Ai transport gratuit la cumpărături de peste 1500 lei, online și în magazine, până pe 25 septembrie. Consultă aici regulamentul campaniei.
Idei și inspirație
Cum alegi cea mai bună masă de bucătărie

Cum alegi cea mai bună masă de bucătărie

Se încarcă...
Posted in: Bucătărie

Indiferent de dimensiunea unei bucătării ori de stilul de amenajare al acesteia, anumite piese de mobilier sunt indispensabile, pentru a crea un spațiu nu doar atrăgător vizual, ci și funcțional. Una dintre acestea este masa de bucătărie, care trebuie să îndeplinească mai multe criterii pentru a te ajuta să folosești la maximum spațiul disponibil și să poți face mult mai rapid și eficient toate activitățile din bucătărie.

Alegerea unei mese de bucătărie se face luând în considerare mai multe aspecte, de la mărime până la buget, pentru ca rezultatul final să fie o soluție care nu aglomerează spațiul și care te ajută să folosești în mod eficient bucătăria.

masa de bucatarie

Ia în calcul locul unde vei așeza masa de bucătărie

Aspectul și designul sunt cu siguranță criterii importante de alegere, însă, în primul rând, trebuie să te gândești la locul în care o vei amplasa. Bucătăriile, și cele de apartament, și cele dintr-o casă, au diferite forme, așa că trebuie să iei în considerare care este cel mai potrivit loc în care aceasta se potrivește și este la îndemână, fără a bloca trecerea.

Optimizarea spațiului, distanța dintre locuri și față de celelalte piese de mobilier, mai ales într-o bucătărie mică sau dacă locuiești la curte și vrei să amenajezi o bucatarie de vara, sunt primele criterii la care trebuie să te gândești atunci când alegi masa de bucătărie:

 • În funcție de dimensiunea bucătăriei, poți stabili unde urmează să amplasezi masa, cu ajutorul măsurătorilor exacte sau al unor scaune ori al altor piese de mobilier, pe care să le folosești pentru a putea avea o imagine de ansamblu asupra rezultatului final;
 • Lasă suficient spațiu între masă, scaunele de bucatarie și perete sau alte piese de mobilier, pentru un acces facil și pentru a nu bloca mișcarea în cameră;
 • Dacă ai o bucătărie mică, cea mai bună soluție este să amplasezi masa lângă un perete liber și să o deplasezi doar în cazul în care sunt mai multe persoane la masă;
 • Atunci când măsori pentru a stabili locul exact în care vei pune masa, ia în considerare faptul că e nevoie de un spațiu de cel puțin 60 cm pentru ca o persoană să stea confortabil la masă;
 • Dacă folosești masa pentru a pregăti mâncarea sau ca blat suplimentar, este recomandat să o amplasezi cât mai aproape de locul unde faci toate aceste activități.

Experimentează cu piesele de mobilier și accesoriile potrivite pentru efectul pe care vrei să îl creezi în bucătărie. La Brico Dépôt ai la dispoziție toate lucrurile de care ai nevoie pentru a amenaja și decora orice tip de bucătărie, de la soluții practice pentru podele și pereți până la accesorii și elemente de decor în diverse stiluri. Iar dacă nu știi sigur ce să alegi, la Brico Dépôt beneficiezi de consultanță și de cele mai bune sfaturi pentru a face alegerile potrivite casei tale.

dimensiunea potrivita a mesei de bucatarie

Dimensiunea potrivită a mesei de bucătărie

Desigur, ar fi ideal să avem o masă mare de bucătărie, însă, uneori, acest lucru nu este posibil, din cauza spațiului limitat. În bucătăriile mari, putem experimenta și alege chiar o masa mare, care să servească și drept insulă de bucătărie, însă, într-un apartament obișnuit, poate fi o provocare să găsești piesele de mobilier funcționale, care să răspundă nevoilor tale, fără a încărca spațiul.

Există o mulțime de soluții și idei pentru amenajarea bucatariei, iar dacă ai deja o idee despre cum vrei să arate rezultatul final, tot ce trebuie să faci este să găsești acele piese de mobilier și accesorii care corespund criteriilor tale.

Dimensiunea ideală a unei mese de bucătărie se stabilește având în vedere o serie de detalii:

 • dacă ai o bucătărie mică, cel mai potrivit este să alegi o masă pliabilă, o masă de bucătărie rotundă sau o masă extensibilă, pe care să o amplasezi în așa fel încât să nu blocheze culoarele de trecere;
 • lățimea mesei de bucătărie este la fel de importantă precum lungimea; dacă ai ales o masă de bucătărie dreptunghiulară, este bine să știi că lățimea acesteia determină, în mare parte, modul în care o vei amplasa și folosi; o masă de bucătărie ce are o lățime mică poate fi utilizată într-un colț, cu acces dintr-o laterală;
 • atunci când alegi masa de bucatarie, gândește-te cât de mult gătești și cum aranjezi, de obicei, masa; dacă gătești des și îți place ca în mijlocul mesei să așezi multe boluri de servire și alte accesorii, măsoară cu atenție spațiul pe care îl poți folosi și alege dimensiunea maximă pentru a nu încărca foarte mult încăperea și a-ți asigura confortul dorit;

Tips&tricks:

  • pentru mese bogate sau dacă ai foarte mult de gătit, este recomandat să alegi o masă cu lățimea de peste 90 cm;
  • o masă de bucătărie cu lățimea de 70 cm îți permite să pregătești mâncarea și să o servești fără a adăuga foarte multe boluri, sosiere sau pahare;
 • mesele ovale și cele rotunde sunt ușor de integrat în orice design ai ales pentru bucătărie, fiind ideale pentru spațiile mici; în plus, poți așeza un număr mai mare de persoane la masă.

design masa de bucatarie

Ce design să alegi pentru masa de bucătărie

Stilul mesei de bucătărie trebuie să fie același cu restul încăperii, pentru a nu face notă discordantă.

Așadar, dacă ai amenajat bucătăria într-un stil clasic, alege o masă elegantă din lemn masiv, cu un design și linii cât mai simple. În cazul în care ai optat pentru un decor tradițional sau rustic, masa din lemn masiv este la fel de potrivită, însă poți alege un model sculptat sau cu ornamente în același stil.

Pentru bucătăriile moderne sau minimaliste, alege o masă dintr-o combinație de materiale, cu sticlă și metal, ori o masă simplă, într-o culoare care contrastează cu restul decorului.

Bine de știut:

 ➢ Completează ansamblul cu scaune de bucătărie în același stil cu masa, pentru a crea un aspect unitar. Poți chiar opta pentru scaune cu design și modele diferite, dacă dorești să creezi un efect îndrăzneț și neașteptat.

Din ce material ar trebui să fie masa de bucătărie

Materialul ales pentru masa de bucătărie este cel care va determina rezistența acesteia în timp și aspectul. De aceea, este important să alegi un material cât mai durabil, cu un aspect care urmează același stil de amenajare și care se integrează cât mai natural în decor.

Alegerea materialului potrivit se face în funcție de buget și de modul în care vei folosi masa de bucătărie. Astfel, dacă destinația acesteia va fi strict servirea mesei, atunci poți alege chiar o combinație de materiale, de exemplu, lemn și sticlă, sticlă și metal, picioare din lemn masiv și blat din MDF.

Dacă îți plac proiectele DIY și îți dorești o masă personalizată, poți cumpăra placi de PAL, pe care le poți tăia la dimensiunea dorită și să obții exact masa pe care o dorești, cu ajutorul picioarelor potrivite.

Alegerea mesei potrivite pentru bucătăria ta depinde de o mulțime de criterii pe care trebuie să le iei în considerare, înainte de a alege modelul ideal. Măsoară cu atenție spațiul de care dispui, gândește-te la aspectul pe care vrei să îl creezi și la bugetul pe care l-ai alocat pentru achiziția acestei piese de mobilier. Nu uita de stil, care trebuie să completeze armonios întreg ansamblul.

Sursa foto: Shutterstock

Îți place postarea aceasta?
0
0
Postarea Anterioară
Se încarcă...
Postarea Următoare
Se încarcă...
Copyright ©️ 2024 Brico Dépôt România, Reg. Com. J40/9990/2001, CUI: RO14328360