Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică

Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică

Se încarcă...
435 vizualizări

Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta planeta și să aducă niște îmbunătățiri ecologice în grădina.

Soluțiile noastre

Bun venit naturii

Oferirea unui loc sigur în care vietățile naturii să poposească și să se hrănească este o modalitate excelentă de a ajuta mediul. Plantele precum lavanda și verbina atrag albinele și fluturii, în timp ce un iaz încurajează vizita broaștelor.

Fără substanțe chimice

Utilizarea de fertilizator natural te ajută să cultivi plante, legume și fructe mai sănătoase, fără a mai avea nevoie de substanțe chimice dăunătoare. Astfel sunt și mai sigure pentru consum!

Instalează un butoi de apă

Pe lângă faptul că te ajută să economisești bani, colectarea apei de ploaie într-un butoi este benefică și pentru mediu. Este ideală pentru plantele care preferă un sol acid, precum afinii și iarba neagră.

Folosește resurse exploatate responsabil

Avem o întreagă gamă de mobilier care folosește lemn obținut din surse exploatate responsabil, un avantaj care înclină balanța la cumpărare.

Sfaturi suplimentare

Sfaturi pentru atragerea vietăților

  • Utilizează plante preferate de insectele polenizatoare. Caută în magazin sigla noastră pentru produse care atrag polenizatorii.
  • Lasă un colț dezorganizat. Insectelor le place un loc nearanjat în care să se ascundă și să se odihnească.
  • Realizează o cutie din lemn și umple-o cu bețe de bambus, locul perfect în care să se ascundă insectele.

Sfaturi pentru evitarea substanțelor chimice

  • Creează o barieră de siguranță pentru plantele tale, păstrând la distanță dăunătorii. Melcii și omizile vor avea dificultăți în a ajunge la plantele tale dacă folosești la baza plantelor tale covorașele sau peletele de lână de protecție pe care le oferim.
  • Folosește-ți creativitatea și presară nisip, pietriș horticol sau chiar coji de ouă în jurul plantelor pentru alungarea limacșilor și a melcilor.
  • Dacă vrei să te asiguri că limacșii și melcii nu se apropie de plantele și florile tale, folosește o coajă de grepfrut întoarsă în sus sau o capcană cu bere. Oferim capcane de acest tip care pot fi băgate în sol și ascunse în straturi și borduri.
  • Viespile sunt grozave pentru ecosistem, însă înțelegem că pot fi puțin înfricoșătoare atunci când vrei să te bucuri de grădina ta. Oferim o imitație ingenioasă de cuib de viespi pe care poți să-l agăți în grădină pentru a le face să creadă că trăiește deja o familie de viespi acolo.

Sfaturi pentru butoiul de apă

  • Montează un butoi de apă cu robinet care se poate bloca, pentru a evita orice accidente în cazul în care un copil mic sau animal de companie are acces în apropierea butoiului tău.
  • Pentru siguranță și pentru a evita pătrunderea insectelor, lasă întotdeauna capacul pus pe butoi.
  • Asigură-te că sistemul de deviere este atașat corect la jgheaburi și la butoiul de apă.

Spațiu durabil

Gama noastră de straturi înălțate este modulară, perfectă pentru orice dimensiune a grădinii. Reprezintă modalitatea ideală de a cultiva fructe și legume într-un spațiu restrâns, cu tuneluri special create pentru a-ți proteja recolta de dăunători.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360