Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Priza cu contor pentru energie electrica

Priza cu contor pentru energie electrica

Priza cu contor te ajuta sa-ti calculezi si sa iti optimizezi consumul de energie si cheltuielile

Factura la curentul electric poate sa scada dramatic daca folosesti o priza cu contor. Iti ofera toate datele necesare pentru a afla exact cat consumi si cum sa scazi risipa de nergie.

Priza cu contor te ajuta la calcularea costurilor consumului energiei electrice. Configurata corect, ea permite o verificare exacta a consumului de energie electrica si ajuta la reducerea acesteia.

Ce informatii iti ofera o priza cu contor
 
Informatii utile
 
Avantajele utilizarii unei prize cu contor
 
Contorul are functie de memorare pentru costuri, tarife si kilowatt/ora si iti da posibilitatea sa verifici modul in care contorul de energie electrica inregistreaza consumul. Este posibil sa mai fi auzit de acest dispozitiv sub denumirea de „priza inteligenta”, tocmai pentru ca iti ofera atat de multe date utile.

Pe contor sunt afisate:

• Tariful – il setezi tu in functie de contractul pe care il ai cu furnizorul de energie electrica
• kWh (kilowatt/ora) – il configurezi in functie de consumul kWH
• Costul – afiseaza costul consumului de la punerea in functiune a contorului
• W (watt) – afiseaza consumul actual de energie
• PA (puterea aparenta) – afiseaza suma dintre puterea reala si puterea reactiva
• V (tensiunea) – afiseaza tensiunea in Volti
• A (amperi) – afiseaza energia electrica in amperi
• Hz (frecventa hertz) – afiseaza frecventa in hertzi
• PF (factor de putere) – afiseaza consumul, puterea aparenta

Aceste informatii sunt accesate prin apasarea tastei “MENU” de pe contor. La fiecare apasare o informatie diferita va aparea pe afisajul contorului. Prin apasarea tastei „SET” poti configura contorul pentru o calculare cat mai corecta a consumului. Astfel poti configura „Tariful” si consumul „kW/h”.

Dupa ce ai configurat contorul, conecteaza-l la priza si apoi conecteaza echipamentele electrice dorite pentru a incepe monitorizarea consumului de energie electrica.

Informatii utile

Anumite echipamente electronice functioneaza cu o putere reala si o putere reactiva. Consumul actual de energie electrica in Watt corespunde consumului efectiv. Puterea aparenta este alcatuita din suma puterii reale si a puterii reactive si nu este inregistrata de regula de catre contorul de energie electrica.

Pentru a reveni la setarile din fabrica, este necesara apasarea tastei „RST”. Valorile pentru costuri, tarif si kWh se mentin ca valoare de referinta. Afisajul se stinge la decuplarea echipamentului din prize iar datele inregistrate sunt mentinute in memorie.

Avantajele utilizarii unei prize cu contor

Cu ajutorul acestei prize poti afla exact cat te costa utilizarea unui anumit aparat intr-o luna. De asemenea, poti afla cat consuma un aparat atunci cand este in modul de „Stand By” si poti gasi in felul acesta diverse modalitati de a reduce consumul de energie.
Aparatul poate fi utilizat la orice priza din locuinta ta si se seteaza foarte usor. Poti monitoriza cu el consumul unui anumit aparat pe o perioada de timp si costurile reale pe care le presupune utilizarea lui. Functia de „Resetare” te ajuta sa incepi monitorizarea de la 0.
Urmareste clipul de mai jos, pentru a vedea exact ce setari are o astfel de priza, dar si cum o poti folosi pentru a profita la maximum de utilitatea ei:

te-ar mai putea interesa

Tăiere de dimensiuni mari Tăiere de dimensiuni mari
Pentru a duce la bun sfârșit un proiect, ai nevoie de instrumentele potrivite. Acest lucru deosebește meșterii adevărați de simplii amatori, iar atunci când spunem meșteri nu ne referi...
citește mai mult
Ciocanul, o unealtă indispensabilă din trusa ta de scule Ciocanul, o unealtă indispensabilă din trusa ta de scule
Încă din copilărie, suntem fascinați de meșterii din viața noastră, fie că este vorba despre un bunic, tatăl, fratele sau un vecin priceput, cu toții avem acea persoană care ne-a inspirat ac...
citește mai mult
O unealtă complexă de tăiere O unealtă complexă de tăiere
Un meșter va fi mereu pregătit pentru orice, indiferent de situație; desigur, acesta va avea nevoie de o unealtă de încredere pentru a putea tăia diferite materiale. Însă nu orice tip...
citește mai mult
Un meșter mereu pregătit Un meșter mereu pregătit
Un meșter desăvârșit este acela care la orice moment al zilei și indiferent de situație este mereu pregătit. El are întotdeauna câte o soluție pentru orice problemă, oricât...
citește mai mult
Nivela, accesoriul care face diferența Nivela, accesoriul care face diferența
Imaginează-ți că ai stat o zi întreagă să fixezi galeria pentru ferestrele din sufragerie și ai început să instalezi perdelele din mătase, moment în care observi că noile tale pe...
citește mai mult
Măsoară cu precizie orice proiect Măsoară cu precizie orice proiect
O trusă de meșter nu este completă fără acea ruletă pe care te poți baza în orice proiect. Acest instrument este unul dintre primele folosite atunci când te afli în prima fază a...
citește mai mult