Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

Activităţi de grădinărit pentru tine şi copilul tău. 5 idei de proiecte pe care le puteţi realiza împreună

Copiii sunt curioşi şi le place să înveţe explorând lucruri noi, iar grădinăritul este o activitate distractivă şi totodată o ocazie ca cei mici să afle mai multe despre natură şi plante. Dacă şi tu ţi-ai propus să încerci noi activităţi cu copiii, atunci grădinăritul cu cei mici poate fi o idee foarte bună.

Pentru ca activitatea să fie cât mai amuzantă, fă din grădinărit un joc distractiv, nu doar un simplu proces de învăţare. Poţi inventa diferite poveşti, pe parcurs ce îl înveţi despre fiecare pas sau chiar poţi încerca diferite proiecte creative care să îi stârnească interesul.

Ţi-am pregătit o listă cu proiecte distractive de grădinărit pe care să le încercaţi împreună:

Amenajaţi o mini grădină

După ce i-ai echipat pe cei mici cu uneltele de grădinărit potrivite, mai exact cu un set de jucărie colorat şi uşor de folosit, poţi trece la treabă. Refoloseşte o cutie de plastic pe care aceştia o pot folosi pentru a-şi crea propria grădină cu plante. Puteţi planta împreună flori sau micro-plante, iar procesul de va dovedi extrem de util pentru cei mici, deoarece vor învăţa exersând cum trebuie să planteze în mod corect o floare, dar şi cum trebuie să o îngrijească pentru a se dezvolta armonios. Avantajul unei mini-grădini, în cazul în care locuieşti într-un apartament, este că poate fi la fel de bine plasată pe balcon sau pe hol. La fel de uşor puteţi planta câteva micro-plante în coji de ouă, ca în poza de mai jos:

Creaţi ustensile handmade

Învaţă-l pe cel mic despre importanţa udării plantelor, în special în anotimpul cald, prin crearea unor stropitori handmade din sticlele de plastic, pe care să le ataşaţi de un furtun, plasat apoi între plantele din grădină. Este o idee uşor de realizat, copiii vor învăţa să aibă grijă de plante şi să fie responsabili, mai ales dacă vor să aibă o grădină veselă şi colorată, iar în acelaşi timp vor învăţa despre importanţa reciclării obiectelor uzate ca modalitate de a proteja natura.

Decoraţi grădina cu obiecte colorate

Copiii sunt fascinaţi de lucurile colorate şi vesele, aşa că cea mai bună idee este să decoraţi împreună grădina într-un mod creativ şi distractiv pentru ei. Puteţi picta câteva pietre în diferite culori, pe care apoi să le plasaţi prin gradină. La fel puteţi face şi cu câteva coşuleţe sau sticle de plastic tăiate pe jumătate, în care să plantaţi flori colorate şi apoi să le asezaţi de-a lungul potecii sau chiar să le suspendaţi cu câteva sfori sub streaşină sau pe balcon.

Construiţi ghivece creative

În afară de sticlele de plastic reutilizabile, există diferite obiecte care pot fi la fel de bine folosite pentru a-l învăţa pe cel mic despre tainele grădinăritului. Câteva cizme de plastic, borcane de sticlă, conserve de metal sau chiar şi jucării de plastic pot fi transformate cu uşurinţă în ghivece pentru flori, pe care apoi le puteţi aşeza în casă sau în grădină.

Stârneşte-i curiozitatea prin experimente surprinzătoare

Când sunt mici, copiii nu au nicio grijă când vine vorba să îşi murdărească mâinile, iar dacă vorbim despre grădinărit, cel mai probabil le va face plăcere să se joace cu pământul în timp ce învaţă cum să planteze seminţele sau plantele. O idee distractivă pentru cei mici, pe care ai putea să o încerci, este să faci chiar şi un mic experiment cu pământul, pentru a-i arăta efectul pe care aciditatea din sol îl are asupra hortensiei.

Tot ce trebuie să faci este să torni puţin var pe pământ, iar în scurt timp, culorile florii se vor schimba. De ce? Deoarece hortensiile preferă un sol puţin mai puţin acid, iar dacă aplici o substanţă care are un nivel ridicat de fosfor, aşa cum este varul, nivelul ph-ului se va modifica, ceea ce va duce la schimbarea culorilor. Este distractiv şi educativ în acelaşi timp.

te-ar mai putea interesa

Povestea lui Cristian
Cristian are o casă cu terasă, ceea ce înseamnă că rareori are parte de intimitatea pe care şi-o dorește, mai ales în grădina sa. El vrea să aibă un spaţiu intim în aer liber
citește mai mult
Povestea Sarei
Sara se ocupă de grădina ei în fiecare weekend încercând să cultive cele mai bune legume și să le protejeze de dăunători. Îşi doreşte să obţină legume proaspete şi
citește mai mult
Povestea Dorei
Cu o familie numeroasă, Dora joacă adesea rolul de gazdă. Dora adoră să fie gazdă, dar, de asemenea, iubește și practică yoga. Prin urmare, are nevoie de opțiuni inteligente de amenajare a spaţiului
citește mai mult
Pregătirea grădinii pentru cultivarea legumelor, fructelor și plantelor aromatice
Cultivarea propriilor legume, fructe și plante aromatice este o distracție pentru toată familia. N-ai mai făcut asta până acum? Nicio problemă. Dispui de un spațiu limitat? Nu-ți face griji!
citește mai mult
Ghid pentru cumpărarea gardurilor
Menține spațiul exterior sigur și privat Împrejmuirea cu gard reprezintă cel mai popular mod de a delimita o limită de teren și este o opțiune rentabilă și ușor de instalat pentru
citește mai mult
Idei pentru o grădină modernă
Amenajarea peisagistică și plantele creează un aspect contemporan Cauți ceva mai structurat decât o grădină rustică, dar mai puțin tradițional decât una clasică? Adu stilul
citește mai mult