Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

7 reguli generale de amenajare a locului de joacă

Înainte să începi să te gândești la tematică și la dotările pe care vrei să le achiziționezi sau construiești, ar trebui să ai în vedere câteva reguli generale care nu vor îmbunătăți doar aspectul mini-parcului sau a locului de joacă, ci și siguranța copilului tău.

1. Folosește culori vesele – Copiii adoră lucrurile colorate în multe culori vii, așa că asigură-te că locul de joacă le va fura mereu ochii și îi va îmbia la joc.

2. Adu un strop de familiaritate – Ai în vedere ce personaje din desene animate, jocuri sau povești preferă copiii tăi și implementează-le cumva în locul de joacă. Poți găsi ușor abțibilduri cu personaje Disney, cu supereroi sau cu diverși vrăjitori și alte creaturi fantastice. Sau dacă ai un talent ieșit din comun la desenat (sau cunoști pe cineva care are) poți opta pentru desenarea lor manuală. Ferește-te însă de kitsch și sclipici excesiv.

3. Creează diversitate – Copiii se plictisesc repede, așa că nu te baza pe faptul că o singură atracție îi va ține ocupați prea mult timp. Oricât de mic ar fi locul de joacă, îl poți impărți în mai multe zone pentru ca atunci când cei mici se plictisesc de „centrul de comandă al mașinii de călătorit în timp” să se poată muta rapid la „cârma navei de pirați” pentru o nouă aventură.

4. Păstrează locul curat – Copiii aleargă și cad și se ridică și aleargă din nou fără să le treacă prin gând să se și spele pe mâini. Chiar dacă nu le vei putea întrerupe constant jocul pentru a îi spăla, te poți asigura că locul de joacă este cât mai bine igienizat, curățat de frunze, noroi, praf și alte posibile surse de microbe.

5. Redu riscul de accidente – Dacă nu poți amenaja mini-parcul direct pe iarbă, atunci „captusește” betonul cu dale de cauciuc sau chiar cu o mochetă de exterior. Evită să achiziționezi obiecte cu colțuri sau margini ascuțite și asigură-te că nu există cuie ieșite în exteriorul scândurilor.

6. Asigură-te că poți supraveghea locul – Nu trebuie să stai în fiecare secundă cu ochii pe cei mici, însă trebuie să poți să îi verifici la intervale regulate. Indicat ar fi ca locul de joacă să fie amplasat în fața ferestrelor livingului sau ale bucătăriei, pentru o mai bună vizibilitate. Și mai indicat ar fi să ieși și tu în curte cu copiii, iar locul de joacă să fie în imediata vecinătate a unui spațiu destinat relaxării tale (o zonă de plajă, un foișor etc.). În mod alternativ, poți monta chiar și o cameră video pentru a supraveghea mai ușor copiii.

7. Consultă-te cu copiii înainte de a achiziționa sau construi ceva – Degeaba încerci să le construiești copiilor o barcă de pirați, dacă ei vor să călărească dinozauri, iar prințesele probabil nu vor fi apreciate dacă micuții sunt fani ai poveștilor cu vrăjitoare. Este foarte important să afli din timp ce vrea copilul tău, poate chiar să-l iei cu tine la cumpărături.

Odată ce reții aceste reguli, e timpul să îți pui creativitatea în practică.

 

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber
citește mai mult
Povestea Sarei
Sara se ocupă de grădina ei în fiecare weekend încercând să cultive cele mai bune legume și să le protejeze de dăunători. Îşi doreşte să obţină legume proaspete şi
citește mai mult
Povestea Dorei
Cu o familie numeroasă, Dora joacă adesea rolul de gazdă. Dora adoră să fie gazdă, dar, de asemenea, iubește și practică yoga. Prin urmare, are nevoie de opțiuni inteligente de amenajare a spaţiului
citește mai mult
Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji!
citește mai mult
Ghid pentru cumpărarea gardurilor
Menține spațiul exterior sigur și privat Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru
citește mai mult
Idei pentru o grădină modernă
Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul
citește mai mult