Idei și inspirație
Izolarea locuinței: cum poți avea o casă protejată, în orice anotimp

Izolarea locuinței: cum poți avea o casă protejată, în orice anotimp

Se încarcă...

Știm că ești priceput la toate, însă unele proiecte, așa cum este izolarea casei, necesită lucru în echipă, alături de prieteni. Asigură-te că ai toate materialele necesare și că fiecare știe ce are de făcut și apoi puteți să puneți în practică proiectul, urmărind sfaturile din acest articol.

Cu toții dedicăm timp considerabil alegerii hainelor potrivite, în funcție de anotimp. Te-ai întrebat vreodată, însă, care sunt nevoile și dorințele casei tale? Dacă nu, este vremea să îți planifici chiar acum acțiunile, astfel încât locuința ta să dispună de o izolare corespunzătoare, atent gândită și realizată.

Izolare cu polistiren vs. izolare naturală: cum alegi varianta optimă?

Te gândești adesea cum ar fi ca iarna să te bucuri de căldură, iar vara de răcoare în propria casă. Soluția este simplă, dar, pentru a fi și eficientă, este nevoie de o analiză amănunțită a modalităților în care se poate face izolarea perfectă a locuinței. Iată către ce variante te poți orienta.


Izolarea cu polistiren
În cazul în care ai decis să optezi pentru o izolare cu polistiren, trebuie să știi că acest material îți aduce multiple beneficii. În primul rând, acest tip de izolare asigură o protecție sporită și nu încarcă pereții în mod excesiv.

Caracterul impermeabil, faptul că se fixează cu ușurință și nu permite dăunătorilor sau factorilor externi să-i periciliteze calitatea reprezintă puncte forțe pe care trebuie să le iei în considerare.


 
• Spuma poliuretanică
Având o componență relativ lichidă, spuma poliuretanică are avantajul de a se mula perfect pe suprafețe și nu permite infiltrațiile prin acoperiș. Aceasta vine în completarea izolației clasice, cu polistiren, dar este și o metodă eficientă pentru izolatiile de la interiorul locuinței.

Cel mai important, protejează structura casei și îi conferă rigiditate.
 


• Izolarea naturală – o abordare ECO
În cazul în care te afli printre cei care suferă de anumite alergii sau resimți stări neplăcute din cauza materialelor de construcții utilizate în locuință, este nevoie să iei anumite precauții și să îți îndrepți atenția asupra altor tipuri de materiale, de această dată ecologice, inofensive pentru sănătatea ta.

Soluția optimă în aceste condiții este vata bazaltică. De ce să o folosești? În primul rând, datorită componentelor sale naturale, aceasta permite peretelui să respire, conferind, în același timp, protecție împotriva mucegaiului și a condensului. De altfel, nu este combustibilă, însă absoarbe apa, ceea ce împiedică utilizarea ei pentru fundații.


Cânepa se dovedește a fi și ea o soluție bună pentru tine, ținând cont de faptul că este un material prin excelență natural, lipsit de praf, gata să te protejeze împotriva iritațiilor. Ușor de manevrat, eficientă atât vara, cât și iarna, cânepa conferă un ambient plăcut în cameră.


 


Un alt tip de material preponderent utilizat în construcții este vata de sticlă. Se diferențiază prin faptul că izolarea prin această metodă nu presupune un efort foarte mare. De asemenea, aceasta are un aspect poros, fapt ce contribuie la o izolare foarte bună, care inhibă transferul termic.

În condițiile în care ai nevoie de un material ușor de tăiat, care să nu ia foc și, mai mult, care să izoleze și fonic, vată de sticlă este cea spre care trebuie să te orientezi.

 

5 tehnici de izolare în funcție de componentele locuinței

• Izolarea zidurilor pare a fi solutța cea mai ieftină, iar faptul că acestea sunt cel mai adesea expuse mediului exterior presupune o atenție sporită. Așadar, acordă-le atenția cuvenită dacă îți dorești să reduci cheltuielile și să obții rezultate bune.

 


• Izolarea podelei sau, mai degrabă, lipsa ei poate genera efecte nefavorabile, ținând cont de faptul că prin podea se poate pierde o cantitate relevanță de căldură. Deși presupune eforturi mai mari, poți realiza acest procedeu atât în cazul unei locuințe nou construite, cât și in cel al unei case mai vechi.


 

• Izolarea fundației reprezintă dovada că îți dorești să construiești lucruri de calitate, încă de la temelie, ceea ce este foarte corect, considerând că primul pas în ridicarea oricărei construcții este implementarea unei fundații solide.
• Tâmplăria reprezintă și ea o metodă fezabilă cu ajutorul căreia poți rezolva problemele cauzate de izolația precară. Alegerea unor uși și ferestre calitative constituie încă un pas important în asigurarea confortului la interiorul casei tale.
• Izolarea tavanului se realizează în funcție de materialul din care este construit acesta. De reținut este că izolarea sa poate fi efectuată cu ajutorul mai multor elemente precum vata bazaltică sau minerală și chiar polistirenul expandat.

Izolare mai bună, viață mai bună: cum să economisești bani în mod considerabil

Poate nu știai, însă o izolație perfectă a casei reduce în mod semnificativ costurile pe care ești nevoit să le suporți pe timp de iarnă. Alegerea unei metode eficiente înseamnă menținerea îndelungată a căldurii din casă, deci un efort financiar mai mic pentru tine.


Muncă pe care o depui în vederea implementării unui plan cât mai bun pentru consolidarea locuinței prin izolație va fi compensată de starea de bine pe care ți-o va oferi confortul din locuință, la finalul lucrărilor.


 
Acum că ai aflat cum poți avea o casă protejată în orice anotimp, nu mai rămâne decât să îți iei toate uneltele și materialele necesare că să te apuci de proiect. Găsești tot ce ai nevoie în magazinele BricoDepot. Spor la treabă!

Vezi și alte articole despre izolarea eficientă a casei:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360