Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Priza cu contor pentru energie electrica

Priza cu contor te ajuta sa-ti calculezi si sa iti optimizezi consumul de energie si cheltuielile

Factura la curentul electric poate sa scada dramatic daca folosesti o priza cu contor. Iti ofera toate datele necesare pentru a afla exact cat consumi si cum sa scazi risipa de nergie.

Priza cu contor te ajuta la calcularea costurilor consumului energiei electrice. Configurata corect, ea permite o verificare exacta a consumului de energie electrica si ajuta la reducerea acesteia.

Ce informatii iti ofera o priza cu contor
 
Informatii utile
 
Avantajele utilizarii unei prize cu contor
 
Contorul are functie de memorare pentru costuri, tarife si kilowatt/ora si iti da posibilitatea sa verifici modul in care contorul de energie electrica inregistreaza consumul. Este posibil sa mai fi auzit de acest dispozitiv sub denumirea de „priza inteligenta”, tocmai pentru ca iti ofera atat de multe date utile.

Pe contor sunt afisate:

• Tariful – il setezi tu in functie de contractul pe care il ai cu furnizorul de energie electrica
• kWh (kilowatt/ora) – il configurezi in functie de consumul kWH
• Costul – afiseaza costul consumului de la punerea in functiune a contorului
• W (watt) – afiseaza consumul actual de energie
• PA (puterea aparenta) – afiseaza suma dintre puterea reala si puterea reactiva
• V (tensiunea) – afiseaza tensiunea in Volti
• A (amperi) – afiseaza energia electrica in amperi
• Hz (frecventa hertz) – afiseaza frecventa in hertzi
• PF (factor de putere) – afiseaza consumul, puterea aparenta

Aceste informatii sunt accesate prin apasarea tastei “MENU” de pe contor. La fiecare apasare o informatie diferita va aparea pe afisajul contorului. Prin apasarea tastei „SET” poti configura contorul pentru o calculare cat mai corecta a consumului. Astfel poti configura „Tariful” si consumul „kW/h”.

Dupa ce ai configurat contorul, conecteaza-l la priza si apoi conecteaza echipamentele electrice dorite pentru a incepe monitorizarea consumului de energie electrica.

Informatii utile

Anumite echipamente electronice functioneaza cu o putere reala si o putere reactiva. Consumul actual de energie electrica in Watt corespunde consumului efectiv. Puterea aparenta este alcatuita din suma puterii reale si a puterii reactive si nu este inregistrata de regula de catre contorul de energie electrica.

Pentru a reveni la setarile din fabrica, este necesara apasarea tastei „RST”. Valorile pentru costuri, tarif si kWh se mentin ca valoare de referinta. Afisajul se stinge la decuplarea echipamentului din prize iar datele inregistrate sunt mentinute in memorie.

Avantajele utilizarii unei prize cu contor

Cu ajutorul acestei prize poti afla exact cat te costa utilizarea unui anumit aparat intr-o luna. De asemenea, poti afla cat consuma un aparat atunci cand este in modul de „Stand By” si poti gasi in felul acesta diverse modalitati de a reduce consumul de energie.
Aparatul poate fi utilizat la orice priza din locuinta ta si se seteaza foarte usor. Poti monitoriza cu el consumul unui anumit aparat pe o perioada de timp si costurile reale pe care le presupune utilizarea lui. Functia de „Resetare” te ajuta sa incepi monitorizarea de la 0.
Urmareste clipul de mai jos, pentru a vedea exact ce setari are o astfel de priza, dar si cum o poti folosi pentru a profita la maximum de utilitatea ei:

te-ar mai putea interesa

Ciocan rotopercutor SDS Plus erbauer EXT 18V fără perii – unitate simplă
Ciocanul rotopercutor este o mașină-unealtă cu burghiu care acționează printr-o succesiune repetată de lovituri. Cu ajutorul acestor ciocane rotopercutoare, un meșter acționează puternic și repede
citește mai mult
Ferăstrău circular fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
Ferăstrăul circular este folositor oricărui meșter, fie că este vorba despre redimensionarea lemnului, tăierea și pregătirea acestuia pentru diferite întrebuințări. Ferăstrăul circular
citește mai mult
Unealta multifuncțională fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
De ce să-ți achiziționezi o unealtă în funcție de ceea ce trebuie să realizezi în proiectul tău, când poți economisi mult achiziționându-ți doar o unealtă care să le
citește mai mult
Polizor unghiular fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
Polizorul unghiular sau flexul este o unealtă portativă, destinată lucrărilor în construcții și prelucrarea materialelor, dar poate fi folosită și în proiectele pe care le realizezi
citește mai mult
Ferăstrău fără perii Erbauer EXT de 18 V – unitate simplă
Ferăstrăul fără perii Erbauer de la Brico Depot face parte din sistemul cu un acumulator exterior. Acest acumulator poate alimenta mai multe unelte și îți poate oferi puterea și flexibilitatea
citește mai mult
Bateria Erbauer 18V 5.0 Ah
Bateria 18 V 5.0 Ah Erbauer poate alimenta mai multe unelte, oferindu-ți puterea și flexibilitatea de a realiza proiecte de calitate și în cel mai scurt timp. Această baterie dispune de tehnologia
citește mai mult