Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Idei și sfaturi despre cum te poți răcori vara în grădină și pe terasa casei tale

În sezonul cald, creează-ți o oază de răcoare în propria ta grădina

În perioada verii, atunci când temperaturile ating valori foarte ridicate, orice sursă de răcoare este la mare căutare.

Grădina devine în sezonul cald spațiul preferat de petrecere a timpului liber, iar modul în care o amenajezi îți va influența starea de bine.

În spațiile de la interior este suficient doar să pornești aparatul de aer condiționat pentru a coborî temperatura din încăpere, dar cum procedezi cu grădina și terasă pentru a le transformă în oaze de răcoare?

Dacă locuiești la casă, poți apela la câteva strategii simple de amenajare a grădinii sau a terasei, pentru a beneficia de umbră și răcoare pe toată durata verii.

 

 

 

În zilele caniculare de vară, tot ce îți dorești este să te relaxezi la umbră și să fugi puțin de soare. Terasa și grădina casei pot fi locurile ideale, însă și aici temperaturile pot fi foarte mari.

Pentru a crea și în spațiul tău exterior de acasă aceeași atmosferă răcoritoare pe care o găsești la terasele tale preferate din oraș, un prim pas este să optezi pentru un kit de răcire a terasei.

Acesta este ușor de montat și este perfect pentru răcirea aerului exterior, asigurând o scădere a temperaturii cu până la 10 grade.

Prin procesul de evaporare a apei, vei obține un efect răcoritor, care te va energiza în zilele cu temperaturi foarte ridicate. Investiția nu este deloc una costisitoare, iar rezultatul este exact cel pe care ti-l dorești.

Montează-l în aproprierea spațiului tău de relaxare din grădină, a mobilierului de exterior, pentru a beneficia din plin de capacitățile sale de răcire.

 

  • Piscina, accesoriul preferat al întregii familii

Cu toții visam în zilele caniculare la o băutură rece sau o înghețată savurată pe marginea unei piscine. Iar dacă vrei să eviți aglomerația de la piscinele din oraș, acum este foarte simplu să îți amenajezi una la ține în grădina, chiar și fără ajutorul unui profesionist.

Piscina poate fi amplasată oriunde în spațiul curții sau grădinii și poate deveni universul întregii familii pe toată perioada verii.

Dacă nu beneficiezi de o grădina foarte mare, există piscine gonflabile de dimensiuni mai mici, ideale pentru spațiile mai puțin generoase.

Orice variantă ai alege, piscina devine spațiul de evadare în zilele caniculare, dar și bucuria garantată a întregii familii.

 

 

 

  • Cu mobilierul potrivit te bucuri și de umbră, dar și de soare

Ca să poți petrece timpul liber la tine în grădina, este important să îți amenajezi un spațiu de relaxare cu ajutorul pieselor de mobilier de exterior.

Elementul principal nu poate să fie decât un șezlong elegant și foarte comod, pe care îl poți așeza în bătaia razelor de soare atunci când dorești să te bronzezi. Alege unul cu un design minimalist și un cadru ușor, din aluminiu, pentru a facilita transportul. Acesta este perfect pentru momentele de liniște în aer liber, lângă piscină, și chiar pentru camping.

Orice varianta ai alege, piscina devine spațiul de evadare în zilele caniculare, dar și bucuria garantată a întregii familii.

Dacă ai în grădina mai mulți copaci rezistenți, o varianta alternativă, dar tot atât de relaxantă, este hamacul.

Poziționează-l sub umbră copacilor și alege-l atunci când vrei să citești ori să dormi în aer liber.

Completează spațiul de relaxare cu o umbrelă de soare așezată în imediată apropiere a sezlongului, atunci când vrei să stai departe de razele puternice ale soarelui. Oferta de culori și forme este extrem de variată, astfel că trebuie doar să îți alegi modelul preferat.

Un alt refugiu în perioada verii este și balansoarul de grădină pe care îl poate utiliza întreaga familie. Un model cu acoperiș rabatabil îți oferă posibilitatea de a te bucura și de soare, iar dacă îl accesorizezi cu perne decorative, acesta va deveni punctul de atracție al grădinii tale.

Deși acest aspect este deseori neglijat, plantele din grădina ta sunt un element cheie care vor contribui la racorirea aerului. Plante precum regina nopții sau arbuștii tuia sunt potrivite pentru îndeplinirea acestei misiuni. Nu doar că purifică aerul, dar îl și răcoresc.

Pentru a construi un gard verde, poți planta mai mulți arbuști de tuia și vei obține astfel un efect decorativ, umbră și răcoare.

În plus, multitudinea de plante din grădina ta va atrage și păsările care te vor delecta cu ciripitul linistior de dimineață. Iar dacă ești o fire creativă și te pasionează grădinăritul, poți tunde arbuștii de tuia pentru a obține forme inedite.

  • Aliatul tău împotriva dăunătorilor, aparatul anti insecte

Oricare ar fi metodele prin care alegi să îți transformi grădina sau terasă într-o oază de răcoare, o lampa UV contra insectelor te ferește de insectele din timpul verii.

Optează pentru un dispozitiv potrivit atât pentru exterior, cât și pentru interior, astfel rămâi protejat de eventualele înțepături și atunci când alegi să te relaxezi în casă..

Cu ajutorul acestor idei de amenajare a grădinii poți scapă mai ușor de căldură din timpul verii.

Aerul curat, răcoarea oferită de plantele alese de ține și apă fresh din piscină te așteaptă să petreci câteva momente de liniște în grădina ta de acasă.

 

 

Vezi și alte articole despre amenajarea teraselor de grădină:

  1. Amenajare terase: Ghid complet, modele de inspirație și sfaturi utile

  2. Mobilarea terasei - 7 idei practice pentru zile lungi de relaxare

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult