Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Fii creativ cu vopseaua în interiorul casei tale

Fii creativ cu vopseaua în interiorul casei tale

Se încarcă...
1050 vizualizări

Este la latitudinea ta cum îți creezi spațiul, iar cu vopseaua poți face atât de multe. Așadar, în loc să adopți ceva tradițional, de ce să nu creezi un spațiu care este complet unic? Gama noastră de vopsele cu efecte speciale și idei de design este necostisitoare și ușor de reconstituit acasă, pentru a dezlănțui artistul din tine.

Creează efecte cu vopseaua pentru pereți

Nu trebuie să te rezumi la pensulele convenționale pentru a-ți vopsi pereții. De ce să nu gândești creativ și să încerci alte efecte cu vopselele? Pariem că vei fi încântat de rezultate.

Pregătirea

Efectele create cu vopsele nu se limitează la suprafețe mici, acestea arată excelent și pe suprafețe mari. Utilizarea de șabloane și granularea sunt extraordinare pe spații reduse, cum ar fi obiecte de tâmplărie și mobilier. Poți crea efectele în timp ce stratul este încă umed, folosind unelte și materiale care nu sunt foarte scumpe.

Sfat important

Înainte de a începe să lucrezi la un perete sau obiect de mobilier, este recomandat să exersezi tehnica de vopsire și să experimentezi cu culoarea pe o placă. Iar atunci când începi vopsirea propriu-zisă, nu uita să te dai un pas în spate periodic pentru a verifica dacă arată așa cum îți dorești.

Înainte de a începe

Hotărăște ce dimensiune și suprafață vrei să acoperi într-o singură etapă. Încearcă să alegi un punct final unde este un capăt real, cum ar fi colțul peretelui sau plinta. Aceasta va evita orice probleme de amestecare atunci când vopseaua se usucă. De asemenea, este foarte important să cureți și să netezești suprafața înainte de a începe orice proiect de vopsit. Îndepărtează orice scorojiri de material, spală murdăria, resturile, grăsimea și nisipul și netezește suprafața. Astfel, vopseaua va adera și va avea un finisaj bun. De asemenea, nu uita să aplici amorse și agenți de etanșare, dacă este necesar și ai grijă să acoperi și să protejezi mobilierul și ferestrele.

Cum să alegi o vopsea cu efecte speciale 

Producătorii de vopsele dezvoltă permanent produse noi, care inspiră și deschid posibilități cu totul inovatoare de decorare a casei și de transformare a mobilierului și a accesoriilor.

Vopsele cu efect metalic

Excelente pentru accesorii, precum și detalii de finisare și radiatoare. Poți găsi și vopsea cu efect metalic special concepută pentru tâmplărie și pereți. Trebuie puțin mai multă atenție pentru a obține un finisaj bun cu vopsele metalice aplicate pe o suprafață mare, deoarece pensulele și trafaletele pot lăsa urme. Vopsește o bandă mică de delimitare în jurul marginilor peretelui și apoi umple zona folosind o rolă cu peri scurți, cu aplicări verticale, rapide. Poate fi util să exersezi înainte într-o zonă izolată sau pe căptușeală de hârtie până când capeți încredere în tehnica ta.

Cum să creezi un efect spongios

Efectul spongios/poros este o tehnică decorativă simplă, pe care o poți realiza în una sau mai multe culori. Poți utiliza o vopsea acrilică mată diluată peste o culoare de bază solidă și uscată pentru a obține acest efect. Însă asigură-te că ai testat opțiunile de culori înainte de a lucra pe pereți.

Dacă folosești mai multe culori, este o idee bună să începi cu cea mai închisă și să închei cu cea mai deschisă. Acest lucru creează senzația de profunzime, iar culoarea mai deschisă îți va permite să corectezi eventualele greșeli pe care le-ai făcut. Întrucât vopseaua acrilică diluată are un timp scurt de uscare, verifică să nu existe condiții prea calde și uscate în încăperea pe care o decorezi.

Pregătirea

Dacă dorești să amesteci culorile, cumpără niște cutii cu mostre de test de vopsele acrilice mate și diluează cu apă curată 50 % sau mai mult, în funcție de profunzimea de culoare pe care o dorești. Toarnă vopseaua într-un borcan, apoi adaugă cantitatea măsurată de apă. Închide capacul strâns și agită până se amestecă în întregime.

Trebuie menționat faptul că, atunci când diluezi vopseaua acrilică, performanțele acesteia se reduc, așadar suprafața ta nu va fi la fel de lavabilă ca un strat standard de vopsea.

Pasul 1

Toarnă puțin amestec de culori într-o tavă de vopsea și scufundă un burete natural în acesta. Spală mai întâi buretele în apă caldă pentru a-l face moale și flexibil și șterge surplusul de vopsea de o cârpă sau un carton. Este recomandat să experimentezi pe un petic de perete izolat mai întâi.

Pasul 2

Atinge delicat buretele de perete, schimbând constant unghiul și poziția. Încearcă să nu apeși prea tare sau să rotești buretele când este în contact cu suprafața, deoarece se pot produce mânjituri. Fă periodic un pas în spate pentru a verifica dacă opera este uniformă. Iar dacă dorești un efect mai dens, repetă procesul a doua sau a treia oară.

Cum să creezi o margine cu densitate redusă

De ce să nu combini diferite nuanțe de vopsea pentru a crea un model de efect pană pe peretele-vedetă?

Pasul 1

Aplică nuanța mai deschisă prima. Apoi, când aceasta s-a uscat, introdu trafaletul în nuanța mai îndrăzneață. Începe din partea de jos a peretelui și termină pe la mijloc.

Pasul 2

Acum ia pensula pentru vopsit și, folosind mișcări înspre sus ale pensulei, continuă să vopsești. Ridică ușor pensula când ajungi la nivelul la care dorești să obții o margine neuniformă.

Cum să creezi un efect de diluare

Această tehnică de bază te va ajuta să creezi o întreagă varietate de efecte atractive vizual, de la aplicări îndrăznețe de pensulă, până la un aspect delicat de tip pană.

Pasul 1

Utilizând o pensulă de diluare, realizează zigzaguri aleatorii deasupra suprafeței. Pentru aplicări îndrăznețe de pensulă, folosește acțiuni lungi, ferme, de măturare. Însă efectuează aplicări repetate mai scurte dacă vrei un efect pană.

Pasul 2

Lasă primul strat să se usuce, adaugă un alt strat dacă dorești un efect mai profund sau o altă culoare. Pentru un efect mai pregnant, începe cu o nuanță mai închisă și utilizează tonurile mai deschise pentru straturile următoare.

Cum să creezi un efect ștanțat

Poți alege dintr-o gamă imensă de șabloane deja realizate, care te vor ajuta să creezi un model unic sau poți crea propriul șablon folosind bandă de mascare. Asigură-te că alegi vopseaua potrivită pentru tipul de suprafață pe care vopsești. Poți realiza opera în etape, lucrând pe câte o suprafață mică. Ai grijă să nu utilizezi prea multă vopsea și să nu miști șablonul.

Pasul 1

Planifică atent suprafața pe care dorești să folosești efectul și atașează șablonul cu bandă de mascare cu aderență redusă. Utilizează aplicări cu pensula dacă dorești să creezi un aspect de tip pană.

Pasul 2

Aplică o cantitate foarte mică de vopsea pe o pensulă sau un burete și tamponează delicat sau gravează cu puncte prin șablon.

Pasul 3

Îndepărtează ușor șablonul înainte ca vopseaua să se usuce și asigură-te că ai șters resturile de vopsea înainte de a începe secțiunea următoare.

Cum să creezi dungi grafice

Dungile grafice reprezintă o metodă excelentă de a conferi locuinței tale un aspect modern. Însă, înainte de a începe vopsitul, realizează o schiță pentru a planifica lățimea dungilor și combinațiile de culori. Hârtia milimetrică este ideală pentru lucrul la scară.

Pasul 1

Vopsește peretele în culoarea de bază. După ce acesta se usucă în întregime, folosește o ruletă pentru a împărți suprafața în benzi. Desenează liniile pe perete cu un creion și o riglă. Folosește o nivelă cu bulă de aer pentru a verifica dacă toate liniile sunt drepte.

Pasul 2

Conturează dungile cu bandă de mascare, apăsând-o ferm de perete. Apoi, vopsește dungile cu cea de-a doua culoare și adaugă un al doilea strat, dacă este necesar. După ce se usucă în întregime a doua culoare, îndepărtează cu atenție banda de mascare.

Vezi și alte idei despre cum să vopsești eficient

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360