Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum folosim aparatul pentru ascutirea lantului drujbei. Sfaturi practice

Cum folosim aparatul pentru ascutirea lantului drujbei. Sfaturi practice

Se încarcă...
Ca orice aparat electric, drujba are nevoie de intretinere pentru a functiona corect multa vreme. Regulile sunt simple: depozitarea intr-un spatiu ferit de umezeala si ascutirea periodica a lantului sunt conditiile necesare pentru o viata lunga. Cu toate ca suna ca o operatiune complicata, ascutirea lantului poate fi realizata simplu si rapid, cu ajutorul unui aparat special.

Dupa mai multe utilizari, lantul drujbei poate deveni ca nou prin slefuire. In lipsa acestei operatiuni, se ajunge la fortarea drujbei si ruperea lantului. Exista doua variante prin care poti realiza acest lucru, in atelier sau gospodarie: fie cu ajutorul unui disc de acest tip, fie folosind aparatul electric destinat acestui scop.

Aparatul se dovedeste insa mult mai eficient si mai simplu de folosit si, montat corect pe un banc de lucru, inlatura orice risc de accidentare.

Cum functioneaza aparatul electric pentru ascutirea lantului drujbei

Aparatul, alimentat la o sursa de curent de 220 V, este echipat cu un motor de mici dimensiuni, care actioneaza un disc de slefuire. Dupa montarea lantului drujbei in interiorul aparatului, discul este impins, cu ajutorul unui maner special, spre muchiile de taiere ale lantului, pe care le ascute rapid. Intreaga manevra este extrem de simpla.

Cititi si urmati insa si indicatiile producatorului, pentru fiecare model de aparat de ascutit.

Care sunt avantajele folosirii unui astfel de aparat

Un astfel de aparat este necesar, daca drujba este utilizata frecvent, fie ca face parte din dotarile unui atelier de reparatii sau este folosita pentru diverse lucrari in propria locuinta.

Avantajele sunt numeroase:

• este usor de manevrat si de transportat, avand o greutate redusa
• creste durata de viata a drujbei, care functioneaza lin si eficient dupa slefuirea lantului
• economie de timp si combustibil (daca drujba din dotare functioneaza cu un motor pe benzina)
• nivelul de precizie a drujbei este mult imbunatatit, in asa fel incat sa fie respectate dimensiunile inscrise in proiect
• este un aparat util pentru micile afaceri de tipul atelierelor de lucru
 
La ce costuri trebuie sa te astepti

Costul mediu al unui aparat electric pentru slefuirea lantului drujbei, cu toate dotarile necesare, este de aproximativ 100 lei.
Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360