Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Apa dură: efecte negative ale consumului și utilizării și soluții de dedurizare

Apa dură: efecte negative ale consumului și utilizării și soluții de dedurizare

Se încarcă...
5603 vizualizări
Posted in: Bucătărie

Apa potabilă de la robinet nu este cea mai sănătoasă opțiune, din cauza conținutului mare de minerale și săruri minerale, care pot dăuna sănătății.

Deși hidrocarbonatul de calciu și cel de magneziu pot fi eliminate prin procese relativ simple precum fierberea, depunerile de săruri de calciu și magneziu au o duritate permanentă și nu pot fi înlăturate astfel.

Cum știi că apa de la robinet este dură: testul paharului

Cea mai simplă metodă de a testa duritatea apei este testul paharului. Spală un pahar la chiuvetă și lasă-l să se usuce natural, într-un suport sau pe un prosop de bucătărie. Analizeaza aspectul paharului în lumină după ce apa s-a scurs complet și paharul este uscat. În cazul în care paharul prezintă mici pete albicioase, acestea sunt depuneri de săruri minerale, care fac apa să fie dură.

Care sunt efectele negative ale consumului și utilizării apei dure

În primul rând, gustul apei dure nu este unul tocmai plăcut. Indiferent dacă sursa de la care provine este rețeaua de apă potabilă a localității sau o fântână, aceasta nu este incoloră, inodoră, insipidă, așa cum ar trebui să fie.

În al doilea rând, medicii specialiști în urologie și nefrologie susțin că apa dură poate fi dăunătoare pentru rinichi și că poate genera formarea pietrelor la rinichi, din cauza depunerilor de săruri minerale.

În al treilea rând, apa dură poate afecta și dantura, atacând smalțul dinților și contribuind la crearea unui mediu propice pentru depunerile de tartru și pentru apariția cariilor.

Pe lângă efectele pe care le are asupra consumului, apa dură ne mai poate afecta și în alte moduri. Aceasta contribuie la apariția depunerilor de calcar în interiorul unor electrocasnice precum mașina de spălat sau mașina de spălat vase, care nu mai funcționează corespunzător sau se defectează iremediabil din cauza unor astfel de depuneri.

Hainele spălate în apă dură suferă modificări de culoare, dar și de textură. Acestea se pot decolora sau păta, iar materialele devin mai aspre și mai neplăcute la atingere.

Nici spălarea părului și a pielii cu apă dură nu sunt indicate. În vreme ce pielea devine aspră și uscată din cauza sărurilor minerale, părul își pierde din strălucire și din elasticitate și capătă un aspect tern și neîngrijit.

Soluții de dedurizare a apei

În ceea ce privește dedurizarea apei de băut, cea mai la îndemână soluție o reprezinta filtrele de apă tip cană. Acestea elimină din apă clorul activ, pesticidele, metalele grele și substanțele de proveniență petrolieră, într-un timp scurt.

Alte soluții de dedurizare sunt dedurizatoarele de apă pentru uz industrial și rezidențial. Acestea pot fi de dimensiuni mari sau compacte, în funcție de nevoile tale și de cantitatea de apă pe care o folosești. De asemenea, filtrele de apă cu osmoză inversă sunt eficiente pentru demineralizarea și purificarea apei.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360