Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum să vopsești o baie

Vopsirea băii poate părea la fel de ușoară ca vopsirea unui perete normal, însă, având în vedere condițiile calde și aburii care sunt de obicei prezenți aici, trebuie să folosești un finisaj care să facă față. Iată tot ceea ce trebuie să știi despre vopsirea băii cu un finisaj durabil.

Vopsea pentru această lucrare

Vopsea pentru baie GoodHome

Unelte pentru proiect:

Sfaturi importante

  1. Este foarte important să te asiguri că folosești vopseaua potrivită pentru încăperea ta. Utilizează, pentru baie, o vopsea rezistentă la umezeală, care să facă față condensului produs de dușurile zilnice.
  2. Băile sunt adeseori mici și necesită un aspect proaspăt și curat, așadar culoarea pe care o alegi este destul de importantă. Iată recomandările noastre de culori pentru baia ta:

Alb

O alegere des întâlnită pentru băi, fiind sigură, universală și curată. Face ca încăperea să pară deschisă și poate fi înviorată prin pete de culoare.

Gri

Deși poate părea plictisitor, griul este o alegere populară, oferind un aspect versatil și totuși contemporan. Armonizându-se excelent în fundal, lasă accesoriile tale să strălucească; se combină foarte bine cu texturi naturale, cum ar fi piatra.

Albastru

Albastrul este cea mai întâlnită opțiune pentru băi, deoarece îl asociem cu apa. Nuanțele deschise sunt utilizate adeseori pentru a construi un mediu calm și relaxant, însă nu ezita să te joci cu tonuri mai puternice atunci când vrei să adaugi profunzime și solitudine.

Termeni specializați

Delimitarea: O tehnică de vopsit care utilizează o pensulă pentru realizarea unei margini bine delimitate, permițându-ți să umpli cu ușurință restul peretelui folosind un trafalet.

Pasul 1

Dacă există o etapă ce nu ar trebui omisă la vopsirea băii, aceasta este spălarea pereților. Utilizează o soluție degresantă și un burete pentru a îndepărta murdăria și apoi spală din nou cu apă caldă pentru a îndepărta urmele de soluție.

Pasul 2

Dacă vopseaua se scorojește și desprinde, acest lucru este cauzat probabil de faptul că anterior nu a fost utilizată o vopsea rezistentă la umezeală. Folosește hârtie abrazivă pentru a îndepărta scorojirile până obții o suprafață netedă.

Pasul 3

Aplică bandă de mascare în jurul tuturor obiectelor pe care nu le vei scoate, cum ar fi plăcile ceramice și vasele de toaletă. Gândește-te dacă va trebui să vopsești în spatele radiatoarelor și dacă există butoane care trebuie protejate. Te-ai gândit să vopsești plăcile? Știm că montarea plăcilor poate fi o operație dificilă, astfel că, dacă îți dorești un aspect nou fără a depune eforturile pe care le presupune o astfel de operație, poți aplica un strat nou de vopsea folosind vopseaua noastră pentru faianță.

Pasul 4

Delimitează mai întâi zonele din jurul pereților și marginilor folosind o pensulă pentru vopsit.

Pasul 5

Toarnă puțină vopsea pentru baie în tavă și aplică uniform pe trafalet. Lucrează în secțiuni sub formă de W până aplici primul strat în totalitate.

Pasul 6

Lasă vopseaua să se usuce, apoi aplică al doilea strat și îndepărtează banda de mascare

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult