Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT
Idei și inspirație Catalog online Prețuri mici zilnic Despre noi Cariere Servicii Spoturi TV MAGAZINE BRICO DEPÔT

40+ Idei practice și creative pentru amenajarea insulei de bucătărie

Insula de bucătărie este un element practic în bucătărie, dar și un element de design care oferă încăperii un aer deosebit. Acestea se potrivesc cel mai bine într-o bucătărie de tip open-space și facilitează pregătirea mesei, deoarece poți încorpora în insula de bucătărie diverse aparate electrocasnice, precum cuptorul sau plita, dar și chiuveta. În plus, poți folosi insula de bucătărie și ca spațiu pentru luat masa.

Există numeroase moduri în care poți amenaja o insulă de bucătărie, de la cele cu design tradițional sau modern și până la cele cu diferite modele colorate care să o scoată în evidență și să înfrumusețeze bucătăria.

Dacă te gândești să amenajezi o insulă de bucătărie, poți să îți găsești inspirația în galeria foto de mai jos:

Insule de bucătărie cu electrocasnice încorporate

Ca să eficientizezi cât mai mult spațiul din bucătărie, poți opta pentru încorporarea electrocasnicelor și a chiuvetei în insula de bucătărie. Astfel, vei avea totul la îndemână atunci când vei găti și vei prepara masa.

Insule de bucătărie ca spațiu de luat masa

În loc să alegi o masă simplă de bucătărie, poți opta sa folosești această zonă ca spațiu pentru luat masa împreună cu familia sau prietenii.

Insule de bucătărie rustice

În loc să alegi o masă simplă de bucătărie, poți opta sa folosești această zonă ca spațiu pentru luat masa împreună cu familia sau prietenii.

Insule de bucătărie mici

Dacă nu ai o bucătărie spațioasă sau pur și simplu nu vrei să amplasezi o insulă de bucătărie mare în centrul încăperii, poți să optezi pentru una de dimensiuni mici.

Insule de bucătărie moderne

Pentru stilul modern, poți găsi diverse idei ca să amenajezi insula de bucătărie la fel ca în pozele de mai jos.

Insule de bucătărie în stil Provence

Acest tip de mobilă adaugă o notă de rafinament oricărei încăperi și este o alegere ideală pentru bucătărie. Culoarea albă este alegerea ideală pentru insulele de bucătărie în stil Provence.

Insule de bucătărie în stil scandinav

Sunt alegerea ideală pentru bucătării simple și moderne. Așază câteva ghivece cu plante pe blatul insulei de bucătărie și scaune negre pentru contrast și vei obține bucătăria perfectă.

Insule de bucătărie colorate

Ca să dai o notă de culoare poți opta pentru o insulă de bucătărie în culori puternice, pentru un design jucăuș și vibrant.

Insule de bucătărie cu spațiu superior de depozitare

Alege să folosești și spațiul de deasupra insulei de bucătărie ca să montezi o poliță de suport pentru pahare sau chiar pentru oale și cratițe.

Insule de bucătărie cu zonă separată de luat masa

O altă idee creativă pentru insula de bucătărie este să amenajezi separat zona pentru luat masa, cu spațiu extra unde poți să depozitezi scaunele, astfel încât să nu ocupe spațiu în bucătărie.

Insule de bucătărie minimaliste

Dacă vrei o bucătărie cu un stil minimalist, alege o insulă de bucătărie cu design simplu, în combinații de alb și negru.

Insule de bucătărie de lux

Pentru un plus de rafinament în bucătărie, poți să alegi să amenajezi bucătăria cu mobilă din lemn masiv. Insula de bucătărie poate fi în culori deschise sau închise, iar deasupra ei poți să montezi câteva candelabre mici.

Dacă bucătăria este bine organizată, insula de bucătărie va deveni elementul central care va spori eficiența și funcționalitatea spațiului de lucru. Care este preferata ta?

te-ar mai putea interesa

Ce este și cum poate fi personalizată o bucătărie modulară
Alături de baie, bucătăria reprezintă locul în care petreci cel mai mult timp. Este important, așadar, să creezi un spațiu în care să te simți bine și care să te relaxeze. Mobila
citește mai mult
40+ Idei practice și creative pentru amenajarea insulei de bucătărie
Insula de bucătărie este un element practic în bucătărie, dar și un element de design care oferă încăperii un aer deosebit. Acestea se potrivesc cel mai bine într-o bucătărie
citește mai mult
Apa dură: efecte negative ale consumului și utilizării și soluții de dedurizare
Apa potabilă de la robinet nu este cea mai sănătoasă opțiune, din cauza conținutului mare de minerale și săruri minerale, care pot dăuna sănătății. Deși hidrocarbonatul de calciu și cel
citește mai mult
Cum recondiționezi butoaiele de vin: sfaturi practice de reparare și îngrijire
În România, obiceiul gospodarilor de a planta și îngriji viță-de-vie pentru producerea vinului de casă încă se păstrează în zonele rurale. Indiferent de rețetă și
citește mai mult
Cum să cureți eficient borcanele și bidoanele pentru murături
Dacă te gândești la toamna, cu siguranță îți vin în minte și murăturile. Te gândești la ce legume sau fructe ai vrea să pui la murat – castraveți, conopidă, gogoșari,
citește mai mult
Tehnici de depozitare corectă a vinului. Cât de importante sunt temperatura și umiditatea
Un vin devine mai bun odată cu vârsta numai dacă este păstrat în condiții optime. Acestea includ temperatura, umiditatea și lumina potrivite. În măturarea vinului trebuie să ai
citește mai mult