Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Când două spații devin unul singur

Când două spații devin unul singur

Locuitul în open space mai simplu

Bine, crearea unei încăperi mari din două încăperi mai mici nu pare a fi, la prima vedere, unul dintre cele mai simple proiecte. Dar, de fapt, dacă aplici niște reguli simple atunci când vopsești și mobilezi spațiul - este mult mai ușor decât ai crede.

Vizualizează spațiul

Principalul lucru pe care trebuie să te concentrezi este crearea unei încăperi cu două zone funcționale.

Tranziția între cele două zone ar trebui să se facă fără probleme. Utilizarea aceleiași palete de culori va ajuta la îmbinarea spațiului. Sau folosirea unei legături vizuale consecvente - cum ar fi o culoare îndrăzneață, va îmbina zonele. Un perete albastru strălucitor al camerei de zi ar putea fi completat de o vază cu aceeași nuanță în bucătărie.

Pardoseala este singura excepție de la regulă. Utilitatea are prioritate aici, iar fiecare stil de pardoseală ar trebui să fie potrivit pentru zona respectivă - de exemplu, vinil sau gresie pentru bucătărie și parchet din lemn în camera de zi. Cele două încă se pot completa reciproc și arăta uimitor.

Pentru a delimita o zonă, cum ar fi spațiul pentru servirea mesei, se poate folosi un covor și lămpi de plafon suspendate jos deasupra mesei.

Sfatul pentru etapa de planificare

Un spațiu fără pereți înseamnă că este posibil să ai în vedere spații multifuncționale - cum ar fi biroul de acasă sau zona de joacă pentru copii. Include această zonă în combinația ta de culori. Și investește în câteva spații de depozitare închise pentru a păstra dezordinea la un nivel minim.

De asemenea, ai în vedere aparatele electrocasnice integrate de bucătărie pentru un aspect mai elegant. Investește într-o hotă de mare putere. Și caută modele mai silențioase de mașini de spălat.

Dacă spațiul tău este lung și îngust, cu ferestre și uși la capete opuse, investește în corpuri de iluminat excelente pentru mijlocul încăperii. O plafonieră puternică s-ar potrivi perfect.

Partea cu adevărat amuzantă

Apoi este momentul să te distrezi decorându-ți zona în plan deschis, făcând-o să se simtă ca acasă. Un spațiu de care să te poți simți mândru. Fiind inima casei, merită timpul tău și creativitatea ta pentru a te bucura pe deplin de sentimentul de spațiu și libertate.

Când alegi textilele, nu uita că spațiile mari, deschise pot părea stânjenitoare și neprimitoare. Decorează cu țesături, perne de canapea și un covor pufos, pentru a oferi spațiului deschis un aspect confortabil.

O cameră în plan deschis poate deveni un spațiu aglomerat, cu multe persoane care vin și pleacă. Lasă zonele de trecere libere montând televizorul pe perete, alegând rafturi de perete peste mobilierul voluminos și poziționează sau păstrează canapeaua în zona centrală sau împinge-o lângă perete pentru a permite trecerea. Alegerea mobilierului cu roți este o idee bună pentru spațiile mari!

Frumusețea planului deschis este spațiul pe care îl creează. Planifică cu înțelepciune și bucură-te pur și simplu.

te-ar mai putea interesa

Basm de iarnă Basm de iarnă
Închide ochii și imaginează-ți cum timpul stă în loc, în timp ce te apropii ușor de o ușă din lemn, înaltă și masivă, care se deschide ușor pentru a dezvălui o încăpere i...
citește mai mult
Cum ne alegem spotul potrivit? Cum ne alegem spotul potrivit?
Te-ai gândit vreodată ce rol joacă iluminatul în căminul tău? Ziua, lumina naturală ce îmbie casa face ca totul să pară mai primitor. Atunci când te trezești, deschizi ușor och...
citește mai mult
Stabilitate și eficiență în iluminare Stabilitate și eficiență în iluminare
Nu este nimic mai frustrant decât acel moment în care, după ce ai stat și ai ales cu atenție toate sursele și tipurile de iluminat din cămin, ajungi la clipa în care dorești să pregă...
citește mai mult
Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate Cum schimbi cilindrul pentru un plus de securitate
Casa, familia, dar și bunurile personale sunt extrem de importante pentru fiecare dintre noi. Tocmai de aceea, este foarte important să le știm în deplină siguranță. Cum toate acestea se afl...
citește mai mult
Siguranță la nivel înalt Siguranță la nivel înalt
Știai că simplul fapt de a-ți ști bunurile în siguranță înseamnă un confort psihologic sporit, dar și undă verde pentru a ne concentra la activitățile zilnice importante? Siguranța est...
citește mai mult
Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale Lacătul, prietenul cel mai bun al bunurilor tale
Un plus de siguranță poate face diferența între vacanța perfectă sau un concediu în care ne gândim că cineva ar putea să ne invadeze intimitatea casei sau de ce nu, să ne deschid...
citește mai mult