Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Cele mai eficiente sisteme de încălzire pentru sezonul rece

Odată cu scăderea temperaturii, gândul nostru se îndreaptă către modalităţi eficiente de încălzire a locuinţei pe timpul iernii. Cu toţii dorim să găsim un sistem de încălzire care să ne asigure confortul termic dorit, să fie funcţional şi calitativ în raport cu preţul.


Astfel, în magazinele Brico Depot găseşti multiple soluţii de încălzire a locuinţei de-a lungul sezonului rece, iar personalul specializat îţi poate oferi cele mai bune variante, astfel încât să fii convins că faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale.


În primul rând, încearcă să tii cont de aspectele tehnice ale aparatului dorit, scopul final fiind să ai o locuinţă călduroasă şi confortabilă. Un alt aspect important de care trebuie să ţii cont este suprafaţa pe care doreşti să o încălzeşti, dar şi nivelul la care se află izolarea termică a casei.

Există mai multe tipuri de sisteme de încălzire pe piaţa din România: cele clasice, care sunt folosite de cei mai mulţi dintre români, dar şi sisteme mai uşor de instalat şi utilizat, care sunt alternative mai ieftine la centralele termice şi cu performanţă limitată.
Centralele termice, unele dintre cele mai populare sisteme de încălzire, pot fi pe gaze naturale, lemne, curent sau paleţi, fiind foarte eficiente din punct de vedere costuri, energie şi protejarea mediului înconjurător.


Centralele termice pe gaze sunt foarte eficiente mai ales atunci când există şi o izolaţie termică bine făcută locuinţei, având capacitatea de a reduce costurile facturilor. Preţul unei centrale termice variază în funcţie de capacitatea sa, însă momentan este una din cele mai căutate sisteme de încălzire – atât pentru apartamentele mici, cât şi pentru cele mari.


Un alt tip de centrală la fel de eficientă şi care se potriveşte foarte bine pentru case, în locul sobelor, este centrala pe lemne. Preţul acesteia este mai mare decât al unei centrale pe gaze, la care se adaugă investiţia pentru instalarea accesoriilor (termostat, calorifere etc.). În plus, acest tip de centrală beneficiază de un vas de expansiune care te ajută să menţii casa încălzită chiar şi după ce a fost oprită centrală.


Un sistem nou de încălzire, însă mai scump decât celelalte, este centrala pe peleţi. Aceasta reprezintă o investiţie mare, însă recuperabilă în timp, căci facturile vor fi considerabil mai mici. La preţul centralei se adaugă şi peleţii, ţevile, radiatoarele şi, opţional, sistemul de autocurăţare.


Alternative eficiente la centralele termice sunt pompele de căldură, fiind recunoscute pentru eficienţa ridicată şi costul mic la facturi – de până la patru sau cinci ori mai mic decât la centralele termice clasice. Acestea funcţionează pe un principiu nou: centralele preiau căldura din aer şi o transpun în apa care mai apoi va circula prin calorifere, încălzind locuinţa într-un mod eficient.


Alte alternative la sistemele de încălzire scumpe sunt caloriferele electrice, care însă generează costuri foarte mari la facturi, sau aerotermele, care pot fi folosite pentru camerele mici. În plus, există şi surse de căldură mai inovatoare, cum sunt termoşemineele, sistemele de încălzire prin pardoseală, panourile radiante sau covoarele electrice.

te-ar mai putea interesa

Cum funcționează și cum alegi caloriferul electric și alte aparate de încălzire
Cu ce încălzești locuința, în sezonul rece? Soba, centrala termică, convector, panouri radiante sau calorifer electric? Vorbim despre toate acestea, dar în primul rând despre
citește mai mult
Cum alegi aparatul de aer conditionat: ghid pentru cumpărători
Alegerea unei instalații de climatizare nu este o misiune ușoară. Sunt aspecte pe care trebuie să le ai în vedere încă dinainte să te apuci de căutări. În primul rând, trebuie
citește mai mult
5 moduri în care poți reduce temperatura din casă fără aerul condiționat
În zilele caniculare, nici măcar în locuința ta nu mai simți că te afli într-un refugiu. Căldura pare că se infiltrează în fiecare colț al fiecărei încăperi, făcând
citește mai mult
Cum alegi un sistem de încălzire. Varianta cea mai eficientă și mai ieftină, în funcție de nevoile tale
Sistemele de încălzire pe care le găsești pe piață diferă între ele în funcție de preț, costuri de montare și întreținere sau eficientă. Un sistem de încălzire
citește mai mult
Cele mai eficiente sisteme de încălzire pentru sezonul rece
Odată cu scăderea temperaturii, gândul nostru se îndreaptă către modalităţi eficiente de încălzire a locuinţei pe timpul iernii. Cu toţii dorim să găsim un sistem de încălzire
citește mai mult
Cum alegem și întreținem caloriferele pentru a avea o casă călduroasă și facturi mici
Alegerea caloriferelor pentru locuința ta nu trebuie facută la întâmplare. O alegere bine facută te poate scuti de o mulțime de neplăceri și vei avea parte de confortul pe care îl
citește mai mult