Știm că fiecare persoană are propriul stil, de aceea am inclus o gamă de opțiuni din care poți alege. Am dezvoltat chiar și o gamă GoodHome pentru asortarea cu alte produse GoodHome, cum ar fi vopsele și perne, astfel că nu ești nevoit să te oprești din adăugarea de accesorii.
Galeriile și șinele pentru draperii
Care este diferența între galeriile și șinele pentru draperii?
În esență ambele pot fi utilizate în același scop, însă șinele pot fi folosite doar pentru prinderea draperiilor cu pliuri, în timp ce galeriile pot susține draperii atât cu pliuri, cât și cu ochiuri de prindere.
De ce să alegi șinele pentru draperii?
Șinele pentru draperii sunt fabricate din plastic alb sau metal și sunt aplicate aproape de perete. Draperiile sau perdelele sunt prinse, folosind cârlige de glisare care se deplasează facil de-a lungul șinei.
Șinele pentru draperii sunt mai puțin vizibile decât galeriile pentru draperii și reprezintă o alegere excelentă atunci când preferi ca elementele moi de decor să iasă în evidență sau atunci când ești în căutarea unei opțiuni minimaliste, ordonate. Dacă sunt grunduite corespunzător, șinele pot fi vopsite în aceeași nuanță cu peretele, pentru un aspect „invizibil”; în plus, șinele pot fi montate cu ușurință la ferestre de tip bovindou. Șinele cu fir permit tragerea cu ușurință a draperiilor și sunt o opțiune ideală în cazul montării draperiilor deasupra unei ferestre înalte.
Dacă dorești să adaugi o draperie decorativă în partea superioară a ferestrei, se poate monta o șină pentru aceasta paralel cu cea pentru perdea.
Alegerea șinelor pentru draperii
Alege greutatea potrivită a șinei pentru draperiile tale: draperiile fără căptușeală și mai scurte se potrivesc cu o șină ușoară. Draperiile cu căptușeală și mai lungi vor avea nevoie de o șină care suportă o greutate mai mare.
Hotărăște-te dacă preferi șine cu sau fără fir. Șinele cu fir permit tragerea cu ușurință a draperiilor și reprezintă o opțiune ideală în cazul în care ai acces mai greu la fereastră.
Majoritatea pachetelor includ suporturi și glisoare (care permit deplasarea draperiilor de-a lungul șinei). În cazul în care cumperi piesele separat, asigură-te că sunt suficiente pentru lungimea șinei și greutatea draperiilor.
Nu uita! Dacă acestea nu sunt incluse în pachetul șinei, vei avea nevoie de cârlige pentru prinderea draperiilor.
De ce să alegi galeriile pentru draperii?
Galeriile pentru draperii sunt disponibile într-o varietate de materiale, finisaje și culori și pot fi utilizate cu diverse tipuri de draperii, constituind astfel o alegere versatilă pentru majoritatea locuințelor. Alegerea galeriei potrivite pentru draperii poate contribui la a face o atracție din camera ta și poți adăuga cu ușurință stil și individualitate spațiului tău prin alegerea de capete decorative complementare.
Alegerea galeriilor pentru draperii
Ia în considerare greutatea și tipul draperiilor pe care le vei prinde de galerie. Cu cât acestea sunt mai grele (de exemplu, draperii căptușite sau lungi), cu atât vei avea nevoie de o galerie cu diametru mai mare. Draperiile ușoare pot fi prinse de o galerie de 16 mm, draperiile cu greutate medie de o galerie de 19 mm, iar draperiile grele vor necesita o galerie de 28 mm.
Gândește-te la materialul galeriei pentru perdele/draperii. Lemnul este ideal pentru interioare clasice, tradiționale sau rustice. Metalul se potrivește pentru diverse interioare, de la tradiționale până la contemporane și atrăgătoare. Finisajul sau culoarea galeriei vor contribui, de asemenea, la definirea aspectului general.
Alege, în funcție de preferințe, să cumperi un set de galerie pentru draperii conținând suporturi, inele pentru draperie (dacă sunt necesare) și capete sau să aduci o notă de individualitate amestecând și potrivind piesele.
Nu uita! Dacă intenționezi să prinzi o draperie cu pliuri de o galerie, vei avea nevoie de inele pentru draperie și de cârlige pentru a atașa draperia de inele. Sistemul nostru multifuncțional de fixare îți permite să creezi diverse tipuri de pliuri pentru a obține aspectul perfect.
Ce lungime a galeriei sau șinei pentru draperii trebuie să aleg?
Începe prin a măsura lățimea încadramentului ferestrei și adaugă 15-20 cm de fiecare parte. Dacă intenționezi să pui draperii grele sau mai late, poți să mai adaugi centimetri de fiecare parte, întrucât materialul poate fi mai voluminos. Dacă nu ești sigur de ce dimensiune vei avea nevoie, ia în considerare galeriile și șinele cu lungime extensibilă. Există și opțiunea să cumperi o galerie mai lungă și să o tai la dimensiunea potrivită.
Am o fereastră de tip bovindou, ce opțiuni am?
Atât galeriile, cât și șinele pot fi montate la ferestre de tip bovindou. Dacă alegi șine pentru draperii, optează pentru cele din plastic, care pot fi îndoite manual pentru a se potrivi formei curbate și folosește suporturi suplimentare pentru a asigura prinderea aproape de perete. Dacă preferi galeriile pentru draperii, caută accesorii pentru galerii din metal, concepute pentru ferestrele de tip bovindou. Printre acestea se numără piese de îmbinare flexibile, care „adaugă pliuri” între segmentele drepte de galerie. De asemenea, suporturi speciale și inele pentru draperii, care permit deplasarea draperiei și a inelelor de-a lungul întregii galerii.
Alegerea draperiilor pentru camera ta poate fi o sarcină entuziasmantă și, în același timp, descurajantă. Elementele moi de decor sunt modalitatea perfectă de a da viață unei camere, adăugând personalitate, căldură și textură. Însă există câțiva factori de luat în considerare atunci când cumperi astfel de articole.
Sistemele de prindere a draperiilor
Există trei tipuri principale de sisteme de prindere a draperiilor. Sistemul de prindere determină modul în care poate fi prinsă draperia și, într-o măsură, acesta depinde de galeria sau șina pentru draperii pe care vrei să o utilizezi.
Draperiile cu ochiuri de prindere
Draperiile cu ochiuri de prindere se disting prin inelele metalice perforate în partea de sus a draperiei. Draperiile sunt prinse de galerie prin ochiurile de prindere, ceea ce permite așezarea acestora cu un drapaj ușor. Sunt ușor de agățat și adaugă un finisaj atrăgător contemporan oricărei camere.
Draperiile cu pliuri
Draperiile cu pliuri reprezintă un stil mai tradițional, cu un sistem de prindere adunat care maschează elementele de fixare de galerie sau șină. Partea de sus (sau de prindere) a draperiei are o bandă lată de material cu șnururi, care pot fi reglate pentru a controla cât de strânse să fie pliurile. Dacă tragi șnururile mai mult, aspectul va fi mai adunat, mai bogat, dar va permite și potrivirea unei draperii mai mari la o fereastră mai mică. O strângere mai ușoară a șnururilor conferă o senzație mai relaxată și poate fi utilă la montarea draperiilor la ferestre mai mari. După reglare, șnururile pot fi ascunse. Se prind apoi cârlige la intervale egale de-a lungul sistemului de prindere al draperiei, care sunt utilizate la prinderea draperiei direct de o șină sau de inelele de pe galerie.
Draperiile cu agățători
Aceste draperii prezintă bride din același material din care este confecționată draperia și pot fi ușor prinse de galerie, în același mod ca draperiile cu ochiuri de prindere.
Cu sau fără căptușeală?
După ce ai ales tipul draperiei, gândește-te dacă ai prefera să aibă sau nu căptușeală. Draperiile fără căptușeală sunt ideale pentru folosire în timpul verii sau în camere în care accesoriile agățate la ferestre au în mare parte scop decorativ. Acestea vor avea un drapaj frumos, vor filtra mai puțină lumină decât draperiile cu căptușeală, însă vor oferi intimitate în timpul zilei. Draperiile cu căptușeală (blackout) vor bloca mai multă lumină (ideal pentru copii și persoanele care se trezesc ușor din somn) și vor oferi intimitate completă în timpul zilei și al nopții. Greutatea mai mare a materialului va da un aspect mai bogat atunci când acesta este adunat în părțile laterale ale ferestrei, însă poate fi prea voluminos pentru ferestrele mai mici.
Materialul draperiilor
Draperiile sunt disponibile într-o gamă largă de materiale, fiecare având propriile avantaje. Draperiile din mătase artificială arată la fel ca o mătase fină, scumpă, însă pot fi spălate la mașină, pentru îngrijire ușoară. Pentru o senzație autentică, mai delicată, ia în considerare fibrele naturale, cum ar fi gama noastră de draperii din bumbac 100 %. Jacquard și catifea, alegeri ideale atunci când dorești materiale grele mai calde, luxoase. Nu uita să ții cont de recomandările de spălare pentru noile tale draperii: cele ce se pot spăla la mașină sunt variante ideale pentru bucătării, camerele copiilor și spații aglomerate. Draperiile noastre pot fi spălate la mașina de spălat rufe la 30 °C pentru a te bucura de acestea și în următorii ani.
De ce dimensiuni ale draperiilor am nevoie?
Dimensiunea draperiei pe care trebuie să o montezi la fereastra ta va depinde de tipul de draperie pe care îl alegi. Urmează recomandările de mai jos pentru a înțelege care este dimensiunea potrivită pentru draperiile cu ochiuri de prindere și cu pliuri.
Măsurătorile pentru draperiile cu ochiuri de prindere
Începe prin a măsura lățimea galeriei sau șinei existente pentru draperii. Dacă montezi draperia pe o galerie nouă, măsoară lățimea ancadramentului ferestrei și adaugă 30-40 cm.
Lățimea totală a unei perechi de draperii cu ochiuri de prindere necesare pentru o fereastră va fi aproximativ între 1,5 și 2 ori lățimea galeriei sau șinei pentru draperii
Nu uita! Draperiile cu ochiuri de prindere necesită un spațiu de cel puțin 4 cm între galerie și tavan
Măsurătorile pentru draperiile cu pliuri
Începe prin a măsura lățimea galeriei sau șinei existente pentru draperii. Dacă montezi draperia pe o galerie nouă, măsoară lățimea ancadramentului ferestrei și adaugă 30-40 cm.
Lățimea totală a unei perechi de draperii cu pliuri necesare pentru o fereastră va fi aproximativ de 2 ori lățimea galeriei sau șinei pentru draperii
Dacă preferi aspectul mai adunat, alege o draperie mai lată și strânge-o mai mult
Măsurarea lungimii
Nu uita să iei în calcul lungimea draperiei, pentru a te asigura că acoperă fereastra complet. Lungimea minimă pentru orice draperie trebuie să fie lungimea din partea superioară a galeriei sau șinei până la pervaz. Adaugă cel puțin 4 cm la aceasta dacă folosești draperii cu ochiuri de prindere. Draperiile mai lungi (cum ar fi cele până la pardoseală) pot fi de preferat în anumite camere, având în vedere că adaugă eleganță și căldură, și vor fi obligatorii pentru ferestrele-ușă. Altfel, draperiile pot fi scurtate până la lungimea dorită, fie prin coasere (multe curățătorii chimice oferă acest serviciu) sau, în cazul unor mici modificări la draperii ușoare, poți face acest lucru rapid folosind bandă termoadezivă. Asigură-te că ai spălat draperia înainte de a o scurta, deoarece materialul poate intra puțin la apă.
Ce tip de jaluzele?
Ai nevoie să acoperi o fereastră mică sau mare? Sau este o fereastră de mansardă? Există o varietate de jaluzele disponibile în funcție de tipul ferestrei tale.
Jaluzelele verticale cu lamele sunt perfecte pentru o fereastră mare din camera de zi, deoarece poți controla cantitatea de lumină pe care dorești să o lași să pătrundă.
Pentru ferestrele mai mici, încearcă jaluzele venețiene sau rolete. Acestea sunt disponibile în diverse culori și modele.
Jaluzelele venețiene
Jaluzelele venețiene au lamele orizontale ce se înclină și sunt foarte ușor de utilizat. Oferă intimitate și reduc lumina naturală. Atunci când sunt închise, jaluzelele pot filtra sau reduce cantitatea de lumină ce pătrunde în cazul în care sunt deschise. De asemenea, pot regla temperatura locuinței tale, acționând ca o barieră.
Jaluzelele noastre venețiene sunt disponibile cu diferite lățimi, de la 40 la 180 cm, și cu o singură înălțime: 180 cm.
Poți găsi aceste jaluzele realizate din diverse materiale, astfel că îl poți alege pe acela care se potrivește locuinței tale.
Lemn
Alege lemnul pentru o senzație caldă, apropiată, în stil decolorat, gri sau natur. Sau, dacă preferi un aspect natural, însă vrei jaluzelele pentru o cameră umedă, cum ar fi baia, există imitații de lemn.
Aluminiu
Dacă îți dorești un stil contemporan, aceste jaluzele sunt excelente pentru bucătării, camere de zi sau băi, fiind ușor de întreținut și disponibile într-o gamă mare de culori
PVC
Moderne și mai accesibile la preț decât cele din aluminiu, aceste jaluzele sunt disponibile în mai multe culori și sunt ideale pentru băi sau încăperi umede
Jaluzelele rulou
Simple și discrete, aceste jaluzele se pot îmbina cu diferite tipuri de decoruri. Materialul se rulează și se desfășoară controlat cu ajutorul unui lanț.
Caută jaluzele cu un strat special termic. Acestea ajută la izolarea locuinței, păstrând căldura la interior și facturile reduse.
Dacă ai ferestre de mansardă, oferim jaluzele compatibile cu ferestrele noastre de mansardă Site, astfel încât să nu fii deranjat dimineața.
Aspecte orientative
Pentru ce dorești să folosești jaluzelele? Pentru a filtra lumina, a bloca lumina sau pentru intimitate? Dacă pătrund raze de soare puternice prin fereastra ta în anumite momente ale zilei, jaluzelele venețiene sau verticale sunt ușor de utilizat, iar lamelele reglabile ale acestora vor filtra lumina fără a o bloca, oferind o lumină naturală delicată. Sau încearcă jaluzele tip rolete: poți potrivi lungimea jaluzelelor și avea parte, în același timp, de suficientă lumină naturală. Alege jaluzele tip rolete opace sau care să ofere întuneric pentru dormitorul tău, pentru a bloca complet razele solare și a crea o atmosferă liniștită, perfectă pentru leneveala mult dorită din weekend.
Vezi cum să montezi japuzelel și draperiile aici.