Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Grădină
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină

Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină

Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului. Și-ar dori să-și renoveze grădina făcând panta mai ușor de urcat, creând în același timp un loc ideal pentru a se întâlni cu prietenii și familia.

Soluțiile noastre

Cultivă

Terasele în trepte îți permit să folosești jardiniere din beton sub pardoseală, astfel încât să poți aduce culoare spațiului tău și instala pompe simple pentru irigare ușoară.

Petrece timp în aer liber

Prin adăugarea unei zone separate pentru servirea mesei, vei putea petrece mai mult timp în aer liber, lucru benefic pentru sănătatea și fericirea ta. Montarea unor corpuri de iluminat îți va permite să continui distracția și după lăsarea întunericului.

La adăpost

Gardul nostru paravânt lemhi a fost proiectat special pentru a-ți proteja grădina de vânturi puternice și a crea un loc liniștit, în care să te poți relaxa și destinde.

Întreținerea zonelor mici de gazon

Avem o gamă de mașini de tuns iarba ușoare și compacte, perfecte pentru spațiile mici cu gazon și ușor de transportat pe scări.

Sfaturi suplimentare

La adăpost

  • Panourile de gard cu stinghii sunt excelente atunci când dorești să scapi de vânturile puternice fără a închide însă complet o zonă sau a-ți expune panourile la o presiune prea mare.
  • O altă opțiune excelentă care adaugă și o notă de stil și culoare spațiului este reprezentată de panourile de spalier. Dacă zonata este foarte expusă vânturilor, ar trebui să alegi spaliere cu goluri mai mari, deoarece aceste panouri suportă foarte bine presiunea.Poți adăuga și câteva culori încântătoare folosind plante cățărătoare, precum iedera și clematitele.

Petrece timp în aer liber

  • Pardoseala din lemn este foarte versatilă și permite montarea de corpuri de iluminat pentru mai multă lumină.
  • Poți să vopsești scândurile de pardoseală din lemn cu vopsea pentru lemn de exterior, adăugând astfel culoare și un punct de atracție. Poți profita de spațiul limitat cu o pardoseală ridicată.
  • O grădină orientată în funcție de lumina soarelui este excelentă, dar poți lua în considerare și o construcție mai mare, cum ar fi un pavilion, care să ofere umbră. Un pavilion ar arăta minunat decorat cu șiraguri de lumini de exterior și poate servi drept adăpost de ploaie în cazul schimbărilor bruște ale vremii.

Cultivă

  • Sistemele de irigare prin picurare sunt utile și ideale pentru majoritatea zonelor din grădina ta, în special pentru plantele aflate în recipiente. Acestea furnizează apa într-un ritm mult mai lent și treptat față de un sistem de irigare normal, permițându-ți să direcționezi apa direct la rădăcinile plantelor și legumelor tale.
  • Atunci când alegi plantele și recipientele, nu uita să selectezi culori ale florilor care sunt complementare pentru momentul în care înfloresc. O roată a culorilor te ajută să alegi.
  • Atunci când plantezi în recipiente, verifică înălțimea fiecărei flori și plantează-le pe cele mai înalte în spate și pe cele maimici și preferate în față.
  • Reține, jardinierele și recipientele tale trebuie să fie suficient de mari pentru a permite plantelor să prindă rădăcini și să le meargă bine. Trebuie să verifici și dacă au suficiente orificii de scurgere pentru irigare.

te-ar mai putea interesa

Tradițional Tradițional
Cea mai așteptată sărbătoare a anului este, de departe, Crăciunul. Nu doar pentru multitudinea de cadouri pe care le primim și dăruim în fiecare an, dar mai ales pentru atmosfera caldă care ne &...
citește mai mult
Cabana fermecată Cabana fermecată
Sunt momente când tot ce îți dorești este să te întorci la lucrurile simple, care îți alină sufletul și îți aduc pace interioară. Vrei să rememorezi acele clipe di...
citește mai mult
Vesel și colorat Vesel și colorat
Știai că, deși Crăciunul este o Sărbătoare celebrată de milioane de oameni, modul în care este percepută și trăită de fiecare dintre noi diferă? Fie că vine cu aroma cozonacilor proaspăt...
citește mai mult
O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led O minunăție de iarnă: omul de zăpadă cu led
În preajma Crăciunului, cu toții ne dorim același lucru: o ninsoare ca în basme care să îmbrace în alb toate casele și străzile. Desigur, cei mici sunt cei mai fericiți atunci...
citește mai mult
Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun Cum să îți creezi propriul tău brad de Crăciun
Ai fost vreodată pus în situația în care nu ai putut să îți împodobești bradul? Fie pentru că te temi de entuziasmul animalelor de companie, care văd în acel brăduț Evere...
citește mai mult
Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase Cum să îți decorezi casa cu instalații luminoase
Ce poate fi mai minunat în perioada Sărbătorilor decât miile de luminițe, în diferite culori, mărimi și forme, ce împodobesc străzile și casele tuturor? În toate orașele,...
citește mai mult