Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum îți poți izola fonic locuința cu o schimbare simplă și ieftină

Cum îți poți izola fonic locuința cu o schimbare simplă și ieftină

Se încarcă...

Zgomotul care pătrunde în locuință poate fi o problemă pentru multe persoane. Există, însă, soluții simple și rapide pentru a rezolva acest inconvenient.


Fie că locuiești la casă sau la bloc, zgomotul este inevitabil și este provocat de mai mulți factori pe care nu îi poți controla (trafic, vecini, o cafenea situată în apropiere), iar când ajungi acasă nu îți dorești altceva decât liniște.

Ai posibilitatea să eviți această neplăcere foarte ușor, cu ajutorul unei modificări simple – aplicarea unor plăci de gips-carton cu un miez special conceput pentru a izola fonic locuința.


Cum funcționează

Care sunt avantajele utilizatii plăcilor de gips-carton cu absorbție fonică

Ce costuri presupune utilizarea plăcilor cu izolare fonică


Cum funcționează

Placă de gips-carton cu absorbție fonică atenuează zgomotul, pentru că are un miez cu o densitate foarte mare și este ranforsată cu fibre de sticlă. Toată suprafața plăcii este acoperită cu un carton special multistrat, la fel și marginile longitudinale.


Placă de gips-carton ajută la reducerea nivelului de zgomot, deoarece în structura ei au fost combinate cu succes materiale cu proprietăți antizgomot. Aceste materiale care alcătuiesc miezul plăcii rețin zgomotele, asigurând o liniște binevenită atunci când ai nevoie de odihnă sau de concentrare maximă. Tot ele te ajută și în cazul în care apreciezi muzica mai mult decât vecinii tăi și nu vrei să-i deranjezi.


Fibră de sticlă este combinată cu gipsul, iar cartonul special multistrat le acoperă, astfel încât zgomotul este blocat în totalitate. Dacă vrei performanță fonică și mai ridicată, poți utiliza un sistem cu dublă placare.


Folosirea plăcilor de gips-carton cu absorbție fonică contribuie la reducerea disconfortului fonic cu până la 60%. Se pot utiliza cu succes în domeniul rezidențial, dar își pot dovedi utilitatea și în construcția spațiilor publice cum ar fi: clinici, clădiri de birouri, cinematografe, cât și în recondiționarea sau modernizarea clădirilor vechi.

Care sunt avantajele utilizării plăcilor de gips-carton cu absorbție fonică

Printre avantajele acestor plăci se numără:
• Reprezintă o soluție utilă dacă vrei să asculți muzică mai tare sau dacă vrei mai multă liniște în locuință
• Nu presupun un proces mai dificil de aplicare față de plăcile obișnuite
• Sunt mai rezistente în timp, datorită miezului special
• Pentru că sunt acoperite cu carton special multistrat, suportă mai bine finisajele umede.

Ce costuri presupune utilizarea plăcilor cu izolare fonică

Sistemul de izolare nu diferă foarte mult ca preț de sistemul cu plăci de gips-carton obișnuite. Pe termen lung, utilizarea lor este mai avantajoasă, deoarece sunt mai rezistente. În funcție de suprafața pe care dorești să folosești aceste plăci, costurile diferă. Orientativ, însă, trebuie să știi că o placă ce are dimensiunile 1.200×2.600 mm are un preț între 30 și 35 de lei.


Plăcile cu absorbție fonică sunt utile indiferent de stilul tău de viață – chiar dacă ești o persoană care iubește petrecerile și folosești plăcile de izolare pentru a nu-ti deranja vecinii sau, din contra, iubești liniștea.

Vezi și alte articole despre izolarea eficientă a casei:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360