Comandă de minim 300 lei și ai transport gratuit până pe 9 august! Consultă aici regulamentul campaniei. Spor la cumpărături!
Idei și inspirație
Idei și accesorii necesare pentru realizarea unui bar de bucătărie original

Idei și accesorii necesare pentru realizarea unui bar de bucătărie original

Se încarcă...
234 vizualizări

Bucătăria este locul unde ne petrecem cel mai mult timp, fie pregătind mâncarea, fie la o cafea sau un cocktail cu prietenii. De aceea, este recomandat ca stilul acestui spațiu să fie în armonie cu restul amenajărilor din locuință, pentru a avea un aspect plăcut estetic și practic. Chiar dacă nu avem la dispoziție un spațiu foarte generos, putem găsi o mulțime de soluții creative, pentru a obține o zonă de relaxare cu un bar exact pe gustul nostru.

Pentru că nu de multe ori avem la dispoziție spațiul pe care ni-l dorim, putem găsi variante și alternative care să ne ajute să avem amenajările pe care le dorim, fără prea mare efort.

bar de bucatarie

Ce rol are barul în bucătărie

Barul din bucătărie poate fi soluția perfectă, în cazul în care ai o locuinta de mici dimensiuni și nu ai loc suficient pentru foarte multe piese de mobilier. În acest caz, barul poate îndeplini mai multe roluri:

 • poate fi folosit strict cu destinația pentru care a fost realizat, adică un loc în care te poți bucura de un pahar de vin cu prietenii;
 • servește drept loc de luat masa, având avantajul că oferă suficient spațiu pentru mai multe persoane, mai ales dacă nu este așezat lipit de un perete;
 • îl poți folosi pentru a pregăti mâncarea, ca un blat obișnuit de bucătărie;
 • poate fi așezat chiar lângă masă, ca zonă suplimentară de servire a mesei, în cazul în care ai loc pentru ambele piese de mobilier;
 • dacă ai o bucătărie open-space, barul poate face trecerea în mod natural spre zona de living;
 • barul de bucătărie poate fi realizat cu spații de depozitare, așa că, în sertarele sau dulapurile cu care este prevăzut, poți păstra lucrurile de care nu ai nevoie foarte des.

În toate aceste situații, barul de bucătărie este o soluție nu doar estetică, ci și funcțională, contribuind la designul general al locuinței. Indiferent ce stil de amenajare preferi pentru casa ta, poți integra ușor un bar realizat din materiale diverse și într-o culoare care se potrivește cu designul ales.

ce rol are barul in bucatarie

Din ce materiale poți realiza un bar de bucătărie original

La fel precum în cazul tuturor pieselor de mobilier, pentru realizarea unui bar de bucătărie poți alege dintre mai multe materiale, însă cele mai populare variante sunt barurile din lemn sau din PAL

Bine de știut:

 ➣ barurile din lemn dau un plus de stil într-o bucătărie cu un stil de amenajare clasic, elegant, retro sau rustic;

 ➣ barurile din PAL sunt o soluție aleasă pentru bucătăriile în care au loc multe activități și ai nevoie de o soluție cât mai comodă, practică și funcțională;

 ➣ designul este principalul element care trebuie luat în considerare, atunci când dorești să realizezi un bar de bucătărie original, însă materialul este un aspect la fel de important. 

Ai la dispoziție o mulțime de variante de materiale, cu care să construiești barul potrivit spațiului și stilului tău de amenajare:

 • PAL-ul melaminat este un material cu un preț accesibil, spre deosebire de celelalte materiale din care se realizează mobilierul, și este preferat, în general, pentru amenajările moderne, cu linii și forme simple. În plus, ai la dispoziție mai multe variante de finisaje, de la cele simple, mate sau lucioase, până la finisaje texturate sau imitații de fibră lemnoasă. 

Tips&tricks: 

  • Mobilierul realizat din PAL melaminat poate fi pus în valoare prin accesoriile alese, iluminat, plinte sau mânere, acolo unde este cazul.
 • MDF-ul se poate folosi pentru realizarea oricărui tip de mobilier dintr-o locuință, de la cel de bucătărie până la livinguri sau holuri; este extrem de rezistent, mai ales în zonele cu umiditate ridicată, așa că este una dintre alegerile naturale pentru piesele de mobilier din bucătărie, unde se formează condens.

Tips&tricks:

  • Blaturile de bucatarie din MDF sunt ușor de întreținut, durabile și pot fi tratate cu lacuri care le oferă un plus de rezistență. Acesta este un aspect important mai ales dacă dorești să realizezi un bar de bucătărie din acest material, pentru că barul este o zonă unde există riscul de mici accidente casnice.
 • Lemnul este folosit la scară largă pentru realizarea pieselor de mobilier, datorită aspectului natural și versatilității. Poate fi folosit pentru orice stil de amenajare, este durabil și rezistă foarte bine în timp. 

Tips&tricks:

  • Dacă alegi lemnul pentru realizarea unui bar de bucătărie, este important ca acesta să fie tratat cu lacuri speciale pentru lemn, care să îl protejeze împotriva deteriorărilor cauzate de umezeală și de temperatura din cameră.
 • Lemnul multistratificat este, de asemenea, o opțiune potrivită pentru realizarea unui bar de bucătărie. Structura acestui material este compactă, nu își schimbă forma și este extrem de rezistentă. 

Tips&tricks:

  • Lemnul multistratificat oferă un aspect elegant pieselor de mobilier. Principalul avantaj al acestui tip de lemn este că nu prezintă imperfecțiunile lemnului masiv, păstrând, în schimb, același aspect.

La Brico Dépôt ai la dispoziție toate materialele de care ai nevoie pentru realizarea unui bar de bucătărie așa cum îți dorești. Dacă nu ești sigur ce să alegi, Brico Dépôt te ajută cu sfaturi și consultanță specializată, pentru a realiza cele mai bune alegeri. Totodată, poți comanda online sau direct din magazin, cu ridicarea comenzii la doar patru ore după plasarea acesteia.

bar de bucatarie original

Accesorii necesare pentru a realiza un bar de bucătărie original

Fie că abia începi amenajarea bucătăriei și ești în acel punct în care trebuie să organizezi cât mai practic și mai atrăgător spațiul, fie că dorești să faci o transformare și să adaugi un element original în bucătărie, realizarea unui bar presupune evaluarea și măsurarea atentă a tuturor zonelor din bucătărie.

Un bar de bucătărie original este o piesă de mobilier care poate face orice bucătărie, mare sau mică, să arate special, mai ales dacă urmează același stil ca restul încăperii și al casei.

Designul și liniile sunt importante, însă accesoriile sunt cele care fac diferența dintre un bar simplu, obișnuit și unul care iese imediat în evidență și care poate deveni punctul de atracție al camerei.

 • Pentru a realiza o soluție completă, ai nevoie de scaune de bar, înalte și cu un design deosebit, în același stil cu restul bucătăriei și cu barul. 

Tips&tricks:

  • Dacă ai ales un bar la același nivel cu masa de bucătărie, poți opta pentru scaune potrivite ca înălțime, însă în același stil și, preferabil, aceleași materiale ca barul.
 • Pentru a păstra paharele pentru diverse băuturi, poți opta pentru o soluție suspendată, care este nu doar practică, ci dă și un aspect elegant întregului ansamblu. 

Tips&tricks:

  • Dacă nu găsești ceva pe gustul tău, poți cumpăra scanduri si sipci din lemn, pe care le poți folosi pentru a obține un suport funcțional și atrăgător.
 • În cazul în care spațiul a permis montarea unui bar de mici dimensiuni și ai nevoie de o soluție suplimentară, există varianta practică a unui carucior de bucătărie cu rotile, ușor de mutat acolo unde ai nevoie. 

Tips&tricks:

  • Un cărucior de bucătărie oferă și spațiu de depozitare pentru sticle, pahare sau accesorii de servire, pentru care este dificil de găsit un loc dedicat, mai ales într-o bucătărie mică.
 • Indiferent de materialele din care ai ales să realizezi blatul de bucătărie sau de stilul preferat, o soluție clasică și elegantă este blatul din lemn.

Tips&trick:

  • Blatul din lemn poate fi din aceeași esență și nuanță ca restul pieselor de mobilier sau poți alege o culoare contrastantă, pentru a-i scoate în evidență frumusețea.
 • Pentru barul de bucătărie care va îndeplini și funcția de relaxare și servire a băuturilor, este important ca acesta să fie echipat cu toate accesoriile necesare preparării cocktailurilor și a altor tipuri de băuturi. 

Tips&tricks:

  • Alege în funcție de preferințele tale și păstrează accesoriile fie la vedere, pe bar, fie în spațiile de depozitare cu care este prevăzut.

Cum amenajezi barul într-o bucătărie mică

Amenajarea unei bucătării mici poate fi o misiune destul de dificilă, mai ales dacă încăperea nu are forma clasică, pătrată sau dreptunghiulară, ci este construită astfel încât există multe spații ce par greu de exploatat. Însă poate fi ușor să transformi frumos și eficient o încăpere care pare imposibil de amenajat, într-o cameră practică și primitoare, în același timp.

Bucătăria are rol multifuncțional, fiind nu doar camera în care pregătim mâncarea, ci și un loc în care preferăm să ne bem cafeaua în fiecare dimineață și să ne adunăm la povești cu prietenii și familia. Barul din bucătărie îndeplinește, de asemenea, mai multe funcțiuni și este o piesă de mobilier necesară, mai ales într-o bucătărie mică, ce urmează toate tendintele de amenajare (barul poate fi util pentru relaxare, pregătirea mesei, depozitare sau servirea mesei).

Înainte de a comanda materialele și accesoriile și de a începe să construiești barul de bucătărie, sunt câteva aspecte ce țin de amenajare, pe care este important să le iei în considerare:

  • evaluează cu atenție spațiul de care dispui, pentru a vedea ce soluție de amenajare se potrivește și cum ai putea să-l amplasezi și poziționezi în bucătăria ta;
  • dacă bucătăria este separată de sufragerie sau de hol printr-un perete care a fost dărâmat, poți păstra jumătatea de jos a peretelui și să o transformi într-un bar; această soluție este potrivită mai ales în bucătăriile mici, pentru că te ajută să dai dimensiune spațiului și să creezi senzația de încăpere generoasă;
  • în cazul în care dorești să realizezi un astfel de bar într-o bucătărie mică, să legi fizic și vizual ansamblul cu livingul sau cu holul, poți realiza barul din placi gips-carton la înălțimea dorită și poți acoperi suprafața obținută cu un blat de bucătărie, pe care îl poți folosi pentru a servi masa sau pentru a pregăti mâncarea;
  • poți folosi la maximum spațiul de care dispui, așezând chiuveta sau alte piese de mobilier pe partea dinspre bucătărie; pentru partea care se deschide spre living, poți alege scaune înalte de bar; astfel, obții un design modern și elegant, atât în living, cât și în bucătărie.

Oricare ar fi soluția aleasă pentru barul de bucătărie dintr-un spațiu mic, cu atenție la detalii și folosind cele mai bune materiale, poți obține un bar modern și original, cu rol practic și de relaxare.

cum amenajezi barul

Cum creezi o insulă sau o peninsulă cu bar, într-o bucătărie mare

În bucătăriile mari, ai la dispoziție o mulțime de posibilități de amenajare, cu toate piesele de mobilier de care ai nevoie, așezate exact așa cum dorești pentru a obține un design original.

Una dintre cele mai populare soluții pentru bucătăriile mari este de a înlocui masa tradițională cu o insulă cu bar. De asemenea, poți opta pentru varianta unei mese cu model de bar extensibilă, pe care o poți ajusta în funcție de nevoi.

Tips&tricks:

  • Soluția astfel creată poate fi locul ideal nu doar pentru servirea mesei, ci și pentru a te relaxa împreună cu familia și prietenii.
  • Pentru a obține o zonă de relaxare completă, alege cu atenție toate accesoriile, culorile, materialele și corpurile de iluminat, care vor contribui la obținerea efectului dorit.

Insulele de bucătărie sunt soluții multifuncționale, cu suprafață suficient de mare pentru a pregăti mâncarea, pentru a servi masa și pentru a depozita vase pentru gătit sau ingrediente. Dacă ai o astfel de soluție în bucătărie, tot ce trebuie să faci este să adaugi câteva scaune și obții un bar perfect funcțional.

În cazul în care spațiul din bucătărie îți permite, poți opta pentru o insulă cu dimensiuni generoase, pe care să ai loc suficient atât pentru a servi masa, cât și pentru electrocasnice, chiuvetă sau plită.

Tips&tricks:

 • Dacă nu dispui de acest spațiu și, totuși, dorești să economisești suprafața din bucătărie, să obții o soluție practică și funcțională și să economisești spațiu, poți păstra aparatele electrocasnice în piesele de mobilier pe verticală și să folosești insula de bucătărie doar ca zonă pentru luat masa sau ca blat de lucru.

O altă opțiune, care merită să fie luată în calcul, este montarea unei insule cu 2 zone: una pentru a pregăti mâncarea și o alta pentru servit masa.

Tips&tricks:

 • Această variantă este potrivită mai ales pentru bucătăriile care beneficiază de un spațiu generos, unde poți include o insulă cu bar de bucătărie ca piesă de mobilier multifuncțională.
 • Există și varianta unei insule mici, montate pe role, care poate fi folosită ca blat de lucru și ca bar. Avantajul acestui tip de bar de bucătărie este că poate fi transportat oriunde ai nevoie.

Peninsula cu bar este o soluție potrivită nu doar pentru spațiile mici, ci și pentru cele mai generoase. Aceasta se montează cu una dintre laturi lipite de perete. 

Tips&tricks

 • Principalul avantaj este că ocupă mai puțin spațiu și că o poți amplasa pe orice perete, fără a fi nevoie să lași spațiu de trecere în ambele părți.
 • Această soluție are aceleași funcționalități precum insula (inclusiv spațiile de depozitare), și se poate încadra foarte ușor în stilul ales pentru bucătărie.

accesorii pentru bar

Barul de bucătărie este o piesă de mobilier potrivită atât pentru spațiile mari, cât și pentru cele mai mici, fiind o soluție versatilă, ce poate îndeplini mai multe funcții, și practică, mai ales în spațiile de dimensiuni reduse. Alege stilul care te reprezintă și realizează un bar de bucătărie cât mai original, care să devină punctul de atracție al camerei.

Sursa foto: Shutterstock

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2021 Brico Dépôt România