Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum să vopsești o baie

Cum să vopsești o baie

Vopsirea băii poate părea la fel de ușoară ca vopsirea unui perete normal, însă, având în vedere condițiile calde și aburii care sunt de obicei prezenți aici, trebuie să folosești un finisaj care să facă față. Iată tot ceea ce trebuie să știi despre vopsirea băii cu un finisaj durabil.

Vopsea pentru această lucrare

Vopsea pentru baie GoodHome

Unelte pentru proiect:

Sfaturi importante

  1. Este foarte important să te asiguri că folosești vopseaua potrivită pentru încăperea ta. Utilizează, pentru baie, o vopsea rezistentă la umezeală, care să facă față condensului produs de dușurile zilnice.
  2. Băile sunt adeseori mici și necesită un aspect proaspăt și curat, așadar culoarea pe care o alegi este destul de importantă. Iată recomandările noastre de culori pentru baia ta:

Alb

O alegere des întâlnită pentru băi, fiind sigură, universală și curată. Face ca încăperea să pară deschisă și poate fi înviorată prin pete de culoare.

Gri

Deși poate părea plictisitor, griul este o alegere populară, oferind un aspect versatil și totuși contemporan. Armonizându-se excelent în fundal, lasă accesoriile tale să strălucească; se combină foarte bine cu texturi naturale, cum ar fi piatra.

Albastru

Albastrul este cea mai întâlnită opțiune pentru băi, deoarece îl asociem cu apa. Nuanțele deschise sunt utilizate adeseori pentru a construi un mediu calm și relaxant, însă nu ezita să te joci cu tonuri mai puternice atunci când vrei să adaugi profunzime și solitudine.

Termeni specializați

Delimitarea: O tehnică de vopsit care utilizează o pensulă pentru realizarea unei margini bine delimitate, permițându-ți să umpli cu ușurință restul peretelui folosind un trafalet.

Pasul 1

Dacă există o etapă ce nu ar trebui omisă la vopsirea băii, aceasta este spălarea pereților. Utilizează o soluție degresantă și un burete pentru a îndepărta murdăria și apoi spală din nou cu apă caldă pentru a îndepărta urmele de soluție.

Pasul 2

Dacă vopseaua se scorojește și desprinde, acest lucru este cauzat probabil de faptul că anterior nu a fost utilizată o vopsea rezistentă la umezeală. Folosește hârtie abrazivă pentru a îndepărta scorojirile până obții o suprafață netedă.

Pasul 3

Aplică bandă de mascare în jurul tuturor obiectelor pe care nu le vei scoate, cum ar fi plăcile ceramice și vasele de toaletă. Gândește-te dacă va trebui să vopsești în spatele radiatoarelor și dacă există butoane care trebuie protejate. Te-ai gândit să vopsești plăcile? Știm că montarea plăcilor poate fi o operație dificilă, astfel că, dacă îți dorești un aspect nou fără a depune eforturile pe care le presupune o astfel de operație, poți aplica un strat nou de vopsea folosind vopseaua noastră pentru faianță.

Pasul 4

Delimitează mai întâi zonele din jurul pereților și marginilor folosind o pensulă pentru vopsit.

Pasul 5

Toarnă puțină vopsea pentru baie în tavă și aplică uniform pe trafalet. Lucrează în secțiuni sub formă de W până aplici primul strat în totalitate.

Pasul 6

Lasă vopseaua să se usuce, apoi aplică al doilea strat și îndepărtează banda de mascare

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult