteva exemple din cele mai noi trenduri în materie de culoare pentru pereții locuințelor. Atunci când iei hotărârea unei astfel de schimbări, urmează pașii de la începutul articolului pentru a face alegerea potrivită.
 

Vezi și alte idei despre cum să vopsești eficient

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult