Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum ai grijă de exteriorul casei?

Cum ai grijă de exteriorul casei?

Se încarcă...

Prima impresie este adesea foarte importantă. Iar dacă ne referim la case, exteriorul este cel care cucerește privirile și provoacă admirația. Menținerea unui exterior curat nu este cel mai ușor lucru, însă rezultatul merită toate eforturile. Pentru rezultate vizibile și de durată, apelează cu încredere la scule și accesorii speciale și fă-ți timp în fiecare an pentru curățenia exterioară.

Curățenia generală exterioară?

De-a lungul anului, dar mai ales în sezoanele reci, pereții exteriori, acoperișul și ferestrele sunt expuse constant efectelor produse de precipitații și alte condiții de mediu. Primăvara este momentul ideal pentru a te ocupa de curățenia exterioară, căci vremea călduroasă îți va deveni un aliat de nădejde.
Pune la punct un plan de acțiune și asigura-te că ai la îndemână tot ce îți trebuie pentru a duce la bun sfârșit procesul de curățare. De asemenea, atunci când îți propui să demarezi, aruncă o privire și la prognoza meteo că să verifici dacă vremea ține cu ține.
Ca totul să se desfășoare cât mai ușor, pornește de la pereții exteriori ai casei, continuă cu ferestrele și ușa de la intrare și încheie cu aleea și grădina.

 

• Cum să cureți pereții exteriori?


La o prima vedere poate părea o sarcină dificilă. Nu și dacă folosești sculele și instrumente potrivite. Cea mai eficientă soluție este un aparat de curățare cu presiune, care îndepărtează murdăria cu ajutorul unui jet puternic de apă. Iată ce ai de facut:

 
1. Echipează-te cu cizme și ochelari de protecție și ai grijă ca toate ferestrele și ușile să fie închise. De asemenea, dacă ai animale de companie, asigură-te că le ții departe de jetul de apă.
2. Începe curățarea pereților din partea de sus a casei și ține aparatul orientat în jos, mișcând constant jetul de apă stânga-dreapta, că și cum ai da cu spray.
3. Testează întâi pe o porțiune mică și setează jetul de presiune la cel mai mic nivel, optimizandu-l ulterior. Astfel, vei ști ce presiune să folosești pentru o curățare optimă.


• Cum să cureți ferestrele?
 

Murdăria de pe suprafața geamurilor dispare cu ușurință dacă folosești o soluție eficientă, care te ajută să termini rapid această activitate. Alege un curățitor special și vei scapă de grija ferestrelor într-un timp record, fără să lași urme.
Nu uita să alegi momentul potrivit al zilei, astfel încât să eviți că lumina soarelui să se reflecte direct în geam și începe cu ferestrele de la etajele superioare, avansând spre parter. Păstrează același principiu în ceea ce privește direcția de ștergere – din partea superioară a geamului, către bază.


• Cum să cureți aleile?

Aleea este, adesea, un element central al curții sau al grădinii. Fie că este vorba despre o alee simplă sau de cea care duce la garaj, aparatul de curățare cu presiune se va dovedi de un real ajutor și în această situație. Din nou, ai grijă ca cei mici sau animalele de companie să nu fie prin preajmă și testează înainte jetul pe o porțiune mai mică.

• Cum îngrijești grădina?


Ai o grădină mare, cu decor elaborat și numeroase tipuri de plante? Sau, mai degrabă, una mică și cochetă? Pentru curățarea grădinii poți face echipă cu cei mici. Îndepărtează întâi praful cu ajutorul unui furtun de grădină, iar apoi tăiați împreună frunzele uscate și buruienile crescute pe pământul din jurul plantelor.

 
Dacă ți-ai creat un spațiu de relaxare cu mobilier de grădină sau balansoar, nu uita să le cureți și pe acestea periodic. Asftel, te vei asigura că frumusețea decorului nu este amenințată de rugină și că praful nu are viață lungă în husele sau pernele de pe scaune sau balansoar. Totul, pentru momente frumoase petrecute alături de cei dragi!

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360