Idei și inspirație
Cele mai eficiente sisteme de încălzire pentru sezonul rece

Cele mai eficiente sisteme de încălzire pentru sezonul rece

Se încarcă...

Odată cu scăderea temperaturii, gândul nostru se îndreaptă către modalităţi eficiente de încălzire a locuinţei pe timpul iernii. Cu toţii dorim să găsim un sistem de încălzire care să ne asigure confortul termic dorit, să fie funcţional şi calitativ în raport cu preţul.


Astfel, în magazinele Brico Depot găseşti multiple soluţii de încălzire a locuinţei de-a lungul sezonului rece, iar personalul specializat îţi poate oferi cele mai bune variante, astfel încât să fii convins că faci cea mai bună alegere pentru nevoile tale.


În primul rând, încearcă să tii cont de aspectele tehnice ale aparatului dorit, scopul final fiind să ai o locuinţă călduroasă şi confortabilă. Un alt aspect important de care trebuie să ţii cont este suprafaţa pe care doreşti să o încălzeşti, dar şi nivelul la care se află izolarea termică a casei.

Există mai multe tipuri de sisteme de încălzire pe piaţa din România: cele clasice, care sunt folosite de cei mai mulţi dintre români, dar şi sisteme mai uşor de instalat şi utilizat, care sunt alternative mai ieftine la centralele termice şi cu performanţă limitată.


Centralele termice, unele dintre cele mai populare sisteme de încălzire, pot fi pe gaze naturale, lemne, curent sau paleţi, fiind foarte eficiente din punct de vedere costuri, energie şi protejarea mediului înconjurător.


Centralele termice pe gaze sunt foarte eficiente mai ales atunci când există şi o izolaţie termică bine făcută locuinţei, având capacitatea de a reduce costurile facturilor. Preţul unei centrale termice variază în funcţie de capacitatea sa, însă momentan este una din cele mai căutate sisteme de încălzire – atât pentru apartamentele mici, cât şi pentru cele mari.


Un alt tip de centrală la fel de eficientă şi care se potriveşte foarte bine pentru case, în locul sobelor, este centrala pe lemne. Preţul acesteia este mai mare decât al unei centrale pe gaze, la care se adaugă investiţia pentru instalarea accesoriilor (termostat, calorifere etc.).

În plus, acest tip de centrală beneficiază de un vas de expansiune care te ajută să menţii casa încălzită chiar şi după ce a fost oprită centrală.


Un sistem nou de încălzire, însă mai scump decât celelalte, este centrala pe peleţi. Aceasta reprezintă o investiţie mare, însă recuperabilă în timp, căci facturile vor fi considerabil mai mici. La preţul centralei se adaugă şi peleţii, ţevile, radiatoarele şi, opţional, sistemul de autocurăţare.


Alternative eficiente la centralele termice sunt pompele de căldură, fiind recunoscute pentru eficienţa ridicată şi costul mic la facturi – de până la patru sau cinci ori mai mic decât la centralele termice clasice. Acestea funcţionează pe un principiu nou: centralele preiau căldura din aer şi o transpun în apa care mai apoi va circula prin calorifere, încălzind locuinţa într-un mod eficient.


Alte alternative la sistemele de încălzire scumpe sunt caloriferele electrice, care însă generează costuri foarte mari la facturi, sau aerotermele, care pot fi folosite pentru camerele mici. În plus, există şi surse de căldură mai inovatoare, cum sunt termoşemineele, sistemele de încălzire prin pardoseală, panourile radiante sau covoarele electrice.

Vezi și alte idei despre încălzirea casei tale:

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360