Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică

Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică

Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta planeta și să aducă niște îmbunătățiri ecologice în grădina.

Soluțiile noastre

Bun venit naturii

Oferirea unui loc sigur în care vietățile naturii să poposească și să se hrănească este o modalitate excelentă de a ajuta mediul. Plantele precum lavanda și verbina atrag albinele și fluturii, în timp ce un iaz încurajează vizita broaștelor.

Fără substanțe chimice

Utilizarea de fertilizator natural te ajută să cultivi plante, legume și fructe mai sănătoase, fără a mai avea nevoie de substanțe chimice dăunătoare. Astfel sunt și mai sigure pentru consum!

Instalează un butoi de apă

Pe lângă faptul că te ajută să economisești bani, colectarea apei de ploaie într-un butoi este benefică și pentru mediu. Este ideală pentru plantele care preferă un sol acid, precum afinii și iarba neagră.

Folosește resurse exploatate responsabil

Avem o întreagă gamă de mobilier care folosește lemn obținut din surse exploatate responsabil, un avantaj care înclină balanța la cumpărare.

Sfaturi suplimentare

Sfaturi pentru atragerea vietăților

  • Utilizează plante preferate de insectele polenizatoare. Caută în magazin sigla noastră pentru produse care atrag polenizatorii.
  • Lasă un colț dezorganizat. Insectelor le place un loc nearanjat în care să se ascundă și să se odihnească.
  • Realizează o cutie din lemn și umple-o cu bețe de bambus, locul perfect în care să se ascundă insectele.

Sfaturi pentru evitarea substanțelor chimice

  • Creează o barieră de siguranță pentru plantele tale, păstrând la distanță dăunătorii. Melcii și omizile vor avea dificultăți în a ajunge la plantele tale dacă folosești la baza plantelor tale covorașele sau peletele de lână de protecție pe care le oferim.
  • Folosește-ți creativitatea și presară nisip, pietriș horticol sau chiar coji de ouă în jurul plantelor pentru alungarea limacșilor și a melcilor.
  • Dacă vrei să te asiguri că limacșii și melcii nu se apropie de plantele și florile tale, folosește o coajă de grepfrut întoarsă în sus sau o capcană cu bere. Oferim capcane de acest tip care pot fi băgate în sol și ascunse în straturi și borduri.
  • Viespile sunt grozave pentru ecosistem, însă înțelegem că pot fi puțin înfricoșătoare atunci când vrei să te bucuri de grădina ta. Oferim o imitație ingenioasă de cuib de viespi pe care poți să-l agăți în grădină pentru a le face să creadă că trăiește deja o familie de viespi acolo.

Sfaturi pentru butoiul de apă

  • Montează un butoi de apă cu robinet care se poate bloca, pentru a evita orice accidente în cazul în care un copil mic sau animal de companie are acces în apropierea butoiului tău.
  • Pentru siguranță și pentru a evita pătrunderea insectelor, lasă întotdeauna capacul pus pe butoi.
  • Asigură-te că sistemul de deviere este atașat corect la jgheaburi și la butoiul de apă.

Spațiu durabil

Gama noastră de straturi înălțate este modulară, perfectă pentru orice dimensiune a grădinii. Reprezintă modalitatea ideală de a cultiva fructe și legume într-un spațiu restrâns, cu tuneluri special create pentru a-ți proteja recolta de dăunători.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult