Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Activităţi de grădinărit pentru tine şi copilul tău. 5 idei de proiecte pe care le puteţi realiza împreună

Copiii sunt curioşi şi le place să înveţe explorând lucruri noi, iar grădinăritul este o activitate distractivă şi totodată o ocazie ca cei mici să afle mai multe despre natură şi plante. Dacă şi tu ţi-ai propus să încerci noi activităţi cu copiii, atunci grădinăritul cu cei mici poate fi o idee foarte bună.

Pentru ca activitatea să fie cât mai amuzantă, fă din grădinărit un joc distractiv, nu doar un simplu proces de învăţare. Poţi inventa diferite poveşti, pe parcurs ce îl înveţi despre fiecare pas sau chiar poţi încerca diferite proiecte creative care să îi stârnească interesul.

Ţi-am pregătit o listă cu proiecte distractive de grădinărit pe care să le încercaţi împreună:

Amenajaţi o mini grădină

După ce i-ai echipat pe cei mici cu uneltele de grădinărit potrivite, mai exact cu un set de jucărie colorat şi uşor de folosit, poţi trece la treabă. Refoloseşte o cutie de plastic pe care aceştia o pot folosi pentru a-şi crea propria grădină cu plante. Puteţi planta împreună flori sau micro-plante, iar procesul de va dovedi extrem de util pentru cei mici, deoarece vor învăţa exersând cum trebuie să planteze în mod corect o floare, dar şi cum trebuie să o îngrijească pentru a se dezvolta armonios. Avantajul unei mini-grădini, în cazul în care locuieşti într-un apartament, este că poate fi la fel de bine plasată pe balcon sau pe hol. La fel de uşor puteţi planta câteva micro-plante în coji de ouă, ca în poza de mai jos:

Creaţi ustensile handmade

Învaţă-l pe cel mic despre importanţa udării plantelor, în special în anotimpul cald, prin crearea unor stropitori handmade din sticlele de plastic, pe care să le ataşaţi de un furtun, plasat apoi între plantele din grădină. Este o idee uşor de realizat, copiii vor învăţa să aibă grijă de plante şi să fie responsabili, mai ales dacă vor să aibă o grădină veselă şi colorată, iar în acelaşi timp vor învăţa despre importanţa reciclării obiectelor uzate ca modalitate de a proteja natura.

Decoraţi grădina cu obiecte colorate

Copiii sunt fascinaţi de lucurile colorate şi vesele, aşa că cea mai bună idee este să decoraţi împreună grădina într-un mod creativ şi distractiv pentru ei. Puteţi picta câteva pietre în diferite culori, pe care apoi să le plasaţi prin gradină. La fel puteţi face şi cu câteva coşuleţe sau sticle de plastic tăiate pe jumătate, în care să plantaţi flori colorate şi apoi să le asezaţi de-a lungul potecii sau chiar să le suspendaţi cu câteva sfori sub streaşină sau pe balcon.

Construiţi ghivece creative

În afară de sticlele de plastic reutilizabile, există diferite obiecte care pot fi la fel de bine folosite pentru a-l învăţa pe cel mic despre tainele grădinăritului. Câteva cizme de plastic, borcane de sticlă, conserve de metal sau chiar şi jucării de plastic pot fi transformate cu uşurinţă în ghivece pentru flori, pe care apoi le puteţi aşeza în casă sau în grădină.

Stârneşte-i curiozitatea prin experimente surprinzătoare

Când sunt mici, copiii nu au nicio grijă când vine vorba să îşi murdărească mâinile, iar dacă vorbim despre grădinărit, cel mai probabil le va face plăcere să se joace cu pământul în timp ce învaţă cum să planteze seminţele sau plantele. O idee distractivă pentru cei mici, pe care ai putea să o încerci, este să faci chiar şi un mic experiment cu pământul, pentru a-i arăta efectul pe care aciditatea din sol îl are asupra hortensiei.

Tot ce trebuie să faci este să torni puţin var pe pământ, iar în scurt timp, culorile florii se vor schimba. De ce? Deoarece hortensiile preferă un sol puţin mai puţin acid, iar dacă aplici o substanţă care are un nivel ridicat de fosfor, aşa cum este varul, nivelul ph-ului se va modifica, ceea ce va duce la schimbarea culorilor. Este distractiv şi educativ în acelaşi timp.

te-ar mai putea interesa

Povestea Otiliei. Idei de amenajare a unui spațiu de relaxare în balcon
Balconul este singurul spațiu exterior de care dispune Otilia. Ea dorește să profite la maxim de suprafața mică și să creeze un loc drăguț în care să se relaxeze, să ia masa și să primească
citește mai mult
Povestea Adei și a lui Dan. Amenajarea grădinii pentru întreaga familie
Ada și Dan au o grădină mare, dar simplă, pe care și-ar dori să o transforme într-un spațiu plăcut pentru întreaga familie. Ei vor să împartă diferite zone în care să
citește mai mult
Povestea Mariei și a lui David. Cum să-ți transformi grădina într-o gradină ecologică
Maria și David sunt dintotdeauna preocupați de reciclare, folosirea de resurse minime și păstrarea unui nivel redus de consum de energie. Cu toate acestea, ar vrea să facă mai multe pentru a ajuta
citește mai mult
Povestea Alinei și a lui Mihai. Idei pentru o grădină colorată și plină de lumină
Alina și Mihai și-ar dori un spațiu colorat și plin de lumină în care să se relaxeze și să primească oaspeți. Totuși, grădina lor are destul de multe pante și este în calea vântului.
citește mai mult
Povestea Ioanei și a lui Petru. Soluții pentru reducerea zgomotului în grădină
Grădina Ioanei și a lui Petru este destul de neglijată, așa că și-ar dori să creeze un spațiu mai intim și o zonă în care să se poată relaxa, să pună ghivece și să ia masa. Și-ar
citește mai mult
Lucrări de efectuat în grădină în decembrie
Sfaturi și recomandări pentru îngrijirea grădinii în decembrie Sezonul festiv este în plină desfășurare, și printre petrecerile de sărbători și decorarea bradului de Crăciun,
citește mai mult