Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
10 proiecte tip DIY prin care poți refolosi diverse obiecte din casă într-un mod creativ

10 proiecte tip DIY prin care poți refolosi diverse obiecte din casă într-un mod creativ

Se încarcă...
Cu toții avem prin casă o mulțime de obiecte pe care nu le mai folosim, dar care pot primi o nouă utilizare. Trebuie doar să dai frâu liber imaginației și creativității, pentru a crea o mulțime de noi obiecte utile sau decorațiuni interesante din lucruri aparent banale. Noi îți vom arăta câteva idei care ne-au stârnit interesul și care pot fi puse în practică fără prea mare efort.

După cum spune o veche zicală românească, iată ce pot face două mâini dibace:

1. Decorațiuni unice și obiecte utile cu ajutorul lăzilor de lemn

Gardul casei tale nu trebuie să rămână gol și lipsit de farmec. Te ajutăm să-l transformi cu minimum de cheltuieli și efort. Cu siguranță ai deja prin casă niște lăzi de lemn simple. Vopsește-le în ce culori vrei, poți să te rezumi la o singură culoare sau să optezi pentru mai multe, ca în imaginea de mai sus. Lasă-le să se usuce bine – circa 24 de ore – apoi nu mai trebuie decât să le montezi.
Le poți amplasa pe gard foarte simplu, cu ajutorul unor șuruburi sau chiar cu niște cuie și un ciocan. La final vei obține niște rafturi pe care poți amplasa ghivece cu flori sau orice altceva dorești. Nu-i așa că arată splendid?
 
Lăzile de lemn pot fi folosite în nenumărate alte moduri creative. Imaginile de mai jos sunt dovada vie că poți să le utilizezi ca noptiere, rafturi și orice îți mai trece prin cap. Sunt foarte versatile și orice idee poate fi ușor de pus în aplicare cu ele.
 

 
2. Un mod interesant de a refolosi cauciucurile vechi

Ai niște cauciucuri care zac prin garaj nefolosite? Le poți transforma în niște suporturi foarte interesante pentru plantele din grădină. Tot ce trebuie să faci este să le vopseșți, apoi să pui în ele pământ de flori și plantele preferate și vei obține niște decorațiuni deosebite și numai bune pentru a-ti înfrumuseța grădina.
 

Cauciucurile pot fi utilizate și pentru a realiza un mobilier de grădină interesant. Nu-ți trebuie decât niște funie groasă și un lipici puternic. Mai jos poți vedea care este rezultatul. Pune câte o pernuță pentru șezut pe ele și gata, ai un mobilier de grădină în care te poți relaxa toată vara. Interesant, nu-i așa?
 
3. Polițe și rafturi cu doar câteva elemente și la preț redus

În baie, în bucătărie, în living sau chiar și în dormitor, polițele și rafturile sunt foarte utile. Ele pot fi utilizate atât pentru a amplasa decorațiuni pe ele, cât și pentru a pune cărți sau diverse alte obiecte. Poți realiza astfel de obiecte unice cu ajutorul unor elemente foarte ieftine și care se găsesc oriunde – un suport prins în perete – un suport de prosoape, cuier etc., scânduri din lemn și sfoară.
Poți realiza mai multe stiluri de astfel de rafturi – o poliță singulară, dar și unele suprapuse. În imaginile de mai jos se observă foarte bine cum poți obține un obiect foarte util cu un efort minimal. Nu uita că porțiunile din lemn pot fi luate de la o mobilă veche și vopsite.
 
 
 
4. Cuferele vechi și valizele pe care nu le mai folosești pot fi refolosite fără prea mult efort

Cu toții avem pe acasă valize vechi pe carenu le-am mai folosit de ani de zile și care pot devenit obiecte de mobilier pline de șarm și de personalitate. Poți să realizezi o noptieră interesantă, lipind un cufăr vechi de picioarele unui scaun, poți să faci un culcuș pentru animalul de companie dintr-o valiză veche și în care ai amplasat o pernuță sau poți chiar să faci un fotoliu de inspirație shabby chic.
Privește fotografiile de mai jos și vei găși pe loc inspirația pentru a utiliza vechile cufere și valize care ocupă loc inutil în casa ta:
 
 
 
5. Ce poți face din tablourile și ramele vechi și care s-au degradat cu timpul

Tablourile și ramele vechi pe care le ai acasă pot deveni niște obiecte foarte utile. În plus, dacă te ocupi singur de realizarea lor, știi sigur că sunt obiecte unice. Oricine îți va trece pragul casei va fi impresionat de originalitatea acestor obiecte pe care o mulțime de persoane le aruncă.

Ce poți face cu un tablou sau cu o ramă veche? În primul rând, totul începe de la vopsire. Vopsește rama și tabloul în orice nuanță dorești, apoi lasă-le să se usuce. După aceea nu mai trebuie decât să te gândești ce utilitate vrei să îi dai. Poți să faci un suport de fotografii, punând pluta între rame, poți realiza un suport de bijuterii cu doar câteva fire de sârmă sau poți să folosești un tablou vechi vopsit pe post de tavă pentru servit. Uite cum arată aceste idei puse în practică:
 
6. Vechile scaune se pot transforma într-o mulțime de alte lucruri utile

Scaunele care și-au pierdut stabilitatea și care nu mai pot fi folosite în scopul pentru care au fost create pot fi refolosite în alte moduri foarte interesante. Îți spuneam mai sus că poți folosi picioarele de la un scaun vechi pentru a amplasa pe ele un cufăr vechi și pentru a transforma două obiecte inutile în unul plin de șarm.
În afară de acest mod de a refolosi un scaun vechi îți mai oferim și alte idei interesante precum transformarea spătarului într-un suport pentru prosoape, un suport pentru băuturi pentru petrecerile în curte, sau ca un ghiveci cu totul deosebit pentru plantele din curte.
 
 

 
7. Cum poți reutiliza o scară

Credeai că nu mai ai la ce să folosești vechea scară care nu face decât să ocupe loc în casă? Te-ai înșelat amarnic. Ea se poate transforma într-un raft foarte interesant pentru cărți, sau într-un corp de mobilier nou și plin de personalitate pe care îl poți folosi în dormitor sau în living. Iată cum le poți reutilza într-un mod creativ și fără prea mult efort:
 
 

 
8. Bicicleta, un obiect care poate da naștere unor decorațiuni altfel decât orice ai mai văzut până acum

O bicicletă defectă poate deveni o decorațiune splendidă sau un suport foarte util pentru haine. Locul ei nu e neapărat pe aleile din parc, stă foarte bine și în holul casei tale, în curte sau… în baie? Fotografiile de mai jos arată că da, cu bicicleta se poate crea un decor cu totul special.
 
 

 
9. Un covoraș atipic și fermecător

Prin magazinele cu decorațiuni pentru casă vei găsi o mulțime de modele de covorașe de baie, dar te asigurăm că niciunul nu va fi la fel de interesant precum acesta. Se realizează foarte ușor și nu ai nevoie decât de un covor de cauciuc simplu sau de o bucată dintr-o mochetă veche, pietre de râu de diverse forme și mărimi, un lipici puternic și rezistent la umezeală.
Pașii pentru a-l realiza sunt foarte simpli – aplică lipici din plin pe suprafață covorului de cauciuc, apoi așază pietrele unele lângă altele. Pune lipiciul și pietrele pe porțiuni, nu pe toată suprafața deodată, pentru a nu risca să atingi lipiciul. După ce ai completat tot covorul, lasă-l să se usuce bine, preferabil timp de 24 de ore. Plasează apoi covorașul oriunde îți dorești – la baie sau chiar la intrarea în casă.
Ideea poate fi pusă în aplicare și pentru a realiza suporturi pentru pahare și căni.
 

10. Suport pentru veselă din obiecte care ar fi ajuns la gunoi

Multe dintre lucrurile care ajung la gunoi pot fi refolosite într-un mod ingenios. De data asta îți vom arăta ce poți face cu niște cutii de conserve sau cu cele de la cafea solubilă. Vei avea nevoie de o bucată de lemn, pe care o vei vopsi, apoi, pe rând, vopsește și cutiile. Lasă fiecare element să se usuce bine apoi îmbină-le.
Dă găuri cu bormașina sau chiar și cu un cui în locurile unde vei prinde cutiile, apoi folosește șuruburi pentru a le fixa. În final nu-ți mai rămâne decât să plasezi etichete pentru fiecare dintre ele și să notezi ce se va găși în ele – „linguri”, „cuțite”, „furculițe”. Dacă ai pe acasă și o bucată de piele de la vreo geantă veche, poți să o folosești pentru a crea un mâner ca cel din imagine.
 
 
După cum vezi, poți refolosi aproape orice obiect vechi. Nu trebuie decât să-ți rezervi puțin timp și să-ți pui imaginația la treabă. Care idee îți place cel mai mult?
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360