Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum să lipești tapet cu dublu adeziv

Cum să lipești tapet cu dublu adeziv

Se încarcă...

Personalizează o încăpere cu un tapet elegant

Tapetul adaugă un finisaj uimitor pereților din orice încăpere, indiferent dacă este vorba de un tapet cu model colorat, îndrăzneț, sau de un tapet subtil, neutru. Tapetul oferă flexibilitatea de a tapeta o întreagă încăpere sau elemente individuale.

Gama noastră de tapete oferă o varietate de culori, modele și texturi. Alege dintre stilurile disponibile, inclusiv stiluri florale, geometrice, Art Deco, metalice, naturale și retro. Ghidul nostru de cumpărare te ajută să alegi tapetul perfect pentru camera ta pentru a crea aspectul pe care îl vei iubi.

În acest ghid îți vom prezenta următoarele:

 • Cum să măsori și să tai tapetul la lungimile corecte

 • Cum să aplici adeziv pe perete

 • Cum să lipești lungimile de tapet pentru a obține un finisaj drept și neted pe pereți și la colțuri

 • Cum să abordezi zonele dificile, cum ar fi radiatoarele, ferestrele, întrerupătoarele de lumină, prizele și cadrele de ușă

 • Cum să lipești tapetul pentru a crea un perete-vedetă

Nu este atât de complicat pe cât pare să lipești tapetul, datorită unor noi tehnici, cum ar fi tapetul cu dublu adeziv. Această activitate a fost simplificată, deoarece nu este necesar să aplici adeziv pe tapet, să îl pliezi și să îl lași să se îmbibe înainte să a-l lipi. Cu tapetul cu dublu adeziv nu este nevoie de o masă pentru lipire, ceea ce înseamnă că ai putea economisi până la 30% din timpul tău în comparație cu metodele tradiționale de lipire a tapetului.

Înainte de a începe

Există câteva sarcini pe care este posibil să fie necesar să le efectuezi înainte de a lipi tapetul. Verifică lista noastră pentru a te asigura că pereții sunt pe deplin pregătiți pentru tapet. Cu acest ghid vei obține cel mai bun finisaj posibil și vei evita orice surpriză neplăcută ulterior în cadrul proiectului.

 • Ai îndepărtat orice alt tapet existent? Vei obține astfel un finisaj neted și vei evita apariția bulelor de aer și a cutelor la lipirea noului tapet.

 • Pereții tăi sunt proaspăt tencuiți? Dacă da, i-ai etanșat cu agent hidroizolator pentru pereți? Aplicarea agentului hidroizolator pentru pereți, cunoscut și ca substanță de încleiere pentru pereți, etanșează suprafața poroasă a peretelui și îmbunătățește aderența adezivului pentru tapet. De asemenea, ajută la glisarea tapetului, ceea ce este util atunci când potrivești modele sau îl lipești în zone dificile cum ar fi ferestre încastrate.

 • Ai căptușit pereții cu căptușeală de hârtie? Lipirea căptușelii de hârtie împiedică contractarea tapetului atunci când este lipit, ceea ce duce la spații între bucățile de tapet. Ar trebui, de asemenea, să lipești căptușeală de hârtie dacă pereții tăi au pete sau mici imperfecțiuni în suprafață, deoarece te va ajuta să le ascunzi.

 • Ai suficient tapet? Măsoară pereții pentru a afla cât tapet trebuie să cumperi.

 • Rolele de tapet au toate același număr de lot? Asigură-te că toate rolele au același număr de lot tipărit pe etichetă, deoarece culorile și, în unele cazuri, finisajul pot varia între loturi.

 • Ai planificat cum vei lipi tapetul? Îți recomandăm să lipești tapetul pe verticală, cu excepția cazului în care modelul impune ca acesta să fie lipit pe orizontală. Dacă lipești peste căptușeală de hârtie, în direcția opusă față de aceasta, marginile nu vor fi în același loc și se vor crea cute.

 • Ai elemente de fixare pe pereți? Dacă da, deșurubează elementele de fixare înainte de a aplica tapetul, lăsând diblurile la locul lor. Marchează poziția fiecăruia prin împingerea unui băț de chibrit (cu capul rupt) în diblu. Lasă-l ușor ieșit în afară, astfel încât să poți găsi gaura și să o refolosești mai târziu.

Siguranța pe primul loc

 • Nu lăsa adezivii, substanțele chimice și foarfecele la îndemâna copiilor

 • Asigură întotdeauna o bună ventilație în timpul aplicării și uscării adezivilor pentru tapet

 • Dacă lipești tapet în jurul unei scări, roagă pe cineva să te ajute pe măsură ce lucrezi la înălțime cu lungimi mari de tapet.

Unelte și materiale pentru proiect:

Pasul 1

Pereții trebuie să fie curați, uscați, drepți și netezi.

Dacă tapetezi pe tencuială, gips-carton sau lemn, aplică o amorsă universală cu o zi înainte, astfel încât tapetul să aibă o bună aderență pe perete.

Dacă pereții sunt acoperiți cu vopsea lucioasă sau mătăsoasă, șlefuiește-i și apoi aplică o amorsă universală.

Dacă, în schimb, sunt acoperiți cu vopsea mată, spală-i cu un produs de curățat care conține bicarbonat de sodiu și lasă-i să se usuce timp de 24 de ore înainte de tapetare.

Pasul 2

Acum este momentul să pregătești adezivul, dacă nu este gata amestecat. Consultă instrucțiunile producătorului.

Pasul 3

Folosește o nivelă cu bulă pentru a trasa o linie verticală la 50 cm de colțul peretelui (dacă rola ta are o lățime de 53 cm). Asigură-te că începi tapetarea de la un marcaj suspendat perfect drept, iar restul de 3 cm îți vor permite să eviți intersecțiile imperfecte de la colțuri (dacă colțul nu este drept) pe care te poți concentra după ce ai terminat de tapetat tot peretele.

Pasul 4

Folosind o pensulă de lipire sau un trafalet, începe să aplici adezivul pentru tapet pe perete într-un strat subțire, uniform, de la linia verticală pe care tocmai ai trasat-o, pornind din partea de sus și coborând de-a lungul lățimii unei role. Folosește o scară pentru a ajunge la tavan.

Pasul 5

Așază rola de tapet pe podea, aliniaz-o la linia verticală și începe să o derulezi până în partea de sus a peretelui; păstrează 2-3 cm pe tavan pentru a permite o tăiere dreaptă.

Pasul 6

Poziționează cu atenție tapetul pe perete și verifică din nou alinierea benzii față de marcajul vertical. Când ești mulțumit că banda de tapet este dreaptă, folosește o rolă pentru netezirea tapetului pentru a-l netezi, pornind din mijloc spre margini pentru a elimina bulele de aer și cutele.

Sfat important

Tapetul cu dublu adeziv este ușor de repoziționat: Dacă banda nu este poziționată așa cum dorești, dezlipește-o încet și repoziționeaz-o.

Pasul 7

Taie excesul de tapet din partea superioară și inferioară cu un cutter cu lamă segmentată și o riglă, întinde marginile cu o rolă pentru margini și apoi repetă procesul pentru restul peretelui, asigurându-te că marginile se aliniază de fiecare dată.

Sfaturi importante

Dacă dorești să creezi un perete-vedetă și alegi să tapetezi numai un singur perete sau un colț, aliniază ultima bandă pe care o vei lipi la banda deja aplicată pe perete, netezește-o și urmărește încet linia colțului pentru a tăia excesul de tapet.

Dacă tapetezi un unghi, recreează ușor linia de colț cu rola pentru netezirea tapetului și lipește tapetul pe perete, apoi continuă să acoperi peretele cu tapet.

Pasul 8

Pentru a tapeta în jurul întrerupătoarelor sau prizelor, acoperă-le cu bandă de tapet și folosește cutterul cu lamă segmentată pentru a tăia în jurul lor.

Pasul 9

Pentru a tapeta în jurul ușilor și ferestrelor, acoperă deschiderile cu bandă de tapet, marchează unghiul cu degetul și folosește foarfecele pentru a tăia excesul de tapet. Nu uita să lași câțiva centimetri în plus la fereastră sau la tocul ușii. Taie tapetul la un unghi de 45 ° la marcajul lăsat de deget.

Netezește-l cu rola pentru netezirea tapetului și taie excesul de tapet cu cutterul cu lamă segmentată.

Pasul 10

În mod ideal, radiatoarele ar trebui scoase înainte de aplicarea tapetului, însă dacă aceasta nu este o opțiune, este posibil să tapetezi în spatele lor. Măsoară dimensiunea de la tavan sau marginea ferestrei până la elementele de fixare a radiatorului, adăugând 2 până la 3 cm pentru tăieturile din jurul pervazurilor ferestrelor/tavanului. Dacă tapetul are modele, adaugă lungimea necesară pentru alinierea acestora la banda adiacentă.

Folosește un foarfece sau o riglă și un cutter cu lamă segmentată, taie lungimea necesară de tapet și aplic-o pe perete. Netezește tapetul în jurul elementelor de fixare a radiatorului.

Pasul 11

Pentru a tapeta în jurul țevilor, aplică adeziv pe perete, apoi măsoară și taie bucata de tapet de care ai nevoie.

Plasează tapetul în spatele țevii și netezește-l.

Tapetul tău cu dublu adeziv este acum perfect lipit și te poți bucura de noul aspect al peretelui.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360