Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cum crești luminozitatea camerelor în sezonul rece

În sezonul rece lumina zilei se estompează și ziua devine mai scurta, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să stai pe întuneric, așteptând să iasă soarele. Poți menține casa caldă, strălucitoare și veselă până la revenirea primăverii.

Lumina pune în evidență obiectele de decor, evidențiază culorile și poate afecta starea de spirit, performanța și sănătatea mentală. De aceea, în sezonul rece când zilele sunt mai scurte și mai mohorâte lipsa luminii îți creează o stare neplăcută și simți că nu ai energia de care ai nevoie.

Informații generale
Corpuri de iluminat
Soluții de iluminat spațiul în sezonul rece

Informații generale

Iluminatul casei este considerat un element de design esențial care creează personalitatea unei încăperi. Astfel, lumina devine elementul esențial în decorarea casei tale. Toate casele ar trebui să se bucure de lumină naturală sau artificială.

Lumina naturală face o casă mai veselă și îți da sentimentul de spațiu mai generos. Dacă vrei să te bucuri de mai multă lumină naturală în sezonul rece, aceste idei te vor ajută să obții ceea ce îți dorești.

Când decorează, oamenii se concentrează, de obicei, pe mobilier și pereți. Cu toate acestea, știm că iluminarea joacă un rol esențial în designul interior. În bucătărie, camera de zi sau camera copilului, lumina este vitală pentru atmosfera casei și pentru energia ta.

Corpuri de iluminat

Lumina atrage atenția și o concentrează asupra detaliilor, schimbând modul în care percepem obiectele din cameră.

Toamna și iarna când lumina naturală se diminuează considerabil, lumina vine din surse artificiale, deci iată ce trebuie să ai în vedere pentru un iluminat complet și sănătos:

Iluminatul general

 • Este utilizat în spațiile mari din casă și în spațiile de birouri
 • Ajută la propagarea luminii prin instalații fixate în tavan
 • Recurge de obicei la corpuri de iluminat cu leduri

Lumina punctuală sau de accent

 • Scoate în evidență anumite obiecte, corpuri de mobilă
 • Are un scop decorativ, destinat să evidențieze imagini, plante sau alte elemente de design interior.

Lumină ambientală

 • Folosită pentru a scoate în evidență doar un anumit spațiu (spoturile instalate pe rafturile unei biblioteci, lampa de langă fotoliu pentru citit, dispozitivele care luminează scările)
 • Se folosește pentru a da o anumită atmosferă unei încăperi

Cele trei tipuri de iluminare trebuie să funcționeze în armonie. Efectul de iluminare combinat ar trebui să ofere cea mai echilibrată lumină și să servească mai multor scopuri, cum ar fi pentru crearea unui cadru cald, propice conversaților, pentru lectură sau accentuarea unei colecții de obiecte preferate.

Soluții de iluminat spațiul în sezonul rece

Nici măcar o casă cu multe ferestre nu poate garanta că un spațiu o să fie mereu inundat în lumină, chiar și iarna când ziua se scurtează. Cu ajutorul corpurilor de iluminat, dispuse în mod corespunzător, camerele tale pot fi luminoase, indiferent de sezon.
Pentru un cămin inundat în lumină, fă o prioritate din amplasarea corespunzătoare a corpurilor de iluminat.

Sfaturi legate de corpurile de iluminat

Poți folosi o lustră, o aplică, un candelabru sau poți opta pentru scafe cu lumini ascunse, prevăzute cu variatoare de intensitate, pentru iluminatul general sau ambiental;

Poți monta o lampă ajustabila, cu lumina caldă, care să suplimenteze lumina naturală;

O lumină caldă de accent este o idee bună, o poți obține cu ajutorul lămpilor amplasate la nivelul podelei sau cu ajutorul câtorva lumânări;

Direcționează lumina spre obiectele pe care vrei să le pui în valoare: tablouri, sculpturi;

Joacă-te cu crearea unor iluzii și așază lămpi sau spoturi în spatele obiectelor.

Alegerea tipurilor de becuri potrivite îți poate crea o stare de bine în zilele mohorate

· Becurile cu spectrul complet

– Aceste becuri sunt mai aproape de culoarea luminii solare decât becurile obișnuite;

– Vin în aproape orice dimensiune, formă și tip (incandescentă, fluorescentă și LED);

· Lumina albastră

-Luminile din spectrul albastru sunt mai bune pentru concentrare și atenție decât alte lumini;

https://www.bricodepot.ro/assets/campaigns/ssn-becuri/images/carusel/small/image_3663602670872_04i-S.JPG

· Adaptarea luminii

– Anumite sisteme reglabile utilizează puterea LED-urilor pentru a schimbă intensitatea luminii.

 • Trucuri pentru o casă mai luminoasă
 • Vopsește-ți pereții în culori deschise

-Nuanțele de alb vor face orice spațiu mai luminos, deoarece reflectă lumina naturală care intră în cameră, mai degrabă decât să o absoarbă, asa cum fac culorile inchise.

 • Poziționarea ferestrelor

-Dacă ești în punctul în care să îți construiești o casă ai grijă ca ferestrele să fie îndreptate spre sud, astfel vei avea cu adevarat lumina naturală în casă.

-Dacă sunt poziționate spre vest toamna și iarna vei avea mai puțină lumină care să îți intre în casă.

-Se recomandă schimbarea perdelelor cu un set special pentru iarnă, care sunt mai subțiri, deschise la culoare și permit filtrarea luminii.

-Schimbă husele canapelei cu una deschisă la culoare pentru a lumina mai mult camera. Pernele de decor ar trebui să aibă și ele fețe noi, din materiale lucioase.

 • Oglinzile

-Reflectă lumina și amplifică senzația de spațiu luminos;
-Așază-le pe hol și în camera de zi;
-Fixează-le pe pereții opuși ferestrelor mari, pentru a multiplica acele raze prețioase.

-Se recomandă să fie în nuanțe deschise de alb, bej, ocru;

-Cu excepția ușilor de la dormitor și camera copilului (unde ai nevoie de mai multă intimitate) ar trebui ca ușile să aibă ochiuri de sticlă mată, în felul acesta lumina din hol circulă și în alte camere.

Lumina solară este sursa vieții, oferindu-ne energia necesară pentru a supraviețui. Dar, în sezonul rece, multe case devin întunecoase doar pentru că nu au suficiente corpuri de iluminat.

Fără iluminarea corespunzătoare, culorile își pierd din intensitate, iar vitalitatea încăperii are de suferit. Un joc de lumini format din corpuri de iluminat este foarte important în crearea unei atmosfere plăcute și optimiste.

te-ar mai putea interesa

Înainte de a începe - cunoaște-ți spațiul (rezistență ridicată/durabilitate etc.)
Ți-ai eliberat ziua; ai uneltele necesare, ești hotărât și pregătit să începi. Nu vrem să-ți stricăm entuziasmul, dar îți cunoști cu adevărat spațiul? Știm că este tentant
citește mai mult
Creează o zonă de relaxare pentru copii
O zonă grozavă doar pentru adolescenți Casa ta înseamnă persoanele care locuiesc în ea. Și a face fiecare spațiu potrivit pentru familia ta în cel mai bun mod posibil. Deci,
citește mai mult
Redă viață bunurilor tale prețioase
Este surprinzător și poate puțin îngrijorător cât de multe lucruri avem în casele noastre. Și când ne împiedicăm de ceva ce am uitat, începe să ne apuce nostalgia.
citește mai mult
Creează trei spații în unul singur
Crearea a trei spații în unul singur Copilul tău și nevoile lui se schimbă mereu... corect? Așa că, dormitorul lui este un loc perfect pentru a crea zone dedicate pentru cele trei lucruri
citește mai mult
Reîmprospătarea unui dormitor pentru copii pentru a se potrivi unui adolescent
Dormitoare - de la copilărie la adolescență E timpul să acceptăm realitatea. Au crescut, iar dormitorul lor este demodat. Acum este momentul să transformi dormitorul adolescenților tăi într-un
citește mai mult
Cum să recondiționezi folosind vopsea pentru renovare
Cu atât de multe tipuri diferite de vopsele pentru renovare, poți recondiționa cu ușurință cea mai mare parte din obiectele care se află în camera copiilor tăi chiar acum. Indiferent
citește mai mult