Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum să reduci nivelul zgomotului în grădina ta

Cum să reduci nivelul zgomotului în grădina ta

Se încarcă...

Dacă îți place să te relaxezi în aer liber, grădina ta ar trebuie să fie o oază sigură în care să te poți destinde. Cu toate acestea, dacă locuiești în apropierea unui drum intens circulat sau ai mulți vecini, poate fi destul de dificil să elimini zgomotul. Acest lucru nu ar trebui însă să te împiedice să ai un spațiu exterior liniștit și îți putem oferi patru sfaturi excelente pentru a reduce considerabil zgomotul nedorit.


1.Garduri
2.Garduri vii
3.Zone cu apă
4.Berme


Garduri
Tipul potrivit de gard poate devia cu ușurință zgomotul și poate aduce mai multă liniște în grădina ta. Vei dori un gard solid, fără spații goale, de cel puțin 1,8m înălțime. Există câteva opțiuni pentru materialul gardului pe care vei dori să le iei în considerare. Un gard transparent va devia foarte bine zgomotul, fără a bloca lumina soarelui. Un gard solid din lemn nu numai că va devia sunetele nedorite, dar va oferi mai multăintimitate față de vecinii tăi.


Garduri vii
Un gard viu funcționează diferit față de un gard solid: în loc să devieze zgomotul, îl va absorbi. Aceasta este o modalitate foarte bună de a rezolva problema sunetelor mai puțin intense. Apoi, gardul viu poate funcționa ca barieră naturală pentru vecinii tăi sau pentru stradă. Gardul viu poate crește, de asemenea, destul de înalt, așa că păstrează-l la o înălțime de aproximativ 1,8-2,1m. Îți recomandăm să alegi unul dintre sortimentele care rămâne verde pe tot parcursul anului, astfel gardul va arăta excelent și va absorbi permanent sunetele. O alegere inteligentă este Leylandii; poți să îl cumperi când are în jur de 1,2m și, deoarece este gardul viu cu cea mai rapidă creștere, va ajunge curând la înălțimea optimă de 1,8-2,1m.


Zone cu apă
Aceasta este o modalitate excelentă de a atenua zgomotul produs de traficul rutier intens, deoarece zona cu apă va crea sunete plăcute, care le „acoperă” pe cele nedorite. Există diverse tipuri de zone cu apă pe care le poți folosi, în funcție de spațiul de care dispui în grădină. Cele mai populare sunt fântânile, cascadele și iazurile.


Berme
Bermele sunt dâmburi de pământ, care formează deseori un fel de creastă. În mod ideal, baza bermei trebuie să fie de 5 ori mai lată decât înălțimea. După formarea bermei, poți planta iarbă, copaci și arbuști în partea de sus, care vor arăta incredibil și vor contribui la reducerea oricărui zgomot la care este expusă grădina ta.

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360